Rickard Malmström: ”Vi är trygga med vad vi kan erbjuda”

På måndagen kom beskedet att bandyfinalen kommer att spelas på Studenternas igen. Men redan förra året kontaktades kommunen av förbundet. ”Vi blev uppvaktade i december”, säger Rickard Malmström ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:54, 8 maj, 2017

Rickard Malmström: ”Vi är trygga med vad vi kan erbjuda”
Rickard Malmström var med på förbundets presskonferens i Stockholm. Foto: Bildbyrån / Uppsala Kommun.

Tidigt på måndagsmorgonen kunde Radiosporten avslöja att bandyfinalen flyttas från Stockholm tillbaka till Uppsala och Studenterna, något som 24Uppsala också kunde rapportera om.

På en presskonferens tidigare under dagen bekräftade bandyförbundet nyheten att bandyfinalen, från och med nästa säsong, kommer att spelas på Studenternas. Ett avtal som sträcker sig de kommande tre åren med option om ytterligare två år.

LÄS MER: Rickard Malmström: ”Vi är trygga med vad vi kan erbjuda”

Läs också: KLART: Bandyfinalen spelas på Studenternas

En av de som fanns på plats när nyheten släpptes av Rickard Malmström (Mp), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, som tror att Uppsala Kommuns tidigare erfarenheter av arrangemanget och den historia som finns spelade in i förbundets beslut.

– Vi har en stark grundkunskap och kompetens inom kommunen när det gäller att arrangera bandyfinalen, och vi har bevarat mycket av den kompetensen som vi redan har haft nytta av i kontakten med förbundet, säger Rickard Malmström.

Hur nöjd är du över att Uppsala får tillbaka bandyfinalen?
– Det är jätteroligt både för Uppsala och för Bandysverige.

Är du själv en bandymänniska?
– Nej, inte nödvändigtvis som besökare, men som Uppsalabo har jag upplevt festen från sidan om och sett vilken otrolig fest det har inneburit för hela staden. Och den känslan tror jag att jag delar med ganska många i Uppsala, oavsett om man gillar idrott eller inte. Det är i Uppsala som bandyfinalen hör hemma.

När fick ni reda på att det kunde bli Uppsala?
– Vi blev uppvaktade av förbundet i december någon gång, sedan dess har vi haft diskussioner med förbundet som har haft ungefär samma syn på det här som oss. Vi är ganska överens om vad bandyfinalen står för och vad den mår bra av.

Något nytt publikrekord på Studenternas kommer det inte att bli, i alla fall inte under de inledande tre åren då publikkapaciteten är satt till 22 000 åskådare, och heller inga större ombyggnationer av arenan.

– Vi har redan en arena som är godkänd för spel av förbundet, och precis som tidigare finalår kommer den att anpassas med tillfälliga läktare, fortsätter Malmström som ser fram emot bandyfesten nästa vår.

– Det ska bli riktigt spännande. Några detaljer finns det inte ännu, utan arbetet med konceptet börjar först nu. Men klart är i alla fall att man kommer att få uppleva gamla fina traditioner blandat med lite nya fräscha inslag. Det ska bli en fest för hela staden.

Har Sirius varit involverade något i det här arbetet?
– Det här har varit en sak mellan kommunen och förbundet i första hand, men visst har vi haft kontakt även med både Sirius och Unik, och den kontakten kommer att fortsätta.

Hur är känslan efter att det här blev klart?
– Den är bra. Vi är trygga med vad vi kan erbjuda.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sirius utan chans mot Sandviken

Planen att försöka störa Sandviken på bortaplan misslyckades för Sirius som fick notera säsongens första förlust i elitserien.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:53, 4 november, 2017

Sirius utan chans mot Sandviken
Sandvikens Christoffer Edlund var på målhumör mot Sirius. Foto: Kenta Jšönsson /Bildbyrån.

Efter två raka oavgjorda matcher, mot Tellus och Bollnäs, fick Sirius notera sin första förlust på bortaplan mot Sandviken.

Hemmalaget satte högsta fart från början och redan efter den första halvleken var det avgjort efter Sandvikens 5–0. Bland annat efter tre mål av Christoffer Edlund som verkligen var på målhumör den här kvällen.

Samme Christoffer Edlund inledde även andra halvleken med att skjuta 6–0 som blev förkrossande 10–0 till slut efter ytterligare mål av Edlund som till slut blev sexmålsskytt i Göransson Arena inför blott 647 åskådare.

FaktaElitserien, bandy
Sandvikens AIK–IK Sirius 9–0
(5–0)
Målen: 1–0 (18) Christoffer Edlund, 2–0 (21) Daniel Berlin, 3–0 (25) Albin Thomsén, 4–0 (31) Christoffer Edlund, 5–0 (41) Christoffer Edlund, 6–0 (58) Christoffer Edlund, 7–0 (70) Rasmus Forslund, 8–0 (74) Albin Thomsén, 9–0 (78) Christoffer Edlund, 10–0 (87) Christoffer Edlund.
Publik: – (Göransson Arena).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sirius en minut från full pott ”Det är ganska tomt”

En sen kvittering gav en poäng, och inte tre, men Sirius gjorde en bra premiär på Zinkensdamm mot Tellus i en match som slutade 5–5.

Johan Häll

Kl.22:01, 27 oktober, 2017

Sirius en minut från full pott ”Det är ganska tomt”
Markus Kumpuoja gjorde mål direkt. Foto: Bildbyrån.

Sirius elitseriepremiär är avklarad – och det blev en klart godkänd sådan, även om man så klart hade velat hålla tätt sista minuten när Tellus kvitterade (5–5).

– När slutsignalen går så är det ganska tomt, säger Sirius Oscar Rönnqvist, som för kvällen var back då han ersatte febersjuke Stefan Tranblom.

Sirius fick också bästa tänkbara start. När klockan stod på 53 sekunder slog finländske landslagsmanen Markus Kumpuoja in ledningsbollen på ZInkensdamm.

Och drygt tre minuter senare sköt landsmannen Janne Rintala in en retur till 2–0. Drömstarten var redan där ett faktum och när Teemu Määttä ordnade 3–0 efter 20 minuter var det trippelt finskt i målkolumnen.

Men det var mycket tid kvar för hemmalaget att jaga ikapp. Och det gav till slut också effekt. I slutet av första halvlek satte Tellus både 1–3 och 2–3-skottet signerat Joel Pettersson var en riktig kanon, och nu var det match igen.

Sirius var ändå i förarsätet matchen igenom, och Kumpuoja gjorde sitt andra mål för kvällen när han fyra minuter in på andra halvlek utökade Sirius ledning. Men Tellus jakt fortsatte med reducering i 69:e och en kvittering i 76:e minuten.

När Sirius Oscar Rönnqvist skottade in 5–4 till gästerna sju minuter från slutet lutade det trots allt åt tre premiärpoäng för Uppsalalaget. Men bara en minut från slutet kom kvitteringen genom Lucas Blom.

– Absolut känns det bittert men det är den tappade poängen som svider. Det är väldigt roligt att få göra mål men glädjen försvinner lite när matchen slutar som den gör, säger Oscar Rönnqvist.

Matchen slutade 5–5 men det efter en premiär bortais, som man bör vara nöjd med.

– Det känns som att vi låter de komma ikapp i och med att vi inte spelar som vi kommit överens om. Vi har för mycket bolltapp som gör att de får målchanser från i princip ingenting, säger Oscar Rönnqvist.

– Men nu är första matchen avklarad och vi vet vad vi behöver jobba på för att göra en bättre match på onsdag (mot Bollnäs). Nu är det full fokus på nästa match.

FaktaTellus–Sirius 5–5 (2–3)
 0–1 (1) Markus Kumpuoja, 0–2 (4) Janne Rintala, 0–3 (20) Teemu Määttä, 1–3 (38) Filip Skoglund, 2–3 (41) Joel Pettersson, 2–4 (50) Teemu Määttä, 3–4 (69) Elias Engholm, 4–4 (76) Joel Pettersson, 4–5 (83) Oscar Rönnqvist, 5–5 (89) Lucas Blom.
Utvisningar, Tellus: 3x10 min. Sirius: 2x10 min.
Hörnor: 5–4 (1–2)
Publik: 327

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sirius drömstart räckte inte

Redan efter tre minuter kom drömmålet för Sirius. Men sedan tog det roliga slut för Uppsalalaget.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.14:48, 14 oktober, 2017

Sirius drömstart räckte inte
Markus Kumpuojas ledningsmål räckte inför för Sirius mot Sandviken. Foto: Sebastian Lamotte / Bildbyrån.

En seger och två förluster blev Sirius facit i när World Cup-gruppspelet avgjordes på lördagen med Sirius match mot Sandviken.

Markus Kumpuoja ordnade Sirius en riktig drömstart då han gav gästerna ledningen med 1–0 efter bara tre minuter. Men glädjen blev kortvarig och i paus hade hemmalaget vänt till ledning med 3–1 efter bland annat två mål av Daniel Mossberg.

Matchen mellan Sandviken slutade till slut 5–1 och innebär att Sandviken tog hem gruppsegern före Neftyanik från Ryssland.

FaktaWorld Cup, gruppspel
Sandvikens AIK–IK Sirius 5–1
(3–1)
Målen: 0–1 (4) Markus Kumpuoja, 1–1 (11) Christoffer Edlund, 2–1 (19) Daniel Mossberg, 3–1 (28) Daniel Mossberg, 4–1 (48) Daniel Berlin, 5–1 (52) Rasmus Forslund.
Publik: 890

Sirius matcher i World Cup:
Vänersborg–Sirius 2–3
Sirius–Neftyanik 1–4
Sandviken–Sirius 5–1

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mål på första skottet i Sirius premiär

Just nu pågår World Cup i Sandviken – så gick det för Sirius i premiären.

Johan Häll

Kl.15:29, 12 oktober, 2017

Mål på första skottet i Sirius premiär
Foto: Markus Kumpuoja jublar. Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån.

Sirius bandyherrar fick en smakstart på World Cup, VM för klubblag, i Sandviken. Det blev seger i premiären mot Vänersborg med en 3–2-seger.

Markus Kumpuoja gav Uppsalalaget en drömstart när han sköt mål på lagets första skott efter bara 54 sekunders spel. Och det var ett riktigt läckert mål. Janne Rintala lyfte bollen till Kumpuoja som tog emot bollen på volley och sköt sköt in ledningsbollen på halvvolley i nät.

Vänersborg kom tillbaka och vände sedan till ledning. Men det blev till slut Sirius-seger sedan Kumpuoja slagit till igen och kvitterat – och Lars Fall avgjort med sitt 3–2-skott.

Imorgon spelar Sirius mot ryska Neftyanik.

FaktaSirius–Vänersborg 3–2
1–0 (1) Markus Kumpuoja
1–1 (12) Robin Öhrlund
1–2 (28) Robin Lundqvist
2–2 (29) Markus Kumpuoj
3–2 (47) Lars Fall

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Hammarby tackar nej till elitserien – Uppsala har fått en förfrågan

På tisdagen informerade Hammarby Bandy att man drar sig ur elitserien, nu har Uppsala fått en förfrågan att ta över platsen.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.13:36, 5 september, 2017

Hammarby tackar nej till elitserien – Uppsala har fått en förfrågan
Hammarby drar sig ur elitserien på grund av spelarbrist. Foto: Niklas Larsson / Bildbyrån.

måndagen informerade Hammarbys bandydamer att man drar sig ur elitserien inför kommande säsong. Anledningen till avhoppet ska, enligt klubben, bero på spelarbrist.

– Truppen är halverad jämfört med föregående år och under de förutsättningarna går det inte att elitsatsa, skriver föreningen på sin hemsida och ska nu i stället försöka fylla truppen för att kunna spela vidare i allsvenskan i stället.

För att fylla den vakanta platsen i elitserien har Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté tagit fram en rangordningslista baserad på föregående säsongs resultat. Nio föreningar, däribland Uppsala BoIS, har fått frågan om de kan tänka sig att ta Hammarbys plats.

– De tillfrågade föreningarna har nu till och med torsdag 7 september på sig att svara ja eller nej på frågan att fylla den vakanta platsen i elitserien, säger Micke Eriksson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Först i turordningen att ta över Hammarbys plats är dock Skirö AIK, därefter kommer Grycksbo IF och Härnösands AIK. Uppsala BoIS återfinns på en sjunde plats av de nio tillfrågade lagen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng