Sju tecken på att du behöver semester | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Sju tecken på att du behöver semester

Solen skiner, badtemperaturen ökar och runt om i staden sitter folk och njuter. Trots det är det många som frustrerade och arga sitter kvar på sina kontor. Är du en av dem? Här är sju tecken på att du behöver semester.

Sebastian Ahokas

Kl.11:00, 27 juni, 2017

Sju tecken på att du behöver semester
Foto: Pixabay

Sommaren har kommit till Sverige och med det semester för de flesta. Många har dock ett par veckor kvar innan de kan lämna kontoret för semestern. Är du en av dem som har brist på entusiasm eller har noll koncentrationsförmåga på jobbet? Då kan du behöva semester.

Här är sju tecken på att du behöver semester:

Du är glömsk.

Den senaste tiden har du blivit allt mer glömsk. Du har glömt plånboken, nycklarna och halva inköpslistan glömdes bort. Det enda som hjälper är helt enkelt en semester.

Du har brist på entusiasm

Kommer du på dig själv med att sitta och sucka på jobbet? Suckar du när vännerna föreslår att ni hittar på något? Sitter du och stirrar blankt in i väggen? Ja, då är det dags för semester.

Du lider av irrationell ilska

Någon tog precis den sista lådan med vindruvor i butiken – precis innan dig. Är det verkligen en anledning att fantisera om att kasta frukt i huvudet på kunden? Har du märkt att du knappt kan gå utanför dörren utan att bli förbannad på allt och alla? Då är semester lösningen.

Du är otålig

Tidigare kunde du stå i kön till kassan utan problem. Nu känns varje sekund som en evighet. Till och med väntan på bussen gör dig extra otålig och stressad. En semester är precis vad du behöver.

Du har ohälsosamma vanor

Under vintern och våren har du spenderat en hel del tid genom att testa samtliga chipssorter i butiken. Allt oftare blir middagen en färdiglagad rätt från frysdisken och i skafferiet finns alla möjliga sorters godis. Vad hände egentligen med dig stora satsning på att komma i form? Semestern är en perfekt tid att komma i form ordentligt.

 

Du har noll koncentrationsförmåga

Vad var det du höll på med precis? Varför är du inne och kollar på kattklipp? Du skulle ju läsa på inför det där viktiga mötet imorgon. Och nu sitter du här fem timmar senare och har bara kollat på olika klipp, kollat på kläder och funderat på alla möjliga saker. Om du bara klarar av att koncentrera dig på en sak i 10 sekunder så behöver du verkligen en semester.

Du börjar gråta för minsta lilla

Ögonen rinner konstant. Minsta lilla barn eller blomma på stan får dig att gråta mer än när du tittar på en sorglig film på TV. Tårarna rinner helt fritt i stort sett varje dag. Det är dags för en semester!

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biljakt på E4 – rattfull förare

Polisen förföljde en personbil vars hastighet låg på 160 km/h.

Klara Alvunger

Kl.19:23, 23 april, 2018

Biljakt på E4 – rattfull förare
Föraren körde i 160 km/h. Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån.

Runt klockan sex stod polisen vid södra påfarten till E4:an i Uppsala och försökte stoppa en bil. Föraren vägrade dock följa polismans tecken utan körde vidare, vilket inledde en biljakt. Polisen tvingades bitvis att ligga i hastigheter mellan 120 och 160 kilometer i timmen.

Den flyende bilen stannade vid avfarten till Knivsta och medtogs till stationen. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen. I nuläget misstänks föraren för grov olovlig körning, ringa narkotikabrott, drograttfylleri och att inte ha stannat på tecken av polisman.

Källa: Polisen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man får fängelse – försökte våldta kvinna i centrala Uppsala

Det var tidigare i mars som en kvinna blev angripen på vägen hem från en utekväll.

Mia Martelleur

Kl.15:03, 23 april, 2018

Man får fängelse – försökte våldta kvinna i centrala Uppsala
Foto: Bildbyrån / Pixabay.

Det var den 3 mars i år som en kvinna var på väg hem från en utekväll. Vid Drottninggatan kände hon plötsligt ett obehag och vände sig om. Där stod en man som tog tag i henne och hon föll ner på marken.

Mannen höll fast hennes och la sig över henne. Han pussade på henne och hon började skrika åt honom att släppa henne och sluta. Men mannne började istället slita i hennes kläder samtidigt som hon försökte slå sig loss.

Kvinnan var i telefon med sin pojkvän när mannen attackerade henne. Hon började därför skrika var hon befann sig i hopp om att han skulle höra var hon var.

Plötsligt släppte mannen henne och sprang iväg. Hon fick syn på en förbipasserande kvinna och ropade på hjälp. Det visade sig att kvinnans pojkvän hade hunnit ringa ambulans och polisen och kort därefter fick kvinnan följa med ambulansen till sjukhuset.

Hon topsades av polisen där mannen hade pussat henne. I samband med DNA-analysen fick polisen en träff på en 30-årig man. Mannen greps och häktades, misstänkt för försök till våldtäkt.

Enligt tingsrätten är det utom rimligt tvivel att mannen har angripit kvinnan vid det aktuella tillfället. Han döms därför för försök till våldtäkt. Påföljden blir fängelse i ett år och tre månader. Han ska även betala skadestånd på nästan 35 000 kronor till kvinnan.

 

Mannen är sedan tidigare misstänkt för flera andra överfall och våldtäktsförsök på kvinnor i centrala Uppsala under vintern. Men där har tingsrätten slagit fast att det saknas tillräckliga bevis för häktning.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Försvunnen kvinna hittad av allmänheten

En sökinsats pågick under söndagsförmiddagen efter att anhöriga anmält till polisen att kvinnan var försvunnen.

Magnus Jansson

Kl.10:58, 22 april, 2018

Försvunnen kvinna hittad av allmänheten
Arkivfoto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

På söndagsmorgonen gick polisen ut med en efterlysning av en 74-årig, dement kvinna som försvunnit i Ekeby.

– Det pågår en sökinsats just nu, i övrigt finns det inte så mycket att tillägga. Det är inte känt exakt när hon försvann, en anhörig anmälde det till oss vid sjutiden, sa Tor Stens, RLC-befäl på polisen till 24Uppsala tidigare under förmiddagen.

LÄS MER: Polisen efterlyser försvunnen kvinna – vädjar om tips

Vid 10.30-tiden meddelade polisen att kvinnan hittats av allmänheten klockan 10.21. Hon ska då ha befunnit sig vid brukshundsklubben i Uppsala och mådde under omständigheterna bra.

Hon har nu återförenats med sina anhöriga.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Polisen efterlyser försvunnen kvinna – vädjar om tips

(Uppdaterad 11.04) ) Polisen fick in uppgifterna vid sjutiden på söndagsmorgonen.

Magnus Jansson

Kl.09:19, 22 april, 2018

Polisen efterlyser försvunnen kvinna – vädjar om tips
Arkivfoto: Jonas Ljungdahl / Bildbyrån

UPPDATERING: Vid 10.30-tiden meddelade polisen att kvinnan hittats.

*****

Polisen har gått ut med en efterlysning av en försvunnen 74-årig kvinna. Kvinnan vid namn Ulla-Britt försvann i Ekeby under söndagsmorgonen.

Hon beskrivs ha viss lokalkännedom men bor inte i Uppsala. Polisen uppger också att hon är dement men uppfattas som frisk.

Hon var vid försvinnandet klädd i: Röd jacka, midjelång, svarta skor, blå jeans. Övrig klädsel är okänd. Hon rör sig obehindrat.

Har du sett Ulla-Britt ring 11414 och begär RLC Mitt”, skriver polisen på sin hemsida.

– Det pågår en sökinsats just nu, i övrigt finns det inte så mycket att tillägga. Det är inte känt exakt när hon försvann, en anhörig anmälde det till oss vid sjutiden, säger Tor Stens, RLC-befäl på polisen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TV: Storvretas lagkapten efter SM-guldet

Under lördagen bärgade Storvreta Sm-Guld i innebandy.

Filip Edvardsson

Kl.19:15, 21 april, 2018

Efter 60 minuters spel var det inget snack om saken. Två sena mål fastställde slutresultatet 6-2 till Uppsala-laget, som av matchbilden att döma, var värdiga segrare.

Såhär beskrev Storvretas lagkapten Mattias Samuelsson känslorna kort efter att slutsignalen ljöd.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng