KRÖNIKA: Nu börjar orden ta slut – på riktigt

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, om jag ska vara ärlig, jag är helt stum efter Sirius 2–0 seger på bortaplan mot ett extremt formstarkt Elfsborg. Orden är slut.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:10, 29 juli, 2017

KRÖNIKA: Nu börjar orden ta slut – på riktigt
Krönika av Magnus Jansson Klarin efter Sirius match borta mot Elfsborg. Foto: Mathias Bergeld / Bildbyrån.

Efter 0–0 resultatet i första halvlek låg det likasom i luften. Sirius har, bortsett från några få mål, gjort samtliga mål i andra halvlek och nykomlingen är extremt starka efter paus.

Läs också: Nyförvärvet sänkte Elfsborg på bortaplan

Elfsborg är visserligen ett väldigt starkt hemmalag där man gjort minst ett mål på hemmaplan i de senaste 21 hemmamatcherna. Den sviten bröts i kväll, det gjorde också Elfsborg fina svit som började någon gång efter att just Sirius förnedrat dem på Studenternas efter 4–1 segern där.

Läs också: BILDEXTRA: Matchen mellan Elfsborg och Sirius i bilder

Shkodran Mahollis kvittering mot Häcken senast var sannerligen inget vackert mål. Det var ren och skär vilja. Och ledningsmålet mot Elfsborg var väl inte direkt snyggare, men minst lika viktigt, och nyförvärvet från Häcken visar på nytt att han blir att räkna med.

Läs också: Ingen Sirelius mot Elfsborg – mystisk sjukdom sätter stopp

Att räkna med blir också ett annat nyförvärv i form av Elias Andersson som var fullständigt lysande i matchen mot Elfsborg. Frisparken i ribban borde ha fått ett bättre öde, men vad spelar det för roll när Sirius ändå vann.

Nu tar orden slut igen, så jag rundar av, men om en dryg vecka är det dags igen. Då väntar ytterligare ett formstarkt lag för Sirius som möter AIK hemma på Studenternas. Serietvåan Sirius mot trean AIK. Kan det bli häftigare?

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA

BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och Djurgården i bilder

Förbannelsen bröts på Studenternas tidigare ikväll. Återupplev Sirius sköna trepoängare hemma mot Djurgården i bilder.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:45, 15 oktober, 2017

BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och Djurgården i bilder
Västra Sidan laddar inför matchen mot Djurgården. Foto: Kenta Jšönsson / Bildbyrån.

Här kan du återuppleva den allsvenskan matchen mellan Sirius och Djurgården i bilder.

Läs också: Förbannelsen bruten – efter Nilssons välriktade felträff

Här nedan kan du se Bildbyråns bilder från matchen i allsvenskan mellan Sirius och Djurgården. Fotograf: Kenta Jönsson. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

EXTRA

Förbannelsen bruten – efter Nilssons välriktade felträff

Det stannade vid sju raka förluster. Alexander Nilssons felträff frälste Sirius och bröt förbannelsen mot formstarka Djurgården. ”Det var bara hjärta i dag”, säger lagkaptenen Niklas Busch Thor.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.19:35, 15 oktober, 2017

Förbannelsen bruten – efter Nilssons välriktade felträff
Sirius Alexander Nilsson jublar med sina lagkamrater efter sitt 1-0 mål mot Djurgården. Foto: Kenta Jšönsson / Bildbyrån.

Förbannelsen är bruten – Sirius. Det var förmodligen inte Alexander Nilssons snyggaste mål i karriären, men defenitivt ett av de viktigaste.

Felträffen med 44 minuter på klockan i den första halvleken blev matchavgörande och efter sju raka förluster är Sirius ett vinnande lag i allsvenskan igen.

– Det var bara hjärta i dag – nästan i alla fall. Absolut inget skönspel, vi behövde komma ut och vinna den här matchen, säger lagkaptenen Niklas Busch Thor till C More som var märkbart rörd och fick frågan om det var tårar eller svett som rann längs kinden.

– Det är en blandning, faktiskt.

Läs också: BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och Djurgården i bilder

Den första halvleken gick annars till Djurgården – på poäng. Men hemmalaget var betydligt bättre med i matchen än i tidigare förlustmatcher och målet från Alexander Nilsson kom inte helt ologiskt.

Djurgården jagade en kvittering i andra halvlek, men halvlekens första farliga målchans var Sirius och Christer Gustafsson som sånär kunde nicka in 2–0 på Studenternas.

Samme Christer Gustafsson borde kanske också ha fått en straff då han revs ned i straffområdet. Men domaren Stefan Johannesson friade till den utsålda publikens stora ilska, och känslan var att Johannesson ändå tog rätt beslut då Gustafsson föll ganska enkelt.

I stället för en Djurgårdskvittering blev det ytterligare ett mål för Sirius. Förre landslagsmålvakten Andreas Isaksson var totalt bortspelad när Stefano Vecchia stötte in 2–0 målet med klockan på 72 minuter.

Tidigare så formstarka Djurgården kammade därmed noll mot Sirius den här säsongen, både målmässigt och poängmässigt, och tack vare trepoängaren nådde också Sirius 36 poäng som var lagets målsättning inför den här säsongen.

Det var inte bara glädje i Siriuslägret efter succén mot Djurgården. I slutet av matchen tvingades målvakten Josh Wicks kliva av med en befarad bristning i vaden.

– Det har varit en otroligt tung period för oss, och det är många faktorer som legat bakom det, Framförallt har vi saknat flytet. Det hade vi kanske i dag, och visst är det betydligt enklare att vinna matcher när man tar ledningen, fortsätter Busch Thor.

FaktaAllsvenskan
IK Sirius–Djurgårdens IF 2–0
(1–0)
Målen: 1–0 (44) Alexander Nilsson, 2–0 (72) Stefano Vecchia.
Varningar: Oscar Kindlund (Sirius), Elias Andersson (Sirius), Shkodran Maholli (Sirius).
Publik: 6 492 (Studenternas).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stjärnans besked att han slutar: ”Nu börjar ju livet – typ”

Kampen för att komma tillbaka har pågått i snart två år. Men nu sätter stjärnan punkt för karriären.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.19:39, 4 oktober, 2017

Stjärnans besked att han slutar: ”Nu börjar ju livet – typ”
Skadorna sätter punkt för karriären. Andreas "Ante" Eriksson lämnar Sirius – och fotbollen. Foto: Kenta Jšönsson / Bildbyrån.

På tisdagen avslöjade UNT att stjärnan Andreas ”Ante” Eriksson väljer att lämna Sirius och avsluta karriären. Efter en nästan två år lång kamp för att komma tillbaka blev till slut skadorna för mycket.

– Jag är helt tillfreds med beskedet. Det har väl vuxit fram lite med tiden och det känns bra, det känns faktiskt jättebra. Kroppen har väl aldrig känts riktigt bra, men plötsligt blev det ännu sämre, säger ”Ante” Eriksson med glädje i rösten.

– Jag är jätteglad.

Har du redan hunnit finna dig i livet utanför fotbollen?
– Ja, det har jag, det här är ingenting som blev klart igår. Jag trodde i och för sig att jag hade några säsonger kvar i kroppen inför säsongen, då kändes det väldigt bra. Men det visade sig bara bli ännu mer strul. När väl knät kändes bra började jag få ont i baksida lår, och när väl det blev bra började knät att strula igen, fortsätter ”Ante” som berättar att han tog beslutet tidigare i somras.

– Det var dags – kände jag. Det var efter matchen mot Malmö FF som jag började få ont igen, det var väl egentligen då jag bestämde mig.

Det låter inte som att det var ett svårt beslut?
– Nej, inte alls. Det var värre efter att jag slet av korsbandet 2016. Då tänkte jag bara ”Vad fan”. Den här gången känns bra.

Läs också: TV: Andreas Erikssons väg tillbaka: ”Vi kommer chocka”

Ett av våra första reportage någonsin på 24Uppsala.se handlade om just ”Ante” Eriksson när vi träffade honom under en rehabträning i Diöshallen strax innan avresan till träningslägret i Spanien. ”Vi kommer chocka” berättade han då – och snacka om att han fick rätt.

– Ha ha, ja, men nu ser det väl kanske sådär ut. Vi chockade alla under den första halvan i alla fall.

Tror du att laget ändå grejar det här?
Ja, absolut, det är jag övertygad om. Det måste vi bara göra. Sedan är det så klart alltid tungt för ett lag att hamna i en svacka på det här sättet.

Hur kommer du att följa laget?
– Jag har inget kontrakt längre, men visst kommer jag att åka upp till Uppsala och prata lite med grabbarna.

”Ante” Erikssons sista 15 minuter på planen spelades i den smått galna 3–3 matchen mot Malmö FF tidigare i somras, en bra avslutning menar stjärnan.

– Det var väl en helt okej avslutning. Komma in vid underläge 1–3 och vi går fram till 3–3. Jag uträttade väl kanske inte så mycket, men en poäng på bortaplan är alltid bra.

Vad händer framöver för privatpersonen ”Ante” Eriksson?
– Nu börjar ju livet – typ. Känns det som i alla fall. Egentligen har jag ingen plan, jag kan göra lite vad som helst. Jag har inte varit den som har pluggat under tiden, vilket kanske är lite dumt, men jag har inte vetat om vad jag ville göra. Men nu ska jag börja plugga MC-teknik, vilket jag redan har påbörjat, sedan får vi se vart det tar mig, fortsätter Eriksson som även kommer att lägga mer tid på ett annat stort intresse.

– Det kommer så klart att bli lite musik också.

Får vi se dig i Idol nästa år?
– Ha ha, nej, aldrig i livet. Det är inte mitt forum, jag tar garagevägen i stället.

Läs också: ”Antes” comeback höll bara i fem minuter

En framtida tränarkarriär avfärdar ”Ante” Eriksson omedelbart.

– Nej, för fan. Det är inte min grej det heller. Jag har aldrig varit intresserad av något taktiskt. Jag vill bara spela fotboll. Skulle jag fortsätta med något inom fotbollen så skulle det kanske vara att bli någon form av personlig tränare – och nöta på teknik. Men inte träna något lag, det kommer aldrig att hända.

Hur ska du göra med all fritid?
– Det är en bra fråga. Även om jag har varit skadad så har jag hela tiden varit uppbunden, och inga lediga helger. Nu kan jag bara dra iväg på någon weekend, sommarsemester med vänner och familj. Jag kommer att bli mer fri. Samtidigt kan jag nog inte släppa träningen helt, jag vill inte bli någon tjockis, ha ha.

Om du ser tillbaka på karriären, finns det några höjdpunkter som du minns bäst?
– Kanske inte någon specifik händelse eller match. Däremot minns jag alla härliga människor och lagkamrater. Sedan den här känslan när man är i total toppform, inga skador, och man känner att ingenting kan stoppa mig. Den känslan när man känner ”fan vad jag är bra på det här”. Den känslan tar jag med mig.

Vad har Uppsala och Sirius för plats i ditt hjärta?
– Under hela min karriär har jag valt klubbar som innebär att jag har kunnat bo kvar i Stockholm. Sirius är en av de klubbar, tillsammans med BP, där jag har spelat mest. Sirius har alltid varit snälla mot mig och en klubb där jag alltid har känt mig välkommen. Det känns i alla fall som att jag har varit omtyckt i Uppsala och Sirius, och det är jag väldigt tacksam för.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ska Sirius vända den negativa trenden 

I kvällens match ska Sirius försöka bryta den negativa trenden i Allsvenskan och ta tre poäng mot Göteborg.

Anders Nilsson

Anders Nilsson

Kl.17:26, 29 september, 2017

Så ska Sirius vända den negativa trenden 
Foto: Foto: Kenta Jšönsson / Bildbyrån.

På senare tid har det gått knackigt i Allsvenskan för Sirius, sex raka förluster, senaste hemma mot Örebro i ett målkalas på Studenternas i måndags.

Ikväll spelar Sirius mot IFK Göteborg på Ullevi. Tränare Thomas Lagerlöf är som vanligt optimistisk inför matchen.

– Det känns alltid bra inför match men man hade velat ha en bättre svit i ryggen, men vi haft svårt att vinna fotbolls den senaste tiden, säger Thomas Lagerlöf.

Lagerlöf menar att det kommer bli en tuff bortamatch men att det finns sätt att slå Göteborg.

– Det finns ingen medicin för att vinna fotbolsmatcher. Det krävs bra individuella prestationer. Göteborg spelar en fysisk och rak fotboll, de har mycket inläggspel. Det gäller att ha bra försvar i duellspelet. Jag är övertygad att de kommer försöka få med sig publiken genom att springa och tackla sönder oss. Det gäller att vi får tag i bollen och lugnar ner spelet. säger Thomas Lagerlöf.

Läs också: Så var Sirius senaste match 

Senaste gången Göteborg och Uppsalalaget möttes var på Sirius hemmapremiär i april, en match som det gästande laget vann med 2-0.

Sirius kommer för kvällen spela i rosa dräkter till förmån för Cancerfonden. Det är en engångsföretelse – även om de vinner ikväll.

– Nej, det tror jag inte, det kanske händer igen, men vi kommer spela i blåsvart i fortsättningen, avslutar Thomas Lagerlöf.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ska Almtuna vinna mot Timrå: ”Vi måste ändra på det”

En seger och en förlust är Almtunas facit så här långt. Victor Rollin Carlsson har receptet för seger i kvällens bortamöte med Timrå.

Johan Häll

Kl.14:57, 26 september, 2017

Så ska Almtuna vinna mot Timrå: ”Vi måste ändra på det”
Foto: Bildbyrån.

Almtuna inledde säsongen med en stark bortaseger mot Tingsryd i den hockeyallsvenska premiären men i hemmaentrén i Gränbyhallen tog det tvärstopp mot AIK (2–4).

I kväll spelar Uppsalalaget mot Timrå på bortais – ett lag som har en seger och en förlust så här inledningsvis.

– Vi måste börja vinna närkamper. Det är det vi måste lägga stor vikt vid och vi måste vara med i matchtempot och hitta spelare med puck igen och spela ett rakare spel än senast mot AIK. Sedan brukar det bli tajta matcher mot Timrå som åker mycket skridskor och det är så vi också vill spela, säger Almtunas assisterande lagkapten Victor Rollin Carlsson.

Vad säger du om er inledning annars?
– Jag tycker vi har sett ganska stabila ut. Det var väl mot AIK som vi inte kom upp i den nivån vi vill men vi har kollat mycket på video och försökt se vad vi brast i och där ska vi försöka hitta rätt idag.

Vad gick fel mot AIK?
– Det är framför allt passningsspelet tillsammans med att vi måste tävla mer för att vinna närkamper. Tittar vi närmare på den matchen förlorade vi många närkamper och vi spelade för dåligt med puck.

LÄS OCKSÅ: En slägga från blå avgjorde Almtunas premiär

Ni hämtade upp 0–4 till 2–4 i sista perioden. Är det något ni tar med er?
– Det får vi väl ändå göra. Jag tycker, trots att vi spelar ganska risigt, att vi skapar en hel del vassa chanser och det får vi ta med oss, Men annars försöker vi nu studsa tillbaka och spela som vi gjorde på försäsongen och i den första matchen mot Tingsryd. Det är ny match nu och vi måste glömma det som varit.

Ett mål i premiären från din sida. Är du nöjd med din start på säsongen?
– Det känns bra och det är väldigt skönt att ha en hel sommarfys i ryggen och vara med från start som jag inte varit de senaste två åren på grund av skadebekymmer. Jag känner mig piggare än på länge och det känns som det kan bli en rolig säsong där vi kan knäppa många på näsan.

LÄS OCKSÅ: Inställt fredagsmys i Gränbyhallen

Det måste vara en stor skillnad att vara med och vara tillgänglig direkt från start?
– Visst är det så. Det är annorlunda med självförtroendet också. Under försäsongen kan man testa lite saker som man inte kan göra när det handlar om poäng. Jag vill kunna producera mer framåt och det känns bra nu, säger Victor Rollin Carlsson.

Timrå–Almtuna startar klockan 19.00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng