FÖRETAGSÄNGLARNA: 12 DAGAR KVAR

TV: Snart börjar inspelningen av nya tv-serien

Om bara tolv dagar startar inspelningarna av Företagsänglarna som kommer att sändas på 24Uppsala i höst. Vi fick en pratstund med producenten om arbetet med tv-serien och sökandet efter deltagare. ”Vi hoppas på massor av sökande”, säger Annette Stavenow Eriksson.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.19:50, 10 april, 2017

I september börjar den nya tv-serien Företagsänglarna som kommer att sändas här på 24Uppsala, något som vi har berättar om tidigare. Men redan den 22 april, om bara tolv dagar alltså, påbörjas inspelningarna med den stora ”Casting-dagen” som hålls på V-Dala Nation.

24Uppsala fick en pratstund med Annette Stavenow Eriksson, VD för Stonegate production, som producerar tv-serien där fem affärsänglar ska, via en semifinal med totalt tio entreprenörer, utse Uppsalas bästa affärsidé.

– Företagsänglarna är en tv-serie på sju avsnitt som ska sändas i höst. Vi är på gång, vi ska börja filma castingen på lördag 22 april, och det har varit ett både långt och roligt förarbete. Företagsänglarna är ett format som liknar Draknästet, till viss del, men det här är som en korsning av Draknästet och Idol, säger producenten Annette Stavenow Eriksson som poängterar att man inte behöver en färdig affärsidé för att söka till castingen på V-Dala.

Läs också: Företagsänglarna letar Uppsalas bästa affärssidé

– Man ska vara med om man har en idé som man vill ha hjälp att utveckla, eller man kanske behöver investering. Eller så har man hållit på länge med ett företag och kanske behöver hjälp att komma vidare. Detta är både för unga studenter, som igår kom på i duschen att ”den här idén vill jag gå med till företagsänglarna, eller för den äldre som har jobbat länge med sin affärsidé, fortsätter Stavenow Eriksson som hoppas på många sökande.

Läs också: Här kan du söka till castingen som filmas den 22:a april

– Vi hoppas på mycket folk och många långa köer, och det ska bli så spännande att se alla de här roliga idéerna. Det enda kravet är att man har en koppling till Uppsala. Man behöver inte vara född här, det räcker om man har bott eller pluggat här ett tag.

Företagsänglarna som de sökande kommer att få träffa i samband med inspelningen är Magnus Hasselteg, Kaija CarlssonThomas SonessonJohn Lundqvist och Maria Mattsson Mähl.

Fakta 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA

EXTRA: Särskild gänginsats i Uppsala – en gripen

Polisen i Uppsala har gjort en särskild gänginsats i en stadsdel i Uppsala som resulterade i ett gripande.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.19:47, 24 maj, 2017

EXTRA: Särskild gänginsats i Uppsala – en gripen
Foto: Arkiv

Polisen har gjort en stor insats i en stadsdel i Uppsala. Ett omfattande beslag av narkotika gjordes och en gängmedlem har gripits. Det finns även misstanke om vapenbrott.

Polisen vill i nuläget inte gå ut med mer uppgifter.

– Det är lite känsligt för vi har precis påbörjat förundersökningen, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef i Uppsala.

LÄS MER: Knarkligan i Uppsala använde sig av barn vid leveranser (mer…)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stora narkotikahärvan i Uppsala

Knarkligan i Uppsala använde sig av barn vid leveranser

Idag inleddes rättegången mot de fyra Uppsalabor som står åtalade för synnerligen grovt narkotikabrott.

Johan Häll

Kl.19:10, 24 maj, 2017

Knarkligan i Uppsala använde sig av barn vid leveranser
Foto från polisens förundersökning.

Första rättegångsdagen mot de fyra Uppsalabor som misstänks ha sålt narkotika helt öppet på en internetsida är avslutad.

Samtliga var välklädda och satt samlade under förhandlingen.

LÄS MER: Åtal i stor narkotikahärva för fyra Uppsalabor

De misstänkta personerna hade span från polisen under flera månader, och i bevismaterialet finns avlyssnade telefonsamtal, videoklipp från dolda kameror samt foton men man har också beslagtagit hundratals kuvert, frimärken, krypterade mail och tiotusentals narkotikaklassade tabletter i olika former.

EXTRA: Så många miljoner omfattar narkotikahärvan i Uppsala

Betalningarna har skett genom banköverföringar och med hjälp av den elektroniska valutan bitcoin och leveranserna har skett via vanlig post. Två av personerna har vid flera tillfällen låtit sina barn vara med och posta beställningarna på postlådan.

Den kvinna som är misstänkt är sambo med en av de åtalade männen, och hon greps i sin lägenhet på bar gärning när hon paketerade narkotika.
De övriga två männen som står åtalade bor tillsammans på en annan adress och är bröder.

Totalt ska det under perioden mars 2016 till 31 januari 2017 skett 5 800 inbetalningar med ett värde på åtta miljoner kronor.

LÄS MER: Så långa fängelsestraff riskerar Uppsalaborna

Rubriceringen är synnerligen grovt narkotikabrott där straffminimum är sex års fängelse.

Samtliga nekar till brott.
Ytterligare sju förhandlingsdagar återstår.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Död kropp hittad vid badplats

(Uppdaterad: 18.05) Kroppen, som hittades vid Särstabadet öster om Knivsta , kan ha legat där länge.

Camilla Segerberg

Camilla Segerberg

Kl.17:21, 24 maj, 2017

Död kropp hittad vid badplats
Foto: Arkiv

Larmet om kroppen inkom till räddningstjänsten vid 16.30-tiden.

Då ska larmet ha handlat om en drunkning men vid 16.50 konstaterades det att en person hade hittats avliden, och att det var mycket som tydde på att personen legat i vattnet en längre tid.

Polis och ambulans skickades också till platsen och vid 18-tiden var polisen fortfarande kvar.

– Vi är kvar och väntar på att kroppen ska bli borttransporterad. Det är en drunkningsolycka och vi har ingen misstanke om brott, säger Markus Thuresson vid Uppsalapolisen.

När kroppen har tagits från platsen ska den identifieras och undersökas.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dejtingrånen i Uppsala

Dom i uppmärksammade målet skjuts upp: ”För stort”

Idag skulle domen mot två personer som är misstänkta för mordförsök, människorov och rån kommit. Men domen skjuts upp.

Johan Häll

Kl.15:59, 24 maj, 2017

Dom i uppmärksammade målet skjuts upp: ”För stort”
Domen skjuts upp. Foto: Mostphotos

Under onsdagen väntades domen i målet med det så kallade ”dejtingrånen”, där två åtalade personer bestämt träff med sina offer via en dejtingapp, för att sedan råna dem.

LÄS MER: Myndighetschefen hade stämt träff med knivrånaren

En 17-åring och en 18-åring står åtalade för människorov och mordförsök och där är 18-åringen även misstänkt för flera fall av rån.

Åklagare Thomas Bälter Nordenman har yrkat på minst sex års fängelse för 18-åringen och minst två års sluten ungdomsvård för 17-åringen.

– Bevisningen ser bra ut. Vi har både teknisk bevisning och DNA-tester, så jag räknar med fällande dom, sa Thomas Bälter Nordenman till 24Uppsala i april.

LÄS MER: Dom mot dejtingrånet väntas under onsdagen

Under eftermiddagen kom det dock ingen dom. I stället skjuts domen nu upp till måndagen den 29 maj.

Anledningen är, meddelar Uppsala tingsrätt, till SVT Nyheter Uppsala, att arbetsbelastningen varit för stor, och man hänvisar till ”arbetsförhållandena”.

LÄS MER: Chef på myndighet knivhöggs besinningslöst

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Då återuppstår parken på nytt i Uppsala

Den 25 maj inviger Uppsala kommun Hospitalparken. I samband med invigningen blir det flera aktiviteter för barn och vuxna.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.13:19, 24 maj, 2017

Då återuppstår parken på nytt i Uppsala
Foto: Mostphotos

Hospitalparken är iordningställd och under torsdagen den 25 maj invigs den under stora festligheter. Parken var tidigare en del av sjukhuset i Ulleråker och därefter fanns en handelsträdgård i parken. Men de senaste decennierna har parken stått orörd – fram tills nu.

– Våra medarbetare har gjort ett fantastiskt arbete med att göra i ordning parken så att Uppsalaborna har tillgång till ännu en grön oas i vår vackra stad. Det ger fler tillfälle att upptäcka de möjligheter som Ulleråker har och kanske överväga att bosätta sig här när det finns fler bostäder tillgängliga, säger Erik Pelling (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

Under invigningen kommer en rad aktiviteter att ske i parken. Bland annat kommer det att hållas en odlingsverkstad för barn och vuxna med konstnären Anette Wixner. Och dessutom kommer kommunen att lotta ut 100 odlingslotter för odling i pallkragar.

– Utlottningen sker inom ramen för stadsodlingsåret. Vi vill gärna att fler upptäcker möjligheten att odla i staden, säger Erik Pelling.

Aktiviteterna börjar vid 12.00.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel