TV: ”Jag ska vara billigast på allt jag säljer”

Ägaren till nystartade butiken lämnade Ö&B efter 23 år – nu vill han fortsätta att utmana om priserna på djurfoder i Uppsala.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.09:31, 30 januari, 2017

september öppnade butiken Rackarn i anslutning till Årsta Centrum och har på bara tre månader hunnit etablera sig på allvar. Butiken startades av Rikard Thyr som har ett långt förflutet på lågpriskedjan Ö&B.

– Jag jobbade i 23 år på Ö&B, men på grund av olika omständigheter runt livet så dök den här chansen upp, och jag valde att ta den, säger Rikard Thyr.

Vad är målsättningen med butiken?
– Jag försöker pressa priserna allt jag kan, det är affärsplanen. Jag ska vara billigast på allt jag säljer, fortsätter Thyr som är noga med att påpeka att det inte bara är hund och kattfoder som han säljer.

– Jag säljer allt som går från akvarium till terrarium, fågelmat, strutsfoder om någon nu vill köpa det. Jag tar hem det som kunderna vill köpa helt enkelt.

Är du nöjd med starten?
– Känslan är jättebra och vi har fått ett bra gensvar från kunderna, det visar inte minst vår facebook-sida där vi har fått många följare. Vi har fått en fin start och det är jag jätteglad för.

För den som har hund och är idrottsintresserad har butiken precis släppt en kul nyhet i form av ett eget foder där kunderna kan välja att stödja antingen Almtuna eller Sirius. Ett knep för att synas så klart, men också med anledningen av intresset för båda klubbarna.

– Eftersom jag är relativt nystartad och inte har någon möjlighet att sponsra såg jag en chans att kunna sponsra dem på det här sättet i stället – och förhoppningsvis få lite positiv feedback tillbaka

Hur fick du idén?
– Vi fick ett erbjudande fårn en leverantör att de kunde tillverka ett eget foder till oss. det är ett bra foder och tillverkare, sedan gillar jag så klart både Sirus och Almtuna, fortsätter Thyr som avslöjar att det finns ett av de båda lagen som ligger lite närmare hjärtat.

– Jag får väl säga Almtuna då, eftersom jag har deras logga tatuerad på mig. Men jag får väl kanske tatuera in Sirius på det andra benet också.

Vilken säljer bäst?
– Vi har bara haft fodret i några dagar, och vi har hittills sålt en av Almtuna och en av Sirius, så det står just nu 1–1 i matchen. Jag hade några hundar här i går (läs måndag) som provsmakade lite, och gensvaret var positivt från hundarna i alla fall.

Vad tjänar klubbarna på det här?
– En femtiolapp för varje såld säck går direkt till klubbarna.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel