Stjärnkrögare öppnar ny restaurang

På terminal 5 på Arlanda flygplats öppnar nu restaurangen Monstro, som är utvecklad av stjärnkrögaren Pontus Frithiof och delägaren Mario E Moroni.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.10:52, 3 mars, 2017

Stjärnkrögare öppnar ny restaurang
Mario E Moroni, delägare Monstro, och Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group. Foto: Pressbild

Krögaren Pontus Frithiof, som sedan tidigare driver Pontus in the Air, kommer tillsammans med delägaren Mario E Moroni öppna ytterligare en restaurang på Arlanda flygplats. Det är den nya restaurangen Monstro som öppnar i dag, 1 mars, och erbjuder familjeorienterat snabbmatskoncept med favoriter från den amerikanska och italienska matkulturen.

– Vi har lyssnat på resenärerna på Arlanda och sett ett behov av ytterligare alternativ av restauranger. Monstro ska stärka mat- och dryckesutbudet för målgruppen familjeresenärer och alla andra som önskar god, vällagad mat med snabb service och rimliga priser, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare, Pontus Group.

Namnet, Monstro, har anknytning till Jan Hugo Stenbeck, en av Pontus Frithiofs förebilder, som ska ha föreslagit namnet till en restaurang men som då inte blev av. Namnet tillhör också valen eller sjöodjuret i Disneys film Pinocchio.

– Vi är mycket glada över att ha förverkligat Monstro, som länge varit en dröm. Vi strävar ständigt efter att utveckla och förbättra oss och vårt utbud. Det nya konceptet ska fylla ett tomrum i restaurangutbudet på Arlanda terminal 5, avslutar Mario E Moroni, delägare och chefssommelier, Pontus in the Air.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu ska pizzerian säljas: ”Jag jobbar hela tiden”

Är du sugen på att baka pizza? Nu kan du köpa pizzerian vid Seminariegatan i Uppsala.

Johan Häll

Kl.20:53, 26 maj, 2017

2 bilder
  • Nu säljs pizzerian. Foto: Privat.
    Nu säljs pizzerian. Foto: Privat.
  • Nu säljs pizzerian. Foto: Privat.
    Nu säljs pizzerian. Foto: Privat.

Pizzeria Le Napoli ska säljas. Restaurangen med cirka 20 sittplatser inomhus och 25 utomhus som ligger precis ut mot en park, letar ny ägare.

– Det har gått tre år nu och jag är trött. Jag jobbar hela tiden, säger ägaren Aimen Ibrahim.

I annonsen på Blocket står det att den större delen av försäljningen sker via avhämtning.

Pizzerian som även har kioskförsäljning ligger på Seminariegatan.

Hur känns det att sälja?
– Jag vet inte. Just nu tänker jag ingenting. Men jag kanske inte säljer, vi får se.

Har det varit något intresse för pizzerian?
– Ja, det ringer folk så vi får se, säger Aimen Ibrahim.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kändiskocken öppnar ny restaurang i länet

En popup-restaurang i Öregrund öppnar i sommar. Bakom verksamheten står stjärnkocken Melker Andersson.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.19:56, 26 maj, 2017

Kändiskocken öppnar ny restaurang i länet
Foto: Arne Forsell/Bildbyrån

Kocken Melker Andersson, fick 1997 en Michelinstjärna och driver i nuläget ett tiotal restauranger i Stockholmsområdet och runtom i Sverige. Bland annat Miss Voon i Uppsala.

TV: Rundvandring hos omtalade restaurangen

I sommar planerar han att öppna en popup-restaurang i Öregrund, skriver Uppgång. Verksamheten söker nu personal från midsommar fram till skolstart.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Restaurang varnas: Flera insjuknade efter besök

Vid en oanmäld kontroll sågs grova brister i personalens hantering av råvarorna.

Mia Martelleur

Kl.14:20, 22 maj, 2017

Restaurang varnas: Flera insjuknade efter besök
Foto: Arkiv

Det var i början av maj som flera anmälningar inkom om personer som insjuknat efter att ha ätit sallad på en restaurang i Uppsala. Vid en oanmäld kontroll av restaurangen upptäcktes sedan stora brister i hygien.

Det visade sig att personalen hackade sallad och lade ned direkt i diskbänkshon för att sedan skölja av den. Salladen förvarades sedan i vatten i en kyllåda övertäckt av papper. Då kontrollanten skruvade bort bottensilen i diskhon upptäcktes smuts och kladd.

I rapporten betonas att detta inte är säker hantering av salladen. Prover togs på salladen och i väntant på analys kommer inga beslut att fattas.

Utöver detta var rengöring av viss köksutrustning och avlastningshyllor bristfällig, samt så saknades tvål vid handfat i beredningsutrymmet.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Död råtta hittades i central restaurang

En livsmedelskontroll gjordes i en restaurang i Uppsala efter att det inkommit klagomål om skadedjur i lokalen. När inspektionen gjordes hittades en död råtta.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.21:17, 8 maj, 2017

Död råtta hittades i central restaurang
Foto: Pixabay

Den 19 april i år gjordes en livsmedelskontroll vid en restaurang i centrala Uppsala med anledning av ett klagomål. I klagomålet hade det framkommit att skadedjur hade synts lokalen, vilket också hittades vid inspektionen.

Inspektören hittade bland annat en död råtta som låg i en slagfälla i diskrummet. Förutom den döda råttan hittades även spillning från råttan som låg ovanpå förpackat ris i torrförrådet.

Ett antal andra brister upptäcktes vid inspektionen vilket gjorde att miljöförvaltningen valde att tillfälligt stänga verksamheten. Restaurangen får inte öppna igen förrän de vidtagit åtgärder.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu säljs den populära restaurangen

En restaurang från den populära matkedjan ligger nu ute för försäljning.

Mia Martelleur

Kl.19:00, 5 maj, 2017

Nu säljs den populära restaurangen
Det begärda priset för restaurangen är 3,7 miljoner kronor. Maten på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Pixabay

Det är dags för Taco bar i Nya Gränby Staden att byta ägare. I tisdags lades restaurangen upp för försäljning på blocket och hoppas säljas för 3,7 miljoner kronor. Det är Eureka Förmedling som har fått uppdraget att sälja restaurangen.

Hyran ligger i nuläget på 37 000 kronor i månaden och restaurangen omsätter i cirka 6 miljoner kronor, enligt annonsen.

24Uppsala har försökt nå säljaren och VD:n för kedjan Lars Callebro, men ingen av dem har velat uttala sig i nuläget.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel