Sirius kämparinsats mot Malmö

IK Sirius spelade på bortaplan mot Malmö FF i ett toppmöte i Allsvenskan där Sirius kämpade till sig en poäng mot serieledarna.

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.18:05, 15 juli, 2017

Sirius kämparinsats mot Malmö
Philip Haglund. Foto: Bildbyrån

Det var ett fullpackat Swedbank Stadion som toppmötet mellan Malmö FF och Sirius IK spelades.

I första halvlek visade Malmö FF varför man leder serien när de gav Sirius en fotbollslektion. Det var 10-1 i målchanser till skåningarnas favör och det var i praktiken spel mot ett mål. Kingsley Sarfo gjorde sin debut för Malmö och Elias Andersson gjorde sin dito för Sirius.

Redan från start pressade Malmö FF Sirius hårt. De var aggressiva i sin press och Sirius hade svårt att komma över sin egna planhalva.

Läs också: KRÖNIKA: Ge Sirius den respekt som laget förtjänar

I den sjätte minuten satte Jo Inge Berget 1-0 till Malmö när han helt omarkerad kunde nicka in bollen i mål. Förarbetet var ett vackert inlägg från Mattias Svanberg och Berget sprang ifrån sin markering, nicken var otagbar för målvakte, Joshua Wicks.

Sirius hade fullt upp med att försöka spela sig ur Malmös press men de lyckades inte, först efter 23 minuter var det första gången de var på besök i Malmös straffområde.

I 40:e minuten slog Kim Skoglund en slarvig passning, Oscar Lerwicki kunde bryta och Malmö gjorde 2–0 genom Berget som gjorde sitt andra mål för dagen. Några minuter tidigare borde han gjort ytterligare mål.

I andra halvlek fortsatte Malmö sin anstormning men Sirius kom sakta in i matchen. Eikrem var ytterst nära att 3-0 när han gjorde en räd in i Sirius straffområde.

Efter en vass kontring fick Sirius en frispark strax utanför straffområdet och Jesper Arvidsson reducerade med ett tjusigt frisparksmål i Johan Wilands vänstra hörn. Efter målet var Sirius ett annat lag och men när de trodde att de fick vittring gjorde Malmö 3-1 genom den före detta Siriusanfallaren Kingsley Sarfo.

– Jag ville visa respekt för mitt förra lag, jag var glad att få spela och få göra mål men jag hade ingen anledning att fira målet, säger Kingsley Sarfo till Cmore Sport.

Läs också: Lagerlöf inför toppmötet: ”Malmö spelar alltid snabb fotboll”

När allt såg lugnt ut för Malmös del kom Sirius tillbaka ytterligare en gång när Stefano Vecchia gjorde 3-2 med åtta minuter kvar av matchen, och det blev åter nerv i matchen och med en minut kvar av ordinarie matchtid nickade Philip Haglund in kvitteringen.

– Jag vet inte, vid 3-1 är de bättre än oss. Det kändes inte så realistiskt att vända. De bjuder på 3-1, och vi kontrar några gånger och så får vi kvitteringen. Malmö är bättre, vi får vara ödmjuka att vi tar poäng, säger Philip Haglund till Cmore Sport.

Sirius får vara mycket nöjda med att sno en poäng av Malmö. Nästa match är nästa lördag när de spelar hemma mot Häcken.

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Experterna: ”Verkligheten hinner i kapp Sirius”

Sirius succé i allsvenskan har knappast undgått någon, men snart är slut på det roliga – menar experterna.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.19:00, 25 juli, 2017

Experterna: ”Verkligheten hinner i kapp Sirius”
Enligt experterna kommer Sirius och lagkaptenen Niklas Busch Thor att få deppa under hösten. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån.

Nykomlingar i allsvenskan, men det kan man knappast tro efter att ha sett Sirius inledande 16 omgångar som enkelt kan sammanfattas som en braksuccé.

Läs också: KRÖNIKA: ”Ge Sirius den respekt som laget förtjänar”: 

Men att det skulle bli någon fortsättning på succén verkar uteslutet, i alla fall om man ska tro Sportbladets experter som nyligen tippade hur de tror att allsvenskan kommer att sluta.

Sirius, just nu tabellfyra, tippas som bäst på en sjunde plats av Linn Nordström, Fredrik Jönsson och Johan Flick. Den sistnämnda dömer dessutom ut Uppsalalagets fortsatte framgångar.

”Verkligheten hinner i kapp Sirius något och laget kommer inte ha med europaplatserna att göra när vi kommit in i oktober.”

Allra minst tro på Sirius har dock Stefan Alfelt som tippar att Sirius slutar först på en tionde plats.

En sak har nästan alla experter gemensamt, och det är att Malmö FF är storfavoriter till guldet. Bara Fredrik Jönsson tippar AIK före Malmö i tabellen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Siriusstjärnan missar resten av säsongen

Sirius Moses Ogbu missar resten av säsongen efter tacklingen av Nasiru Mohammed i lördagens match mot BK Häcken.

Sebastian Ahokas

Sebastian Ahokas

Kl.10:34, 23 juli, 2017

Siriusstjärnan missar resten av säsongen
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn

Ett tungt slag för Sirius och anfallsstjärnan Moses Ogbu. Under lördagens match mot BK Häcken gick gästernas Nasiru Mohammed fult in mot Ogbu som blev liggande.

Mohammed visades ut. Ogbd fördes direkt till aktien på akademiska sjukhuset med uppenbara smärtor i foten.

Sent i natt efter en röntgen kom domen. Siriusstjärnan Ogbu har en fraktur på fotleden och missar preliminärt resten av årets säsong. Operation och en lång tid av rehabilitering väntar nu för 26-åriga Ogbu, berättade Sirius lagläkare Jakob Johansson för UNT i natt.

Ogbu leder lagets interna skytteliga med sex mål och totalt åtta poäng. Han har spelat 15 matcher.

 

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KRÖNIKA: En match som Sirius borde ha vunnit

Det blev ytterligare en poäng efter 2–2 och två underlägen mot Häcken, ändå kändes det som att det var en match som Sirius borde ha vunnit.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:59, 22 juli, 2017

KRÖNIKA: En match som Sirius borde ha vunnit
Foto: Bildbyrån / Bildmontage.

Det kan vara så att jag har blivit lite för bortskämd av detta fantastiska Sirius. Men känslan är ändå att matchen mot Häcken borde ha slutat med en hemmaseger. Inte minst efter Nasiru Mohammeds utvisning som var solklar. Efter det var det i princip bara blå-svart.

Faktum är att Nasiru Mohammed aldrig borde ha blivit målskytt överhuvudtaget. Hans kapning av Niklas Busch Thor strax innan ledningsmålet var i princip lika ful som den han till slut, efter modigt övervägande av domartrion, fick rött kort för.

Läs också: Nyförvärvet räddade Sirius

Häcken hade kanske fem minuter i den andra halvleken då man fick någon form av press på hemmalaget, då kom också Juhani Ojalas ledningsmål efter slav av hemmaförsvaret.

Därför var det inte mer än rättvist att Sirius till slut fick in en kvittering, och extra kul var det så klart för nyförvärvet Shkodran Maholli som blev målskytt mot sitt gamla lag och därmed fick revansch efter att ha placerat i frysboxen av klubben från Hisingen.

Det saknade verkligen inte chanser till ett segermål för Sirius, och visst väntade jag på att trollgubben Philip Haglund skulle dyka upp där vid någon stolpe och på något sätt få in segermålet.

Men för första första gången den här säsongen var det inte Sirius som fick ut max i en match. Ändå blev det en poäng och två gjorda mål mot en av guldfavoriterna, det är inte så illa pinkat faktiskt, även om tre poäng så klart hade skapat ännu mera nerv där uppe i toppstriden.

Läs också: BILDEXTRA: Sirius match mot Häcken i bilder

Något som kan kosta för Sirius är Moses Ogbus skada efter Nasiru Mohammeds rent ut sagt idiotiska kapning som jag förväntar mig ger många matchers avstängning. Enligt uppgift fördes Ogbu till Akademiska sjukhuset, och det verkar inte se bra ut – tyvärr. Räkna med en lång frånvaro i alla fall. Det är inte vad Sirius behöver efter den här våren som har varit en rent skadehelvete.

Men Sirius har ju visat tidigare den här säsongen att ingenting kan stoppa laget den här säsongen, och som så många gånger tidigare den här säsongen kommer någon annan att kliva fram.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och Häcken i bilder

Matchen mellan Sirius och Häcken bjöd på fyra mål, en utvisning och massor av dramatik. Se alla bilder från matchen här.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:32, 22 juli, 2017

BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och Häcken i bilder
Sirius Philip Haglund i matchen mot Häcken. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒån.

24Uppsala var på plats och såg matchen mellan Sirius och Häcken på Studenternas, en match som slutade 2–2 efter stor dramatik.

Läs också: Nyförvärvet räddade Sirius

Här kan du se Bildbyråns bilder från den allsvenska matchen. Fotograf: Andreas L Eriksson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nyförvärvet räddade Sirius

Han gjorde sin debut för Sirius i förra matchen mot Malmö och stod för passningen till 3-3. Idag räddade han poäng för Sirius när han gjorde sitt första mål för klubben. 

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.20:56, 22 juli, 2017

Nyförvärvet räddade Sirius
Shkodran Maholli. Foto: Bildbyrån

Förra helgen ordnade han frisparken som Jesper Arvidsson gjorde 2-1 Malmö FF och låg även bakom passningen till 3-3 målet som Philip Haglund satte. Idag gjorde siriusanfallaren Shkodran Maholli sin hemmadebut tidigare ikväll när han spelade från start mot sin forna klubb BK Häcken.

Läs också: KRÖNIKA: En match som Sirius borde ha vunnit

– Jag tyckte att jag gjorde en ganska bra insats mot senast Malmö och nu får jag förtroendet från start så det är bara att fortsätta jobba, säger Shkodran Maholli.

Läs också: Sirius match mot Häcken är slut

Att han räddade Sirius genom sitt första mål för klubben mot just Häcken gjorde inte debuten sämre.

– Jag fick in den så det är bra för självförtroendet, säger Shkkodran Maholli.

Debuten mot Häcken var ingenting som påverkade anfallaren enligt honom själv.

– Det var roligt faktiskt, det var länge sedan jag spela match på hög nivå, jag blev lite trött på slutet, jag behöver några matcher för att komma igång, fortsätter Shkodran Maholli.

Läs också: BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och Häcken i bilder

Sirius spelade lika mot Häcken, en match som Sirius länge spelade med en man mer efter ett rött kort i 30 minuten, när Nasiru Mohammed blev utvisad, en match som Sirius borde ha vunnit. Shkodran Maholli är positiv trots de tappade poängen.

– Känslan är riktigt bra, surt att få en poäng bara. Hela andra halvlek ägde vi och vi gör tidigt 1-1 och trycker på för 2-1 och istället får de 2-1 och så får vi jobba i uppförsbacke igen men vi får in 2-2 målet ganska tidigt och vi har en ändå tid att göra 3-2 men så är det, så är fotboll, avslutar Skhkodran Maholli.

FaktaAllsvenskan

IK Sirius–BK Häcken 2–2

(0–1)

Målen: 0–1 (26) Nasiru Mohammed, 1–1 (47) Jesper Arvidsson, 1–2 (72) Juhani Ojala, 2–2 (75) Shkodran Maholli.

Varningar: Nasiru Mohammed (Häcken), Christer Gustafsson (Sirius), Alexander Faltsetas (Häcken), Kim Skoglund (Sirius).

Utvisning: Nasiru Mohammed (Häcken).Publik: 5 324 (Studenternas).

Så här startade lagen

Sirius

Josh Wicks - Jesper Arvidsson, Oscar Pehrsson, Kim Skoglund, Karl Larson - Christer Gustafsson, Philip Haglund, Niklas Busch Thor - Moses Ogbu, Shkodran Maholli, Elias Andersson.Avbytare: Lukas Jonsson, Daniel Jarl, Oscar Kindlund, Ian Sirelius, Johan Andersson, Diego Montiel, Stefano Vecchia.

Häcken

Peter Arbrahamsson - Egzon Binaku, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Kari Arkivou - Daleho Irandust, Mohammed Abubakari, Alexander Falsetas, Nasiru Mohammed - Alexander Farnerud - Chisom Egbuchulam.Avbytare: Jonathan Rasheed, Emil Wahlström, Jakob Lindström, Ahmed Yasin, David Engström, Joel Andersson, Adam Andersson.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng