Uppsalabo blev Årets grundare

Maria Mattsson Mähl prisades på entreprenörsgalan Syd i Malmö.

Johan Häll

Kl.15:37, 3 mars, 2017

Uppsalabo blev Årets grundare
Årets Grundare Syd utnämnd. Foto: Pressbild.

Utmärkelsen Årets Grundare Syd gick till Uppsalabon Maria Mattsson Mähl för ”sitt framgångsrika entreprenörskap och arbete med att hjälpa människor ut på arbetsmarknaden”.

Detta blev klart under entreprenörsgalan Syd i Malmö som arrangeras av Founders Alliance i samarbete med Sydsvenska Handelskammaren och Grant Thornton.

– Jag känner mig överväldigad. Tittar man på vilka tunga namn som fått priset tidigare känns det otroligt hedrande. Det är viktigt att entreprenörers slit lyfts fram. Det behövs förebilder. Att få stå här som representant för AlphaCE är förstås extra roligt eftersom jag brinner för vår vision att alla har en plats på arbetsmarknaden, säger Maria Mattsson Mähl.

AlphaCE hjälper 30-40 personer ut i jobb – varje vecka. Företaget arbetar främst med människor som står allra längst ifrån arbetsmarknaden.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är nyetableringen som får hela Uppsala att tänka

Slår upp dörrarna i centrala Uppsala.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.21:05, 17 november, 2017

Här är nyetableringen som får hela Uppsala att tänka
Såhär ser det bland annat ut i Saw-rummet. Foto: Pressbild

Att bli inlåst i ett piratskepp eller ett badrum med inspiration från skräckfilmen Saw är kanske inte vad alla drömmer om. Men vill man ändå testa på detta så kommer möjligheten att ges när nya UniQuest Escape Room öppnar i Uppsala.

Det hela går ut på att man som grupp blir inlåst i ett rum som man valt ut på förhand. Där ska man sedan genom att tänka och leta efter olika saker ta sig ut ur rummet. Men det är enklare sagt än gjort.

– Vi är tre kompisar som pratat länge om att göra något tillsammans. Vi brukar resa mycket och har testat det här på flera platser runt om i världen. Det här tycker vi är det bästa av de vi testat och därför vill vi ta det till Uppsala, berättar Johan Rehnström som driver företaget tillsammans med Fredrik Riis och Kristoffer Moberg.

De tre rummen som kommer kunna att besökas är The Great Mind, Saw och Pirates.

– The Great Mind är ett kontor som tillhör en astronom. Där inne skall man sedan lösa den här astronomens mysterium, säger Rehnström hemlighetsfullt.

– Rummet Saw är baserat på filmen och utspelar sig i ett badrum. På samma sätt som filmen börjar. Det är ett skräckrum.

– Sist har vi Pirates som helt enkelt går ut på att ta sig ut från fängelset inuti ett piratskepp och därefter hitta skatten.

Kan du berätta något mer om rummen?
– Vi vill inte det. En stor del i den här upplevelsen är att komma in i ett rum som man inte vet något om.

De första två rummen, The Great Mind och Pirates väntas stå klara i början av december medan det sista rummet – Saw – står klart till jul.

Etableringen blir i centrala Uppsala på Österängsgatan.

– Vi har letat efter lokal väldigt länge. Nu har vi hittat 200 kvadratmeter här och ligger endast 800 meter från centralstationen. Vi är väldigt nöjda.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Förskolebarn tänder ljus för barns rättigheter

Uppmärksammar att man har mycket gemensamt i olika traditioner, religioner och kulturer.

Johan Häll

Kl.17:07, 17 november, 2017

Förskolebarn tänder ljus för barns rättigheter

Förskolebarnen i Sävja och Gamla Uppsala brukar årligen delta i den nationella ljusfesten för barns rättigheter. I år ordnar Sävja en ljusfest den 17 november klockan 17 vid Sävja kulturcentrum och Boländernas förskola.

För förskolebarnen i Gamla Uppsala är datumet den 20 november klockan 17 i Gränby park.

– Ljusmanifestationen synliggör barnen och ger dem en gemensam röst i det offentliga rummet. Det är viktigt att uppmärksamma Internationella barndagen och barns rättigheter, säger Yvonne Möller, pedagogista i Boländerna, Sävja, Danmark.

Ljusfesten uppmärksammar att man har mycket gemensamt i olika traditioner, religioner och kulturer som finns på förskolorna, och även barns rätt till utbildning, omsorg och en trygg uppväxt.

– Vi uppmärksammar ljuset med ljusfesten i novembermörkret som en del i våra förskolors kultur. Genom ljusfesten vill vi bidra till gemenskap och lyfta fram barnen, säger Birgitta Gräll, förskolechef för de kommunala förskolorna i Gamla Uppsala.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Företagets nya jättesatsning – behöver personal

Kosttillskottet dinVitamin sätts på kartan.

Johan Häll

Kl.20:00, 16 november, 2017

Företagets nya jättesatsning – behöver personal
Magdalena Forsberg och Petter Hellman. Foto: Anna Koivumäki och Tony Hoffström.

Uppsalaföretaget inkClub lanserade nyligen en ny prenumerationstjänst för kosttillskott –  dinVitamin – som bland annat kommer leda till flera nyanställningar på huvudkontoret i Uppsala.

Företaget som är Sveriges ledande företag inom försäljning av bläckpatroner och andra tillbehör till skrivare, men på senare tid säljer man också, bland annat, dammsugarpåsar, städprylar, skovårdsprodukter och mobiltillbehör.

Nu är alltså nästa nyhet här – kosttillskottet dinVitamin.

Det är en prenumerationstjänst där varje kund varje månad får 30 små påsar med fyra vitaminer och mineraler i varje, i en mix som ska passa de enskilda behoven.
Totalt finns det 15 färdiga kombinationer för olika livsstilar att välja på, och det går bra att göra ett test och på så vis få hjälp med att skräddarsy mixen. Man kan också välja fyra valfria kosttillskott.

Ambassadören Magdalena Forsberg, som har sex VM-guld och lika många totala världscupsegrar inom skidskytte började använda kosttillskott efter sin aktiva karriär.

– Det blir enkelt att ta med när man reser mycket, som jag gör. Dessutom finns flera olika färdiga kombinationer att välja mellan som passar personer i olika situationer, säger hon.

– Man kan verkligen säga att dinVitamin är ”made in Uppsala”. IT-lösningar, marknadsföring, design – allt har arbetats fram här. Och nu när vi är igång sker till och med paketeringen av kosttillskotten i våra lokaler. Tillverkningen, som istället sker i Örebro, är det enda i kedjan som inte finns här, säger Petter Hellman, affärsutvecklare på inkClub och ansvarig för dinVitamin.

 

 

 

 

 

FaktaOm dinVitamin:
dinVitamin är ett varumärke och en prenumerationstjänst inom inkClub-koncernen. Syftet med tjänsten är få fler att må bra, och att göra det lätt att välja rätt kosttillskott. Därför finns 15 olika livsstilspaket att välja mellan, med vardera fyra tillskott i varje. Dessutom går det att välja sin egen blandning eller att göra ett test för att få en rekommendation om vilken kombination som passar bäst. Prenumerationen kostar 199 kr per månad och tillskotten levereras i smidiga portionspåsar. Försäljningen sker via dinVitamin.com och just nu erbjuds nya kunder att teckna en prenumeration där första månaden bara kostar 49 kr.

Läs mer på dinvitamin.com

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Miljardbolag öppnar ny restaurang i Uppsala

Med ett helt nytt koncept slår miljardbolaget upp en ny restaurang i Uppsala.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.18:56, 15 november, 2017

EXTRA: Miljardbolag öppnar ny restaurang i Uppsala
Foto: Wikimedia

Bolaget Coor är en ledande aktör i norden inom service management och har specialiserat sig på att leda, utveckla och effektivisera affärsstödjande servicefuntioner på bland annat kontor och i offentlig verksamhet.

Totalt arbetar 6 100 personer i bolaget i norden och man omsätter 7,5 miljarder kronor.

Nu står det klart att Coor kommer att öppna en ny restaurang i Uppsala. På sin hemsida skriver de att man tagit fram ett helt nytt, attraktivt måltidskoncept. ”FOOD by Coor” som nu rullas ut på företagsrestauranger och i Buisness Parks runt om i landet.

Den nya restaurangen har fått namnet Hubben och etableras i Uppsala Science Park där det väntas omsätta omkring 70 miljoner kronor om året.. Där skall de framöver kunna erbjuda allt från en vanlig lunch till större konferensluncher, café och cateringverksamhet.

– Genom en tät dialog, med fokus på kundupplevelsen, har vi tillsammans med Vasakronan (Fastighetsägare) utvecklat en optimal och kundanpassad konferens- och restauranganläggning i Hubben, säger Linda Aidanpää Baronnet, affärsenhetschef hos Coor.

Nu söker man genom sin hemsida efter personal till sin nya restaurang. Man söker såväl en restaurangchef som kökschef, kockar och restaurangbiträden.

Den nya restaurangen invigs i januari 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här öppnar nya ICA-butiken i Uppsala

Under onsdagen vankas det premiär när Uppsalas nya ICA-butik slår upp dörrarna.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.19:45, 14 november, 2017

Här öppnar nya ICA-butiken i Uppsala
Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Det är på Råbyvägen i Uppsala som en ny ICA Nära-butik öppnar. Vid 10.00 öppnar man för sina nya kunder och en flera dagar lång premiärfest väntar.

– Äntligen slår vi upp dörrarna, skriver handlaren Mats Lundgren i ett meddelande till sina nya kunder.

Den nya matbutiken skriver i ett meddelande på Facebook att de under premiärdagarna bjuder på så väl pizza som varma smörgåsar och en kopp kaffe.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng