Owe Thörnqvist överträffade experterna – klar för final

Den tredje deltävlingen av Melodifestivalen bjöd på en superskräll när tävlingens äldsta deltagare någonsin, Uppsalasonen Owe Thörnqvist, tog sig vidare till final. Här är alla som gick vidare.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:44, 18 februari, 2017

Owe Thörnqvist överträffade experterna – klar för final
Owe Thörnqvist gick direkt till final. Foto: Janne Danielsson / SVT.

Robin Bengtsson med låten I Can’t Go On höll för favorittrycket och är klar för finalen i Melodifestivalen som avgörs i Friends Arena den 11:e mars. Klar är också Uppsalasonen Owe Thörnqvist som med Boogieman Blues skrällde sig hela vägen till final.

Läs också: De går vidare från Melodifestivalens tredje deltävling

Felix, Oscar & Omar / FO&O var, tillsammans med Robin Bengtsson, storfavoriter att ta sig direkt till final. Nu får de i stället ladda om för andra chansen i Linköping. Det får också Anton Hagman som med låten Kiss You Goodbye får en andra chans att kyssa sig till finalen i Friends Arena.

För Bella & Filippa, Krista Sigfrids och Jasmin Kara tog musikfesten slut i Växjö.

Nästa lördag fortsätter Melodifestivalen med den fjärde och sista deltävlingen i Skellefteå med bland annat storfavoriten Loreen, Jon Henrik Fjellgren och Wiktoria.

FaktaDeltävling 3:
Robin Bengtsson – I Can't Go On (till final)
Owe Thörnqvist – Boogieman Blues (till final)
Felix, Oscar & Omar / FO&O – Gotta Thing About You (andra chansen)
Anton Hagman – Kiss You Goodbye (andra chansen)
Bella & Filippa – Crucified
Krista Sigfrids – Snurra min jord
Jasmine Kara – Gravity

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då kommer mellostjärnan till Uppsala

Till hösten kommer artisten till stan med en föreställningen som ska ge motivation och drivkraft.

Mia Martelleur

Kl.16:32, 23 maj, 2017

Då kommer mellostjärnan till Uppsala
Foto: Pressbild/United Stage

I våras tävlade han i Melodifestivalen för andra gången och tog sig vidare till finalen i Friends Arena med låten ”Her kiss”. Nu väntar sommarturné med låten och mellostjärnan gör bland annat ett stopp i Märsta.

Men till hösten tar Boris René plats på föreställningen ”Möjligheter Tour” i Uppsala tillsammans med Aron Anderson.

Aron Anderson var bara nio år när han hamnade i rullstol och därifrån ska hans livsmotto komma: ”Att se möjligheter istället för begränsningar och att motivera såväl sig själv som andra.”

– Så länge man har roligt, så löser det mesta sig, säger Boris René i ett pressmeddelande.

Under föreställningen ska Aron Anderson lära publiken att skapa målbilder och hitta sin inre motivation/drivkraft, samt ge nya perspektiv på tillvaron och tips på hur man kan hantera hinder i vardagen. Boris René står för musiken.

Biljetter till ”Möjligheter Tour” släpps idag den 23 maj.

 

FaktaBoris Renés sommarturné:

 • 25/5 Malmö, Jägersro

 • 27/5 Märsta, Nymärsta centrum

 • 5/6 Mölndal, Stadshusparken

 • 6/6 Kungälv, Fästningsparken

 • 6/6 Sundbyberg, Golfängarna

 • 9/7 Stockholm, Barnens Allsång på Skansen

 • 10/7 Växjö, Linnéparken

 • 14/7 Borgholm, Victoriadagen

 • 26/7 Umeå, Umeå Live

 • 12/8 Klöverträsk, Sensommarfestivalen

 • 13/8 Eskilstuna, Parken Zoo

 • 26/8 Laholm, Laholmsfesten

 • 26/8 Vaggeryd, Vaggerydsdagen


 

 

Schemat för ”Möjligheter Tour”:

 • 29/8 Stockholm, Ericsson Globe

 • 25/9 Kalmar, Kalmarsalen

 • 26/9 Linköping, Crusellhallen

 • 2/10 Göteborg, Lorensbergsteatern

 • 3/10 Helsingborg, Helsingborgs Konserthus

 • 9/10 Uppsala, UKK 

 • 10/10 Sundsvall, Tonhallen

 • 16/10 Vara, Vara Konserthus

 • 17/10 Örebro, Örebro Konserthus

 • 23/10 Halmstad, Halmstad Teater

 • 24/10 Malmö, Nöjesteatern

 • 30/10 Luleå, Kulturens Hus

 • 31/10 Umeå, Folkets Hus6/11 Jönköping, Jönköping Konserthus

 • 7/11 Växjö, Växjö Konserthus

 • 13/11 Östersund, Storsjöteatern

 • 14/11 Stockholm, Rival

 • 20/11 Karlstad, Scalateatern

 • 21/11 Nyköping, Culturum

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Då kommer Sommarlov tillbaka

Sommaren närmar sig med stormsteg, och med den kommer också ännu en säsong av SVT:s populära Sommarlov som sänds på Barnkanalen med start den 12:e juni från Malmö. Så här blir årets säsong som bjuder på lek, bus, tv-serier och en viss "Sommarskuggan".

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.18:00, 20 maj, 2017

2 bilder
 • Vi hoppas att vi alla ska bli bättre på att ta hand om vår planet, säger Alex och Angelika som är programledare för Sommarlov i år. Foto: Janne Danielsson / SVT.
  Vi hoppas att vi alla ska bli bättre på att ta hand om vår planet, säger Alex och Angelika som är programledare för Sommarlov i år. Foto: Janne Danielsson / SVT.
 • Sommarskuggan kommer tillbaka när SVT kör vidare med Sommarlov från Malmö i sommarn. Foto: Niklas Forshell / SVT.
  Sommarskuggan kommer tillbaka när SVT kör vidare med Sommarlov från Malmö i sommarn. Foto: Niklas Forshell / SVT.

Här kommer en glädjande nyhet för alla sommarlovslediga barn. Mellan den 12:e juni och 18:e augusti sänder SVT Sommarlov i Barnkanalen. Precis som de senaste åren sänds programmet från den gröna dubbeldäckaren (sommarlovsbussen) som kommer att vara uppställd vid Scaniabadet i Malmö.

Alexander Hermansson och Angelika Prick, som också var med i förra säsongen, är programledare för programmet som i år kommer att slå ett extra slag för klimaten och vår planet.

– Det känns så bra att vi i sommar ska bli planetskötare, vi måste bli bättre på att sköta om vår jord och miljön! Vi älskar vår planet, och jag är övertygad om att vi tillsammans kan göra mycket gott, säger Alexander Hermansson.

Precis som tidigare säsonger bjuds tv-tittarna på både lek, bus och tv-serier. Men också en viss ”Sommarskuggan” som på nytt kommer att ställa till med hyss. Men vem är det som gömmer sig i dräkten den här gången?

Direktsändningarna kommer att äga rum inför publik och precis som vanligt gästas Sommarlov av sommar-aktuella gäster och välkända artister. För den som vill vara publik i programmet är det vardagar (måndag till fredag) som gäller, och det kommer att vara fortsatt fritt inträde.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Chockhöjningen: Miljontals drabbadas av höjda priserna

Under förra året höjdes priserna på elnät rejält i hela landet. Det skriver Nils Holgerssongruppen, en organisation som finansieras av Riksbyggen, HSB hyresgästföreningen och SABO, i en ny rapport som SVT Nyheter har publicerat.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:04, 19 maj, 2017

Chockhöjningen: Miljontals drabbadas av höjda priserna
Foto: creative commons.

Under förra året höjdes priserna på elnät i hela landet. I snitt ökade priserna med 7,5 procent, men på bland annat Gotland var höjningen så stor som 12,3 procent.

Enligt statistiken, som SVT Nyheter har publicerat, är det Vattenfall som står för den största höjningen under förra året med 11,2 procent, följt av Ellevio9,5 procent och Eon med 9,3 procent.

– Vi tycker inte det är bra. Det drabbar miljontals konsumenter där ute som inte har möjlighet att välja något annat. Vi ser att den elnätsreglering vi har i dag inte fungerar och vi vill att regeringen ser över det. Vi vill att avkastningskraven blir lägre”, säger Mari-Louise Persson, energistrateg för Nils Holgerssongruppen till SVT.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Eurovision Song Contest 2017

Så gick det för Robin Bengtsson

Det blev Portugal som tog hem segern i Eurovision Song Contest som bjöd på flera skrällar. Så här gick det för Sverige och Robin Bengtsson länge var med och slogs om slutsegern. ”En seger för folk som gör musik”, säger vinnaren Salvador Sobrals.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.00:51, 14 maj, 2017

Så gick det för Robin Bengtsson
Portugals Salvador Sobrals vann Eurovision Song Contest. Foto: Thomas Hanses.

Portugal och Salvador Sobrals, 27, fick jubla högst när Eurovision Song Contest avgjordes efter stor dramatik i Ukrainska Kiev.

– Det här kan vara en seger för folk som gör musik som faktiskt betyder något. Låt oss ta tillbaka musiken för det är det som verkligen räknas, säger Salvador Sobrals som vann knappt före Bulgarien.

Robin Bengtsson, som startade som 24:e av totalt 26 bidrag, stod för ett närmast perfekt nummer och rev ned stora applåder av publiken på plats i International Exhibition Centre.

Det verkade dock inte imponerat helt på jury-grupperna runt om i Europa som placerade Sverige och Robin Bengtsson på en tredje plats med total 218 poäng efter bland annat tre tolvpoängare. Långt efter Portugal som toppade på överlägsna 382 poäng och tvåan Bulgarien som fick 278 poäng.

Läs också: Bra startnummer för Robin Bengtsson

När det kom till telefonrösterna så fick Robin Bengtsson de åttonde högsta poängen och slutade på totalt 344 poäng, vilket var tio poäng före jättefavoriten Italien. Men det räckte alltså inte mot segrande Portugal som vann före Bulgarien och superskrällen Moldavien.

En stor snackis under SVT:s sändning från Eurovision Song Contest var programledaren Edward af Silléns kommentar i samband med att Dihaj från Azerbadjan skulle framföra sitt bidrag.

Läs också: Nu gäller det, Robin Bengtsson

”Låten framförs av Diana Hajiyeva. Hon kallas för Dihaj. Om ni känner igen henne som en av körtjejerna från förra årets azerbadjnska artsist, ja, då är ni gravt homosexuella” utropade Edward af Sillén i SVT, ett uttalande som väckte stora reaktioner och ilska på sociala medier.

Måns Zelmerlöw, som kommenterade sändningen tillsammans med just Edward af Sillén, fick dock beröm och var också en del i Ukrainas arrangemang på plats i Kiev där Måns Zelmerlöw höll ett ”träningsläger” för programledartrion Timur Miroshnychenko, Oleksandr Skichko och Volodymyr Ostapchuk. En trio som för övrigt sågades redan tidigt under sändningen.

FaktaTopp fem:
1. Portugal
2. Bulgarien
3. Moldavien
4. Belgien
5. Sverige

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HEJA SVERIGE OCH ROBIN BENGTSSON

Bra startnummer för Robin Bengtsson

Ett sent startnummer i finalen av Eurovision Song Contest brukar, historiskt sätt, alltid fungera bättre. På fredagen lottades startordningen, och det blev ett riktigt bra startnummer för Robin Bengtsson.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.19:01, 13 maj, 2017

Bra startnummer för Robin Bengtsson
Robin Bengtsson är redo för finalen. Foto: Janne Danielsson / SVT.

Knappt två timmar återstår innan musikfesten drar igång i Ukrainska Kiev. Det har blivit dags för finalen av Eurovision Song Contest, och för svensk del finns det stora förhoppningar om en topplacering för Robin Bengtssons bidrag I Can’t Go On som tog sig vidare från den första semifinalen i tisdags.

– Jag tror att det kommer finnas flera låtar som kommer att vara svårslagna, inte bara Italien. Jag är bara glad över att ha tagit mig till final och hoppas att det ska gå så bra som möjligt där, säger Robin Bengtsson efter finalplatsen till SVT.

Att starta sent i tävlingen har, historiskt sätt, alltid fungerat bra. I semifinalen gick Robin Bengtsson ut först av alla, men till kvällens stora final har det svenska bidraget fått ett riktigt bra startnummer.

På fredagskvällen blev det klart att Robin Bengtsson kommer att kliva upp på scenen som bidrag nummer 24 av 26 möjliga.

– Det gör mig jätteglad att vi är omgivna av två låtar som är väldigt bra och som har ett annat tempo och andra färger än vår låt. Och att vara omgiven av bra låtar är bara positivt, för då är tittarna uppmärksamma, säger Mari Ryberger, chef för den svenska delegationen till SVT.

Klockan 21.00 börjar sändningen från Eurovision Song Contest som sänds i SVT 1 och i Sveriges Radio P4. Edward Sillén och Måns Zelmerlöw kommenterar tävlingen för SVT och i Sveriges Radio är det Carolina Norén, Björn Kjellman och Ola Gäverth.

Sverige och Robin Bengtsson är, enligt spelbolaget Unibet, ingen favorit att vinna kvällens final som man i stället tror Italien som är favorit före Portugal och Bulgarien. Sverige tippas dock på en femte plats och får därmed anses ha en okej chans i kväll.

FaktaStartordningen i finalen av Eurovision Song Contest 2017

 1. Israel

 2. Polen

 3. Vitryssland

 4. Österrike

 5. Armenien

 6. Nederländerna

 7. Moldavien

 8. Ungern

 9. Italien

 10. Danmark

 11. Portugal

 12. Azerbajdzjan

 13. Kroatien

 14. Australien

 15. Grekland

 16. Spanien

 17. Norge

 18. Storbritannien

 19. Cypern

 20. Rumänien

 21. Tyskland

 22. Ukraina

 23. Belgien

 24. Sverige

 25. Bulgarien

 26. Frankrike

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel