Skadefri Gaddefors på väg mot slutspelsformen | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis
Uppkast 19.04: Norrköping–Uppsala

Skadefri Gaddefors på väg mot slutspelsformen

Efter flera år av skador kom Anton Gaddefors tillbaka i spel tidigare under säsongen, nu hoppas landslagsforwarden på att pricka in toppformen lagom till slutspelet. ”Det börjar kännas riktigt bra”, säger Anton Gaddefors.

Magnus Jansson Klarin

Kl.12:05, 10 mars, 2017

Skadefri Gaddefors på väg mot slutspelsformen
Anton Gaddefors är tillbaka på allvar efter skadeproblemen. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån.

De senaste åren har skadorna förföljt Anton Gaddefors som så sent som under höstens EM-kval råkade ut för en fraktur i foten. Men sedan en tid tillbaka är landslagsforwarden tillbaka på allvar och lagom till slutspelet hoppas han ha prickat in toppformen.

– Det känns riktigt skönt. Det här har jag väntat länge på, säger Anton Gaddefors som ännu inte är helt symptomfri.

LÄS MER: Uppsala Basket körde över mästarna

– I stort sett är jag väl bra. Det kan bli lite svullet vid enstaka gånger, men det är normalt efter att ha varit borta så länge som har varit.

Läs också: Uppsala Basket körde över mästarna

Du har haft extrem otur?
– Ja, så kan man väl säga. Det här med landslaget var ju egentligen en riktig skitskada, en fraktur i foten, som dock krävde några månaders vila. Men de gamla skadorna känner jag inte av.

Känns det som att du börjar hitta tillbaka till toppformen?
– Det tycker jag absolut. Framförallt försvarsspelet börjar fungera riktigt bra.

Finns det mer att hämta?
– Ja, definitivt. Framförallt kan jag höja min lägstanivå, men jag börjar närma mig. Poängmässigt kan det väl också bli bättre, men vi har ett lag där många kan göra poäng och det har inte behövts någon som kliver fram och gör 25 poäng. Men när matcherna blir allt viktigare och det behövs ska jag vara redo att kliva fram.

Coachen Kevin Gaines var lyrisk efter överkörningen hemma mot regerande mästarna Södertälje Kings och menade att laget aldrig har spelat bättre basket. Men just i bortamatcherna mot topplagen har Uppsala haft det tuffare, men det hoppas Anton Gaddefors att laget kan vända på i kvällens bortamatch mot Norrköping Dolphins.

– Det finns ju en anledning att topplagen är bra just hemma. Det är mycket som måste stämma om vi ska åka till Norrköping och vinna, men det är en härlig utmaning. Det blir lite slutspelskänsla att åka och försöka sno en bortamatch, fortsätter Gaddefors som annars inte vill prata slutspel.

– Just nu är det fokus på grundserien och försöka komma så högt upp i tabellen vi kan.

Men är känslan att ni kan gå hela vägen den här säsongen?
– Den känslan måste vi hitta i alla fall. Jag tycker vi visade mot Södertälje att vi kan spela väldigt bra. Men det gäller att inte slappna av en enda gång, och fortsätta våga sätta högra krav på oss själva.

Vad tror du om matchen mot Norrköping?
– Det blir otroligt tufft, men roligt. Jag gillar att spela i den arenan (Stadium Arena).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ska Studenternas förnyas

Förslaget rör utveckling av isplanerna och renovering av läktare.

Robin Östberg

Kl.13:59, 19 april, 2018

Så ska Studenternas förnyas
Studenternas IP. Foto: Bildbyrån.

Uppsala kommuns förslag innebär att isplanernas läge flyttas österut ned mot ån och att en ny huvudläktare och garage för ismaskiner flyttas till den västra sidan. I beräkningen ingår att det även i fortsättningen ska finnas plats för två fullstora 11-mannaplaner.

Anledningen till förändringarna är att Studenternas vinterarena har ett stort renoveringsbehov. På sikt behöver bland annat läktare och omklädningsrum bytas ut.

– Isytorna som idag används vintertid för bandy och allmänhetens åkning kommer sommartid att användas för rad olika aktiviteter för tjejer och killar i alla åldrar, som gör området till en än mer levande mötesplats för alla Uppsalabor, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Planen är att det sommartid ska finnas konstgräs och andra beläggningar som gör det möjligt att använda ytan för fotboll och annan spontanidrott.

Elitspel i bandy, inklusive SM-finalen i bandy, kommer att vara möjlig under hela ombyggnadstiden. Publikkapaciteten på den nya arenan kommer att bli cirka 5000 – 6000 vid normalt elitseriespel, jämfört med dagens 8000.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SIRIUS – BK Häcken

Mållös hemmapremiär – efter omdiskuterade situationen

Experterna överens om matchavgörande incidenten: "Solklart"

André Eriksson

Kl.21:30, 18 april, 2018

Mållös hemmapremiär – efter omdiskuterade situationen
Foto: Bildbyrån

IK Sirius spelade 0–0 med BK Häcken i sin hemmapremiär i allsvenskan.

Den stora snackisen efteråt var incidenten i den 23:e matchminuten när Sirius målvakt Karim Fegrouch rusade ut och tacklade ner Häckens Alhassan Kamara utanför straffområdet.

Fegrouch fick bara gult kort för incidenten trots vilda protester från BK Häcken.

Efteråt var C Mores experter rörande överens – och de anser att målvakten skulle ha visats ut för tilltaget.

– Solklart rött, kommenterade experten Alexander Axén efter att ha tittat på reprisbilderna.

– Jag håller med. Oavsett reglerna så är tacklingen tillräckligt brutal för att ge rött kort, säger kollegan Hasse Backe.

Nästa match är på måndag. Då möter Sirius IFK Norrköping på bortplan.

FaktaAllsvenskan, omgång 4
IK Sirius–BK Häcken 0–0 (0–0)
Publik: 
3 230 åskådare (Studenternas IP).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Studenternas gräs har fått grönt ljus

Efter en planinspektion på måndagen står det klart gräset på Studenternas håller för allsvensk premiär.

Robin Östberg

Kl.22:56, 16 april, 2018

Studenternas gräs har fått grönt ljus
Studans gräs är klar för spel. Foto: Bildbyrån.

Vid lunchtid på måndagen blev det klart att gräset på Studenternas IP håller för matchspel, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Det innebär att Sirius kan spela sin efterlängtade hemmapremiär nu på onsdag mot BK Häcken. Inspektörer från Svenska fotbollförbundet var på plats och undersökte gräset och kunde ge grönt ljus.

LÄS MER: Beskedet: Då spelas den uppskjutna premiären

– Inspektionen tog bara en dryg halvtimme och det var snart tydligt att planen är fullt spelbar, säger Erik Boman, presschef på Uppsala kommun, till SVT.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SM-final

Stort intresse för Storvretas final

"Det är jättetryck på biljetterna".

Viktor Andersson

Kl.16:00, 16 april, 2018

Stort intresse för Storvretas final
Storvretas fans. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN.

Det blir som väntat seriettan Storvreta mot tvåan Falun i SSL-final. Finalen som spelas som brukligt i Globen och intresset för att heja fram Uppsala-klubben är stort.

Detta berättar Storvretas viceordförande Johan Carlström för Innebandymagazinet.

–  Vi har 1200 biljetter tilldelade och vi kommer fylla vårat hörn garanterat. Det kommer bli ett rött hav. Det är jättetryck på biljetterna. De släpps ju inte förrän imorgon egentligen men redan nu rings, mejlas och sms:as det som aldrig förr. Ett galet tryck,  säger Storvretas viceordförande Johan Carlström till Innebandymagazinet.

Som tidigare kommer fansen att kunna åka tillsammans med buss.

– Vi arrangerar bussresor från Storvreta och Uppsala, sen är det inte alla som utnyttjar det i och med att det är så pass lätt att ta tåg eller egen bil. Men jag skulle tro att en sex-sju bussar kommer gå från Uppsala och Storvreta till Globen Johan Carlström.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Landslagsstjärnan tillbaka i Storvreta

Storvretapubliken fick sig en rejäl överraskning mitt under brinnande semifinalspel.

Robin Östberg

Kl.14:46, 13 april, 2018

Landslagsstjärnan tillbaka i Storvreta
Foto: Adam Troy.

I periodpausen presenterades det att landslagsstjärnan Rasmus Sundstedt kommer tillbaka till Storvreta efter att under två år spelat i den schweiziska ligan. Det nya kontraktet är skrivet på två plus ett år och Storvreta är nöjda med att kunna presentera sitt nyförvärv.

−Våra medlemmar och supportrar är otroligt viktiga för oss så vi ville bjuda de på något riktigt extra. Rasmus Sundstedt är en spelare av högsta rang och det ska bli jätteintressant att se vad han kan tillföra detta lag, säger Storvretas vice ordförande Johan Carlström.

Sundstedts sejour i alplandet med laget Rychenberg resulterade i ett silver i Swiss Cup. Tillbaka i Storvreta ska han nu förstärka lagets försvar ytterligare en nivå.

−Jag ser fram emot en nystart i Storvreta båda för mig och för laget med Andreas Harnesk. I och med att jag beslutade mig för att flytta tillbaka till Sverige var Storvreta ett lätt val. Jag kommer tillbaka för att vinna titlar och det kommer jag göra med Storvreta, säger Rasmus Sundstedt.

Rasmus Sundstedt blev nyligen uttagen till svenska landslagstruppen som ska spela Euro Floorball Tour i Tjeckien i slutet av april. Storvreta har totalt sju spelare med i turneringen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng