Lånet stannar – skriver permanent avtal med Almtuna

Förra säsongen var han inlånad från Djurgården.Kommande säsong är han helt och hållet Almtunas spelare.I dag meddelade klubben på sin webbplats att Albin Lundin skrivit på ett tvåårskontrakt.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.15:53, 31 mars, 2017

Lånet stannar – skriver permanent avtal med Almtuna
Foto: Bildbyrån

Han har tillhört Djurgården, men har till största del spelat med Almtuna de två senaste åren.

Inte längre.

Nu är Albin Lundin Almtunas spelare helt och hållet.

– Albin startade den gångna säsongen formidabelt och avslutade den lika starkt. Albin har gjort ett starkt avtryck och är en viktig bidragande kraft i vår verksamhet och i vårt lag, säger Almtunas sportchef Tobias Pehrsson till klubbens webbplats.

Den 21-årige centern spelade förra säsongen 35 matcher för Almtuna, och registrerades för fem mål och fem assist.

– Albin har bra kvaliteér i båda spelriktningarna, vilket gör honom till en viktig del i vårt lagbygge. Vi har en plan för hur vi skall fortsätta utveckla Albins spel. Det känns oerhört kul att vi nu är överens om alla delarna kring Albin och en fortsättning tillsammans, säger Pehrsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsalasonen efter Leksands förlust: ”Vi spelar inte bra”

Olle Alsing såg fram emot att möta sitt gamla lag med Leksand - men det slutade med förlust.

Johan Häll

Kl.22:26, 11 oktober, 2017

Uppsalasonen efter Leksands förlust: ”Vi spelar inte bra”
Olle Alsing. Foto: Johan Häll.

Uppsalasonen och före detta Almtunaspelaren Olle Alsing var besviken efter Leksands förlust mot Almtuna på hemmais (0–1).

– Vi gör ingen bra match helt enkelt. Jag är absolut inte nöjd med spelet. Även om vi skjuter mycket (40 skott) så måste vi gå på returer. Målvakten släpper en del, där måste vi vara på plats och ta dom, säger Olle Alsing.

LÄS MER: 17 sekunder räckte för Almtuna i Leksand

LÄS OCKSÅ: 17 sekunder räckte för Almtuna i Leksand

Hur ska ni ändra på det här?
– Vi får ladda om helt enkelt och kolla vad vi gör bra och mindre bra och ändra på det. Vi måste få lite mer energi i spelet och vilja spela hockey och ha kul där ute, vi har inte kul. Det var dåligt idag.

Hur tungt var baklängesmålet efter 17 sekunder?
– Klart det är skönare att leda än att ligga under efter 17 sekunder som idag. Det finns jättemycket man kan gå in och peta på.

LÄS OCKSÅ: Från division 1 till matchhjälte i Leksand: ”Det trodde man inte”

Vad säger du om målet?
– Jag var på isen. Vi försökte spela oss ur zon men misslyckas. Det blir turbulent och vi hittar inte tillbaka till våra positioner. Vi är inte med från start.

Hur kändes det annars att spela mot Almtuna?
– Det är klart det var speciellt. Jag känner nästan alla i laget och jag hade sett fram emot matchen och få sätta dit dom. Jag får vänta till nästa gång, säger Olle Alsing.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dubbla trendbrott när Almtuna sköt två sena mål: ”Fantastiskt jobb”

Almtuna tog tre poäng i hemmamötet med Västervik (4–1) och bröt den negativa trenden på tre raka förluster.

Johan Häll

Kl.21:23, 4 oktober, 2017

Dubbla trendbrott när Almtuna sköt två sena mål: ”Fantastiskt jobb”
Foto: Erik Simander/Bildbyrån (arkiv).

Almtuna bröt trenden på tre raka förluster i hemmamötet med Västervik (4–1) – och lagets första seger för säsongen i Gränbyhallen blev samtidigt ett faktum.

– Alla gör ett fantastiskt jobb i försvarszon och anfallszon. Vi chippar ut pucken i rätt lägen och var det tätare laget och vann rättvist, säger Almtunas målvakt Oscar Fröberg.

Hemmalaget fick dock en rejäl mardrömsstart när Jörgen Karterud satte sitt första mål för säsongen efter att ha överlistat Almtunas målvakt Oscar Fröberg efter bara 22 sekunder spel.

En extra tung start för ett lag som kom till spel med tre raka förluster.

– Det var så klart en tuff start att släppa in det första skottet efter 22 sekunder. Det var lite oflyt men vi accepterade det och jobbade på, säger Oscar Fröberg.

– Pinsamt nog trodde jag först att det var hög klubba men nu i efterhand hörde jag att den gick rakt in. Men det är klart man känner ”fan”, men det är bara att bita i det sura äpplet och gnugga på. Man kan inte ge upp efter 22 sekunder, det var mycket kvar att spela och det var bara att  fortsätta köra mitt spel och fokusera på mitt och det gick bra idag.

Västervik var strået vassare i första perioden och Almtuna ska vara glada över utvecklingen mot slutet.

Först kvitterade Oscar Milton med ett rappt skott i krysset ur snäv vinkel – och när Christian Blomqvist också drog till med en kanon i krysset, i spel fem mot fyra, betydde det ledning 2–1 och matchuret stod då 19.21 i första perioden. Detta var nyförvärvet från Arlanda Wings allra första mål i Hockeyallsvenskan.

Det var två sena mål som var grunden till tre poäng.

42 sekunder före den andra pausvilan blev Fredrik Forsberg frispelad och lurade målvakten innan han satte pucken i nät till 4–1.

– Det är klart viktigt med sena mål. Man kan inte gå och hoppas att göra sena mål varje match men det är jätteskön när man får de målen. Och tvärtom jobbigt för motståndarna att släppa in sena mål så sent. Men för oss var det otroligt skönt.

I den tredje perioden hade Almtuna full kontroll på sin ledning även om Oscar Fröberg tvingades till några vassa räddningar i box play i slutskedet, tre minuter i spel fyra mot fem och två minuter tre mot fem.

– Jag fick jobba men samtidigt plockade vi otroligt många skott i boxen och killarna framför mig gör ett otroligt bra jobb. När det blev lägen tog jag de skotten annars var det bra jobb av boxen, säger Oscar Fröberg.

Almtuna ligger på en åttonde plats och har sju inspelade poäng efter fem omgångar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sex man på isen avgjorde i Timrå

Almtunas pigga start på Hockeyallsvenskan har nu istället gått över till två raka förluster.

Johan Häll

Kl.21:08, 26 september, 2017

Sex man på isen avgjorde i Timrå
Almtunas andra raka förlust kom i Timrå. Foto: Bildbyrån.

Almtuna har fått en rätt tung inledning på Hockeyallsvenskan trots allt.
Även om man vann och övertygade i premiären borta i Tingsryd har man nu plötsligt två raka förluster.

I kväll räckte inte laget till mot snabbskrinnade Timrå på bortais (2–4).

LÄS OCKSÅ: Så ska Almtuna vinna mot Timrå: ”Vi måste ändra på det”

När det stod 3–1 på resultattavlan i inledningen av tredje perioden och när Almtuna som mest behövde sina krafter för att kämpa för att få in en reduceringspuck – och således komma in i matchen igen – gjorde laget ett ödesdigert misstag. Sex spelare på isen, lagstraff och power play för Timrå som genom Jeremy Boyce-Rotevall satte avgörande 4–1.

En ljusning i det mörker som nu tas med hem till Uppsala är att nyförvärvet Luke Pither gjorde Almtunas 1–1-mål i slutet av första perioden. Kanadensarens allra första mål för klubben. Viktigt. För han behöver producera fortsättningsvis också.

I slutminuten reducerade Brynäslånet Daniel Ljunggren till 2–4.

Almtuna spelar sin nästa match på lördag hemma mot Oskarshamn.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Inställt fredagsmys i Gränbyhallen

Almtuna vaknade för sent och föll i hemmapremiären mot AIK (2–4).

Johan Häll

Kl.21:17, 22 september, 2017

Inställt fredagsmys i Gränbyhallen
Marcus Ragnarsson, tränare i Almtuna. Foto: Pressbyrån.

Almtuna imponerade i premiären i onsdags och tog tre poäng borta mot Tingryd med 3–0 men i hemmaentrén i Gränbyhallen blev det platt fall mot AIK.

I slutet av första perioden slarvade Almtunas John Dahlström vid offensiva blå och snabbskrinnande Jens Jakobs fångade upp pucken, och fri med Arvid Ljung gav han gästerna ledningen. Ljung, som fick chansen i mål efter att mål Oscar Fröberg spikat igen sin målbur i premiären.

Almtuna var stärkta med två nyförvärv. Lånen från Brynäs, forwarden Daniel Mannberg med mängder av SHL-rutin startade, och backen Marcus Ersson inledde matchen som sjunde back, kunde inte förhindra Uppsalagets första förlust för säsongen.

LÄS OCKSÅ: Dubbla SHL-förstärkningar till Almtuna

Solnalaget, som vann sin premiär, och som också är favorittippat inför säsongen, såg till att hemmasupportrarnas  fredagsmys uteblev.

I andra perioden krävdes videogranskning för att bedöma om Kalle Jellverts puck rakades in med skridskon eller inte. Målet blev godkänt och av bara farten utökade Max Lindholm till 3–0. Då stod matchuret på 8.01 och även om det var mer än halva matchen kvar kändes inte som att Almtuna hade kraft att vända på underläget.

Victor Ekarv slog i inledningen av tredje perioden in sitt första mål för säsongen och även om hemmalaget kom tillbaka så var det något sent.

Fredrik Forsberg skrinnade sig fri och gjorde mål igen, precis som han gjorde i segermatchen i onsdags. Målet betydde 1–4 och det återstod då åtta minuter av tredje perioden – och när samme Forsberg spelade fram till Albin Lundins fullträff var det förvisso 2–4 på resultattavlan men  det var dock endast två minuter kvar och närmare än så kom inte Almtuna.

Det blev förlust mot ett AIK som har full pott efter två omgångar.

Almtuna spelar sin nästa match på tisdag mot Timrå på bortais.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

En slägga från blå avgjorde Almtunas premiär

Almtuna fick en smakstart på Hockeyallsvenskan.

Johan Häll

Kl.21:14, 20 september, 2017

En slägga från blå avgjorde Almtunas premiär
Albin Carlson jublar efter sitt 2–0-mål. Foto: Johan Häll.

Almtunas fina försäsong har gett ett gott självförtroende.
Uppsalalaget fick bästa tänkbara start när man tog tre poäng borta mot svårspelande Tingsryd (2–0) i premiären av Hockeyallsvenskan.

De två målvakterna, Niklas Rubin i Tingsryd och Oscar Fröberg i Almtuna, såg länge till att hålla matchen mållös.

Det var först i inledningen av tredje perioden som Almtuna kunde spräcka nollan efter ett friläge och distinkt avslut av forwarden Fredrik Forsberg.
När Oscar Holst tvingades nöta bänk i utvisningsbåset slog Albin Carlson strax därefter till med en rejäl projektil och det var plötsligt 0–2 på resultattavlan.

Tingsryd kämpade för att spräcka nollan, och hade bland annat två raka power play-spel i slutminuterna – men istället satte Victor Rollin-Carlsson 3–0 i tom bur.

En riktig smakstart för Almtuna som på fredag tar emot AIK i Gränbyhallen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng