Dylan’s Grill expanderar – ny restaurang | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Dylan’s Grill expanderar – ny restaurang

Få har undgått Dylan's Grill som av många anses ha de bästa hamburgarna. Nu säljer han sin food truck och expanderar i stället med ytterligare en restaurang.

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:56, 4 februari, 2017

Dylan’s Grill expanderar – ny restaurang

Gillar du Dylan´s Grill? Då är du knappast ensam. Dylan Frantz har drivit sin food truck i Librobäck i två år och expanderade nyligen med en hamburgerrestaurang på Vaksalagatan. I dagarna lade han ut sin food truck till försäljning på bland annat Blocket, det skriver UNT. I stället väntar nu ytterligare en expansion – till Gränbystaden.

– Jag kommer att öppna ett ställe i Gränby köpstad antingen nu i höst eller hösten 2018, det är inte riktigt klart ännu, säger Dylan Frantz till UNT som också meddelar att det nu är slut med food trucks.

– Jag räknar med att driva vagnen i egen regi över sommaren i år, men sen får det räcka, säger Dylan Frantz.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Älg föll ned i pool – fick avlivas

(Uppdaterad 17.41) Räddningstjänsten larmades till platsen för att försöka få upp älgen.

Josefine Göransson

Kl.16:16, 23 maj, 2018

Älg föll ned i pool – fick avlivas
Obs! Älgen på bilden har inget med texten att göra. Foto: Arne Forsell, Bildbyrån

Vid 15-tiden på onsdagen larmades räddningstjänsten till en adress i Uppsala med anledning av att en älg hade fallit ner i en pool. Älgen kunde inte ta sig upp på egen hand och räddningstjänsten arbetade under en längre tid med att försöka få upp djuret.

Enligt polisen ska djuret ha varit både argt och skadat och kontakt togs därför med en jägare. När viltvårdaren kom till platsen togs beslut om avlivning och insatsen har nu avslutats.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Misstänks ha förgripit sig på häst – släpps nu fri

Mannen som greps misstänkt för djurplågeri i Uppsala på tisdagen har nu släppts.

Robin Östberg

Kl.11:17, 23 maj, 2018

Misstänks ha förgripit sig på häst – släpps nu fri
Foto: Polisen, Sebastian Lindberg/Privat.

Under natten mot tisdag fick hästägaren i Uppsala besök av en okänd man som förgrep sig sexuellt på en dräktig häst. Som 24Uppsala tidigare rapporterat fick det inlägg innehållande film och bilder på övergreppet som ägaren Agnes Mårs lade ut på sociala medier en enorm spridning.

SVT Nyheter Uppsala rapporterar på onsdagen att mannen har försatts på fri fot.

– Mannen inte avförd från utredningen, men åklagaren finner inget skäl att hålla mannen frihetsberövad, säger Uppsalapolisens Lisa Sannervik, till sajten.

Efter att polisen fått in flera tips från allmänheten kunde mannen gripas  i samband med en husrannsakan på tisdagseftermiddagen. Polisen meddelar att utredningen går vidare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sponsrat inlägg

Positiv utveckling för bostadsmarknaden i Uppsala

Efter den senaste tidens årets sjunkande prisutveckling har trenden sakta vänt. Köparna och säljarna har börjat hittat tillbaka till varandra.

Filip Beijer

Kl.17:50, 23 maj, 2018

Positiv utveckling för bostadsmarknaden i Uppsala
Ulrika Lööf är VD på Riksmäklarna. Foto: Johanna Nyholm.

Det finns ett stort utbud på bostadsrättsmarknaden i Uppsala. Efter en tyngre period med prisnedgångar fram till årsskiftet och början av året har våren kommit med optimism både för den som vill sälja och för den som står redo med plånboken.

– Köpare och säljare har mötts igen, på den nya prisnivån och det i sig gör att priserna på särkilt lite mindre lägenheter kan komma att höjas en aning. Det tar tid innan alla hinner anpassa sig efter en förändring men nu kan vi se att det har de flesta säljarna gjort. Så fort köpare och säljare möts kan det börja stabiliseras. Särskilt den här tiden på året, säger Ulrika Lööf, vd på Riksmäklaren.

En annan anledning till en mer gynnsam bostadsmarknad är studentföräldrarna som redan nu gett sig in på marknaden för de lite mindre bostäderna. På så sätt bidrar studentlivet till att priset per kvadratmeter stiger.

– Det blir tidigare varje år. Man vill helt enkelt inte vara i den hysteriska stämningen som pågår under några veckor juli. Några är kloka och tänker att de ska undvika det helt enkelt, säger Ulrika Lööf.

Att vi befinner oss i maj månad och slutspurten inför sommaren märker Riksmäklaren både på marknaden och kontoret.

–  Vi är mitt i en tid då det är lite mer rörelse på marknaden. Dels är det fler  inflyttningar, man byter jobb, byter skolor, det kommer nya studenter och det blir en rörelse i livet.

Hur har ni det på jobbet då? 

– Det är högt tryck och vi kommer jobba ända in i kaklet. En ganska trög marknad fram till slutet av april så har det varit ganska kämpigt. Men nu när det känns att det går att sälja och att det finns det stort utbud känns det positivt. Det märks inte minst på vår fotograf som är väldigt inbokad framöver. Vi har jobbat jättehårt hela våren och det märks i våran marknadsandel som börjar gå uppåt. Det visar att hårt slit lönar sig. säger Ulrika Lööf och fortsätter;

– Och så har vi flyttat! Vi trivs jättebra och att ha kontoret i ett bostadsområde passar oss. Nu är vi mitt bland kunderna och det kommer in mycket spontana besök.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man gripen efter polisjakt – körde på motorcyklist

Färden tog slut när föraren körde på en motorcyklist.

Josefine Göransson

Kl.15:11, 23 maj, 2018

Man gripen efter polisjakt – körde på motorcyklist
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto: Thomas Möller / Mostphotos

Vid 12.30-tiden på onsdagen larmades polisen till Tegelgatan i Uppsala med anledning av ett misstänkt pågående stöldförsök. Det var vittnen som hade slagit larm efter att ha sett en man med bultsax stå och bryta på en vattenskoter inne på en villatomt.

När polisen anlände till platsen hoppade den misstänkte in i en bil och lämnade området. Polisen körde efter och ett förföljande inleddes. I höjd med Rotebro körde föraren på en motorcyklist och i samband med trafikolyckan kunde föraren gripas. Vad mannen är misstänkt för är inledningsvis oklart.

Den påkörda motorcyklisten uppges ha varit vid medvetandet och ska ha blivit lindrigt skadad i samband med olyckan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsalabo nominerad till deckarpris

Författaren Christina Wahldén har chans att vinna pris i kategorin "Årets barndeckare".

Robin Östberg

Kl.10:44, 23 maj, 2018

Uppsalabo nominerad till deckarpris
Foto: Mostphotos.

För fjärde året delar landets största deckarfestival Crimetime ut deckarpriset Crimetime Specsavers Award. En av de nominerade i kategorin ”Årets barndeckare” är Uppsalaförfattaren Christina Wahldén. Nomineringen får hon för sin bok ”Falafelflickorna”.

En nyhet för året är att Crimetime flyttar in in till Bokmässan i Göteborg. Totalt delas fem priser ut: Årets debutant, Årets barnboksförfattare, Läsarnas pris, Årets hederspris, samt Nordic noir thriller of the year. Priset delas ut den 29 september.

– Det här priset har växt från år till år och det är fantastiskt roligt att se vilket genomslag det har haft. Lina Bengtsdotter som vann förra årets debutantpris med sin Annabelle har fått en rivstart i sin författarkarriär, säger Rebecka Edgren Aldén, juryordförande för Crimetime specsavers Award 2018, i ett pressmeddelande.

Bland de övriga nominerade till ”Årets barndeckare” återfinns bland andra Martin Widmark och Helena Willis för serien om LasseMaja detektivbyrå och Karin och Albin Alvtegen för deras serie om Hinsides.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng