Uppgifter: Återvänder till moderklubben

20-årige backen Jonathan Léman är förlorad för Modo Hockey. Enligt uppgifter till Hockeypuls lämnar han - för att återvända till moderklubben.

Johan Häll

Kl.10:42, 28 april, 2017

Uppgifter: Återvänder till moderklubben
Kan vara klar för Almtuna. Foto: Bildbyrån.

Jonathan Léman kom till Modo Hockeys juniororganisation inför säsongen 2013-2014 och har undan för undan utvecklats till en stark seniorback. Den gångna säsongen spolierares dessvärre till stor del på grund av körtelfeber, totalt blev det bara 25 matcher i hockeyallsvenskan.

Säsongen slutade ändå i dur för 20-åringen som var en vital del av det J20-lag som vann SM-guld i Nyköping.

Kontraktet med Modo har nu gått ut och i en intervju härom veckan berättade Modos sportchef Michael Sundlöv att det pågick diskussioner med Léman.

Det ser dock ut som att Modo får leta efter någon annan back. Enligt uppgifter till Hockeypuls har Léman bestämt sig för att flytta hem till Uppsala och spela för moderklubben Almtuna. Flera andra klubbar uppges ha varit intresserade men i slutänden blev det ett val mellan Almtuna och Modo för backen – där de förstnämnda alltså vann dragkampen.

En anledning till Lémans val ska vara att han vill jobba med Marcus Ragnarsson, den förre storbacken som numera ingår i Almtunas ledarstab.

Kontraktet förväntas bli påskrivet inom kort.

Vi har varit i kontakt med Jonathan Léman som varken bekräftar eller dementerar Hockeypuls uppgifter.

– Det är ingenting jag kan kommentera, säger han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

En slägga från blå avgjorde Almtunas premiär

Almtuna fick en smakstart på Hockeyallsvenskan.

Johan Häll

Kl.21:14, 20 september, 2017

En slägga från blå avgjorde Almtunas premiär
Albin Carlson jublar efter sitt 2–0-mål. Foto: Johan Häll.

Almtunas fina försäsong har gett ett gott självförtroende.
Uppsalalaget fick bästa tänkbara start när man tog tre poäng borta mot svårspelande Tingsryd (2–0) i premiären av Hockeyallsvenskan.

De två målvakterna, Niklas Rubin i Tingsryd och Oscar Fröberg i Almtuna, såg länge till att hålla matchen mållös.

Det var först i inledningen av tredje perioden som Almtuna kunde spräcka nollan efter ett friläge och distinkt avslut av forwarden Fredrik Forsberg.
När Oscar Holst tvingades nöta bänk i utvisningsbåset slog Albin Carlson strax därefter till med en rejäl projektil och det var plötsligt 0–2 på resultattavlan.

Tingsryd kämpade för att spräcka nollan, och hade bland annat två raka power play-spel i slutminuterna – men istället satte Victor Rollin-Carlsson 3–0 i tom bur.

En riktig smakstart för Almtuna som på fredag tar emot AIK i Gränbyhallen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HOCEYALLSVENSKAN: 5 DAGAR KVAR

Hämtades från Brynäs – nu lånas han ut

Han anslöt från Brynäs tidigare under året, men med knappt en vecka kvar till premiären borta mot Tingsryd lånar Almtuna ut forwarden.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.12:19, 15 september, 2017

Hämtades från Brynäs – nu lånas han ut
Erik Broman, här i en SHL-match med Brynäs förra säsongen. Foto: Christian օrnberg / Bildbyrån.

Lovande forwarden Erik Broman, som hämtades in från Brynäs tidigare under säsongen, hade mestadels hållit till i lagets J20-lag men belönades också med 18 SHL-matcher under fjolårets säsong.

En spännande forwards-värvning av Almtuna som dock inte kommer att komma till spel i hockeyallsvenskan med Uppsalalaget. Åtminstone inte inledningsvis på säsongen.

I stället kommer 20-åringen att lånas ut till Visby/Roma i hockeyettan där han alltså får starta säsongen.

– Erik har varit 13:e forward och vi känner just nu att vi inte kan erbjuda den tid och position som Erik behöver för att fortsätta utvecklas på isen. Vi tycker det är viktigt att Erik får speltid och en roll som han kan växa i. Förhoppningsvis ska han även kunna slå sig in i laget igen, säger tränaren Martin Gudmundsson.

Även Jesper Bärgård kommer att inleda säsongen i hockeyettan med Nybro. Det lånet gäller i första hand fram till nyår.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stämde Uppsala Basket – nu klar för Almtuna

Han fick lämna laget mitt under säsongen och stämde därefter Uppsala Basket efter ett infekterat kontraktsbråk. Nu är spelaren klar – för Almtuna.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.09:39, 5 september, 2017

Stämde Uppsala Basket – nu klar för Almtuna
Odin Lindell lämnar Uppsala Basket – för Almtuna. Foto: Sebastian Lindberg / Bildbyrån (Bildmontage).

Almtuna har beviljats stöd från Allmänna Arvsfonden för att kunna fortsätta och utveckla integrationsprojektet “Tillsammans” som klubben startade under föregående säsong.

Nu har man också gjort klart med en meriterad värvning till projektet som oväntat nog kommer från en helt annan sport. Efter tio år på elitnivå fick Odin Lindell lämna Uppsala Basket mitt under pågående säsong, nu är han klar för Almtuna.

– Odin har spelat basket på elitnivå i nästan 10 år, 5 av dessa år i Uppsala Basket. Vid sidan om basketen har han alltid engagerat sig för ungdomar och sociala projekt. Han har varit drivande i Uppsala baskets lyckade projekt ”Schysst Framtid” samtidigt som han under lång tid jobbat med socialtjänsten här i Uppsala. När Odin valde att inte fortsätta med sin basketkarriär såg vi det som ett ypperligt tillfälle att knyta honom till vårt projekt. Han kommer tillsammans med oss bygga vidare på den grund vi redan har och kommer passa perfekt för projektets framtidsvisioner, säger klubbdirektören Andreas Klingberg som också kommer att anställa ytterligare en på heltid för att arbeta med projektet.

Odin Lindell, som valde att stämma Uppsala Basket efter det uppmärksammade kontraktsbråket, började sin nya tjänst redan 1 september.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

HOCKEYALLSVENSKAN: 20 DAGAR KVAR

Almtuna har inte stängt butiken: ”Vi avvaktar helgen först”

Hela nio spelare saknades när Almtuna vände och vann träningsmatchen mot division 1-laget VIK Västerås. Men någon kris är det inte i Almtuna som heller inte utesluter ytterligare värvningar.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:09, 31 augusti, 2017

Almtuna har inte stängt butiken: ”Vi avvaktar helgen först”
Tränaren Marcus Ragnarsson öppnar för ytterligare värvningar. Foto: Anders Bjurš / Bildbyrån.

Det var ett minst sagt reservbetonat Almtuna som ändå avfärdade VIK Västerås med 6–4 till slut på onsdagskvällen. En av spelarna som missade den matchen var nyförvärvet från Björklöven, Lucas Sandström, som också kommer att missa säsongsinledningen.

– Lucas blir borta på obestämd tid. Han har en fraktur i foten, och det kan tyvärr ta tid, säger tränaren Marcus Ragnarsson som annars har det ganska lugnt på skadefronten.

– Förutom Lucas är det väl Gustav Lindström, som har problem med AC-leden, och även Jacob Svensson som har varit skadad – och Erik Broman. Men av dessa är det bara Lucas och Gustav som inte kan spela i helgen.

Läs också: Sen värvning av Almtuna – forward klar

Men nio spelare saknades mot Västerås?
– Det var ett medvetet val att vila vissa av spelarna med tanke på att vi har träningsmatcher onsdag, fredag och lördag. Inget ont mot Västerås, men de spelar ändå i division 1 – och vi såg chansen att få testa lite spelare som annars inte har fått så mycket speltid.

Som tremålsskytten Christian Blomqvist?
– Det är en spelare som vi pratat med innan säsongen, och som har spelat med Wings, han fick chansen och han tog den verkligen. Inte bara för målen, utan spelmässigt också.

Kan han vara med i premiärtruppen mot Tingsryd kanske?
– Vi har en plan för hur vi ska gå till väga där, men den vill jag ännu så länge hålla hemlig, fortsätter Ragnarsson som dock inte har stängt butiken ännu.

–  Jag ska väl inte säga att det är stängt. Vi tittar konstant på utbudet av spelare, om de kan bli lediga och så vidare. Vi har ganska bra koll på hur vi vill starta, men mycket kan ju hända. Sedan har vi ju det här med Lucas också, kanske att det kan bli så att vi tar in någon för honom, men vi får se. Vi avvaktar helgen först och ser hur det går i dessa två matcher.

Närmast väntar en träningsturnering för Almtuna som reser till Norge för match mot Lillehammerfredagen och sedan Storhamarlördag.

FaktaTräningsmatch:
Almtuna–Västerås 6–4
(1–3, 3–1, 2–0)
Målen, Almtuna: 1–1 Christian Blomqvist, 2–3 Ludvig Nilsson,  3–4 Fredrik Forsberg, 4–4 Christian Blomqvist, 5–4 Christian Blomqvist, 6–4 John Dahlström.

Kommande träningsmatcher:
1/9 Lillehammer (21.00)
2/9 Storhamar (15.30)

Så inleder Almtuna i hockeyallsvenskan:
20/9 Tingsryd (borta)
22/9 AIK (hemma)
26/9 Timrå (borta)
30/9 Oskarshamn (hemma)
4/10 Västervik (hemma)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Forward klar för Almtuna

Almtuna förstärker laget med ännu en spelare. Under onsdagen presenterade man ett nyförvärv.

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

Kl.08:11, 23 augusti, 2017

Forward klar för Almtuna
Foto: JOHAN LÖF/ BILDBYRÅN

Almtuna presenterade under onsdagsmorgonen ett nyförvärv. Forwarden Lucas Sandström ansluter till laget från Björklöven.

Laget skriver på sin hemsida att man länge bevakat 27-åringen och att man är glada att signa upp honom. Lucas ska beskrivs som en spelare med stor passion och hunger som går in i varje situation med stort hjärta.

– Han är en riktig fighter som aldrig viker ner sig, en spelare som ger allt hela tiden. Han tillför poäng och är en spelare som går in i våra två toppkedjor, säger  assisterade tränare Martin Gudmundsson på Almtunas hemsida.

Sandström har bland annat spelat i Malmö Redhawks, Leksand, Mora och Björklöven. Han har gjort 184 poäng (79 mål och 105 assist) på  395 matcher i Hockeyallsvenkan

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng