Nu säljs charmigt 30-talshus i niomiljonersklassen

Nu säljs den här charmiga villan bara ett stenkast från centrum.

Johan Häll

Kl.21:10, 13 juli, 2017

Nu säljs charmigt 30-talshus i niomiljonersklassen
Foto: Widerlöv.

Nu finns en tvåplansvilla i Fålhagen till salu. Mäklaren Widerlöv beskriver bostaden som ett charmigt 30-talshus som har rejäla sällskapsytor, fint ljusinsläpp, två eldstäder samt fiskbensparkett eller trägolv i flera rum.

Här har man gångavstånd till city och Resecentrum och husets boyta är på totalt 160 kvadratmeter och har en biarea på 82 kvadratmeter och en tomt på 593.

Villan har sex rum och kök och byggdes 1937.
Utgångspriset är på 8 490 000 kronor.

Klicka här för mer information och bilder.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu säljs en unik villa på 420 kvadrat med inomhuspool

420 kvadratmeter, tolv rum och inomhuspool – det får du om du vinner budgivningen på den här villan.

Johan Häll

Kl.18:54, 18 oktober, 2017

Nu säljs en unik villa på 420 kvadrat med inomhuspool
Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Vill du bo stort, kunna ta ett dopp inomhus och samtidigt ha nära till centrum?

Då kan den här villan i Sunnersta kanske vara något.

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling beskriver huset som en unik karaktär med sitt ursprung från 1932. Den delen har bevarade tidstypiska detaljer som en vacker kakelugn och fina trägolv.

Husets totala yta är på 418 kvadratmeter och har tolv rum varav sju sovrum, för att inte nämna poolen inomhus, dubbelgarage och en trädgårdstomt på 1 803 kvadratmeter med bland annat jasminbuskar, rosenbuskar, syren samt plommon- och äppelträd.

Utgångspriset på villan är 595 000 kronor.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Hus i Lindbacken veckans mest klickade

Ett parhus i Lindbacken, en villa på 9 rum i södra Gottsunda och hus med pool. Det är några av husen som klickades mest på Hemnet den senaste veckan.

Johan Häll

Kl.20:10, 15 oktober, 2017

LISTA: Hus i Lindbacken veckans mest klickade
Parhus i Lindbacken till salu. Foto: ROI Fastighetsmäkleri.

1. Backstuguvägen, Lindbacken. 4 136 visningar. 3 150 000 kr.
lindbacken
Foto: ROI Fastighetsmäkleri.

”Välkomna till detta rymliga och inbjudande bostadsrättsparhus i populära och barnvänliga Lindbacken! Huset är i toppskick (byggt 2015) och beläget på en lugn tvärgata i området”, skriver ROI.

2. Kilkällan, Bälinge. 4 102 visningar. 1 900 000 kr.

Bälinge. Svenska mäklarhuset.

Foto: Svenska mäklarhuset.

” Ett naturnära och skyddat läge med en tomt som till storleken är en ren dröm för dig som trivs bäst när det inte är trångt”, skriver Svenska Mäklarhuset.

3. Artellerigatan, Kåbo. 3 782 visningar. 7 995 000 kr.

Kåbo.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

”Uppsala mest attraktiva stadsdel. Här finner ni ett stort hus om totalt ca 260 kvm boyta beläget i ett mycket lugnt läge precis intill stadsskogen”, skriver Svensk Fastighetsförmedling.

4. Slåttervägen, Norby. 3 758 visningar. 7 975 000 kr. 

slåttervägen.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

”Här har du närhet till Malma skolan, Hågadalen med dess fina natur och friluftsliv samt cykelavstånd till stadskärnan”, skriver Svensk Fastighetsförmedling.

5. Södra Gottsunda. 3 240 visningar. 7 550 000 kr.

WIderlöv.

Foto: Widerlöv&co.

”Välkomna till en mycket representativ villa om hela 228 kvm med utmärkt läge i södra Gottsunda. Här bor ni i en väl underhållen 2-plansvilla med upp till sex sovrum och två vardagsrum/allrum”, skriver widerlöv&co.

LÄS OCKSÅ: Förra veckans lista

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Avvaktande bostadsmarknad i Uppsala

Den senaste statistsiken från Svensk mäklarstatistik har publicerats och den visar en avvaktande marknad.  

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.11:51, 15 oktober, 2017

Avvaktande bostadsmarknad i Uppsala
Foton: Bildbyrån.

Den senaste bostadsstatistiken från Svensk Mäklarstatistik är ute och tittar man på statistiken gällande hela landet har priset på bostadsrätter jämfört med föregående månad stått stilla, medan de har stigit med en procent över en tremånadersperiod. Jämfört med ett år sedan har prisutvecklingen varit sex procent. Genomsnittspriset per kvadratmeter, över hela landet var 38 994 kronor.

– Priserna på bostadsrätter är oförändrade i både Stor-Stockholm och de centrala delarna. Årstakten har sjunkit till +2 procent för länet och +4 procent för innerstaden. I Göteborg står priserna still i storstadsområdet men ökar med +1% i de centrala delarna, årstakten ligger på +11% för Stor-Göteborg och +9% för de centrala delarna. Malmö fortsätter notera de högsta prisuppgångarna, sista månaden +2% för de centrala delarna och +1% för Stor-Malmö, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Läs också: Så mycket steg småhuspriserna i Uppsala

Gällande prisutvecklingen på villor har den varit en procent högre än för en månad sedan, samma gällande prisutvecklingen jämfört med för tre månader sedan. Jämfört med för ett år sedan är utvecklingen nio procent och genomsnittspriset är 3,2 miljoner kronor.

För Uppsalas del är prisutvecklingen på bostadsrätter fortsatt stark även om priserna gentemot föregående månad sjönk med två procent. Prisutvecklingen ökade jämfört med en tremånaders och tolvmånadersperiod med 7.7 procent, respektive 7.6 procent.

Prisutvecklingen på villor har sjunkit med 2.9 procent över en tremånadersperiod. Det genomsnittliga priset för en villa per kvadratmeter i Uppsala kommun den senaste tremånadersperioden är 31 876 kronor. På årsbasis var det genomsnittliga priset 32 299 kronor, en ökning med 1.7 procent.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mordhus till salu – så mycket kostar det

De hus som stod i centrum för det så kallade Knutbydramat ligger ute för försäljning.

Mia Martelleur

Kl.07:59, 15 oktober, 2017

Mordhus till salu – så mycket kostar det
ARKIVFOTO: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Själva husen har byggts om och renoverats sedan det så kallade Knutbydramat, då Helge Fossmo bodde på gården. Det var 2004 som hans fru mördades i deras bostad, något som Helge Fossmo sedan skulle dömas till livstids fängelse för och som skulle sätta Knutby på kartan.

Byggnaderna har fått ett helt annat yttre sedan dess och ligger nu ute för försäljning. Utgångspriset är på cirka 2,6 miljoner kronor.

Det rör sig om en tvåplanvilla som Helge Fossmo tidigare har bott i, samt en mindre enplansvilla som också ligger på tomten.

Tomten, som är nästan 3 000 kvadratmeter, ska enligt mäklaren inge en lantlig känsla och har en fin utsikt över åkermarkerna på grund av sitt höga läge. Mäklaren skriver också att huvudbyggnaden har hög mysfaktor och ett generöst ljusinsläpp.

Det hålls inga öppna visningar av husen enligt mäklaren utan anmälan krävs för visning.

 

FaktaKnutbydramat kretsade kring händelserna kring mordet på Helge Fossmos fru, Alexandra Fossmo, som mördades i deras bostad. En församlingsmedlem i grannhuset utsattes också för mordförsök.

Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse för anstiftan till mord och anstiftan till mordförsök efter händelsen. Den kvinna som utfört själva gärningarna dömdes för mord och mordförsök till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kolla: Så mycket steg småhuspriserna i Uppsala

Enligt den senaste statistiken från SCB visar hur priserna på småhusen har förändrats.

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.21:59, 12 oktober, 2017

Kolla: Så mycket steg småhuspriserna i Uppsala
Foto: Svensk fastighetsförmedling.

SCB har släppts sin månatliga statistik över hur småhuspriserna har förändrats. Tittar man över hela landet har priserna stigit i samtliga län över årsbasis. Den högsta prisutvecklingen var 14 procent i Jönköpings län och den minsta utvecklingen var en procent i Jämtlands län.

För Uppsala län var prisutvecklingen en procent jämfört med föregående månad och jämfört med samma period för ett år sedan var sex procents ökning. Det genomsnittliga priset var drygt tre miljoner kronor och totalt i länet såldes 174 småhus.

”Mellan de två senaste kvartalen steg priserna i 16 av Sveriges 21 län. Den högsta prisutvecklingen på länsnivå, 6 procent, redovisas i Dalarnas, Jönköpings och Blekinge län. Sjunkande priser redovisas i Kalmar och Jämtlands län, där sjönk priserna med 1 procent. I storstadsregionerna Stor-Göteborg och Stor-Malmö steg priserna med 1 respektive 6 procent, medan priserna i Stor-Stockholm var oförändrade.” Skriver SCB på sin hemsida.

Även i Uppsala kommun ökade priset på småhus. Totalt såldes 174 småhus i kommunen. Jämfört med förra månaden ökade priset med fyra procent och fem procent jämfört med samma period förra året. genomsnittspriset var drygt 3,8 miljoner kronor.

 

 

FaktaDefintion småhus

"Med småhus avses i denna undersökning småhus för permanentboende och omfattar både friliggande en- och tvåbostadshus samt rad- och kedjehus. Statistiken inkluderar även köp av fastigheter upplåtna med tomträtt."

Källa: SCB.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng