Uppsalaspelaren uttagen i EM-truppen

Lovisa Kardell, Uppsala HK, har blivit uttagen till damlandslagets trupp som ska spela EM-slutspel i beachhandboll i Kroatien. ”Det känns helt sjukt”, säger Lovisa Kardell.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.13:52, 17 februari, 2017

Uppsalaspelaren uttagen i EM-truppen
Lovisa Kardell. Foto: Tobbe Bengtsson.

Uppsala har fått en ny landslagsspelare. Lovisa Kardell, till vardags i Uppsala HK och norra damettan, har blivit uttagen att representera Sverige i sommarens EM-slutspel i beachhandboll som avgörs i Kroatien under midsommarveckan.

– Det känns helt sjukt, jättekul så klart, jag ser verkligen fram emot det, säger Lovisa Kardell som inte riktigt hade räknat med att bli uttagen.

– Jag blev faktiskt chockad när jag ens fick frågan att få vara med på första uttagningslägret, men det gick bättre än vad jag hade vågat tro. Framförallt med tanke på att jag bara har spelat beachhandboll sedan förra sommaren.

Uppsala HK slutade fyra i sommarens SM-tävlingar som var klubbens första, och Lovisa Kardell var inte den enda Uppsalaspelaren som hade en chans på EM-slutspelet.

– Maja (Björklin) skulle väl också ha varit med, men hon är skadad, sedan har även Isabelle (Karlsson) varit med på uttagningarna, vi får se när truppen spikas hur många vi blir från Uppsala.

När blir landslagstruppen helt klar?
– Efter den 20:e februari ska truppen vara klar. De som har fått frågan har fram tills dess att bestämma sig om de ska vara med, och jag har redan tackat ja, fortsätter Kardell.

Första landslagslägret inför EM-slutspelet blir i mars, men Lovisa Kardell hoppas på flera möjligheter för laget att hinna spela ihop sig.

– Jag tror Sverige föll mycket på att man inte var riktigt samspelta förra gången, så inför årets EM tror jag att vi kommer att bli mer tid ihop.

Vad tror du om era chanser?
– Jag tror chanserna är goda, faktiskt.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Basketträning fick matcher i handbollsettan flyttad

Två handbollsmatcher i division I fick skjutas upp på grund av ett fel i bokningen och basketträning i Fyrishov.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.19:56, 5 februari, 2017

Basketträning fick matcher i handbollsettan flyttad
Basketträning fördröjde matchstarten för Uppsala HK. Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se

Klockan 14.45 var det tänkt att handbollsmatchen i norra damettan mellan Uppsala HK och tabellsexan Arbrå skulle ha börjat. Men så blev det inte, på grund av ett fel i bokningen fick matchen mot Bollnäslaget skjutas upp och började först 15.30 i stället. Anledningen var att Fyrishov hade bokat in Uppsala Basket för en träning i samma hall.

– Våra bokningar som vi har i Fyrishov har legat som preliminära eftersom Fyrishov vill att vi ska skriva på ett avtal där vi tar på oss att rengöra hallen och golvet. men vi har pratat med kommunen om det här som har lovat oss att ta hand om det. Det här har sin början redan i september, men trots att vi har försökt få tiderna fastställda så har de fortsatt att vara preliminära. Vi pratade även med Fyrishov tidigare, men ändå hade något gått fel och tiden som man hade skrivit in var fel, säger tränaren Björn Kardell som även var lite besviken på Uppsala Basket.

– Det är sagt att match alltid går före träning, ändå vägrade de att flytta på sig och sista kvarten satt de mest ned och stretchade. Fyrishov vägrade också att säga någonting till dem. Med lite samarbete hade det inte blivit något större problem.

24Uppsala har försökt att nå ansvariga på Fyrishov för en kommentar, men utan att lyckas.

Matchen då, jo, den vann gästerna från Bollnäs med 29–17 efter bland annat sju mål av Elin BolkeusTina Sandell och Hanna Frödin blev, med sina fyra mål vardera, bäst i hemmalaget som är fortsatt jumbo i serien efter 15 omgångar.

– Det blev en tråkig kollaps i början av andra halvlek tyvärr, fortsätter Kardell.

Även herrmatchen blev försenad med en halvtimme. Bättre gick det dock för Uppsala HK herrar som vände underläge i paus (10–14) till seger med 27–26 i streckmötet hemma mot Hallstahammar. Segermålskytt blev Lynx Beverskog som avgjorde med sitt andra mål i matchen bara fem sekunder från slutet.

FaktaHandboll, division I damer
Uppsala HK–Arbrå 17–29
(10–14)
Målen, Uppsala: Tina Sandell 4, Hanna Frödin 4, Gavia Beverskog 3, Siri Hedberg 2, Lovisa Kardell 2, Lovisa Warnestad 1, Alva Söderberg 1.
Publik: 123.

Handboll, division I herrar
Uppsala HK–Hallstahammar 27–26
(10–14)
Målen, Uppsala: Anton Nilsson 7, Jakob Forslund 5, Jesper Fernis 4, Daniel Björkman 4, Lynx Beverskog 2, Pierre Andriuzzi 2, Kevin Isberg 2, Milan Kapuran 1.
Publik: 227.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Publikfest och hemmaseger i derbyt

När lagen möttes i Enköping innan jul vann hemmalaget, på söndagskvällen fick nykomlingen Uppsala HK revansch.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:57, 22 januari, 2017

6 bilder
 • Tränaren Dagge Lundin jublar i kapp med spelarna i Uppsala efter derbysegern. Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
  Tränaren Dagge Lundin jublar i kapp med spelarna i Uppsala efter derbysegern. Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
 • Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
  Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
 • Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
  Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
 • Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
  Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
 • Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
  Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
 • Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se
  Foto: Sebastian Lindberg / UppsalaBilder.se

Uppsala HK tog andra raka segern efter att laget fått revansch på Enköping i säsongens andra derbymöte lagen emellan. Det första vann Enköping på hemmaplan, och det var också Enköping som inledde bäst i Fyrishov. Men Uppsala kom tillbaka och vann en jämn match med 30–27 till slut och tog ännu ett kliv närmare en kvalplats.
– En dålig start där vi ligger under med både 0–4 och 1–5, men som alla vet vinner man ju inga matcher i början av matchen, säger tränaren Dagge Lundin som var märkbart nöjd efter derbysegern.
– Andra raka, det kändes riktigt bra.

Bra var också publiksiffran, drygt 300 personer hade trängt in sig i Fyrishovs b-hall och just publiktrycket var något som tränaren Dagge Lundin såg som en nyckel till segern.
– Vi gör ingen kanonmatch, men vinner ändå, det är en styrka i sig. Jag tror säkert att publiktrycket gjorde sitt, det var en härlig stämning i hallen.

 

Läs också: Uppsala siktar högre efter seger

Offensivt handlade det mesta om hemmalagets Anton Nilsson som gjorde tio av målen. Bäst i Enköping blev Viktor Berg Von Linde med sina sex fullträffar, men det räckte alltså inte mot ett för dagen bättre Uppsala HK som nu har fått vittring på en topplacering.
– Jag tror vi kan spela bättre än så här dessutom, så jag tycker att det ser ganska bra ut. Det kändes som att vi spelade lite med handbromsen i mot Enköping.

 

FaktaHandboll, Division 1 herrar
Uppsala HK–Enköpings HF 30–27
(14–15)
Målen, Uppsala: Anton Nilsson 10, Kevin Isberg 4, Jakob Forslund 3, Milan Kapuran 3, Jesper Fernis 3, Lynx Beverskog 2, Daniel Björkman 2, Adam Alm 2, Pierre Andriuzzi 1.
Enköping: Viktor Berg Von Linde 6, Simon Frick 4, Gustav Odeheim 4, Victor Ördög 4, Rickard Oldberg 3, Adam Skogäng 2, Joel Eneroth-Ädel 2, David Pernand Ekström 1, Magnus Gladh 1.
Publik: 327

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala siktar högre efter seger

Uppsala HK tog sig upp på säker mark efter en imponerande bortaseger mot Sollentuna. "En av säsongens bästa", säger tränaren Dagge Lundin.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:45, 15 januari, 2017

Uppsala siktar högre efter seger

Uppsala HK stod för en fin värvning strax innan jul när laget gjorde klart med Skånelas förstemålvakt Viktor Bergström, i bortamatchen mot Sollentuna spelade nyförvärvet en av nyckelrollerna när laget tog en imponerande seger med 32–27.
– En riktigt bra match av Viktor, det kommer att bli en ordentlig tillgång för oss, säger tränaren Dagge Lundin.

Hur kom det sig att han valde att lämna Skånela för Uppsala?
– Han var faktiskt på mig redan tidigare, men jag kände att jag inte ville splittra mitt målvaktspar då. Men sedan fick vi lite problem med skador och sjukdomar, och runt julas så hördes vi av igen. Han kom in lite snett i säsongen med Skånela, dessutom bor han i Uppsala hos sin flickvän som pluggar här, så han kände att han ville byta, fortsätter Lundin.

Offensivt var det framförallt Anton Nilsson med sina tio mål och Daniel Björkman med åtta som klev fram för Uppsala som saknade en sjuk Jakob Forslund.
– Det var faktiskt en riktigt bra match, en av säsongens bästa. När vi spelade lika mot dem i förra matchen saknade de faktiskt fyra gubbar, alla dessa fanns med nu, men vi gjorde det bra.

Tack vare segern är Uppsala numera på fast mark i tabellen, och den kan bli betydligt fastare på söndag om laget lyckas få revansch mot Enköping i årets andra derby som spelas på hemmaplan.
– Vi hade en lite oturlig förlust innan jul mot dem där jag tycker att vi hade greppet, men vi glömde att knyta ihop säcken. Spelar vi som mot Sollentuna tror jag dock att vi har en ganska bra chans till revansch, och det är väldigt viktiga poäng på spel.

Och vid seger är ni plötsligt med i toppstriden?
– Ja, även om jag tycker att vi har tappat ganska många poäng så är vi faktiskt bara fem från ett kval uppåt. Vi får dock inte sväva iväg på något sätt, men klart är att vi har allt i egna händer. Både när det gäller kval uppåt – och även nedåt.

FaktaHandboll, division I herrar
Sollentuna HK–Uppsala HK 27–32
(11–14)
Målen, Uppsala: Anton Nilsson 10, Daniel Björkman 8, Pierre Andriuzzi 3, Milan Kapuran 3, Jesper Fernis 3, Adam Alm 2, Per Ehn 2, Kevin Isberg 1.
Publik: 89

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel