Poängkung klar för Sirius: ”Utvecklingsbar spelare”

Sirius Bandy har skrivit kontrakt med sitt första nyförvärv för året. Och det är med en landslagsman som vet hur man gör poäng.

Johan Häll

Kl.10:58, 21 april, 2017

Poängkung klar för Sirius: ”Utvecklingsbar spelare”
Jimi Heinonen jagar bollen under VM 2017. Foto: Bildbyrån.

Jimi Heinonen har länge haft en målsättning att komma till Sverige för att spela i Elitserien. Nu lämnar han Finland för Sirius.

Den 21-årige finske landslagsmannen har skrivit på ett tvåårskontrakt och kom ifjol tvåa i finska poängligan efter Sami Laakkonen. Han tog också VM-brons med Finland i VM tidigare i år.

– Det känns väldigt bra att vi har knutit till oss Jimi. Han passar in i det vi håller på att bygga. Han är ung, träningsvillig och utvecklingsbar. Jag ser fram emot att hjälpa Jimi att bli ännu bättre, säger Sirius Bandys huvudtränare Olle Gabrielsson.

– Jag ser honom som en forward, där har han spelat mestadels av sin karriär. Dock spelade han på mittfältet förra säsongen i Botnia, det tror jag varit väldigt nyttigt för honom då han fått en bredare bild av hur bandy spelas längre ner i banan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BANDY ELITSERIEN

Finska succén räckte till poäng för Sirius

Sirius drömstart räckte inte till full pott mot Broberg/Söderhamn, men väl till en viktig poäng i Elitserien.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:58, 29 november, 2017

Finska succén räckte till poäng för Sirius
Teemu MŠääŠttäŠ tvåmålsskytt mot Broberg/Söderhamn. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån.

Sirius såg ut att vara på väg mot en storseger hemma mot Broberg/Söderhamn efter en finsk succé i första halvlek som gjorde att Sirius kunde gå till halvtidsvila med en 4–1 ledning.

Janne Rintala sköt Sirius ledningsmål redan efter sju minuter innan Teemu Määttä, bara fyra minuter senare, ökade på till 2–0. Broberg/Söderhamn hann sedan med att reducera på straff, Marin Söderberg, innan Markus Kumpuoja och Teemu Määtte (med sitt andra) fullbordade en riktigt bra halvlek för Uppsalalaget.

I den andra halvleken var det dock gästerna för hela slanten och efter Martin Söderbergs andra mål, även det på straff, var det kvitterat (4–4) på Studenternas som också blev slutresultat.

FaktaElitserien
IK Sirius–Broberg/Söderhamn 4–4
(4–1)
Målen: 1–0 (7) Janne Rintala (Markus Kumpuoja), 2–0 (11) Teemu Määttä (Henrik Kjellsson), 2–1 (26) Martin Söderberg, straff, 3–1 (40) Markus Kumpuoja (Jimi Heinonen), 4–1 (45) Teemu Määttä (Henrik Kjellsson), 4–2 (50) Robin Redin (Linus Forslund), 4–3 (61) Martin Söderberg (Vadim Arkhipin), 4–4 (67) Martin Söderberg, straff.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 565 (Studenternas).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sirius utan chans mot Sandviken

Planen att försöka störa Sandviken på bortaplan misslyckades för Sirius som fick notera säsongens första förlust i elitserien.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:53, 4 november, 2017

Sirius utan chans mot Sandviken
Sandvikens Christoffer Edlund var på målhumör mot Sirius. Foto: Kenta Jšönsson /Bildbyrån.

Efter två raka oavgjorda matcher, mot Tellus och Bollnäs, fick Sirius notera sin första förlust på bortaplan mot Sandviken.

Hemmalaget satte högsta fart från början och redan efter den första halvleken var det avgjort efter Sandvikens 5–0. Bland annat efter tre mål av Christoffer Edlund som verkligen var på målhumör den här kvällen.

Samme Christoffer Edlund inledde även andra halvleken med att skjuta 6–0 som blev förkrossande 10–0 till slut efter ytterligare mål av Edlund som till slut blev sexmålsskytt i Göransson Arena inför blott 647 åskådare.

FaktaElitserien, bandy
Sandvikens AIK–IK Sirius 9–0
(5–0)
Målen: 1–0 (18) Christoffer Edlund, 2–0 (21) Daniel Berlin, 3–0 (25) Albin Thomsén, 4–0 (31) Christoffer Edlund, 5–0 (41) Christoffer Edlund, 6–0 (58) Christoffer Edlund, 7–0 (70) Rasmus Forslund, 8–0 (74) Albin Thomsén, 9–0 (78) Christoffer Edlund, 10–0 (87) Christoffer Edlund.
Publik: – (Göransson Arena).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sirius en minut från full pott ”Det är ganska tomt”

En sen kvittering gav en poäng, och inte tre, men Sirius gjorde en bra premiär på Zinkensdamm mot Tellus i en match som slutade 5–5.

Johan Häll

Kl.22:01, 27 oktober, 2017

Sirius en minut från full pott ”Det är ganska tomt”
Markus Kumpuoja gjorde mål direkt. Foto: Bildbyrån.

Sirius elitseriepremiär är avklarad – och det blev en klart godkänd sådan, även om man så klart hade velat hålla tätt sista minuten när Tellus kvitterade (5–5).

– När slutsignalen går så är det ganska tomt, säger Sirius Oscar Rönnqvist, som för kvällen var back då han ersatte febersjuke Stefan Tranblom.

Sirius fick också bästa tänkbara start. När klockan stod på 53 sekunder slog finländske landslagsmanen Markus Kumpuoja in ledningsbollen på ZInkensdamm.

Och drygt tre minuter senare sköt landsmannen Janne Rintala in en retur till 2–0. Drömstarten var redan där ett faktum och när Teemu Määttä ordnade 3–0 efter 20 minuter var det trippelt finskt i målkolumnen.

Men det var mycket tid kvar för hemmalaget att jaga ikapp. Och det gav till slut också effekt. I slutet av första halvlek satte Tellus både 1–3 och 2–3-skottet signerat Joel Pettersson var en riktig kanon, och nu var det match igen.

Sirius var ändå i förarsätet matchen igenom, och Kumpuoja gjorde sitt andra mål för kvällen när han fyra minuter in på andra halvlek utökade Sirius ledning. Men Tellus jakt fortsatte med reducering i 69:e och en kvittering i 76:e minuten.

När Sirius Oscar Rönnqvist skottade in 5–4 till gästerna sju minuter från slutet lutade det trots allt åt tre premiärpoäng för Uppsalalaget. Men bara en minut från slutet kom kvitteringen genom Lucas Blom.

– Absolut känns det bittert men det är den tappade poängen som svider. Det är väldigt roligt att få göra mål men glädjen försvinner lite när matchen slutar som den gör, säger Oscar Rönnqvist.

Matchen slutade 5–5 men det efter en premiär bortais, som man bör vara nöjd med.

– Det känns som att vi låter de komma ikapp i och med att vi inte spelar som vi kommit överens om. Vi har för mycket bolltapp som gör att de får målchanser från i princip ingenting, säger Oscar Rönnqvist.

– Men nu är första matchen avklarad och vi vet vad vi behöver jobba på för att göra en bättre match på onsdag (mot Bollnäs). Nu är det full fokus på nästa match.

FaktaTellus–Sirius 5–5 (2–3)
 0–1 (1) Markus Kumpuoja, 0–2 (4) Janne Rintala, 0–3 (20) Teemu Määttä, 1–3 (38) Filip Skoglund, 2–3 (41) Joel Pettersson, 2–4 (50) Teemu Määttä, 3–4 (69) Elias Engholm, 4–4 (76) Joel Pettersson, 4–5 (83) Oscar Rönnqvist, 5–5 (89) Lucas Blom.
Utvisningar, Tellus: 3x10 min. Sirius: 2x10 min.
Hörnor: 5–4 (1–2)
Publik: 327

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sirius drömstart räckte inte

Redan efter tre minuter kom drömmålet för Sirius. Men sedan tog det roliga slut för Uppsalalaget.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.14:48, 14 oktober, 2017

Sirius drömstart räckte inte
Markus Kumpuojas ledningsmål räckte inför för Sirius mot Sandviken. Foto: Sebastian Lamotte / Bildbyrån.

En seger och två förluster blev Sirius facit i när World Cup-gruppspelet avgjordes på lördagen med Sirius match mot Sandviken.

Markus Kumpuoja ordnade Sirius en riktig drömstart då han gav gästerna ledningen med 1–0 efter bara tre minuter. Men glädjen blev kortvarig och i paus hade hemmalaget vänt till ledning med 3–1 efter bland annat två mål av Daniel Mossberg.

Matchen mellan Sandviken slutade till slut 5–1 och innebär att Sandviken tog hem gruppsegern före Neftyanik från Ryssland.

FaktaWorld Cup, gruppspel
Sandvikens AIK–IK Sirius 5–1
(3–1)
Målen: 0–1 (4) Markus Kumpuoja, 1–1 (11) Christoffer Edlund, 2–1 (19) Daniel Mossberg, 3–1 (28) Daniel Mossberg, 4–1 (48) Daniel Berlin, 5–1 (52) Rasmus Forslund.
Publik: 890

Sirius matcher i World Cup:
Vänersborg–Sirius 2–3
Sirius–Neftyanik 1–4
Sandviken–Sirius 5–1

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mål på första skottet i Sirius premiär

Just nu pågår World Cup i Sandviken – så gick det för Sirius i premiären.

Johan Häll

Kl.15:29, 12 oktober, 2017

Mål på första skottet i Sirius premiär
Foto: Markus Kumpuoja jublar. Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån.

Sirius bandyherrar fick en smakstart på World Cup, VM för klubblag, i Sandviken. Det blev seger i premiären mot Vänersborg med en 3–2-seger.

Markus Kumpuoja gav Uppsalalaget en drömstart när han sköt mål på lagets första skott efter bara 54 sekunders spel. Och det var ett riktigt läckert mål. Janne Rintala lyfte bollen till Kumpuoja som tog emot bollen på volley och sköt sköt in ledningsbollen på halvvolley i nät.

Vänersborg kom tillbaka och vände sedan till ledning. Men det blev till slut Sirius-seger sedan Kumpuoja slagit till igen och kvitterat – och Lars Fall avgjort med sitt 3–2-skott.

Imorgon spelar Sirius mot ryska Neftyanik.

FaktaSirius–Vänersborg 3–2
1–0 (1) Markus Kumpuoja
1–1 (12) Robin Öhrlund
1–2 (28) Robin Lundqvist
2–2 (29) Markus Kumpuoj
3–2 (47) Lars Fall

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng