Fyra Bolandelever hamnade på pallen

I förra veckan avgjordes Yrkes-DM, och för fyra elever från Bolandsskolan blev det en hedrande pallplats. ”Vi är stolta och glada att det gick så bra för våra elever”, säger Ulla Klefbom, rektor på Bolandgymnasiet.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.13:04, 19 maj, 2017

Fyra Bolandelever hamnade på pallen
Fyra Bolandelever hamnade på pallen när Yrkes-DM avgjordes. Foto: Sofie Blomgren.

Fyra elever från Bolandsskolan i Uppsala har chansen att kvalificera sig till Yrkes–SM avgörs i Uppsala i april 2018. I torsdags gjorde elever från gymnasiets bygg- och anläggningsprogram upp i distriktsmästerskapen, och de fyra eleverna från Bolandgymnasiet hamnade på pallen i fyra av de fem tävlingskategorierna.

– Vi är stolta och glada att det gick så bra för våra elever, det visar att vi har bra utbildningar och det bådar gott för framtiden när byggbranschen är i stort behov av skickliga hantverkare, säger Ulla Klefbom, rektor på Bolandgymnasiet.

Albert Ahlenius, Fanny Larsson, Anton Renvall och Johannes Matsson heter vinnarna som har nu chansen att ta sig till Yrkes-SM som går av stapeln i Uppsala i april 2018, via en regiontävling som hålls några månader innan SM. Det finns sex platser för varje yrke i Yrkes-SM.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel