SIRIUS–HAMMARBY PÅ SÖNDAG

Polisen rustar inför Hammarbys ankomst

Matchen mellan Sirius och Hammarby på söndag är en så kallad högriskmatch som kräver extra resurser av polisen. ”Det är precis som på Valborg”, säger polischefen Jale Poljarevius.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.16:02, 19 maj, 2017

Polisen rustar inför Hammarbys ankomst
Sirius match mot Hammarby kräver extra insatser från polisen. Foto: Johan Bernstršöm / Bildbyrån.

Söndagens toppmöte mellan Sirius och Hammarby är sedan länge en utsåld historia – och till matchen väntas tusentals supportrar från Stockholm., något som kräver extra resurser av Uppsalapolisen.

– Det är en så kallad särskild händelse. Det innebär att vi plockar ut extra personal just för den insatsen, säger polischefen Jale Poljarevius som själv lär få räkna med att ställa upp.

– Alla måste dra sitt strå till stacken. Det är precis som på Valborg när det väntas stora skaror av människor.

Även hemmapremiären mot IFK Göteborg räknades som en högriskmatch, men till matchen mot Hammarby väntas ett ännu större bortafölje.

– Vi vet ju inte hur många med sympatier från Hammarby som har köpt biljetter som egentligen inte är för just dem, förmodligen är det många. Det är min gissning. Hammarby är ett lag som drar stora skaror människor, och det måste vi ta höjd för, fortsätter Poljarevius.

Läs också: Thomas Lagerlöf: ”Jag har varit med om det tidigare”

Är det en fördel att matchen spelas en söndag och inte lördag?
– Det är det absolut, en måndagsmatch hade doc varit ännu bättre.

Hur förbereder ni er för matchen?
– Vi försöker göra en analys, se hur hotbilden ser ut och historiken mellan lagen. Dessutom får vi ha i beräkningen att det kan vara andra firmor som kan dyka upp, även om det inte är deras lag som spelar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

UTLÄNDSKA ASFALTSLÄGGARNA

TV: Här lämnar asfaltsläggarna Uppsala

I fredags kunde 24Uppsala berätta att de utländska asfaltsläggarna, efter att ha blivit bortkörda av polisen, hade återvänt till den lilla gräsplätten vid Allianshallen. Strax efter lunch på måndagen lämnade de Uppsala.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:59, 22 maj, 2017

24Uppsala har tidigare rapporterat om de utländska så kallade asfaltsläggarna som olovligen hade slagit läger på en gräsplätt intill Allianshallen i Uppsala. När vi besökte den illegala campingen i torsdags gick några personer till attack mot oss, men strax efteråt blev de bortkörda av polisen.

Läs också: TV: Här går de utländska asfaltsläggarna till attack

24Uppsala var tillbaka på platsen på fredagen, och det var även den illegala campingen.

– Jaha… då har de återvänt igen, och är på samma plats alltså. Då får vi jobba vidare med det. Nu blir det Kronofogden, berättade polischefen Jale Poljarevius då.

Läs också: Efter avvisningen igår – asfaltsläggarna är tillbaka: ”Bara att jobba vidare”

På måndagsförmiddagen var fortfarande de utländska asfaltsläggarna kvar på platsen, och när vi ringer Kronofogdemyndigheten får vi veta att polisen inte har skickat in någon anmälan.

– Vi ska ha varit i kontakt med polisen nu på förmiddagen, tydligen har det inte kommit in någon anmälan till oss och vi kan inte göra något innan vi har en sådan,. Men tydligen ska det vara på gång och får vi bara in den så är det möjligt att det skyndsamt tas ett beslut, meddelar Kronofogden.

Vad händer efter det?
– Efter det åker vi ut på platsen och ser till att de försvinner därifrån, det kan också bli så att vi gör det tillsammans med polisen.

Strax efter vårt samtal med Kronofogdemyndigheten lämnar dock asfaltsläggarna plötsligt platsen och Uppsala med riktning mot Stockholm. Kvar på platsen fanns bara utspridda sopor och säckar med avfall.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisen varnar för oseriösa hantverkare

Säsongen där oseriösa hantverkare är i farten har börjat igen. "Vi har de här problemen med jämna mellanrum", säger polisen.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.11:50, 22 maj, 2017

Polisen varnar för oseriösa hantverkare
Foto: Pixabay

I flera års tid har det funnits oseriösa hantverkare som försöker bedra svenskar runt om i landet. Nu har polisen börjat få in en del anmälningar om problemet.

– Vi har de här problemen med jämna mellanrum och det är ofta säsongsbetonat. Vi kan inte nog varna för det, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral i region Syd till Kvällsposten.

De oseriösa hantverkarna är något som är svårt för polisen att handskas med. Ofta görs en affär med hantverkarna upp, och då blir det snarare en fråga som måste lösas civilrättsligt.

– Uppmaningen är därför att man ber dem gå om de kommer och man inte vill ha dem där. Om de ändå propsar på, tar sig in på tomten eller klättrar upp på taket så kan man ringa 112. Det gäller förstås även om situationen upplevs som hotfull, säger Fredrik Bratt.

Kvällsposten har pratat med Torbjörn Dahlström, som nyligen blivit utsatt för problemet. Hans svärfar fick oväntat besök av två män i en skåpbil som erbjöd sig att laga en sprucken takpanna de sett. Kort därefter hade de tagit sig upp på taket, och börjat riva upp några takpannor.

– Det skulle kosta honom 500 kronor. Men efter en stund kom de ner igen och sade att hela taket behövde bytas för 25 000 kronor, säger Torbjörn till tidningen.

Svärfadern ringde Torbjörn som kom till platsen och hotade med att ringa polisen. Då började hantverkarna att skriva på varandra och tog sig snabbt ner från taket innan de försvann. Nu är hantverkarna polisanmälda.

– Det tyder ju på att de inte var seriösa, min erfarenhet av det här visar att de inte alls är intresserade av att ha med polisen att göra. En seriös hantverkade hade stannat kvar för att reda upp situationen, säger Fredrik Bratt.

FaktaSå undviker du bedragarna:

 

• Känn efter själv och lita på magkänslan. Känns det lite för bra för att vara sant är det ofta en indikation på att något är fel.

• Börja inte föra en dialog, utan tacka vänligt men bestämt nej.

• Det finns givetvis seriösa hantverkare. Vill du undvika bedragarna ska du ta reda på företagets organisationsnummer och begär ID-handlingar på hantverkarna.

• När det gäller betalning ska du aldrig betala i förskott eller i kontant. Är du nöjd sätter du inte betalningen på ett företagskonto.

• Kolla med Bolagsverket om företaget verkligen finns. Dubbelkolla om de har en F-skattsedel via Skatteverket.

• Finns det möjlighet ska du be om referenser på tidigare utförda arbeten.

• Ska du göra en affär med hantverkarna, se till att upprätta ett skriftligt avtal där det framgår vad som ska göras och vad det kostar. Annars står ord mot ord i en eventuell tvist.

Källa: Polisen/Kvällsposten

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: SIRIUS–HAMMARBY

BILDEXTRA: Sirius match mot Hammarby i bilder

Det blev delad pott mellan Sirius och Hammarby i det utsålda toppmötet på Studenternas. Se bilderna från matchen här.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:57, 21 maj, 2017

BILDEXTRA: Sirius match mot Hammarby i bilder
Joseph Aidoo och Philip Haglund i matchen mellan Sirius och Hammarby. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån.

24Uppsala var på plats och direktrapporterade matchen mellan Sirius och Hammarby på Studenternas som slutade oavgjord 1–1.

Läs också: TV: ”Vi spelade det spelet som Hammarby ville”

Här kan du se Bildbyråns bilder från den allsvenska matchen. Fotograf: Andreas L Eriksson.

Läs också: Så var matchen mellan Sirius och Hammarby

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SIRIUS–HAMMARBY 1–1

TV: ”Vi spelade det spelet som Hammarby ville”

Målskytt och knockad blodig. Lagkaptenen Niklas Busch Thor var dock inte helt nöjd trots en poäng hemma mot Hammarby.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:49, 21 maj, 2017

Sirius fortsätter att ta poäng i allsvenskan. Trots att det var Hammarby som inledde matchen klart bäst var det hemmalaget och Niklas Busch Thor som inledde målskyttet efter Kingsley Sarfos fina förarbete och inspel. Men precis innan pausvilan kom den logiska kvitteringen sedan Fredrik Torsteinbö nått högst på en hörna.

– Jag är besviken att vi bara fick med oss en poäng. Jag tycker vi är det bättre i 90 minuter och vi började matchen riktigt bra. Vi skapade tillräckligt med chanser för att avgöra matchen redan i första halvlek, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen som inte var lika nöjd med Ögmundur Kristinssons målvaktsspel.

Läs också: Så var matchen mellan Sirius och Hammarby

Sirius tränare Thomas Lagerlöf kunde bara hålla med om att Hammarby var det bättre laget i första halvlek.

– Jag håller med om att Hammarby är bättre än oss i första. Vi fick inte igång spelet även om vi gjorde ett fantastiskt mål. Kvitteringen var nog rättvis när den väl kom, säger Thomas Lagerlöf som dock fick se en betydligt bättre andra halva av matchen.

– Vi gjorde ett byte (Dragan Kapcevic ersatte Johan Andersson) och fick bättre koll centralt. Vi gör en bra andra halvlek och vi reste oss efter en jobbig vecka med tre matcher på sju dagar. Vi var dock nere och tuggade på det sista av energidepåerna och räckte inte riktigt till offensivt, men resultatet var ganska rättvist.

Läs också: BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och Hammarby i bilder

Lagkaptenen Niklas Busch Thor var inblandad i det mesta i matchen mot Hammarby. Målskytt och sedan knockad av en armbåge som tvingade lagkaptenen att tillfälligt lämna planen blodig.

– Jag vet inte om jag försvann, men jag såg ingenting under en stund, det var lite läskigt, säger Niklas Busch Thor som hade fyra häftstift i sitt högra ögonbryn efter matchen.

– Att bli häftad gjorde nog ondare än själva smällen, fortsätter Busch Thor som inte var så nöjd med spelet.

– Vi spelade det spelet som Hammarby ville. De låste fast oss på en kant i första halvlek. Vi sa till varandra i paus att vi skulle ha mer boll och få till mer spelvändningar, men det hände inte så mycket.

Vad säger du om armbågen du fick?
– Jag tycker det är konstigt att domaren inte såg något med tanke på att han hade en så bra placering. Men jag har ingen lust att stå och gråta om det i efterhand. Det hade inte avgjort matchen, eller det hade det kanske gjort, han hade ju åkt ut då.

Hur känns kroppen efter tre matcher på sju dagar?
– Jag har så ont. Inte efter själva smällen, utan bara ont i hela kroppen.

FaktaAllsvenskan, Omgång 10
IK Sirius–Hammarby IF 1–1
(1–1)
Målen: 1–0 (12) Niklas Busch Thor, 1–1 (45) Fredrik Torsteinbö.
Gula kort: Björn Paulsson (Hammarby), Karl Larsson (Sirius), Moses Ogbu (Sirius), Leo Bengtsson (Hammarby).
Domare: Magnus Lindgren (Göteborg). Assisterande: Patrik Eriksson (Gävle) och Tobias Wärn (Motala).
Publik: 7 124 (Studenternas).

Så ställde lagen upp
Sirius:
Joshua Wicks - Jesper Arvidsson, Oscar Pehrsson, Kim Skoglund, Karl Larson - Niklas Busch Thor, Kingsley Sarfo, Philip Haglund - Alexander Nilsson, Moses Ogbu, Johan Andersson.
Avbytare: Lukas Jonsson (MV), Jakob Bergman, Dragan Kapcevic, Oscar Kindlund, Diego Montiel.

Hammarby:
Ögmundur Kristinsson - Mats Solheim, Richard Magyar, Joseph Aidoo, Birkir Már Sævarsson - Fredrik Torsteinbø, Kennedy Bakircioglu, Serge-Junior Martinsson Ngouali, Arnór Smárason - Bjørn Paulsen, Pa Dibba.
Avbytare: Tim Markström (MV), Imad Khalili, Stefan Batan, Romulo Cabral Pereira Pinto, Marcus Degerlund, Dusan Jajic, Leo Bengtsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SIRIUS–HAMMARBY

SLUT: Så var matchen mellan Sirius och Hammarby

(Uppdateras) Det var "lapp på luckan" när Sirius och Hammarby möttes på Studenternas. Så här gick det i matchen.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.15:00, 21 maj, 2017

SLUT: Så var matchen mellan Sirius och Hammarby
Sirius lagkapten Niklas Busch Thor fick ledas av planen tillfälligt blodig efter en armbåge. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

Allsvenskan, Omgång 10
IK Sirius–Hammarby IF 1–1
(1–1)
Målen: 1–0 (12) Niklas Busch Thor, 1–1 (45) Fredrik Torsteinbö.
Gula kort: Björn Paulsson (Hammarby), Karl Larsson (Sirius), Moses Ogbu (Sirius), Leo Bengtsson (Hammarby).
Publik: 7 124 (Studenternas).

24Uppsala är på plats på Studenternas och rapporterar direkt från matchen som ingår i den tionde omgången av allsvenskan.

Läs också: Polisen rustar inför Hammarbys ankomst
Läs också: ”Lapp på luckan” mot Hammarby
Läs också: ”Matchen är inte mer speciell än någon annan”
Läs också: Thomas Lagerlöf: ”Jag har varit med om det tidigare”

 

90+3) Matchen är slut.

90+3) Två minuter har gått. Men spelavbrott.

90+1) Två minuters stopptid.

90) GULT KORT. Moses Ogbu i Sirius och Leo Bengtsson i Hammarby.

89) Misslyckat inlägg av Ogbu.

88) Inkast Sirius på egen planhalva.

87) Sarfo får frispark emot sig.

86) Wicks kniper hörnan.

86) Hörna Hammarby, trots räddning av Wicks. Den var konstig.

85) Jätteläge när Sarfo kommer med ett inlägg. Men ingen Siriusspelare når på bollen.

84) Misslyckat anfall av Sirius. Ny inspark för Hammarby och Kristinsson.

83) Inspark för Hammarby.

83) Sirius i anfall.

* 81) BYTE HAMMARBY. Arnór  Smárason lämnar, in med Leo Bengtsson.

81) Frispark för Sirius. Slås snabbt mot Kapcevic som inte får grepp på den.

80) Kristinsson med bollen för Hammarby.

80) Wicks säker någon att slå upp bollen på.

79) Moses Ogbu söker någon att vägga med i straffområdet, men får inte tillbaka bollen.

77) Offensivt inkast för Hammarby.

Dagens publiksiffra: 7 124

75) Öka takten sista kvarten…sjunger Hammarby i vanlig ordning.

75) Bra chanser för Sirius.

73) En halvchans för Sirius. Men Kristinsson kan ta den till slut.

72) Nära att Sirius kan få ett friläge direkt efter frisparken, men bollen når int fram till Kapcevic.

72) Kennedy Bakircioglu tar den själv, men Wick räddar enkelt.

71) Frispark i kanonläge för Hammarby när Kenney rivs ned.

70) Bara för det sänktes tempot drastiskt.

68) Ganska bra fotbollsmatch just nu.

65) GULT KORT. Karl Larsson får gult.

64) Kapcevic med ett inspel som nästan ser ut att går akt i mål. Bra chans för Sirius.

63) Hammarby får börja om från egen planhalva.

62) GULT KORT. Hammarbys Björn Paulsson.

* 61) BYTE HAMMARBY Ut med Pa Amat Dibba och in med Romulo Cabral Pereira Pinto.

60) Strax timmen spelad. Jämnt både målmässigt och chansmässigt.

58) Hammarby med ett inkast efter misslyckat uppspel mot Nilsson.

55) Dubbelchans för Sirius på hörnan. Men inget mål.

55) Hörna Sirius från vänster.

53 Irriterat nu i bortaklacken för andra gången på kort tid när Skoglund tacklar Paulsson som blir liggande.

53) Misstänkt straffsituation för Hammarby när Busch Thor får en tå på bollen.

49) Inspark för Sirius och Wicks.

47) Wicks utmanar ödet lite innan han dundrar upp bollen.

46) BYTE SIRIUS. Johan Andersson lämnar, in kommer Dragan Kapcevic.

46) Andra halvlek igång.

Spelarna är på väg in igen.

Nu tar vi en kort paus här på Studenternas, men vi är strax tillbaka med den andra halvleken.

45+2) Slut på första halvlek.

45+2 Hörna Sirius med bara sekunder kvar. Blir ofarlig.

*** 45) MÅL! 1–1. I halvlekens sista ordinarie minut kan inte ens Wicks stå emot. Fredrik Torsteinbö nickar in kvitteringen.

45) Ny hörna för Hammarby, från andra hållet nu.

44) Hörna Hammarby från vänster.

43) Johan Andersson på en egen liten tur, men stoppas upp till slut.

43) Inkast Hammarby på egen planhalva.

42) Bra nick Hammarby, men Wicks ligger ned och tar den.

41) Alexander Nilsson avlossar skott, men tar på Hammarbyspelare.

40) Busch Thor på väg in igen. Publiken jublar.

39) Busch Thor får behandling vid sidan om planen. Får se om han kommer in. Sirius med tio spelare just nu.

37) Spelavbrott just nu medan man kollar till lagkaptenen. Sirius har verkligen inte råd med någon mer skada nu.

36) Busch Thor blir liggande och har ont.

35) Jättechans för Hammarby, men en snygg brytning av Siriusförsvaret.

35) Sirius mycket mer offensiva sista 10-15 minuterna.

32) Frispark på mittplanen för Sirius som visar stort tålamod i sina uppspel.

28) Kim Skoglund kör slalom genom Hammarbys mittfält, men bollen till slut över kortlinjen.

26) Wicks högst på ett inlägg.

24) Dubbelchans för Hammarby, men till slut ett skott högt över.

23) Rörigt i straffområdet på hörnan, men blir till slut offside på Hammarby.

22) Hörna Hammarby.

21) Dibba offside.

20) Farlig nickskarv som Wicks går ut och bryter. Bra chans HIF.

18) Inkast Hammarby precis vid Sirius hörnflagga.

16) Hammarby med bollen vid mittplanen ungefär.

*** 12) MÅL! 1–0. Niklas Busch Thor klipper in ledningsmålet efter ett fint anfall signerat Kingsley Sarfo som slet sig loss på högerkanten.

10) Frispark för Hammarby i ganska bra läge.

10) Friläge för Hammarby och Dibba, men Wicks räddar efter en strålande prestation.

9) Frispark för Sirius som skapade en del oreda i Hammarbys försvar.

7) Den blev ofarlig.

6) Frispark Hammarby rakt framifrån.

3) Båda lagen öppnar ganska piggt. Chanser åt båda hållen.

1) Matchen har börjat.

14.49: Det är alltså helt utsålt och en fantastisk stämning på Studenternas.

FaktaSirius:
Joshua Wicks - Jesper Arvidsson, Oscar Pehrsson, Kim Skoglund, Karl Larson - Niklas Busch Thor, Kingsley Sarfo, Philip Haglund - Alexander Nilsson, Moses Ogbu, Johan Andersson.
Avbytare: Lukas Jonsson (MV), Jakob Bergman, Dragan Kapcevic, Oscar Kindlund, Diego Montiel.

Hammarby:
Ögmundur Kristinsson - Mats Solheim, Richard Magyar, Joseph Aidoo, Birkir Már Sævarsson - Fredrik Torsteinbø, Kennedy Bakircioglu, Serge-Junior Martinsson Ngouali, Arnór Smárason - Bjørn Paulsen, Pa Dibba.
Avbytare: Tim Markström (MV), Imad Khalili, Stefan Batan, Romulo Cabral Pereira Pinto, Marcus Degerlund, Dusan Jajic, Leo Bengtsson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel