Nyförvärvet sänkte Elfsborg på bortaplan

Sirius sanslösa form fortsätter efter tre nya poäng borta mot Elfsborg. ”Det känns riktigt skönt”, säger matchvinnaren och nyförvärvet Shkodran Maholli.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.18:22, 29 juli, 2017

ELFSBORG–SIRIUS 0–2

Elfsborg inledde bäst, men det var Sirius som kunde lämna Borås Arena med samtliga tre poäng efter en imponerande insats där nyförvärvet Shkodran Maholli på nytt blev målskytt och också matchvinnare i 2–0 segern.

Läs också: BILDEXTRA: Matchen mellan Elfsborg och Sirius i bilder

– Vi bryter deras svit på sju raka, det känns riktigt skönt, säger Shkodran Maholli till C More som dök upp lite som gubben i lådan efter en fast situation och kunde stöta in ledningsmålet med klockan på 53 minuter.

–  Det var en fast situation, tror jag, sedan händer något i straffområdet och jag håller mig framme och kan trycka in den.

Ledningsmålet kom inte som någon större överraskning från ett Sirius, som efter Elfborgs pigga inledning, hade minst lika många chanser och boll.

Läs också: Ingen Sirelius mot Elfsborg – mystisk sjukdom sätter stopp

Elfsborg gick för en kvittering på slutet, men Sirius försvarsspel gav inte hemmalaget någon riktigt bra chans. I stället kunde Alexander Nilsson, efter en kollision i eget straffområde, skjuta 2–0 målet via stolpen och definitivt avgöra matchen till Sirius som därmed har sex raka utan förlust.

FaktaAllsvenskan
IF Elfsborg–IK Sirius 0–2
(0–0)
Målen: 0–1 (53) Shkodran Maholli, Alexander Nilsson (90+4).
Varningar: Philip Haglund (Sirius), Rasmus Rosenqvist (Elfsborg).
Publik: 5 947 (Borås Arena).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Tre nya säsonger för backen som förlänger med Sirius

Han lämnade moderklubben Brommapojkarna för Sirius inför säsongen 2012, nu står det klart att backen förlänger med Uppsalaklubben som han kommer att representera i ytterligare tre säsonger.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.15:58, 22 augusti, 2017

KLART: Tre nya säsonger för backen som förlänger med Sirius
Backen Karl Larson förlänger med Sirius. Foto: Simon HastegŒård / BildbyrŒån.

Backen Karl Larson, som lämnade moderklubben Brommapojkarna för Sirius redan inför säsongen 2012, är inne på sin sjätte säsong med Uppsalaklubben. Nu är det klart att det blir spel i blåsvart ytterligare minst tre säsonger till.

Läs också: TV: Andra raka förlusten på hemmaplan för Sirius

På tisdagen skrev 25-åringen skrev på ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020. Sirius tränare Thomas Lagerlöf var så klart nöjd över påskriften.

– Det är en spelare som varit med på hela resan, och fortfarande utvecklas varje vecka. Hans försvarsspel, både positionsmsäsigt men även en mot en, håller riktigt bra allsvensk klass och hans anfallsspel utvecklas hela tiden, säger Thomas Lagerlöf till klubbens hemsida.

Karl Larson, som tilldelades Västra Sidans pris Årets Kjelledine för sina prestationer under säsongen 2014, har gjort över 100 matcher i Siriuströjan och i allsvenskan har han spelat samtliga 20 matcher från start.

– Jag trivs jättebra i Sirius, med laget, coacherna och stan. Jag har skaffat mig ett liv i Uppsala under de här åren och såg ingen anledning att ändra på det, säger Karl Larson som tror att Sirius inte kommer att nöja sig med spel i allsvenskan.

– Vi har blivit bättre varje säsong och jag ser inte varför Sirius skulle nöja sig med att bara spela i allsvenskan, utan nu ska vi bli ännu bättre

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KRÖNIKA

KRÖNIKA: Sirius måste bli bättre i första halvlek

Sirius måste hitta ett sätt att producera även i första halvlek. Det var tydligt i matchen mot IFK Norrköping där Uppsalalaget var fullständigt urusla under i stort sett hela första halvlek, för att sedan köra över gästerna i den andra. Men det räckte inte den här gången.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.22:00, 20 augusti, 2017

KRÖNIKA: Sirius måste bli bättre i första halvlek
Magnus Jansson Klarin tycker till efter toppmötet på Studenternas. Foto: Kenta Jönsson /Bildbyrån /Bildmontage.

När jag rullade ned mot Studenternas inför toppmötet mellan IFK Norrköping och Sirius passade jag på att surfa in på Svenska Spel för att kolla in oddsen. Precis som jag trodde – Sirius var favoriter att vinna med sina 2,24 gånger pengarna mot IFK Norrköpings 2,85 gånger pengarna.

Läs också: Andra raka förlusten på hemmaplan för Sirius

Det är lätt att bli bortskämd. Jag hade den känslan under hela uppvärmingen också. Det var någonting som inte stämde, en olustig känsla. Sirius verkade också känna av den, under de första 30 minuterna fick storpubliken se flera bortslarvade bollar än i en match i korpen. Nej, det där sista var så klart en överdrift, jag kunde bara inte hålla mig.

Bra var det i alla fall inte och Thomas Lagerlöf pratade om snedvridna träskor i en ganska lysande beskrivning av den här matchen som IFK Norrköping på något sätt lyckades vinna. Sirius skapade fyra-fem riktigt bra lägen att kvittera, men ändå kändes det inte helt orättvist att gästerna vann. På något konstigt sätt.

Läs också: Så var matchen mellan Sirius och IFK Norrköping

För andra raka hemmamatchen tvingades alltså hemmapubliken vända hemåt efter en förlust. Men om en vecka är det match igen. Kalmar på bortaplan. Ett Kalmar som Sirius lätt avfärdade i en match som spelades i Gävle. Nu väntar ett betydligt bättre Kalmar än det lag som inledde säsongen, men ändå har jag en känsla att det här Sirius då kan ta de sista tre poängen man behöver för att säkra säsongens målsättning att nå 36 poäng.

Läs också: BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och IFK Norrköping i bilder

Men det blir en match där Sirius får klara sig utan både Philip Haglund och Christer Gustafsson som båda är avstängda efter tre gula kort. Men precis som tränaren Thomas Lagerlöf svarade på UNT-journalisten Daniel Meisels ”det får bli några andra som spelar”. Och precis så är det. Oavsett vilka spelare som tränarparet Kim Skoglund och Thomas Lagerlöf sätter in så brukar det bli bra i slutändan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och IFK Norrköping i bilder

Det blev förlust i toppmötet hemma mot IFK Norrköping för Sirius som därmed fick notera säsongens blott femte nederlag. Här kan du återuppleva matchen i bilder.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:38, 20 augusti, 2017

BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och IFK Norrköping i bilder
Norrköpings spelare jublar efter bortasegern mot Sirius. Foto: Kenta Jšönsson / Bildbyrån.

24Uppsala var på plats och rapporterade direkt från matchen mellan Sirius och IFK Norrköping som gästerna vann med matchens enda mål inprickat i den första halvlekenHär kan du återuppleva toppmatchen i allsvenskan i bilder.

Läs också: Andra raka förlusten på  hemmaplan  för Sirius
Läs också: Så var matchen mellan Sirius och IFK Norrköping

Här kan du se Bildbyråns bilder från matchen i allsvenskan mellan Sirius och IFK Norrköping. Fotograf: Kenta Jönsson. 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SIRIUS–IFK NORRKÖPING 0–1

TV: Andra raka förlusten på hemmaplan för Sirius

Säsongens femte förlust och andra raka på hemmaplan för Sirius som inte hade marginalerna på sin sida mot IFK Norrköping. ”Jag hade gärna sett lite mer tryck framåt”, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:06, 20 augusti, 2017

Sirius kunde inte upprepa den fina insatsen man gjorde borta mot Halmstad senast när IFK Norrköping kom på besök. Gästerna vann toppmötet på Studenternas med matchens enda mål inprickat av Sebastian Andersson efter knappa halvtimmen.

– Grunden i fotboll är att passa bollen. Första halvtimmen såg det ut som spelarna i Sirius hade bakåtvända träskor ungefär, det såg inte alls bra ut. Norrköping tackade och tog emot och gjorde mål, rättvist dessutom. Nej, det var hemskt, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Läs också: Så var matchen mellan Sirius och IFK Norrköping

Sirius imponerade inte under matchen första 30 minuter. Men precis efter gästernas ledningsmål var det som att hemmalaget lade i en extra växel och avslutningen på halvleken bjöd på både bra spel och målchanser av Sirius.

Läs också: Efter målsuccén mot Halmstad – nu laddar Shkodran om

I den andra kom Sirius ut som ett helt nytt lag och tryckte på för en kvittering. Men trots både tre-fyra riktigt bra lägen lyckades man aldrig överlista en storspelande David Mitov Nilsson som sattes på rejäla prov.

– Vi samlade ihop oss, fick ned axlarna, eller bytte skor eller nått, och vi fick bättre tryck i andra. Men det var inte helt bra. Jag hade gärna sett lite mer tryck framåt och mer framåtlutande. Norrköping är ett otroligt bra lag, men vi var riktigt nära vid i alla fall två-tre lägen, fortsätter Lagerlöf.

Läs också: Shkodrans kanon mot Halmstad kan bli månadens snyggaste mål

Sirius bästa chans kom i slutminuterna och efter ett skott av lagkaptenen Niklas Busch Thor som målvakten David Mitov Nilsson styrde i stolpen och som studsade tillbaka i Mitov Nilssons huvud och ut till en hörna.

– Ett bra skott. Vann boll ganska högt och jag trodde verkligen att den skulle gå in, den satt perfekt vid stolproten. Men han räddade den, och den var en sådan dag, säger lagkaptenen Niklas Busch Thor som inte var nöjd med inledningen på halvleken.

Läs också: BILDEXTRA: Matchen mellan Sirius och IFK Norrköping i bilder

– Efter första 30 är vi väl helt okej. Men vi var ursula första 30 och tappade boll så fort vi vann den. Det är jobbigt att spela när man hela tiden får spela utan boll.

Och nu får ni fortsätta att jaga de där sista tre poängen som krävs för att säkra säsongens målsättning på 36 poäng?
– Ja, vi hade ju möjligheten att nå målet i dag. Men vi får hoppas att det kommer mot Kalmar innan uppehållet i stället.

FaktaAllsvenskan
IK Sirius–IFK Norrköping 0–1
(0–1)
Målen: 0–1 (29) Sebastian Andersson.
Gult kort: Philip Haglund (Sirius), Linus Wahlqvist (IFK Norrköping), Niklas Busch Thor (Sirius), Christer Gustafsson (Sirius).
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna. Assisterande: Mathias Klasenius (Örebro) och Daniel Wärnmark (Knivsta).
Publik 6 769 (Studenternas)

Så spelade lagen:
Sirius:
Josh Wicks - Karl Larson, Daniel Jarl, Oscar Pehrsson, Jesper Arvidsson - Christer Gustafsson, Niklas Busch Thor, Philip Haglund - Elias Andersson, Shkodran Maholli, Stefano Vecchia.
Avbytare: Lukas Jonsson (MV), Kim Skoglund, Oscar Kindlund, Ian Sirelius, Johan Andersson, Sam Lundholm, Zackarias Faour.

Norrköping:
David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic, Jón Gudni Fjóluson, Andreas Johansson, Linus Wahlqvist - Eric Smith, Filip Dagerstål, Gudmundur Thórarinsson, Simon Skrabb - Kalle Holmberg, Sebastian Andersson.
Avbytare: Aslak Falch (MV), Johannes Vall, David Moberg Karlsson, Alfons Sampsted, Andreas Hadenius, Arnor Sigurdsson, Alexander Jacobsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SLUT: Så var matchen mellan Sirius och Norrköping

Matchen mellan Sirius och IFK Norrköping på Studenternas är slut. Så här gick det i det allsvenska toppmötet.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:18, 20 augusti, 2017

SLUT: Så var matchen mellan Sirius och Norrköping
Norrkšöpings Sebastian Andersson och Sirius Daniel Jarl i kamp.. Foto: Kenta Jšönsson / Bildbyrån.

Toppmöte på Studenternas i kväll mellan tabellfyran Sirius och tabellsexan IFK Norrköping. Avspark klockan 17.30. Matchen, den kan du följa här på vår direktrapport.

Läs också: Efter målsuccén mot Halmstad – nu laddar Skhodran om kanonen

Allsvenskan
IK Sirius–IFK Norrköping 0–1
(0–1)
Målen: 0–1 (29) Sebastian Andersson.
Gult kort: Philip Haglund (Sirius), Linus Wahlqvist (IFK Norrköping), Niklas Busch Thor (Sirius), Christer Gustafsson (Sirius).
Domare: Jonas Eriksson, Sigtuna. Assisterande: Mathias Klasenius (Örebro) och Daniel Wärnmark (Knivsta).
Publik 6 769 (Studenternas)


 

90+3) Matchen slut. Norrköping vinner.

90+3) GULT KORT. Sirius Christer Gustafsson varnas. Publiken i uppror på Studenternas. Och där är tiden ute dessutom.

90+2) Nytt jätteläge för Sirius. Jösses!

90) BYTE. Norrköping byter också.

90) Spel på stopptid. Tre minuter kvar. Samtidigt en skada på en spelare i Norrköping. Publiken buar.

89) I anfallet efter friläge för Norrköping som Siriusspelare kan styra undan. Blir till ny jättechans för Sirius.

89) Utjämnat i öppna lägen när Wicks får rädda styrning från egen spelare.

87) Niklas Busch Thors skott går i stolpen och i huvudet på målvakten. Där var det nära!

87) Stolpskott Sirius!

87) GULT KORT. Niklas Busch Thor varnas.

85) Jätteläge för gästerna. Strax utanför.

83) BYTE. Vecchia lämnar och Kim Skoglund in för Sirius.

82) Offside för Sirius. Publiken gillade det inte.

Dagen publiksiffra: 6 769

81) Nick precis utanför av Shkodran.

80) Hörna Sirius från vänster.

79) Inkast för Sirius högt upp på offensiv planhalva.

78) Jätteläge för Christer Gustafsson som blir helt fri. Men skottet blir inte alls bra och han ramlar samtidigt.

77) Wicks med ny bra räddning. Lite tryck av gästerna just nu.

76) Offensiv insats av IFK som får till ett avslut strax över.

74) Nytt avslut IFK – ny insats av Wicks.

72) Avslut Norrköping. Enkelt för Wicks. Strax efter kontring för Sirius och avslut – över.

71) Spel igen efter det kortare avbrottet.

71) BYTE. Norrköping byter ut Eric Smith och sätter in Alexander Jacobsen.

70) Vi har en skadad Norrköpingsspelare som får vård på egen planhalva. Han leds precis av.

70) Oj, oj, oj. Tre jättelägen för Sirius som verkligen förtjänar en kvittering nu.

68) Inkast Sirius som blir till en hörna. Från vänster.

66) Hörna Norrköping. Som Wicks går ut och tar.

66) Sirius kommer till avslut. Ett bra sådant efter en bra löpning av Sam Lundholm.

64) BYTE. Även Sirius byter. Ut med Elias Andersson och in med Sam Lundholm. Ett nyförvärv mot ett annat.

63) BYTE. IFK Norrköping byter ut Kalle Holmberg. In kommer David Moberg Karlsson.

62) Nytt jätteläge – och publiken skriker för mål. Men den går ju precis utanför. Vilket skott!

62) Jätteläge för Sirius. Men det blir en ny hörna från vänster.

62) Ny hörna.

61) Karl Larsson med inlägg som nickas till en hörna för Sirius. Från vänster.

60) Skott strax utanför Wicks högra stolpe. Nära 0–2.

59) Ingen vidare Sirius-period just nu.

59) Lång löpning av Nikola Tkalcic som också kommer till avslut – i nävarna på Wicks.

57) IFK med ett anfall som Wicks tar hand om.

56) Plötsligt börjar det regna lätt på Studenternas. Nyss sken solen.

55) Sirius inledande offensiv har stannat upp lite.

51) Vecchia och Haglund har lite lekstuga. Kvitteringen hänger i luften.

48) Sirius har inlett andra halvan i ett rasande tempo.

46) Andra halvlek igång. Sirius favorithalvlek om man ser till statistiken. Kan man vända detta?

 

PAUS

45) Slut på första halvlek.

45) Jätteläge för Elias Andersson i sista sekunden. Men nicken går utanför.

45) GULT KORT Linus Wahlqvist i Norrköping varnas.

44) Rörigt nu i Siriusförsvaret. Nära att IFK Norrköping kan öka på.

43) Wicks greppar den – enkelt.

42) Hörna för IFK Norrköping. Också den från höger.

41) Sirius får sin första hörna. Från höger. Men det blev ingenting av den.

39) Det är Sirius som har det mesta av det konstruktiva spelet. Men när IFK Norrköping vänder är det livsfarligt.

36) GULT KORT Philip Haglund varnas. Därmed missar Haglund nästa match borta mot Kalmar.

34) Sirius har bytt sida på avbytarbåsen denna match. Nu sitter man nedanför läktaren nedanför Akademiska.

33) Ledningsmål för IFK Norrköping alltså, men det känns som att Sirius skruvade upp tempot direkt efter.

31) Plötsligt börjar hela reklamsidan att blåsa mot planen. Men stannar till slut.

* 29) MÅL! 0–1 Sebastian Andersson efter en snabb omställning.

26) Ett dåligt försvarsingripande av Daniel Jarl gör att fyra Norrköpingsspelare kommer nästan ensamma mot Wicks, men Jarl får revansch då han bryter i sista stund.

25) Assisterande domaren Daniel Wärnmark från Knivsta signalerar för hands. Sirius får en frispark på mittplan.

23) Publiken klappar igång Studenternas. De gillar nog den fotboll de får se. Just nu Norrköping med en frispark strax in på Sirius planhalva.

21) Jättechans för Norrköping först…sedan friställs Shkodran som dock avslutar mitt på David Mitov Nilsson som räddar med en benparad. VIlken sekvens.

20) Haglund med ett riktigt bra skott. Strax utanför!

18) Shkodran drar till – men bollen långt över och långt utanför. Publiken höll andan…

16) Ganska jämnt inledningsvis – och ovisst.

14) Shkodran drar igång ett anfall som dock stoppas. Får ändå applåder och ett inkast som dock blev ofarligt.

11) Lite mycket slarv av Sirius inledningsvis.

10) Sirius får frispark mitt på planen.

9) Först en riktigt bra chans för Norrköping. Sedan en passning som sånär kan friställa Shkodran. Men passningen blev för hård.

8) Sirius har lyft sig sista minuterna och börjar skapa lite framåt.

6) Norrköping med spel i egna backlinjen.

5) Strålande fotbollsväder på Studenternas. Sol och varmt.

4) IFK Norrköping har inlett piggast första minuterna. Sirius får slå ifrån sig.

1) Matchen igång. IFK Norrköping testar med ett skott direkt. Men utanför.


17.26: Snart dags för match. Spelarna uppställda och presenteras.

17.19: Domare i matchen är ingen mindre än Jonas Eriksson från Sigtuna.

17.16: Aktuella laguppställningar hittar du som vanligt här nedan i vår faktaruta.

17:15: Man räknar med utsålt på Studenternas i dag, men ännu ser det lite glest ut på läktarna.

FaktaSirius:
Josh Wicks - Karl Larson, Daniel Jarl, Oscar Pehrsson, Jesper Arvidsson - Christer Gustafsson, Niklas Busch Thor, Philip Haglund - Elias Andersson, Shkodran Maholli, Stefano Vecchia.
Avbytare: Lukas Jonsson (MV), Kim Skoglund, Oscar Kindlund, Ian Sirelius, Johan Andersson, Sam Lundholm, Zackarias Faour.

Norrköping:
David Mitov Nilsson – Nikola Tkalcic, Jón Gudni Fjóluson, Andreas Johansson, Linus Wahlqvist - Eric Smith, Filip Dagerstål, Gudmundur Thórarinsson, Simon Skrabb - Kalle Holmberg, Sebastian Andersson.
Avbytare: Aslak Falch (MV), Johannes Vall, David Moberg Karlsson, Alfons Sampsted, Andreas Hadenius, Arnor Sigurdsson, Alexander Jacobsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng