Populära lunchrestaurangen expanderar – öppnar nytt | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Populära lunchrestaurangen expanderar – öppnar nytt

Restaurang Heat i Boländerna är en av Uppsala största lunchrestauranger med drygt 800-1000 gäster varje vardag. Nu expanderar företaget och öppnar ytterligare en lunchrestaurang.

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:11, 24 juli, 2017

Populära lunchrestaurangen expanderar – öppnar nytt
Restaurang Heat slår snart upp sin andra restaurang – vid Akademiska sjukhuset. Foto: Magnus Jansson Klarin.

Med nästan 1 000 lunchgäster dagligen är Heat i Boländerna en av Uppsalas absolut största lunchrestauranger. Nu är det klart att företaget expanderar och öppnar ytterligare en restaurang.

– Det blev klart för ungefär tre-fyra månader att vi skulle få den här chansen. Det känns väldigt spännande och utvecklande, både personligt och affärsmässigt, men det innebär självklart också mycket arbete, säger Daniel Wärnmark som äger och driver Heat sedan tio år tillbaka.

LÄS MER: Restaurang Heat – hetast i Uppsala

Läs också: Restaurang Heat – hetast i Uppsala

Den nya restaurangen kommer att ligga vid Akademiska sjukhuset och får drygt 400 sittplatser, och premiärdatumet är satt redan till 31 juli.

– Det är ett samarbete med Modis (Mat och dryck i Sverige AB) som driver restaurangen redan i dag, och det är samma personal som kommer att finnas med när restaurangen nu kommer att drivas i vår regi.

Kommer man att märka av att det är en Heat-restaurang?
– Vi kommer att ha några från vår personal på plats i början, och det kommer även att anställas en del ny personal. Vi har redan nu anställt en ny köksmästare till exempel. Det är väldigt viktigt med kvalitén, besökaren ska direkt märka att det är en Heat-restaurang.

Daniel Wärnmark, som förutom att han driver restaurang Heat även dömer fotboll på absoluta toppnivå, kommer även fortsättningsvis att synas till på fotbollsplanen – trots den nya satsningen.

– Det kommer jag att göra. Visst blir det mycket jobb, men i och med att personalen redan finns på plats så räknar jag med att det kommer att gå bra. Hittills har det faktiskt gått bättre än vad jag hade förväntat mig.

Hur mycket ser du fram emot öppningen?
– Otroligt mycket. Det här är riktigt spännande, både personligt och affärsmässigt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Cykelloppis med fokus på återvinning

Företaget arrangerar loppis i Uppsala där övergivna cyklar renoverats upp.

Robin Östberg

Kl.22:28, 20 april, 2018

Cykelloppis med fokus på återvinning
Foto: Uppsala Returcyklar.

På lördag arrangerar Uppsala Returcyklar cykelloppis i Gottsunda. Cyklarna som saluförs kommer från fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Uppsala och har sedan renoverats upp av företaget.

På plats kommer verksamhetsansvarige Hamza Alasaad finnas och till sin hjälp har han bland andra Josefin Haraldsson som hoppas på fint väder och mycket folk.

– Jag hoppas att besökarna ska uppskatta de cyklar vi ställt i ordning och att vi tänker både på miljön och plånboken, säger hon.

På sociala medier har loppmarknaden fått positiv respons och spekulanterna kommer kunna provcykla på plats. Här kan man också få hjälp med att till exempel ställa in sadeln .

– De tycker att vi har bra service och att det är tydligt att man får kvitto då det det förekommer en del stölder av begagnade cyklar, säger Josefin Haraldsson och tillägger:

– Det kommer finnas cyklar som passar för studenter till mer finare märkescyklar samt barncyklar.

Sedan tidigare har Uppsala Returcyklar ett samarbete med Uppsala kommun, som man hoppas kunna utveckla ytterligare. Målet är att kunna avlasta kommunen så en mindre del av de cyklar som omhändertas tvingas slängas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Realitystjärnan till mässa i Uppsala

Flyger in från USA för att visa upp sitt vinsortiment.

Robin Östberg

Kl.11:57, 20 april, 2018

Realitystjärnan till mässa i Uppsala
Foto: Genrebild/Bildbyrån.

Uppsala Vin & Deli arrangeras den 4-5 maj. På fredagen får mässan besök av tv-profilen Mia Parnevik känd från realityprogrammet ”Parneviks” på TV3. Hon är på plats för att visa upp sina viner från kaliforniska Fetzer Vineyards, som är USA:s första koldioxidneutrala vineri, skriver sajten Livets Goda.

– När min man Jesper spelade på PGA-touren brukade hela familjen åka på långa road trips i Kalifornien. Redan första gången jag besökte Mendocino-dalen förälskade jag mig i de vackra landskapen med böljande kullar, vild natur och vidsträckta vingårdar, säger Mia Parnevik till sajten.

På Uppsala Vin och Deli finns bland annat producenter och vinmakare på plats för att dela med sig av sina kunskaper. Utöver viner finns även delikatesser som olika typer av ostar och charkuterier. Mässan besöks av cirka 55 000 personer årligen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här invigs nya butiken i Uppsala

Nyligen slog matjätten upp portarna för sin tredje butik i staden.

Robin Östberg

Kl.09:34, 20 april, 2018

2 bilder
  • Kommunalrådet Maria Gardfjell inviger butiken. Foto: Lidl.
    Kommunalrådet Maria Gardfjell inviger butiken. Foto: Lidl.
  • Foto: Lidl.
    Foto: Lidl.

Livsmedelskedjan Lidl har nu öppnat sin helt nya butik i handelsområdet Boländerna. Butiken invigdes av ingen mindre än kommunalrådet Maria Gardfjell, som ansvar för klimat och miljö.

Sammanlagt har livsmedelskedjan numer tre butiker i staden. Utöver Boländerna finns man sedan tidigare i Gränby och Gottsunda. Målsättningen är att det ska finnas tio butiker i Uppsala.

– Vi är jätteglada att nu få öppna Uppsalas tredje Lidl-butik i Boländerna, ett av Uppsalas mest tillgängliga lägen, säger Johan Eriksson, regiondirektör på Lidl Sverige.

Butiken har en försäljningsyta på cirka 1200 kvadratmeter och erbjuder ett fullt sortiment. Alla nya butiker byggs utifrån Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flera brister upptäckta på restaurang

Vid en livsmedelskontroll på en restaurang i Uppsala uppdagades flera brister.

Josefine Göransson

Kl.17:24, 19 april, 2018

Flera brister upptäckta på restaurang
Obs! Bilden är tagen på en annan restaurang. Arkivfoto: Arne Forsell/Bildbyrån

Miljöförvaltningen har genomfört en oanmäld kontroll på en restaurang i Uppsala. Vid kontrollen uppdagades flera brister. Bland annat ska flera platser, så som ugnen, fritösen och ismaskinen, ha varit bristfälligt rengjorda.

Flera livsmedel ska inte ha täckts över efter att ha använts föregående dag och slevar samt skedar låg kvar i kantinen. ”Slevar eller andra redskap bör inte förvaras i såsen under natten. Detta för att minska risken för att bakterier och smuts från händerna hamnar i såsen”, står det i rapporten.

Vid inspektionen uppdagades det även att temperaturen i en av kylarna var något hög. Temperaturen pendlade mellan fem och nio plusgrader där bland annat kött, fisk och skaldjur förvarades. Dessa livsmedel rekommenderas att förvaras i max fyra plusgrader.

Miljöförvaltningen kommer att göra ytterligare en kontroll på restaurangen för att se hur bristerna har hanterats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Matsnusk på restaurang i Uppsala

Rödmögel hittades i en maskin.

Josefine Göransson

Kl.18:20, 18 april, 2018

Matsnusk på restaurang i Uppsala
Arkivfoto: Pixabay

För någon vecka sedan genomförde miljöförvaltningen en kontroll på en restaurang i Uppsala. Vid kontrollen hittades flera brister. Bland annat var flera skärbrädor slitna, vilket gör att det kan samlas smuts och bakterier i sprickorna. Det finns även risk för att plast lossnar och förs över till livsmedel, står det i rapporten.

Rengöringen på krogen var dessutom bristfällig. I ismaskinen hittade inspektörerna rödmögel och såväl golv som lådor där redskap förvarades ska ha varit smutsiga. I frysrummet ska livsmedel ha förvarats på golvet och i kylrummet samt torrförrådet ska vissa livsmedel inte ha varit övertäckta.

Miljöförvaltningen kommer att göra ett nytt besök hos restaurangen för att kontrollera att de uppdagade bristerna åtgärdas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng