Brister på pizzeria i Uppsala

Vid en kontroll på en pizzeria i Uppsala upptäckte Miljöförvaltningen ett antal brister.

Josefine Göransson

Josefine Göransson

Kl.14:54, 19 juni, 2017

Brister på pizzeria i Uppsala
Foto: Pixabay

Miljöförvaltningen i Uppsala kommun har gjort en livsmedelskontroll på en pizzeria i Uppsala. Besöket var en uppföljning till en tidigare kontroll.

Vid inspektionen konstaterades det att ost som var tänkt att rivas förvarades på ett ohygieniskt sätt. Även den frysta salamin upplevs ha förvarats ohygieniskt då en del av salamin låg oförpackad i direkt kontakt med ytterförpackningar. Risken med att förvara korven så är att den kan få smuts på sig, står det i rapporten.

Inspektörerna ansåg också att vissa områden hade bristfällig rengöring, bland annat diskmaskinen och städutrustningen.

Personalen i restaurangen visste dessutom inte hur termometern med insticksgivare, som kontrollerar matens temperatur, fungerade och hur den skulle användas.

Miljöförvaltningen kommer göra en uppföljning inom tre veckor.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Person hittad i vattnet – kraftigt nerkyld

Klockan 21.00 på torsdagen larmades SOS om en drunkningsolycka.

Redaktionen 24Sverige.se

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:14, 14 december, 2017

Person hittad i vattnet – kraftigt nerkyld
Foto: Bildbyrån

Enligt larmet till SOS hade en drunkningsolycka har inträffat vid Skarholmen på torsdagskvällen. Räddningstjänsten och Sjöräddningen, som hade en övning i området, hörde plötsligt en person som ropade på hjälp och kort därefter hittade de en person i vattnet.

– De ska ha hittat en person som var kraftigt nerkyld, säger Daniel Wikdahl, pressoperatör vid polisen i region mitt.

Personen har förts från platsen i ambulans. Polis är nu på plats för att utreda vad som har inträffat.

– Det är alldeles för tidigt att säga vad som hänt, säger Daniel Wikdahl.

Texten uppdateras. 

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala Eventcenter – då kan jättearenan börja byggas

På onsdagen kom beskedet att Uppsala kommun tar över arenabolaget som driver bygget av Uppsala Eventcenter. Då ska spaden kunna sättas i jorden.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:05, 14 december, 2017

Uppsala Eventcenter – då kan jättearenan börja byggas
Uppsala Eventcenter. Foto: Pressbild.

Det var i samband med onsdagseftermiddagens kommunstyrelsemöte som det blev klart att och kommunen köper samtliga aktier i arenabolaget och dess dotterbolag som haft i uppgift att bygga Uppsala Eventcenter i anslutning till Gränbystaden.

– Det här fas 2-bolaget hade slut på pengar och alternativen var att likvidera bolaget. Men då hade arenaprojektet tagit slut där och då, och kommunens redan satsade miljoner hade varit bortkastade. Nu beslutade vi i stället att direkt efter kommunfullmäktige i januari så köper vi bolagen och säljer dem vidare direkt till Samhällsbyggnadsbolaget, säger Erik Pelling (S) som fortfarande tror på arenan.

– Vi skulle inte ha gått in i det här från början om vi inte trodde på det. Ishockeyn behöver en ny arena, och Uppsala är i stort behov av en större lokal för möten och konferenser. Något som bland annat Uppsala universitet kan dra nytta av. Så det här är viktigt för Uppsala. Det lockar folk till Uppsala, vilket fyller hotellen och restaurangerna och får hjulen att snurra.

Kommer det här att på något sätt påverka de tidigare planerna på arenans utformning och kapacitet?
– Man måste komma ihåg att vi inte kommer att kunna konkurrera med till exempel Tele2 Arena i Stockholm eller liknande arenor. Vi måste bygga till en rimlig kostnad och anpassad för vår regions storlek som kanske mer lämpar sig för en arena för 6 000 åskådare snarare än 10 000, fortsätter Erik Pelling (S).

Att kommunen blir en mellanhand mellan befintliga arenabolag och Samhällsbyggnadsbolaget ser Erik Pelling som en stor fördel.

– Mycket jobb är redan klart. Det finns till exempel en detaljplan som vunnit laga kraft. Vi som mellanhand kan se till att flytta över avtal för tomter och andra nödvändiga kontrakt. Vi har en finansiär i Samhällsbyggnadsbolaget som vi anser är trovärdiga och som själva säger att de har kapaciteten att driva det här vidare till fas 3 som är själva byggandet av arenan.

När kan spaden sättas i jorden?
– Vi kommer att ge dem som längst fram till sommaren, sedan ska det finnas en plan och det ska finnas någon som kan bygga och äga arenan, och någon som kan fylla den.

Tror du att arenan börjar byggas under nästa år?
– Ja, det tror jag. Innan sommaren ska det vara klart hur det ska se ut.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nya siffror på bostadsmarknaden i Uppsala

En förändring har skett under november månad.

Magnus Jansson

Magnus Jansson

Kl.18:57, 14 december, 2017

Nya siffror på bostadsmarknaden i Uppsala
Foto: Arkiv

Bopriserna i Uppsala fortsätter att sjunka.

Under november gick villapriserna ned med 1,2 procent, samtidigt som bostadsrätterna sjönk med hela 3,8 procent. Sammanlagt har priserna minskat 9,1 procent sedan sommarens toppnivåer och en naturlig anledning kan vara att utbudet av bostadsrätter ökat.

810 bostadsrätter fanns på andrahandsmarknaden i november – en ökning med 60 procent jämfört med samma månad 2016. Även antalet villor har stigit.

– Den stora utbudsökningen av framför allt bostadsrätter har satt press på priserna. Sedan har vi osäkerheten kring det nya och mycket omdiskuterade amorteringskravet som påverkat marknaden under en längre tid vilket också skapat ett nedåtgående tryck på priserna. Även om många anser att tajmingen att införa ytterligare ett amorteringskrav är dålig har Finansinspektionens och regeringens beslut nu undanröjt osäkerheten kring detta, säger Tomas Widerlöv, VD på Widerlöv & Co.

De lägsta noteringarna uppmättes 2011. Sedan dess har villapriserna i Uppsala ökat med 44,8 procent och bostadsrättpriserna med 55,0 procent. Det senaste året har priserna på bostadsrätter gått ned med 4,0 procent och villapriserna med 1,0 procent.

 

Snittpriserna för en villa i Uppsala är nu 4 179 000 kronor, enligt Mäklarstatistik. För en bostadsrätt är samma siffra 2 356 000 kronor.

image003

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kvinna utsatt för dataintrång – bilder och meddelanden kopierades

Under en längre tid utsattes kvinnan för kränkande meddelanden.

Mia Martelleur

Kl.17:40, 14 december, 2017

Kvinna utsatt för dataintrång – bilder och meddelanden kopierades
Foto: Arkiv

En man i 50-årsåldern står åtalad misstänkt för ofredande och dataintrång. Mannen ska bland annat ha skickat ett stort antal kränkande sms till sin före detta sambo.

Enligt åtalet har beteendet varit hänsynslöst på grund av mängden sms och den långa tid som det har pågått, samt att sms:en har varit nedsättande och aggressiva i innehållet. De kränkande meddelandena ska ha skickats mellan juni och november 2016.

Mannen ska även olovligen ha tagit sig in och läst och kopierat ett flertal meddelanden och bilder från kvinnans Facebook messenger. Det hände någon gång mellan den 19 och 19 augusti 2016.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

16-åring bröt sig in på Fyrishov

Stal en bil och försvann från platsen.

Mia Martelleur

Kl.16:45, 14 december, 2017

16-åring bröt sig in på Fyrishov
FOTO: Gustav Mårtensson / Bildbyrån.

Det var den 20 december som en man besökte Fyrishov. Men när han kom tillbaka till sitt skåp fann han att det var uppbrutet. Från skåpet saknades nycklar och kontanter. En av nycklarna ledde till mannens bil, som nu saknades på parkeringen.

Dagen efter stoppade en patrull en misstänkt bil. I bilen fanns en 20-årig man och en 16-årig pojke. De hade monterat en annan registreringsskylt på bilen, men det visade sig vara den bil som stulits från Fyrishov dagen innan.

Enligt domen hade den unga mannen och pojken åkt till Fyrishov med avsikt att bryta sig in i ett skåp. I skåpet hade de funnit nycklarna och även lagt beslag på personbilen. Sedan hade de kört runt med bilen under samma dag och dagen efter.

Pojken är tidigare ostraffad men mannen förekommer sedan tidigare under sju avsnitt i belastningsregistret. Nu döms pojken till ungdomsvård och 20-åringen till skyddstillsyn för stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt märkesförfalskning.

De ska även tillsammans betala skadestånd på 2 958 kronor jämte ränta till mannen vars skåp de bröt upp.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng