En person till sjukhus efter fall från skylift

En person har skadat sig i en arbetsplatsolycka på Arlanda.

Anton Unosson

Anton Unosson

Kl.18:31, 8 mars, 2017

En person till sjukhus efter fall från skylift
Foto: Wikipedia Commons

Under onsdagen har en person fallit från en skylift på Arlanda flygplats runt klockan 17. Aftonbladet var först med att rapportera om händelsen. Personen föll drygt fem meter från skyliften och polisen rubricerar det som en arbetsplatsolycka.

En ambulanshelikopter kom till platsen för olyckan och har fört den skadade personen till sjukhus.

– Jag vet bara att personen är förd till sjukhus med helikopter. Det är oklara skador, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg till Aftonbladet.

– Vi har personal på plats som håller förhör och så, för att få en bättre bild av vad som har hänt.

Polisen bekräftar att en teknisk undersökning av olycksplatsen kommer att göras under morgondagen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stjärnkrögare öppnar ny restaurang

På terminal 5 på Arlanda flygplats öppnar nu restaurangen Monstro, som är utvecklad av stjärnkrögaren Pontus Frithiof och delägaren Mario E Moroni.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.10:52, 3 mars, 2017

Stjärnkrögare öppnar ny restaurang
Mario E Moroni, delägare Monstro, och Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group. Foto: Pressbild

Krögaren Pontus Frithiof, som sedan tidigare driver Pontus in the Air, kommer tillsammans med delägaren Mario E Moroni öppna ytterligare en restaurang på Arlanda flygplats. Det är den nya restaurangen Monstro som öppnar i dag, 1 mars, och erbjuder familjeorienterat snabbmatskoncept med favoriter från den amerikanska och italienska matkulturen.

– Vi har lyssnat på resenärerna på Arlanda och sett ett behov av ytterligare alternativ av restauranger. Monstro ska stärka mat- och dryckesutbudet för målgruppen familjeresenärer och alla andra som önskar god, vällagad mat med snabb service och rimliga priser, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare, Pontus Group.

Namnet, Monstro, har anknytning till Jan Hugo Stenbeck, en av Pontus Frithiofs förebilder, som ska ha föreslagit namnet till en restaurang men som då inte blev av. Namnet tillhör också valen eller sjöodjuret i Disneys film Pinocchio.

– Vi är mycket glada över att ha förverkligat Monstro, som länge varit en dröm. Vi strävar ständigt efter att utveckla och förbättra oss och vårt utbud. Det nya konceptet ska fylla ett tomrum i restaurangutbudet på Arlanda terminal 5, avslutar Mario E Moroni, delägare och chefssommelier, Pontus in the Air.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA

EXTRA: Plan på Arlanda bombhotat

Ett plan på Arlanda med cirka 300 passagerare blev bombhotat under torsdagskvällen.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.07:36, 3 mars, 2017

EXTRA: Plan på Arlanda bombhotat

– Det inkom till vår ledningscentral uppgifter om att den här specifika flighten var hotad. Hotet kom på telefon, men inte till oss, det är allt jag kan säga. Hotet kunde inte avfärdas som oseriöst, säger Sven-Erik Ohlsson vid Stockholmspolisen, till TT.

Planet var från Thai Airways och skulle mot Phuket i Thailand. Det hade lämnat gaten och skulle göra sig redo för att lyfta när flygplanet blev kallat tillbaka. Planet skulle ha lyft 20.45 men i stället fick passagerarna sitta på planet i flera timmar medan bombhotet utreddes.

– Det stod där i säkert två timmar. Vi fick höra en gång i halvtimmen att det var tekniska problem, och att planet skulle åka om ett tag, säger Ulrika Sten, en av passagerna, till TT.

Vid 23.30-tiden kom polis till planet och passagerarna fick stiga av. När de gick av frågade polisen om de hade märkt av något speciellt vid ombordstigning. Inte förrän alla passagerare var av planet berättade polisen att det rörde sig om ett bombhot.

– Jag kan förstå tanken, att man inte vill skapa oro. Samtidigt tycker jag att det tog väldigt lång tid innan vi fick kliva av planet, säger Ulrika Sten.

Bombhotet var direkt riktat mot den flight som Ulrika Sten befann sig på, inte mot flygplatsen. På fredagsmorgonen stod planet fortfarande och väntade på att bli undersökt av bombtekniker, men hade flyttats till en annan plats på flygområdet.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ny skatt ger dyrare resor – flygbolagen rasar

Förslaget på den nya flygskatten skapar oro i landet. Skatten skulle göra att priset på biljetter blir dyrare och en tur och returresa inom Sverige skulle kunna öka med 160 kronor. 

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.07:17, 27 februari, 2017

Ny skatt ger dyrare resor – flygbolagen rasar
Flygskatten kan komma att träda i kraft nästa år. Foto: Pexels

Utredningen föreslår en skatt indelad i tre nivåer. För en resa inom Europa ska skatten vara 80 kronor, en resa utanför Europa med max 600 mil från Arlanda 280 kronor och för längre resor än 600 mil utanför Europa 430 kronor.

Flygbolagen kommer betala skatten men i slutändan hamnar den extra kostnaden på resenärernas biljetter.

Tanken med flygskatten är att människor ska välja mer klimatsmarta alternativ när de reser. På så sätt skulle flygens klimatpåverkan minska och förhoppningarna är att flygbolagen ska börja tänka mer klimatsmart än de flesta gör idag.

Enligt utredningen kan den extra skatten inbringa drygt 1,8 miljarder kronor per år till statskassan. Förslaget har legat hos regeringen sedan i november och skatten kan komma att träda i kraft redan 2018.

Flygbolagen rasar nu mot den eventuella skatten och har tydligt visat sin irritation mot regeringen. Norwegians vd Bjørn Kjos sa för några dagar sedan att Skavsta flygplats utanför Nyköping blir tvungna att slå igen om flygskatten blir av, samt att flygbolaget Ryanair skulle få flytta till Arlanda.

– Regionala flygplatser får problem och införs flygskatt tror jag att Skavsta läggs ned. Ryanairs vd Michael O’Leary kommer att flytta sin verksamhet till Arlanda, sa Bjørn Kjos till svenska medier.

Även SAS är tydliga med sin irritation. Styrelseordförande Fritz Schur höll en bostadsstämma i onsdags och pratade då bland annat om Norge. Där har miljöskatten införts och till följd av det har en flygplats samt flyglinjer lagts ner och arbetstillfällen försvunnit, skriver Expressen.

– Det är min förhoppning att politikerna ska inse vilka negativa effekter en flygskatt ska få för Sverige och att flygskatten aldrig når riksdagens bord, sa han.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel