Sirius nära poäng mot topplaget

Det blev en snöplig uddamålsförlust för Sirius som hade tabelltrean Bollnäs i gungning en bit in på andra halvlek, sedan avgjorde Patrik Nilsson matchen med två soloprestationer.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:06, 10 februari, 2017

Sirius nära poäng mot topplaget
Patrik Nilssons prestationer avgjorde för Bollnäs. Foto: Sebastian Lamotte / Bildbyrån.

Sirius kämpar för att undvika negativt kval, och hemma mot tabelltrean Bollnäs var det nära en viktig poäng. Johan Jeansson Hydling gav hemmalaget ledningen på straff efter 20 minuter, en ledning som stod sig halvleken ut. Men efter paus vände Bollnäs till seger med uddamålet (3–4).

– Just nu känns det lite tufft, men det är bara att deppa i kväll och ta nya tag i morgon när det är träning, säger tränaren Olle Gabriellsson som ändå såg ljuspunkter i matchen.

LÄS MER: Så ska Sirius Bandy lyfta från botten till toppen

– Framförallt i första gör vi ett riktigt bra jobb tycker jag. Vi hade tålamod och vårdade bollen bättre. Bollnäs ägde mer boll, men det är lite så de vill spela också.

Inom loppet av bara en minut i andra halvlek vände Bollnäs. Patrik Nilssons soloprestation ordnade kvitteringen, och minuten efter serverade samma Nilsson lagkamraten Samuli Helavouri som sköt ledningsmålet. Sirius kvitterade bara sex minuter senare, åter på en fast situation (hörna), kunde Victor Lundberg klippa in 2–2 målet bakom Patrik Aihonen.

Men det blev alltså ingen poäng ändå för Sirius som fick se Tobias Björklund göra sitt andra mål fram till 3–2 – och strax efter, med en ny soloprestation, kunde Patrik Nilsson skjuta matchavgörande 4–2 för Bollnäs som kunde lämna Studenternas med tre poäng trots en sen reducering av Sirius Teemu Määttä.

Läs också: Så ska Sirius Bandy lyfta från botten till toppen

– Vi visste att Bollnäs ett bra lag, framförallt på att försvara sig, sedan var de lite mer effektivare än oss i den här matchen, fortsätter Gabrielsson.

Två matcher återstår av elitserien och trots förlusten så ligger Sirius fortsatt kvar ovanför kvalstrecket med en poäng till godo på jagande Tillberga. redan på söndag väntar nästa hemmamatch, då mot Västerås, och Olle Gabrielsson tror att det krävs en seger.

– Jag tror att det kommer att krävas minst en seger på någon av de två matcher vi har kvar för att slippa kval, så det är bara att ladda om och göra jobbet mot Västerås på söndag.

Vad tror du om era chanser?
– Jag tror absolut att vi har chansen. Vi såg i dag hur små marginaler det är som avgör.

 

FaktaElitserien, bandy
IK Sirius–Bollnäs GIF 3–4
(1–0)
Målen: 1–0 (20) Johan Jansson Hydling, Straff, 1–1 (57) Patrik Nilsson, 1–2 (58) Samuli Helavouri (Patrik Nilsson), 2–2 (64) Victor Lundberg (Jakob Jenefeldt), 2–3 (74) Tobias Björklund (Marcus Ståhl), 2–4 (85) Patrik Nilsson, 3–4 (90) Teemu Määttä (Henrik Kjellsson).
Skotten: 5–11.
Hörnor 6–10.
Publik: - (Studenternas).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsalaupptäckten kan bekämpa cancer

Den nya strategin kan vara framgångsrik.

Johan Häll

Kl.13:54, 19 januari, 2018

Uppsalaupptäckten kan bekämpa cancer
Foto: Bildbyrån.

En ny strategi för att stänga ned specifika enzymer för att förhindra celler att dela sig har forskare vid Uppsala universitetKarolinska institutet och University of Oxford utforskat.

”Att stänga av enzymer som är viktiga för överlevnaden hos växande celler är en lovande strategi för att bekämpa cancer. Men för att kunna stänga av ett specifikt enzym bland tusentals i kroppen måste en läkemedelsmolekyl utformas så att den passar exakt där den ska verka”, står det i ett pressmeddelande.

– Studien förklarar delvis varför vissa läkemedel binder olika till isolerade proteiner jämfört med samma proteiner i en cell. Genom att studera de nativa strukturerna och mekanismerna för cancer-målmolekyler kanske det blir möjligt att utnyttja deras mest karakteristiska egenskaper för att skapa nya mer selektiva mediciner, säger Sir David Lane, professor vid Karolinska Institutet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Plockade ut en miljon – åtalas för grovt bokföringsbrott

Två personer åtalas för tre fall av bokföringsbrott.

Johan Häll

Kl.12:47, 19 januari, 2018

Plockade ut en miljon – åtalas för grovt bokföringsbrott
Foto: Johan Häll.

Två personer har åtalats för brott mot aktiebolagslagen av Uppsala tingsrätt.
En av dessa, en 62-årig man, står också åtalad för grovt bokföringsbrott då han enligt åtalet inte ska ha ha följt plikten för bokföring genom att underlåta att bokföra affärshändelser eller bevara räkenskapsinformationen.

Penningtransaktioner över bolagets bankkonto uppgår till 968 211 kronor i insättningar och 1 030 182 kronor i uttag.

Den andre personen, en 49-årig man, är åtalad för bokföringsbrott och har enligt åklagare inte bokfört transaktioner på 282 136 kronor i insättningar och 252 311 kronor i uttag.

Båda männen förnekar brott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SMHI: Då kommer solen till Uppsala

Så blir vädret i helgen.

Mia Martelleur

Kl.16:01, 19 januari, 2018

SMHI: Då kommer solen till Uppsala
FOTO: Pixabay

Efter en mulen fredag väntas en ljusare helg i Uppsala. Efter en kylig natt mellan fredag och lördag, med upp mot sex minusgrader, så spricker himlen upp för en stund vid lunchtid på lördag.

Enligt SMHI kan det bli mellan en till två minusgrader mitt på lördagen, men mot kvällen sänkt temperaturen åter till fem minus. På eftermiddagen drar också molnen ihop sig igen och det blir mulet men växlande molnighet.

På söndag blir det fortsatt växlande molnighet och kyligare temperaturer. Enligt SMHI kan det blir från minus fyra till minus åtta grader.

Starten på nästa vecka blir också grå med mulet väder och fortsatt fyra till minus sex grader.

Så blir vädret i helgen: 

Skärmdump: SMHI

Skärmdump: SMHI

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Regeringens nya satsning – ska ge alla tillgång till internet

Garanti införs för att ge alla svenskar tillgång till fungerande internet.

Matilda Larsson

Kl.15:20, 19 januari, 2018

Regeringens nya satsning – ska ge alla tillgång till internet
Foto: Pexels.

Det blir allt viktigare att kunna få tillgång till digitala tjänster, oavsett var i landet man bor eller arbetar.

Därför inför nu regeringen för första gången en garanti att alla ska ha möjlighet att få en internetanslutning på 10 Mbit/s.

Garantin införs för att möjliggöra moderna kommunikationslösningar, även för hushåll och företag som inte har tillgång till bredband eller en bra mobiltäckning, enligt Regeringskansliet.

Beslutet innebär att ett stöd införs för att ge privatpersoner och företag tillgång till telefoni och internet med en hastighet på minst 10 Mbit/s. Stödet ges för uppkoppling i en fast punkt och administreras av Post- och Telestyrelsen.

– Regeringens beslut betyder att inget hushåll eller företag ska behöva betala mer än 5000 kr för få en uppkoppling till internet som gör det möjligt att delta i samhället på ett fungerande sätt. Det är avgörande för samhällsutvecklingen att ingen lämnas utanför. 10Mbit/s är idag tillräckligt för att exempelvis kunna titta på SVT Play, sköta sina företagsärenden och myndighetskontakter och prata med vänner och familj på Skype, säger digitaliseringsminister Peter Eriksson.

Stöd kommer att kunna lämnas för kostnader som överstiger 5 000 kr, upp till 400 000 kr. Det innebär att stöd inte lämnas för kostnader som understiger 5 000 kr.

Förordningen träder i kraft den 1 mars 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

UL-trafikens fina resultat: ”Erbjuder flest möjligheter”

Här är resultaten jämfört med övriga kommuner i Sverige.

Johan Häll

Kl.11:56, 19 januari, 2018

UL-trafikens fina resultat: ”Erbjuder flest möjligheter”
Foto: Magnus Jansson Klarin.

Kollektivtrafiken i Uppsala län står sig bra om man jämför med övriga län, visar en rapport av nyckeltal för 2016 som Sveriges kommuner och landsting har presenterat.

– Busstrafiken i länet har flest utbudskilometer per invånare. Det betyder att Region Uppsala erbjuder fler resmöjligheter och har högre turtäthet per invånare än något annat län i Sverige, säger Bertil Kinnunen (S), regionråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Även när det gäller tågtrafiken hävdar sig länet väl. Bara Södermanland och Skåne erbjuder fler utbudskilometer än Uppsala län, säger Bertil Kinnunen.

Även marknadsandelen av resandet för kollektivtrafiken i länet tillhör de högsta.

– Marknadsandelen är ett väldigt viktigt mått eftersom det visar hur attraktiv medborgarna tycker att kollektivtrafiken är. Vi har nyligen fått resultatet för 2017 och kan konstatera att marknadsandelen har ökat till 29 procent av det motoriserade resandet, säger Bertil Kinnunen.

Taggar:

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng