Toppmötet flyttas med anledning av begravningen

På fredagen begravdes Storvretas ordförande, radioprofilen Mats Åkerlund, och med anledning av begravningen har Storvreta och Falun kommit överens om att flytta kvällens match till lördagen. ”Vi är oerhört tacksamma för Faluns välvilliga inställning”, säger klubbchefen Kim Knudsen.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.16:56, 17 februari, 2017

Toppmötet flyttas med anledning av begravningen
Matchen mellan Falun och Storvretas flyttas fram en dag. Foto: Per Wiklund / Bildbyrån.

Senare i kväll skulle Falun och Storvreta ha drabbats samman i ett riktigt prestigemöte lagen emellan, men matchen kommer dock inte att spelas. Med anledning av att ordföranden Mats Åkerlund, som nyligen avled, begravdes under fredagen kommer matchen att flyttas och i stället spelas på lördagen.

Läs också: Innebandyprofilen har avlidit

– Vi är oerhört tacksamma för Faluns välvilliga inställning att med kort varsel försöka hitta en ny tidpunkt för matchen mot oss, säger Storvreta klubbchef Kim Knudsen och fortsätter.

– Vi förstår att det inte var någon enkel uppgift för Falunledningen att gå ut till alla fans och sponsorer, som redan hade köpt biljetter och bokat event runt säsongens kanske mest attraktiva match, och tala om att man tyvärr med anledning av dessa olyckliga omständigheter var tvingad att flytta matchen till en annan dag. Falun skall ha en stor eloge för visat förståelse för situationen.

Matchen mot Falun kommer alltså att spelas i morgon lördag och börjar klockan 17.00.

Läs också: Här hedras Åkerlund inför derbyt

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Rutinerade backveteranen stannar i Storvreta

Storvretas lagbygge fortsätter att ta form. I veckan blev det klart att den rutinerade backveteranen stannar ytterligare en säsong. ”Vi får erfarenhet och klokhet i truppen”, säger tränaren Stefan Forsman.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.07:53, 21 maj, 2017

Rutinerade backveteranen stannar i Storvreta
Storvretas Jimmie Pettersson, Mattias Samuelsson och Jesper Berggren jublar under semifinal 2 i SM-slutspelet i Innebandy mellan Storvreta och Falun. Foto: Per Wiklund / Bildbyrån.

Storvreta IBK har gjort klart med nästa pusselbit i det lag som är tänkt att ta tillbaka SM-guldet från Falun. I veckan blev det klart att backveteranen Jesper Berggren stannar ytterligare en säsong.

– Jag känner att jag fick mycket förtroende förra säsongen, spel i PP och förstafemman gjorde att mitt självförtroende ökade och det gjorde att jag presterade mitt bästa spel på många säsonger, säger Jesper Berggren som känner sig bra i kroppen.

Läs också: Här är Storvretas nästa stjärnvärvning

– Jag är i bra form, är skadefri och har hittat rätt i träning och förberedelse. Jag vill följa upp min förra säsong med en ännu bättre som hjälper Storvreta att återta bucklan.

Tränaren Stefan Forsman ser fram emot att få matcha Jesper Berggren i sitt lag även nästa säsong.

Läs också: Alexander Rudd förlänger med Storvreta

– Med Jesper på plats i ännu en säsong får vi erfarenheten och klokheten in i truppen. Jesper gjorde en fantastisk bra säsong, han var jämn och bra hela vägen. Med kontrakteringen av Jesper har Storvreta den starkaste backbesättningen på många år, säger Stefan Forsman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är Storvretas nästa stjärnvärvning

Nyligen skrev landslagsstjärnan Alexander Rudd på för klubben. På söndagen presterades Storvreta nästa landslagsstjärna. ”En klassvärvning”, säger tränaren Stefan Forsman.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.22:15, 14 maj, 2017

Här är Storvretas nästa stjärnvärvning
Landslagsbacken Tobias Gustafsson är klar för spel i Storvreta. Foto: Per Wiklund / Bildbyrån.

Storvreta har inte gjort någon hemlighet av att klubben vill ta tillbaka SM-guldet från Falun. Sedan tidigare är det klart att landslagsforwarden Alexander Rudd stannar ytterligare två säsonger i Uppsalaklubben, och på söndagen gjorde man klart med ännu en landslagsstjärna.

Storvreta har, under en länge tid, varit intresserade av landslagsbacken, och nu har alltså klubbarna kommit överens. Den 24-årige backen har fortfarande ett år kvar på sitt kontrakt med Linköping, men köps alltså loss av Storvreta för öronmärkta pengar.

– Jag är väldigt glad över, att klubbarna har kommit överens och möjliggör en flytt för mig redan i år. Storvreta är en professionell klubb med enorm kapacitet, som kommer kunna ge mig förutsättningarna till att ta nästa steg i min innebandykarriär, säger Tobias Gustafsson och fortsätter.

Läs också: Alexander Rudd förlänger med Storvreta

– Jag kommer bidra med framförallt min snabbhet och spelförståelse men hoppas också kunna smitta av mig med min inställning och strävan efter att hela tiden försöka bli bättre. Jag har som ambition att utveckla min offensiv och bli en mer komplett spelare. Sen vill jag såklart vara med på resan att ta tillbaka guldet till Uppsala.

Storvreta tränare Stefan Forsman kunde inget annat än att hålla med.

– Tobias Gustafsson är en klassvärvning. Vi får en modern back, som spelar med fart, som har ett riktigt bra skott och som är mycket stark såväl defensivt som offensivt. Han är mycket duktig en mot en både med och utan boll. Han är i sin bästa ålder, han är redan en rutinerad landslagsspelare och jag ser att han med sitt spel kan komma leda vårt lag, säger Stefan Forsman.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Backen förlänger med Storvreta

Storvretas lagbygge fortsätter. På fredagskvällen blev det klart med ytterligare en pusselbit till nästa säsong efter att backen valt att förlänga sitt kontrakt. ”Defensivt stark och spelar med bra fart.”, säger tränaren Stefan Forsman.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.10:47, 6 maj, 2017

Backen förlänger med Storvreta
Kristian Adolfsson förlänger med ytterligare en säsong och stannar alltså i Storvreta. Foto: Per Wiklund / Bildbyrån.

Storvretas lagbygge börjar bli allt mer komplett inför kommande säsong i SSL. På fredagen blev det klart med ytterligare en viktig pusselbit efter att backen Kristian Adolfsson valt att förlänga sitt kontrakt med ytterligare en säsong.

– Kristian togs in som oprövad, men har under säsongen växt in i SSL-kostymen på ett fantastisk bra sätt. Med sin härliga inställning och attityd har han varit riktig bra i vårt lag, säger tränaren Stefan Forsman och fortsätter.

Läs också: Alexander Rudd förlänger med Storvreta

– Kristian är defensivt stark och spelar med bra fart. Han är lärovillig och nu är hans utmaning att jobba vidare med spelet med boll för att bli lugn och trygg.

Även Kristian Adolfsson själv ser fram emot att få stanna i Storvreta ytterligare en säsong.

– Jag har haft en mycket lärorik första säsong som utvecklat mig på flera plan. När man summerar första året resultatmässigt blev det ömsom vin, ömsom vatten. Europacupguldet blev en höjdpunkt medan uttåget i semifinalen väckte en stark revanschlusta, säger Kristian Adolfsson.

Läs också: Här skriver stjärnan på för två nya säsonger med Storvreta

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Här skriver stjärnan på för två nya säsonger

Han ryktades vara på väg tillbaka till Falun och nobbade bud från både svenska och utländska klubbar. Vid lunchtid på torsdagen skrev dock landslagsstjärnan Alexander Rudd på nytt kontrakt med Storvreta. ”Storvreta har alltid varit mitt huvudspår”, säger Alexander Rudd.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.16:04, 27 april, 2017

Turerna kring landslagscentern Alexander Rudd har varit många. Ett tag såg det ut som att karriären till och med var på väg att ta slut i och med landslagsstjärnans fjärde hjärnskakning som stoppade honom från både VM och hindrade honom från spel i drygt tre månader.

Men nu är det, trots rykten om en flytt tillbaka till SSL-konkurrenten Falun, klart att att stjärnan stannar ytterligare två säsonger i Storvreta. På torsdagen skrevs det nya kontraktet under på en presskonferens i IFU Arena.

– Det har varit väldigt mycket spekulationer, men det är skönt att vi kan gå ut med ett besked att jag blir klar i klubben, säger Alexander Rudd som också bekräftar att det funnits ett stort intresse från andra klubbar.

– Det är klubbar både i Sverige eller utomlands som har hört av sig, och det är inte konstigt i och med att jag satt på ett utgående kontrakt. Men Storvreta har alltid varit mitt huvudspår.

Läs också: Alexander Rudd förlänger med Storvreta

Känns det som att du har börjat rota dig i Uppsala?
– Jag har varit här i tre år, och nu blir det minst fem, så vissy börjar jag komma in mer i Uppsala och Storvreta som förening.

För tränaren Stefan Forsman innebar torsdagens påskrift lite lugn i lagbygget.

– Det betyder jättemycket.Vi kan bygga vårt lag vidare i lugn och ro, och ska jag mäta centrar i SSL så har vi nu den bästa. Vi är på jakt att ta tillbaka bucklan, och nu får vi ett slagkraftigt lag och jag får ett lugn i lagbygget, säger Stefan Forsman som också lovar en bredare trupp till kommande säsong.

– Det kommer det att bli, och det var ett arbete som vi påbörjade redan under den här säsongen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Landslagsmeriterad back till Storvreta: ”Många egenskaper”

Storvreta IBK har värvat sin förste spelare inför den kommande säsongen.

Johan Häll

Kl.14:28, 20 april, 2017

Landslagsmeriterad back till Storvreta: ”Många egenskaper”
Filip blir första nyförvärvet för Storvreta. Foto: Bildbyrån.

Säsongen tog slut för bara en vecka sedan när Storvreta föll mot Falun i semifinalen. 
Nu har laget skrivit ett tvåårskontrakt med 25-årige backen Filip Stenmark som senaste fyra säsongerna spelat i Warberg.

På meritlistan har han bland annat två SM-silver med Dalen, och flera junior- och seniorlandskamper. Han var också lagkapten senaste säsongen för sitt klubblag.

– Jag är jätteglad att Filip önskar fortsätta sin karriär här i Storvreta IBK. Han jobbar stenhårt, är en duktig passningsspelare med ett fint skott och vet vad som gäller, säger Stefan Forsman, säger chefstränare Stefan Forsman.

–  Han är närkampstark och tar gärna duellerna. Sedan står han för starka ledaregenskaper och han kommer bidra med lugn och trygghet i truppen, säger Stefan Forsman.

Filip Stenmark:

– Jag var på besök i Uppsala och tyckte om det jag fick se och höra. Det fanns ett tidigt intresse från Storvreta och jag känner en tydlig samsyn i hur jag som innebandyspelare skall användas och därmed utvecklas. Jag vill vara med i ett vinnande lag med ambitioner och det vet jag Storvreta IBK står för, säger han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel