Uppsalaspelaren uttagen i EM-truppen

Lovisa Kardell, Uppsala HK, har blivit uttagen till damlandslagets trupp som ska spela EM-slutspel i beachhandboll i Kroatien. ”Det känns helt sjukt”, säger Lovisa Kardell.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.13:52, 17 februari, 2017

Uppsalaspelaren uttagen i EM-truppen
Lovisa Kardell. Foto: Tobbe Bengtsson.

Uppsala har fått en ny landslagsspelare. Lovisa Kardell, till vardags i Uppsala HK och norra damettan, har blivit uttagen att representera Sverige i sommarens EM-slutspel i beachhandboll som avgörs i Kroatien under midsommarveckan.

– Det känns helt sjukt, jättekul så klart, jag ser verkligen fram emot det, säger Lovisa Kardell som inte riktigt hade räknat med att bli uttagen.

– Jag blev faktiskt chockad när jag ens fick frågan att få vara med på första uttagningslägret, men det gick bättre än vad jag hade vågat tro. Framförallt med tanke på att jag bara har spelat beachhandboll sedan förra sommaren.

Uppsala HK slutade fyra i sommarens SM-tävlingar som var klubbens första, och Lovisa Kardell var inte den enda Uppsalaspelaren som hade en chans på EM-slutspelet.

– Maja (Björklin) skulle väl också ha varit med, men hon är skadad, sedan har även Isabelle (Karlsson) varit med på uttagningarna, vi får se när truppen spikas hur många vi blir från Uppsala.

När blir landslagstruppen helt klar?
– Efter den 20:e februari ska truppen vara klar. De som har fått frågan har fram tills dess att bestämma sig om de ska vara med, och jag har redan tackat ja, fortsätter Kardell.

Första landslagslägret inför EM-slutspelet blir i mars, men Lovisa Kardell hoppas på flera möjligheter för laget att hinna spela ihop sig.

– Jag tror Sverige föll mycket på att man inte var riktigt samspelta förra gången, så inför årets EM tror jag att vi kommer att bli mer tid ihop.

Vad tror du om era chanser?
– Jag tror chanserna är goda, faktiskt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Avspark 19.00: Jönköpings Södra–Sirius

Nu får han chansen i allsvenskan: ”Tålamodet har fått sig en prövning”

Han har hittills fått stå åt sidan under de inledande 23 omgångarna av allsvenskan. Men i bortamatchen mot Jönköpings Södra får han äntligen chansen.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.13:59, 20 september, 2017

Nu får han chansen i allsvenskan: ”Tålamodet har fått sig en prövning”
Efter 23 omgångar får Lukas Jonsson chansen i målet. Foto: Krister Andersson / Bildbyrån.

Med fyra raka förluster i bagaget väntar ikväll en viktig match för Sirius mot Jönköpings Södra Stadsparksvallen, ett lag som just nu parkerat på den allsvenska kvalplatsen – och en match där Lukas Jonsson, för första gången den här säsongen, står i målet för Uppsalalaget.

– Det ska bli riktigt kul, det här har jag väntat på i 23 omgångar, säger målvakten Lukas Jonsson som hittills har fått stå tillbaka för Josh Wicks.

– Tålamodet har fått sig en prövning, så är det ju. Men man får lära sig och se till lagets bästa – och hålla en god min.

Läs också: Sirius match avgjord efter en halvlek: ”Jag är riktigt stolt”

Hur har det varit att inte få spela?
– Det är klart att jag vill spela, det vill väl alla som håller på med det här. Men det finns inte så många andra alternativ än att jobba på och hoppas få chansen. Det är en del av jobbet och det är det jag får betalt för, fortsätter Jonsson som tycker stämningen är god i truppen trots förlusterna.

– Förlora vill ju ingen. Men jag tycker att vi har hanterat det här bra, vilket kanske låter lite motsägelsefullt, men vi ser väldigt nyktert på situationen och vi har en bra dialog om vad vi vill. Jag tycker att det känns väldigt lugnt.

Hur viktigt är det att vinna mot just J-södra som ligger på kvalplatsen?
– Alla matcher är viktiga. Men visst är vi sugna att ta poäng, och det är säkert de också med tanke på var de ligger.

 

Lagkaptenen Niklas Busch Thor pratade om marginaler efter förra matchen, håller du med honom?
– Ja, så är det. Det är dessa marginaler som gjorde att vi vann mycket under våren och sommaren. Men vi känner oss lugna och väl förberedda inför kvällen, vi måste bara förstå att vi måste jobba hårt. Ingenting kommer att komma av sig självt.

Vid en eventuell seger – är kontraktet säkrat då?
– Ja, kanske, jag har inte riktigt koll på det matematiska. Men visst hade det varit bra för tabelläget. Det viktiga för oss är dock att hitta tillbaka till vårt spel och grundidé.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala värvar tillbaka stjärnan

Klubben har även förlängt med ytterligare en spelare.

Linus Vedmar

Kl.21:41, 19 september, 2017

Uppsala värvar tillbaka stjärnan
Den australiensiska stjärnan Rhys Carter återvänder till Uppsala Basket. Foto: Bildbyrån.

Rhys Carter, 33, är tillbaka i Uppsala Basket. Australiensaren har spelat utanför Sverige sedan han lämnade Uppsala efter säsongen 2012/13.

– Det känns så bra att vara tillbaka i Uppsala. Jag har så många kompisar i stan och inom laget och klubben, så det känns som jag har kommit hem, säger Rhys Carter i ett pressmeddelande.

Under dagen blev det även klart att Rickard Eriksson, 35, stannar i Uppsala-klubben och att Stanford Brown inte får förlängt efter sin try-out period.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Redaktionen tippar: Så här slutar hockeyallsvenskan

Först i morgon är det dags för Almtuna. Men redan i dag smygstartar hockeyallsvenskan. Så här tror vi att den slutar.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.19:24, 19 september, 2017

Redaktionen tippar: Så här slutar hockeyallsvenskan
Tre spelare som samtliga har spelat/spelar i Almtuna. Jonas Almtorp (tv), Victor Rollin Carlsson (Almtunas lagkapten) och Olle Alsing. Foto: Bildbyrån.

För Almtunas del inleds säsongen först i morgon med ett svårt bortamöte mot Tingsryd. Men redan i kväll drar hockeyallsvenskan igång med tre matcher där bland annat topptippade AIK tar emot skånepågarna från Pantern hemma på ”Hovet”.

Med bara timmar kvar till pucken släpps har det också blivit dags att tippa hur säsongen slutar, och likaså premiäromgångens slutresultat. Tippar gör redaktionens Magnus Jansson Klarin och Johan Häll.

Första omgången:
19/9 AIK–Pantern 19.00 (C More Play)
Johan: 4–1 Magnus: 4–3 e.str (Svenska Spel: 1: 1,67 X: 4,45 2: 3,75)
19/9 Timrå–Vita Hästen 19.00 (C More Play)
Johan: 5–2 Magnus: 4–2 (Svenska Spel: 1: 1,77 X: 4,05 2: 3,55)
19/9 BIK Karlskoga–Björklöven 19.00 (C More Play)
Johan: 3–1 Magnus: 3–2 e.str (Svenska Spel: 1: 1,73 X: 4,30 2: 3,55)
20/9 Leksand–Södertälje 19.00 (C More Hockey)
Johan: 4–2 Magnus: 5–2 (Svenska Spel: 1: 1,40 X: 5,15 2: 5,40)
20/9 Tingsryd–Almtuna (C More Play)
Johan: 4–3 e.str Magnus: 3–4 (Svenska Spel: 1: 1,78 X: 4,20 2: 3,40)
20/9 Västervik–Troja/Ljungby (C More Play)
Johan: 6–1 Magnus: 2–4 (Svenska Spel: 1: 1,82 X: 4,20 2: 3,30)
20/9 Oskarshamn–Modo (C More Live)
Johan: 1–4 Magnus: 2–4 (Svenska Spel: 1: 2,24 X: 4,05 2: 2,50)

Så här tror Magnus Jansson Klarin att tabellen ser ut efter sista omgången:

1. Leksand
2. AIK
3. BIK Karlskoga
4. Modo
5. Pantern
6. Vita Hästen
7. Tingsryd
8. Almtuna
9. Timrå
10. Oskarshamn
11. Björklöven
12. Södertälje
13. Troja/Ljungby
14. Västervik

Kommentaren:
För att börja med toppen så ser jag Leksand som stor favorit att vinna serien. Laget har fått behålla hela 16 spelare från fjolåret och har dessutom kryddat med flera bra spelare, inte minst på backsidan, jag tycker Leksand har ett bättre lag än det som spelade i SHL förra säsongen.

Där bakom skuggar både AIK och Modo som ser intressanta ut på pappret, även om AIK har en del att bevisa för mig. Även Pantern har ett, på pappret, intressant lag som kan bli en farlig utmanare.

Nederlagstippade Almtuna då? Jag tror absolut att laget kan få det tufft. Det som talar för Uppsalalaget är det faktum att man inte är favorittippade, för det fungerar sällan med Uppsalalag, därmed kan man smyga under radarn och kommer också att fixa en playoff-plats – trots allt.

I botten ser jag inte hur Västervik ska kunna undvika kval. Laget har inte imponerat på försäsongen och förlorade bland annat på hemmaplan mot Huddinge med stora siffror. Med sig till kvalet tror jag att man får nykomlingen Troja/Ljungby.

Så här tror Johan Häll att tabellen ser ut efter sista omgången:

1. AIK
2. Leksand
3. Modo
4. Pantern
5. Timrå
6. Karlskoga
7. Tingsryd
8. Oskarshamn
9. Almtuna
10. Björklöven
11. Västervik
12. Troja/Ljungby
13. Södertälje
14. Vita Hästen

Kommentaren:
Leksand har det starkaste laget på papperet där man har fått behålla precis de spelare från ifjolåret (16 stycken) som man ville. Vindsnabbe Oskar Lang, tekniske Mattias Ritola och hårdskjutande Johan Porsberger blir farliga framåt och bakåt har man lyckats signera rutinerade Fredrik Lindgren från Skellefteå. Laget har också värvat fyra återvändare.

Jag tror ändå att AIK:s rutin i Hockeyallsvenskan ger Solnalaget förstaplatsen. Nyförvärven Eric Castonguay (Leksand) och målsprutan Anton Holm (Södertälje) kommer att producera flitigt. Man har också fått behålla Jens Jakobs som är en viktig spelare, speciellt i power play.

Modo har fått känna på Hockeyallsvenskan ett år nu och överraskande kämpade man om att undvika negativt kval i fjol. Den här säsongen har man rutinerade Hans Särkijärvi i båset. Med hans erfarenhet kryddat med att laget har får behålla poängproducerande spelare som Patrik Karlkvist och Emil Molin i kombination med erfarenheten från förra året kommer göra Modo till ett topplag.

Almtuna kommer att bli ett mittenlag och man kommer in i det sista få kämpa om en play off-plats där man tyvärr missar den med en placering. Laget har en snittålder på bara 22 år och det kan bli en lång säsong för Uppsalaget. 
Det som talar för Almtuna är att man inte har något att förlora och experterna siar också om ett lag som kommer att fightas i botten av tabellen. 


Sett över försäsongen har man varit starkt. Efter ett par inledande förluster har man avslutat träningsmatchandet med fem raka segrar mot Västerås, AIK, Södertälje samt norska Storhamar och Lillehammer.

I botten tror jag SSK återigen får kvala. Där gör man nog sällskap av Vita Hästen eller Troja/Ljungby.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

24UPPSALA.SE AVSLÖJAR

AVSLÖJAR: Max Andersson lämnar Gusk: ”Kärleken till idrotten har svalnat”

Efter den senaste tidens turbulens väljer Gusk-tränaren Max Andersson att lämna klubben – som numera står helt utan tränare sedan även assisterande tränaren Björn Andersson valt att lämna.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.15:48, 19 september, 2017

AVSLÖJAR: Max Andersson lämnar Gusk: ”Kärleken till idrotten har svalnat”
Max Andersson. Foto: Bildbyrån.

Han har kritiserats för sitt språkval och flera verbala attacker mot domare, nu väljer tränaren Max Andersson själv att lämna klubben.

– Jag sa upp mig från mitt jobb i går, så jag är inte tränare för Gusk dam längre, säger Max Andersson som med sin engagerande stil brukar höras på matcherna.

– Det är så jag är, det är mitt sätt att coacha – och så har jag gjort i alla år. Sedan är det jobbigt att få höra från domartrion efter matchen att man är sämst och en dålig person, det är verkligen jättejobbigt, inte minst för att jag brinner för idrott och de här spelarna som jag skulle kunna gå genom eld för, fortsätter Max Andersson som även berättar att han har fått ta emot hot från domare.

– Jag har fått ta emot hot från domare, personligen alltså. Det är jobbigt. Kärleken till idrotten har svalnat.

Även den assisterande tränaren Björn Andersson väljer, enligt Max Andersson, att kliva av.

– Gusk står utan tränare just nu. Även Björn har tagit beslutet att lämna. Det är dock ingenting som jag har varit på honom, utan det är helt hans eget beslut.

Var det ett svårt beslut att ta?
– Inte som situationen har varit under de senaste veckorna med all turbulens och skriverier. Hade vi haft något att spela för hade jag kanske orkat fortsätta säsongen ut, men nu kan vi varken komma uppåt eller nedåt i tabellen. Hade det inte varit för de här fantastiska spelarna hade jag tagit det här beslutet tidigare, men nu har jag i alla fall tagit beslutet att jag lämnar av personliga skäl, fortsätter Max Andersson som är öppen med sin kritik mot vissa domare.

– Det finns bra domare, och så finns det dåliga. Men det finns också domare som redan innan matchen har bestämt sig. Redan innan en match så har mina spelare legat på minus – på grund av mig. När jag nu kliver av ligger de i alla fall på noll när matchen börjar.

Varför tror du att vissa inte gillar din ledarstil?
– Jag är ju som jag är. Jag brinner för det här. Jag är spontan och säger ofta vad jag tycker. Även om det ibland är hårda ord så är det aldrig riktat mot någon domare, spelare eller ledare.

Vad ska du göra nu?
– Till att börja med får jag en ledig helg, detta medan laget åker till Selånger för match. För mig kommer det nog att dröja länge innan jag öppnar byrålådan med träningsgrejer igen.

Lämnar du idrotten helt?
– Nu ska jag försöka ta reda på vem människan Max Andersson är utanför idrotten. Honom har jag inte riktigt någon bra koll på, så det ska bli intressant. Sedan ska jag nog börja spela lite padel, jag har hört att brorsan är ganska bra på det. Eller kanske golf, vi får se. Jag har ganska mycket tid över just nu.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sirius i stort ”twitterbråk” inför helgens dubbla dalamöte

Sirius kaxiga hälsning till guldfavoriterna på twitter slutade med ett ännu kaxigare svar. Här är lagens "twitterbråk" inför helgens "dubbelmöte".

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.09:11, 19 september, 2017

Sirius i stort ”twitterbråk” inför helgens dubbla dalamöte
Sirius i "twitterbråk" inför dubbla dalamötet i helgen. Foto: Bildbyrån / Bildmontage.

I helgen väntar tuffast möjliga motstånd för både Sirius herrar och damer som möter Falun respektive KAIS Mora på hemmaplan.

Inför matchen skickade Sirius ett kaxigt twitter-meddelande till klubbarna med bilder på en dalahäst, knätofsar, nyckelharpa och folkdräkt där man frågade klubbarna ”är det ett sånt här starter pack vi behöver på söndag så ni och alla supportrar känner er välkomna?” adresserat till både IBK Falun och KAIS Mora.

Ett ännu kaxigare svar från KAIS Mora dröjde inte länge; ”Det där blir jättebra! Få se, Uppsala, är det stället innan Globen? Dit hittar både vi och Falun.”

Strax efter kom också svaret från Falun – med en bild på SM-pokalen. Säsongen är härmed igång.

Därmed stiger hettan inför det dubbla ”dalamötet” i IFU Arena där Sirius och KAIS Mora inleder matchandet redan 14.30 följt av herrmötet mellan Sirius och IBK Falun klockan 18.10.

 

Skärmdumpar från "twitterkriget".

Skärmdumpar från ”twitterkriget”.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng