EXTRA

Pilot från Uppland i helikopterkrasch

Två svenska piloter skadades i en helikopterkrasch i Storbritannien. En av männen uppges vara hemmahörande i Uppland, enligt UNT.

Martin Persson

Martin Persson

Kl.11:21, 16 maj, 2017

Pilot från Uppland i helikopterkrasch
Foto: South Central Ambulance Service

En man hemmahörande i Uppland skadades efter en helikopterkrasch i Storbritannien den 5 maj, uppger UNT. Mannen var tillsammans med en annan svensk pilot på utbildning i Storbritannien, men av oklar anledning tappade de kontroll över helikoptern som störtade och slog i marken.

– En av dem är mindre skadad och en är mycket skadad, men allt är lite känsligt nu så jag vill inte säga mer. Jag vet bara att det hänt och det är förskräckligt, sa Anders Bernelind, som driver företaget de två svenska männen arbetar för, till Expressen efter olyckan.

En sjukvårdare fick tillsammans med anställda på flygklubben dra ut tre skadade personer ur helikoptern, och männen fördes med ambulans till sjukhus. Enligt Expressen vårdas en person för livshotande skador, en annan skadades svårt i ben, bröstkorg, skuldror och huvud medan den tredje mannen fick mindre svåra skador i ryggen.

Olyckan skedde under en utbildning, och utreds av brittiska haverikommissionen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Helikopter sökte efter softairgun-ligister

Flera personer blev beskjutna med softairgun-skott under fredagskvällen.

Mia Martelleur

Kl.20:29, 31 mars, 2017

Helikopter sökte efter softairgun-ligister

Strax efter klockan sex på fredagskvällen larmade polis till Gottsunda centrum. Några yngre personer ska ha skjutit med softairgun mot förbipasserande.

Personen som larmade polisen hade blivit träffad i ryggen med tre skott. Men anmälaren ska inte ha utsått någon smärta då hen hade en jacka på sig.

Polis åkte till platsen och även helikopter sökte efter ungdomarna, men inga av dem hittades. Anmälaren uppskattar att personerna var i 12-årsåldern. Inga fler anmälningar kring händelsen har inkommit.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel