TV: Sirius sköna superkross | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis
SIRIUS–ELFSBORG 4–1

TV: Sirius sköna superkross

Trots ett tidigt bortamål var det Sirius som bjöd publiken på show hemma på Studenternas när laget körde över Elfsborg. ”Jag är otroligt imponerad”, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:09, 14 maj, 2017

Sirius tog tillbaka andra platsen i allsvenskan efter en sanslös urladdning hemma mot Elfsborg som slutade med en 4–1 seger efter bland annat två mål av Moses Ogbu.

– Jag är otroligt imponerad, lite små-stolt faktiskt, över vad grabbarna presterar på det här underlaget, säger tränaren Thomas Lagerlöf. som rankade segern mot Elfsborg högt.

LÄS MER: BILDEXTRA: Sirius storseger mot Elfsborg

– Vi gör vi en riktigt bra match mot ett bra Elfsborg. Det är ett duktigt fotbollslag som jag har den fullaste respekten för, så den här segern rankar jag högt.

Läs också: Så var matchen mellan Sirius och Elfsborg

Sirius fick dock en riktig mardrömsstart efter Elfsborgs och Per Fricks ledningsmål som kom efter bara fyra minuter – och ett bedrövligt försvarsspel. Men sedan lossnade allt för Sirius och bara några minuter senare kunde även Christer Gustafsson ordna kvitteringen till 1–1 som också var resultatet i paus trots flera bra lägen för hemmalaget att även göra ett ledningsmål.

Sirius var det bättre laget även efter paus, men det dröjde till matchminut 61 innan Oscar Pehrsson kunde ordna ledningsmålet för Sirius med sitt första allsvenska mål.

BILDEXTRA: Sirius storseger mot Elfsborg

– Det var förlösande, så klart. Vi hade bränt några jättefina lägen, och så fick jag göra mitt första allsvenska mål – vilket var jätteskönt, säger Oscar Pehrsson.

Hur många gånger kommer du att se det målet i kväll?
– Ha ha, ja, någon gång kommer jag säkert att se det.

Och nu hänger ni fortsatt kvar i toppstriden?
– Det är jämnt i tabellen, och vi märker att vi har chans att vinna mot alla lag när vi spelar vårt spel, fortsätter Pehrsson som tycker att Sirius dominerade matchen.

– Vi var väl inte riktigt på tå där första minuterna. Men vi får en tidig kvittering och sedan tycker jag att vi är det bättre laget egentligen hela matchen. Vi borde väl kanske ha gjort 2–1 lite tidigare bara.

Tack vare Sirius nya trepoängare, och tre nya plusmål, passerade Sirius både AIK och IFK Norrköping i tabellen och placerar sig på en andra plats efter Malmö FF som såg ut att tappa poäng hemma mot Östersund. Ett sent segermål (95:e minuten) gör dock att MFF fortsatt har ett försprång på sex poäng ned till Sirius.

FaktaAllsvenskan, Omgång 8
IK Sirius–IF Elfsborg 4–1
(1–1)
Målen: 0–1 (4) Per Frick, 1–1 (12) Christer Gustafsson, 2–1 (61) Oscar Pehrsson, 3–1 (75) Moses Ogbu, 4–1 (81) Moses Ogbu.
Varningar: Kim Skoglund (Sirius), Simon Olsson (Elfsborg), Moses Ogbu (Sirius), Jon Jönsson (Elfsborg), Dragan Kapcevic (Sirius).
Rött kort: Jon Jönsson (Elfsborg).
Publik: 4 482 (Studenternas).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA: Siriusspelare fast i dopingkontroll

(Uppdaterad) En spelare i Sirius har testats positiv för doping – nu stängs han av och föreningen tar avstånd.

Robin Östberg

Kl.15:22, 19 april, 2018

EXTRA: Siriusspelare fast i dopingkontroll
Foto: Bildbyrån.

Efter matchen mot Hammarby den 1:a april lämnade en av Sirius Fotbolls spelare ett dopingprov som vid den efterföljande analysen visade ett positivt resultat.

Enligt uppgifter till Expressen ska det röra sig om målvakten Joshua Wicks, som kom till Sirius den gångna säsongen från AFC Eskilstuna.

– Det kan jag varken bekräfta eller dementera, säger Sirius pressansvarige Mats Karlström, till tidningen.

Den här säsongen spelade Wicks samtliga minuter i de två inledande matcherna, men inför onsdagens match mot Häcken meddelade Sirius på Twitter att ”Wicks utgår ur matchtruppen på grund av personliga skäl”.

Det var vid lunchtid på torsdagen som Riksidrottsförbundet informerade Sirius om resultatet och meddelade en interimistisk avstängning av spelaren. Klubben meddelar att de hållit samtal med den berörda spelaren och informerat honom om att han tills vidare är avstängd från träningslokaler och arenan.

Sirius Fotboll tar starkt avstånd från allt användande av droger och prestationshöjande substanser. I spelarkontrakten förbinder sig spelarna att inte använda förbjudna substanser och att i alla delar följa FIFA:s, UEFA:s, Riksidrottsförbundets och Svenska fotbollförbundets antidopingregler.

Klubben har med anledningen av det inträffade kallat till en presskonferens i dag klockan 17.00 för att informera om händelseutvecklingen i ärendet, skriver Sirius i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flera brister upptäckta på restaurang

Vid en livsmedelskontroll på en restaurang i Uppsala uppdagades flera brister.

Josefine Göransson

Kl.17:24, 19 april, 2018

Flera brister upptäckta på restaurang
Obs! Bilden är tagen på en annan restaurang. Arkivfoto: Arne Forsell/Bildbyrån

Miljöförvaltningen har genomfört en oanmäld kontroll på en restaurang i Uppsala. Vid kontrollen uppdagades flera brister. Bland annat ska flera platser, så som ugnen, fritösen och ismaskinen, ha varit bristfälligt rengjorda.

Flera livsmedel ska inte ha täckts över efter att ha använts föregående dag och slevar samt skedar låg kvar i kantinen. ”Slevar eller andra redskap bör inte förvaras i såsen under natten. Detta för att minska risken för att bakterier och smuts från händerna hamnar i såsen”, står det i rapporten.

Vid inspektionen uppdagades det även att temperaturen i en av kylarna var något hög. Temperaturen pendlade mellan fem och nio plusgrader där bland annat kött, fisk och skaldjur förvarades. Dessa livsmedel rekommenderas att förvaras i max fyra plusgrader.

Miljöförvaltningen kommer att göra ytterligare en kontroll på restaurangen för att se hur bristerna har hanterats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Misstänkt fågelrånare släppt ur häktet

24-åringens advokat tror inte att mannen döms för grovt rån.

Robin Östberg

Kl.16:32, 19 april, 2018

Misstänkt fågelrånare släppt ur häktet
Foto: Johan Häll/Montage.

Den 24-årige man som misstänkt för grovt rån i samband med det så kallade fågelrånet i Uppsala, släpptes ur häktet efter att rättegången avslutades på tisdagen.

Enligt mannens advokat Martin Karlsson kommer 24-åringen sannolikt inte dömas för grovt rån, som han åtalas för.

LÄS MER: 24-åring åtalas för brutalt fågelrån

– Han medger att han varit i butiken men inte att han ska ha varit delaktig i något rån. Däremot har han tidigare köpt fåglar av målsäganden, säger Martin Karlsson.

Om eventuell påföljd menar Karlsson att det är för tidigt att uttala sig om.

24-åringen åtalas även för misstänkt övergrepp i rättssak då han ska ha dödshotat fågeluppfödaren om han larmade polis.

Dom i målet kommer den 2 maj.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala universitet toppar i sociala medier

Universitetet slog Lund med en hårsmån gällande omnämnande i sociala medier.

Robin Östberg

Kl.14:55, 19 april, 2018

Uppsala universitet toppar i sociala medier
Foto: Pixabay.

Bland landets universitet hade Uppsala under perioden 1 januari-17 april i år flest omnämnanden i sociala medier internationellt. Totalt fick Uppsala universitet 6524 omnämnanden. Tätt därefter kom Lunds universitet med 6503 omnämnanden och Stockholms universitet med 6018 omnämnanden. Det visar en ny rapport från Meltwater.

Rapporten visar också att SLU är det lärosäte som är minst omnämnd i sociala medier. Omkring 50 procent av de som följer universiteten på Instagram är från Sverige. Twitter är kanalen som lockar än större mängd internationell publik jämfört med Instagram.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

En till sjukhus efter MC-olycka

En motorcykel krockade på torsdagen in i ett lastbilssläp.

Mia Martelleur

Kl.15:38, 19 april, 2018

En till sjukhus efter MC-olycka
Foto: Arkiv.

En MC-olycka har inträffat i korsningen mellan Almungevägen och Vedyxa. Det var en MC som har kört ihop med ett släp på en lastbil. Larmet kom vid 15.28 på torsdagen.

– När vi landar på plats är det en person som är vaken och talbar och rör på sig, men ligger på vägbanan, säger Mattias Häglund, pressoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Vid 15.50-tiden har ambulansen precis anlänt och personen uppges ska transporteras till sjukhuset.

Trafiken var under en kortade tid avstängd men har nu börjat släppas på igen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng