Företagsänglarna letar efter Uppsalas bästa affärsidé

I höst kommer vi på 24Uppsala att sända Företagsänglarna där blivande entreprenörer, uppfinnare och visionärer får chansen att förverkliga sina affärsidéer. Men redan nu kan du söka till programmet med just din affärsidé.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.15:57, 31 mars, 2017

Affärsänglarna, som sändes av UNT för ett år sedan, får en uppföljare. Och det är ”änglarna” bakom det första programmet som har valt att satsa vidare på programidén som numera går under namnet Företagsänglarna.

– Det var ett fantastiskt initiativ som UNT gjorde förra året och vi tyckte det var för bra för att släppa det här. Produktionsbolaget StoneGate har arbetat fram ett nytt och förbättrat format som vi är övertygade kommer bli ännu mer underhållande att följa, säger Magnus Hasselteg från Viva Media och fortsätter.

– Uppsala är känt världen över som en stor universitetsstad, men det är inte lika många som känner till vilken fantastisk entreprenörsstad Uppsala är. Vi hoppas att den här programidén ska hjälpa till att ytterligare stärka kopplingen mellan det akademiska och näringslivet i Uppsala.

24Uppsala är officiell mediapartner för den nya tv-satsningen som vi kommer att sändas senare i höst. I det nya programmet, som kommer att sändas i sju avsnitt, kommer de sökande att ställas inför Företagsänglarna som är Magnus Hasselteg, Kaija Carlsson, Thomas Sonesson, John Lundqvist och Maria Mattsson Mähl.

Redan i april börjar Företagsänglarna att spelas in, och just nu söker man blivande entreprenörer, uppfinnare och visionärer som ska få chansen att förverkliga sina affärsidéer – och som dessutom får chansen till flera fina priser.

Har du en affärsidé? Här kan du söka till programmet

Den 22 april kommer castingen att äga rum på V-Dala nation, och insläppet till castingen pågår mellan klockan 09.00 och 11.00. Samma dag, närmare bestämt klockan 15.00, kommer sedan resultatet att tillkännages och då vet vi vilka som går vidare till semifinalen som kommer att spelas in den 11 maj.

– Vi är väldigt glada över den breda uppslutning av partners och sponsorer som ställt upp i det här projektet. Det känns som vi alla drivs av samma mål, att massor av nya företag ska startas i Uppsala och kan detta vara en del som bidrar till det är vi väldigt nöjda, fortsätter Magnus Hasselteg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala Baskets säljboost – så mycket pengar fick klubben in

Tidigt i morse inledde Uppsala Basket sin "säljboost" där spelare, ledare, styrelse och säljare från Internetbrooker ringde runt till hundratals Uppsalaföretag. Så här mycket pengar fick de in.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:02, 14 december, 2017

Uppsala Baskets säljboost – så mycket pengar fick klubben in
Spelarna ringer runt till Uppsalas företagare. Foto: Daniel Fixelius.

När det såg som mörkast ut ekonomiskt för Uppsala Basket under förra säsongen kläckte Daniel Fixelius idén om en ”säljboost” där spelare, ledare, styrelsen och andra frivilliga tillsammans med ett säljbolag skulle ringa runt till Uppsalas företag och erbjuda två olika sponsorpaket. Den gången slutade det med succé och nästan en miljon kronor

På torsdagen var det dags igen för en ny säljboost. Men att klubben skulle samma siffror som förra året trodde inte initiativtagaren och klubbens ordförande, Daniel Fixelius, riktigt på.

LÄS MER: Nästan en miljon kronor förra året – nu ska succén återupprepas

– Vi hade ju en edge i och med att det var första året och att det då handlade om klubbens överlevnad. I år vill vi upprepa boosten med mer positiva förtecken där det handlar om att få ekonomi till en värvning efter jul. Om vi kan få in 300 000 kronor hade det varit fantastiskt, berättade Daniel Fixelius för 24Uppsala.se tidigare i dag.

Redan innan lunch hade klubben samlat in 180 000 kronor, och vid 15-tiden hade målet om 300 000 kronor nåtts.

– Målet är nått på 300 000 kronor, men vi fortsätter att köra på, berättade Daniel Fixelius som var rejält nöjd när allt skulle summeras.

– Vi har lyckats få in totalt 318 000 kronor, vilket känns helt fantastiskt. Det här är en boost för hela föreningen och för laget och spelarna.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Person hittad i vattnet – kraftigt nerkyld

Klockan 21.00 på torsdagen larmades SOS om en drunkningsolycka.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:14, 14 december, 2017

Person hittad i vattnet – kraftigt nerkyld
Foto: Bildbyrån

Enligt larmet till SOS hade en drunkningsolycka har inträffat vid Skarholmen på torsdagskvällen. Räddningstjänsten och Sjöräddningen, som hade en övning i området, hörde plötsligt en person som ropade på hjälp och kort därefter hittade de en person i vattnet.

– De ska ha hittat en person som var kraftigt nerkyld, säger Daniel Wikdahl, pressoperatör vid polisen i region mitt.

Personen har förts från platsen i ambulans. Polis är nu på plats för att utreda vad som har inträffat.

– Det är alldeles för tidigt att säga vad som hänt, säger Daniel Wikdahl.

Texten uppdateras. 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsalastudent vann pris – kan hjälpa unga med boende

Den här idén kanske kan lösa många bostadsproblem.

Johan Häll

Kl.11:05, 14 december, 2017

Uppsalastudent vann pris – kan hjälpa unga med boende
Magnus Meyer, vd WSP Sverige, delar ut WSPs Framtidsseminarium 2017 till civilingenjörsstudenterna Henrik Sjökvist och Sofia Wiklund. Foto: Press.

Sofia Wiklund och Henrik Sjökvist, civilingenjörsstudenter på Uppsala universitet respektive KTH, fick ta emot WSP:s Framtidsstipendium 2017.

Det är tredje året i rad som WSP, ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag, genomför tävlingen ”100H” för studenter på svenska högskolor och universitet.

I år gick uppgiften ut på att under 100 timmar ta fram en lösning som kan bidra till ungas möjligheter att hitta ett första eget boende.

Sofias och Henriks ”Flexibla kontor – Kontor by day, boende by night” blev det vinnande bidraget.

”Genom portabla väggar och smarta lösningar kan kontoret på ett smidigt sätt förvandlas till studentboende vid arbetsdagens slut – likt ett scenbyte på teatern.”

Juryns motivering:

”En kreativ idé som med stor framgång tar sin utgångspunkt i problemet med outnyttjade resurser och tomma ytor – och som visar stor potential att på ett billigt sätt öka nyttjandegraden av befintliga kontorslokaler i attraktiva områden. Dessutom mycket snyggt och pedagogiskt presenterat. Kombinationen av underutnyttjade resurser, delningsekonomi samt bostadsbrist gör förslaget till en vinnare.”

– Jättekul att vi vann. Vi tror att vår idé ligger rätt i tiden, att den hakar på den existerande trenden med delningsekonomi, säger Sofia.

Även Magnus Meyer, vd på WSP:

– Fastighetsbranschen har alltid sökt efter möjligheter för att öka nyttjandegraden i lokaler. Idag är man mer öppen för att ta till sig nya lösningar så därför är idén att utnyttja kontorsytor dygnet runt intressant för företag. Timingen är rätt, säger Magnus Meyer.

Första pris i tävlingen är WSPs Framtidsstipendium 2017 och en resa till London inklusive mat och boende. I resan ingår ett besök på WSP UK:s huvudkontor samt en exklusiv guidning bland aktuella WSP-projekt i London.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nya siffror på bostadsmarknaden i Uppsala

En förändring har skett under november månad.

Magnus Jansson

Magnus Jansson

Kl.18:57, 14 december, 2017

Nya siffror på bostadsmarknaden i Uppsala
Foto: Arkiv

Bopriserna i Uppsala fortsätter att sjunka.

Under november gick villapriserna ned med 1,2 procent, samtidigt som bostadsrätterna sjönk med hela 3,8 procent. Sammanlagt har priserna minskat 9,1 procent sedan sommarens toppnivåer och en naturlig anledning kan vara att utbudet av bostadsrätter ökat.

810 bostadsrätter fanns på andrahandsmarknaden i november – en ökning med 60 procent jämfört med samma månad 2016. Även antalet villor har stigit.

– Den stora utbudsökningen av framför allt bostadsrätter har satt press på priserna. Sedan har vi osäkerheten kring det nya och mycket omdiskuterade amorteringskravet som påverkat marknaden under en längre tid vilket också skapat ett nedåtgående tryck på priserna. Även om många anser att tajmingen att införa ytterligare ett amorteringskrav är dålig har Finansinspektionens och regeringens beslut nu undanröjt osäkerheten kring detta, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv & Co.

De lägsta noteringarna uppmättes 2011. Sedan dess har villapriserna i Uppsala ökat med 44,8 procent och bostadsrättpriserna med 55,0 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter gått ned med 4,0 procent och villapriserna med 1,0 procent.

 

Snittpriserna för en villa i Uppsala är nu 4 179 000 kronor, enligt Mäklarstatistik. För en bostadsrätt är samma siffra 2 356 000 kronor.

image003

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Fängelsestraff för omfattande tvätt av brottspengar

Misstänks ha hanterat stora summor pengar från brottslig verksamhet.

Mia Martelleur

Kl.14:50, 14 december, 2017

Fängelsestraff för omfattande tvätt av brottspengar
Foto: Arkiv

Under juli 2014 till april 2017 har en man mottagit insättningar med upp mot två miljoner kronor till sitt bankkonto. Pengarna har sedan överförts till andra personers konton, använts vid kortköp till andra personer, samt tagits ut som kontantuttag. Transaktionerna från kontot har ofta inträffat redan dagen efter att de överförts till mannens konto.

Nu döms Uppsalabon, som är i 30-årsåldern, för grov näringspenningtvätt. Straffet blir fängelse i ett år och sex månader.

Enligt tingsrätten har utredningen i målet visat att flera tidigare dömda brottslingar gjort transaktioner med mannen, och att mannen inte kan ha varit ovetande om att det var brottslingar han samarbetade med.

För att kunna dömas för grov näringspenningtvätt krävs det att mannen under den aktuella tiden bedrivit näringsverksamhet eller att han under en längre tid vanemässigt tagit emot och översänt stora belopp på sina konton. Under målet har det framkommit att mannen uppfyllde det sistnämnda kriteriet.

Enligt domen rör det sig om 265 banköverföringar, som mannen nu döms för. Han stod även åtalad för 205 fall till, men firas från misstanke om brott gällande dessa transaktioner.

När mannen greps av polis i juni 2017 fann polisen dessutom 18 040 kronor i 500-kronorssedlar, som polisen misstänker kommer från brottslig verksamhet. Mannen döms därför också för att ha förvarat och transporterat kontanterna.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng