Sirius nära poäng mot topplaget | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Sirius nära poäng mot topplaget

Det blev en snöplig uddamålsförlust för Sirius som hade tabelltrean Bollnäs i gungning en bit in på andra halvlek, sedan avgjorde Patrik Nilsson matchen med två soloprestationer.

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:06, 10 februari, 2017

Sirius nära poäng mot topplaget
Patrik Nilssons prestationer avgjorde för Bollnäs. Foto: Sebastian Lamotte / Bildbyrån.

Sirius kämpar för att undvika negativt kval, och hemma mot tabelltrean Bollnäs var det nära en viktig poäng. Johan Jeansson Hydling gav hemmalaget ledningen på straff efter 20 minuter, en ledning som stod sig halvleken ut. Men efter paus vände Bollnäs till seger med uddamålet (3–4).

– Just nu känns det lite tufft, men det är bara att deppa i kväll och ta nya tag i morgon när det är träning, säger tränaren Olle Gabriellsson som ändå såg ljuspunkter i matchen.

LÄS MER: Så ska Sirius Bandy lyfta från botten till toppen

– Framförallt i första gör vi ett riktigt bra jobb tycker jag. Vi hade tålamod och vårdade bollen bättre. Bollnäs ägde mer boll, men det är lite så de vill spela också.

Inom loppet av bara en minut i andra halvlek vände Bollnäs. Patrik Nilssons soloprestation ordnade kvitteringen, och minuten efter serverade samma Nilsson lagkamraten Samuli Helavouri som sköt ledningsmålet. Sirius kvitterade bara sex minuter senare, åter på en fast situation (hörna), kunde Victor Lundberg klippa in 2–2 målet bakom Patrik Aihonen.

Men det blev alltså ingen poäng ändå för Sirius som fick se Tobias Björklund göra sitt andra mål fram till 3–2 – och strax efter, med en ny soloprestation, kunde Patrik Nilsson skjuta matchavgörande 4–2 för Bollnäs som kunde lämna Studenternas med tre poäng trots en sen reducering av Sirius Teemu Määttä.

Läs också: Så ska Sirius Bandy lyfta från botten till toppen

– Vi visste att Bollnäs ett bra lag, framförallt på att försvara sig, sedan var de lite mer effektivare än oss i den här matchen, fortsätter Gabrielsson.

Två matcher återstår av elitserien och trots förlusten så ligger Sirius fortsatt kvar ovanför kvalstrecket med en poäng till godo på jagande Tillberga. redan på söndag väntar nästa hemmamatch, då mot Västerås, och Olle Gabrielsson tror att det krävs en seger.

– Jag tror att det kommer att krävas minst en seger på någon av de två matcher vi har kvar för att slippa kval, så det är bara att ladda om och göra jobbet mot Västerås på söndag.

Vad tror du om era chanser?
– Jag tror absolut att vi har chansen. Vi såg i dag hur små marginaler det är som avgör.

 

FaktaElitserien, bandy
IK Sirius–Bollnäs GIF 3–4
(1–0)
Målen: 1–0 (20) Johan Jansson Hydling, Straff, 1–1 (57) Patrik Nilsson, 1–2 (58) Samuli Helavouri (Patrik Nilsson), 2–2 (64) Victor Lundberg (Jakob Jenefeldt), 2–3 (74) Tobias Björklund (Marcus Ståhl), 2–4 (85) Patrik Nilsson, 3–4 (90) Teemu Määttä (Henrik Kjellsson).
Skotten: 5–11.
Hörnor 6–10.
Publik: - (Studenternas).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Bilar körde i kapp – kvinna fick foten överkörd

(Uppdaterad 13.43) När patrullen anlände hade bilarna lämnat.

Josefine Göransson

Kl.13:08, 19 april, 2018

Bilar körde i kapp – kvinna fick foten överkörd
Foto: Bildbyrån

Klockan 12.51 på torsdagen fick räddningstjänsten information om att en trafikolycka hade inträffat i korsningen Vaksalagatan/Storgatan i Uppsala. Enligt uppgift ska det ha varit två bilar som tävlat med varandra och sedan kört ihop i korsningen, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

En kvinna uppges ha fått foten överkörd. När patrullerna anlände hade de båda bilarna lämnat platsen.

– Kvinnan ska ha fått kasta sig undan, och jag vet inte ännu om vi fått tag på förarna, säger Markus Thuresson, RLC-befäl på polisen till SVT Nyheter Uppsala.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Klottrare greps med färg i ansiktet

Mannen klottrade på flera husfasader i Uppsala.

Josefine Göransson

Kl.09:57, 19 april, 2018

Klottrare greps med färg i ansiktet
Foto: Andrew Magill, Wikimedia Commons

En man i 30-årsåldern döms vid Uppsala tingsrätt för skadegörelse. Det var i mars 2016 som mannen klottrade på fyra olika fastighetsfasader på Linnégatan och Östra ågatan i Uppsala.

Ett vittne som ringde till polisen berättade att gärningsmannen hade en vit väska av märket Puma. Mellan två bilar i närheten av restaurang Palermo hittades exakt en sådan väska. Väskan kunde kopplas till en man och när polisen konfronterade denne hade mannen färg i både ansiktet och på jackan.

Mannen ska tidigare under kvällen ha blivit stoppad vid entrén då han hade sprayflaskor i sin väska – vilket man inte får ta med sig in i lokalen. Den färg som hittades på mannen överensstämmer med färgen som sprayats på husfasaderna.

Med anledning av de uppgifter som framkommit i utredningen anser tingsrätten det vara styrkt att det är mannen som begått skadegörelserna på fasaderna. Straffet blir 80 dagsböter á 100 kronor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Duo misstänks för grovt narkotikabrott

Männen ska ha haft tusentals narkotikaklassade tabletter.

Josefine Göransson

Kl.11:43, 19 april, 2018

Duo misstänks för grovt narkotikabrott
Arkivfoto: Johanna Lundberg / BildbyråŒn

Två män i 20- och 25-årsåldern åtalas vid Uppsala tingsrätt för grovt narkotikabrott. Enligt åtalet ska de båda männen ha innehaft narkotika bestående av drygt 24 000 tabletter innehållande Tramadol. Det hela upptäcktes den 4 november förra året i Uppsala.

De båda männen åtalas även för narkotikabrott respektive ringa narkotikabrott. Den äldste av de två ska ha överlåtit tabletter medan den andre misstänks ha innehaft drygt 38 gram cannabis.

I samma mål åtalas ytterligare en man i 20-årsåldern för narkotikabrott då denne ska ha haft 1,14 gram cannabis och 5 050 tabletter innehållandes Tramadol. Även detta upptäcktes i Uppsala den 4 november förra året.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tåg ersätts med buss under helgen

På grund av planerade banarbeten bör resenärer räkna med att restiden kommer att förlängas.

Josefine Göransson

Kl.10:42, 19 april, 2018

Tåg ersätts med buss under helgen
Arkivfoto: Magnus Jansson Klarin

Mellan klockan 23.10 på fredag kväll (20 april) och klockan 04.30 måndag morgon (23 april) kommer tågtrafiken på sträckan mellan Sala och Uppsala ersättas med buss eller något annat tåg. Detta med anledning av ett planerat banarbete på sträckan.

”Restiden kommer förlängas”, skriver Trafikverket på sin hemsida. För mer information hänvisas resenärer att besöka UL eller SJ:s hemsida.

LÄS MER: Banarbete påverkar Upptåget – ersätts med bussar

Även tågtrafiken mellan Uppsala och Arlanda kommer att ersättas med buss. Det från klockan 12.25 på lördag till klockan 12.00 på söndag.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fängelse – om du tvättar bilen hemma

Få känner till lagbrottet. "Det är viktigt att upplysa människor."

Matilda Larsson

Kl.10:37, 19 april, 2018

Fängelse – om du tvättar bilen hemma
Foto: Pixabay.

Vi svenskar tvättar våra bilar över 30 miljoner gånger per år. Hela 20 miljoner av biltvättarna sker direkt på gatan, enligt energiföretaget Tekniska verken.

Det innebär att en stor mängd svårnedbrytbara ämnen som exempelvis olja, tungmetaller och asfaltsrester rinner ut i våra vattendrag, sjöar och hav, vilka är skadliga både för människor och miljön.

Miljömärket Svanen har siffror som visar att de över 30 miljoner biltvättar som gjordes 2016 ger upphov till utsläpp i form av miljöfarliga tungmetaller som 5,6 ton koppar, 11,3 ton zink, 1 800 kilogram bly, krom och nickel och 41 kilogram kadmium varje år.

Samtidigt visar en ny undersökning från Kantar Sifo på uppdrag av OKQ8 Scandinavia att miljön inte är särskilt prioriterad bland svenskarna när det är dags att vårtvätta bilen. Hela fyra av tio tvättar bilen hemma på gatan.

Mer än varannan uppger samtidigt att den främsta anledningen till att de tvättar bilen är när den är så smutsig att de skäms.

– Det är viktigt att upplysa människor att det inte är miljövänligt att tvätta bilen hemma, som många kan tro. I flera kommuner är det till och med ett miljöbrott att tvätta bilen på gatan. Har man möjlighet att istället tvätta bilen på en station tar ett reningsverk hand om det smutsiga vattnet, samtidigt som du får tillgång till Svanenmärkta tvättprodukter, säger Alexandra William-Olsson, kommunikationschef på OKQ8 Scandinavia.

Även om reglerna kan skilja sig lite från kommun till kommun, finns det vissa saker som gäller alla, oavsett vart man bor i Sverige.

Enligt andra kapitlet i miljöbalken ”ska alla som utför en handling, som kan orsaka skada för människors hälsa eller miljö, skaffa sig den kunskap som behövs för att skydda omgivningen mot skada eller olägenhet.”

Det står alltså inte uttryckligen i lagen att man inte får tvätta bilen hemma på gatan, men enligt miljöbalken får man inte släppa ut orenat avloppsvatten.

Beroende på var du står hamnar tvättvattnet antingen orenat ut i närmaste vattendrag eller så går det med dagvattenledningarna till det kommunala reningsverket.

Miljönämnden får dessutom i enskilda fall förbjuda en enskild bilägare att tvätta bilen på gatan.

Straffet för miljöbrott är böter eller fängelse i högst två år. I till exempel Jönköping kan en person dömas till böter på 10 000 kronor.

Eftersom det är kommunernas ansvar att se till att miljöbalken följs är det i nuläget en liten risk att bli dömd för att tvätta sin bil på gatan, då få kommuner säger sig lägga några resurser på att bötfälla gatutvättare.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng