Restaurangen har vunnit Uppsalabornas hjärta – nu ska han vinna Kockarnas kamp | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Restaurangen har vunnit Uppsalabornas hjärta – nu ska han vinna Kockarnas kamp

Jonas Svensson driver Miss Voon i Uppsala men nu är det dags för en ny erfarenhet.

Johan Häll

Kl.19:59, 18 september, 2017

Restaurangen har vunnit Uppsalabornas hjärta – nu ska han vinna Kockarnas kamp
Jonas Svensson ska tävla i TV. Foto: Johan Häll.

I kväll börjar en ny säsong av ”Kockarnas kamp” i TV4 – och en av åtta deltagare är stjärnkocken Jonas Svensson som driver Miss Voon i Uppsala.

– Jag blev kontaktad och fick förfrågan i vintras. Det var inte så mycket att fundera på, säger Jonas Svensson.

Tackade du ja direkt?
– Absolut. Det var ingen tvekan, det gjorde jag direkt.

Kockarna utmanar varandra i olika moment där bland annat stresstålighet, precision, snabbhet och noggrannhet har sina ingredienser, och varje vecka är det en kock som tvingas lämna tävlingen.

TV: Runvandring på Miss Voon i Uppsala

– Det är svårt att sätta sig in i det här när man inte har gjort det, även om man gjort saker förut som kanske liknar momentet eller om man har gjort momentet förut. Men när man står just där är det helt nytt, och man har inte riktigt 100 procent koll på vad man ska göra. Det är också charmen i tävlingen att det sker mycket misstag och tabbar och det är mycket stress.

– Du går in i ladan, får reda på vad du ska göra där inne och sedan smäller det och då går det undan. Det går så jäkla fort att det är tokigt. Det är sju andra kockar som kämpar och gör allt för att vara först och du är så inne i det du gör att du inte upplever något runt om dig.

– Det är väldigt roligt, stort och häftigt att vara med. Man bor tillsammans på en gård och man får inte berätta för någon hemma att man är iväg. En kvart om dagen är det en enorm press och timmarna innan och efter är fruktansvärt jobbiga. Lite senare sitter du på middag med alla jättefina kollegor och får höra livshistorier.

LÄS OCKSÅ: Miss Voon öppnar i Uppsala

Tempot och snabbheten är förutom noggrannheten en jätteviktig del av tävlingen.

Hur ser du att jobba med den här typen av tempo även framöver?
– Vanligtvis en kväll kanske du jobbar 5-6 timmar och det är fullt ös då, men här är det så extremt intensivt så det blir lite jobbigt och timmarna innan mår man rätt illa och är nervig, även när man ska gå in i ladan, så det blir många besök på toaletten, så det är skönt att det inte är det vardagliga, säger Jonas Svensson och skrattar.

– Men det är verkligen något man skulle vilja göra igen. Det är häftigt att få vara med om.

Har du sett något av programmet?
– Ja. Vi har haft en reunion där alla som var med satt och åt middag och tillsammans såg vi första avsnittet. Vi satt faktiskt på Miss Voon i Stockholm. Det var häftigt.

Ska du se programmet även i kväll?
– Jag kommer att se det, absolut. Det blir med familjen och det ska bli roligt.

Vad visste du om övriga deltagare?
– Ja, Viktor (Westerlind) och Linn (Söderström) har jag jobbat med tidigare. Det var 2004 på en restaurang som hette Grill. Då hade man aldrig kunnat förutse att vi tre skulle vara med i det här, säger Jonas Svensson.

– Sedan har jag träffat två av de andra deltagarna och de övriga tre var helt nya för mig. 

Hur går det annars med Miss Voon här i Uppsala?
– Jättebra. Det har varit jättebra sedan öppningen med bra personalteam där alla varit med hela svängen vilket är väldigt ovanligt. Vi är glada att ha hittat så pass duktiga medarbetare som tar hand om Miss Voon när inte vi är där varje dag.

Har du någon nyhet att berätta?
– Ja faktiskt. Vi öppnar en ny restaurang i Stockholm om en månad. Den kommer att ligga på Smålandsgatan vid korsningen Norrlandsgatan och den kommer att heta Mr Voon, så brorsan som kommer till stan. Det är full fart med det just nu och det är jättekul.

Kockarnas kamp sänds klockan 21.00 på TV4.

FaktaHär är årets deltagare:

Jonas Svensson, Stockholm
Stjärnkock som gått i skola hos både Melker Andersson och Danyel Couet. Senaste åren har han bidragit till framgångssagan Miss Voon i Stockholm och i år öppnade han nya Miss Voon i Uppsala. Hans första kockjobb var i Skåne så nu tänker han knyta ihop säcken och vinna Kockarnas kamp.

Tareq Taylor, Malmö
Internationellt välkänd tv-kock som jobbat med tv-program som Trädgårdstider, Go'kväll och Tusen år till julafton samt Tareq Taylor's Nordic Cookery som sänts i över hundra länder. I ryggen har han trettio år som kock och driver numera restaurangen Kockeriet i Malmö.

Linn Söderström, Stockholm
Framtidslöfte som inte drar sig för att utmana gubbmaffian. Med Operakällaren, Grand Hotel och F12 i bagaget driver hon numera ”TakeOver”, en gästspelsturné där kvinnliga kockar tillfälligt tar över köket på Sveriges bästa restauranger. Hon är även känd som Kock-Linn i radioprogrammet Fredag i P3.

Marie Skogström, Malmö
Tuff kockveteran med många restauranger i Malmö och London på sin meritlista. Sedan 1999 driver hon restaurangen Mat & Vin Slottsparken i Malmö tillsammans med sin man Peter Skogström som vann Kockarnas kamp 2015. Nu är det Maries tur!

Viktor Westerlind, Stockholm
Vinnarskalle som både kammat hem Årets kock och ett OS-guld med kocklandslaget. Viktor har senaste åren jobbat på lyxkrogen Frantzén som nyligen slagit upp dörrarna för en ny restaurang i centrala Stockholm.

Richard Waje, Göteborg
Västkustprofil som har en gedigen erfarenhet från Sverige, London och Australien i bagaget. De senaste fjorton åren har han drivit Lasse Majas krog i Marstrand och är dessutom ny delägare i Brasserie Lipp i Göteborg.

Erik Videgård, Stockholm
Den välkände krögaren inledde sin karriär på nattklubben Alexandra 1977 och var senare med och introducerade det asiatiska köket i Sverige. Han har sedan dess drivit en lång rad välkända krogar såsom East och Fjäderholmarnas krog. Förra året startade han restaurangkedjan Rebel Kitchen som serverar trendiga poké bowls.

Carl Ishizaki, Stockholm
Sushimästare som fick sitt stora erkännande förra året när han belönades förra året med en stjärna i Guide Michelin för sin lilla restaurang Sushi Sho i Vasastan. Sedan dess vallfärdar folk från hela landet för att få uppleva hans sushi i sann Tokyoanda.

Källa: TV4

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Veckans hetaste bostadsrätter i Uppsala

Föra veckans mest klickade bostadsrätter finns i bland annat Fålhagen och Svartbäcken.

Robin Östberg

Kl.20:28, 20 maj, 2018

KLICKTOPPEN: Veckans hetaste bostadsrätter i Uppsala
Fålhagen, Uppsala. Foto: Widerlöv co.
ska%cc%88rmavbild-2018-05-18-kl-16-30-50

Fullerö, Uppsala. Foto: Widerlöv co.

1. Fullerö, Uppsala. 3197 visningar. 3 295 000 kr.

”Bostadsrättsvilla i två plan med 136 väldisponerade kvadratmeter, fördelat på 6 rum varav 5 sovrum, stora fönsterpartier, förråd och egen uppfart med plats för 1-2 bilar.”, skriver mäklaren.

 

centrum

Centrum, Uppsala. Foto: svensk Fastighetsförmedling.

2. Trädgårdsgatan, Uppsala. 3128 visningar. 6 700 000 kr.

”Med ett centralt läge, i attraktiva Uppsalakvarter, återfinns denna vackra bostad högst upp i en tidstypisk funkisfastighet. Fylld av tidstypiska detaljer och med en klassisk disposition, erbjuds en stor sällskapsdel samt tre sovrum, serveringsgång och kök.”, skriver mäklaren.  

 

ska%cc%88rmavbild-2018-05-18-kl-16-39-03

Fålhagen, Uppsala. Foto: Widerlöv.

3. Fålhagen, Uppsala. 2885 visningar. 3 995 000 kr.

”Välkommen till Väderkvarnsgatan 32 och denna unika takvåning med extra allt! Här erbjuds ett hem med flera sällsynta attribut såsom fantastisk takterrass, dubbla balkonger med eftermiddags-kvällssol, takfönster, synliga takbjälkar och loft.”, skriver mäklaren.

 

svartba%cc%88cken

Svartbäcken, Uppsala. Foto: Bjurfors.

4. Svartbäcken, Uppsala. 2710 visningar. 2 495 000 kr.

”Genomgående ljus och trivsam bostad med väl tilltagna rum. Kök med ljusa skåpsluckor med gott om plats för såväl köksbord och utrymme för att laga god mat, visst renoveringsbehov.”, skriver mäklaren.

 

luthagen

Luthagen, Uppsala. Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

5. Luthagen, Uppsala. 2356 visningar. 4 250 000 kr.

”När ni är inne i bostaden så fortsätter ni att imponeras; genomtänkt hall med avhängningsyta leder er vidare till storslaget vardagsrum med breda golvtiljor, synliga takbjälkar och 4,3 meter på högsta punkt.”, skriver mäklaren.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kroppen som hittats i en sjö är nu identifierad – polisen misstänker mord

Kvarlevorna som hittades i måndags är identifierade.

Mattis Andersson

Kl.19:28, 18 maj, 2018

Kroppen som hittats i en sjö är nu identifierad – polisen misstänker mord
Foto: Pixabay

I måndags hittades kvarlevor från vad som misstänktes vara en människa i en sjön Lafsen norr om Uppsala. En privatperson upptäckte kvarlevorna strax innan klockan 18 och slog larm till polisen.

En förundersökning om mord inleddes direkt och nu har man lyckats identifiera kroppen. Det är en man i 25-årsåldern som anmäldes försvunnen från Stockholmsområdet i oktober förra året, skriver SVT.

Enligt polisen rör det sig om mord.

– Det ser så ut, men dödsorsaken är inte helt klarlagd ännu – vi väntar på ett slutgiltigt utlåtande från obduktionen, säger Ove Dahlberg, spaningsledare på Uppsalapolisen till SVT.

Polisen berättar också för polisen att kroppen legat i sjön i minst en månad.

Uppsalapolisen samarbetar nu med Stockholmspolisen i fallet och ett antal förhör har hållits. Man har också tagit in en hel del tips från allmänheten. För närvarande finns ingen misstänkt för mordet.

De anhöriga till offret är underrättade.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Körde på kvinna på övergångsställe – bilist smet från platsen

En kvinna ringde polisen efter att ha blivit påkörd på ett övergångsställe.

Mattis Andersson

Kl.17:53, 18 maj, 2018

Körde på kvinna på övergångsställe – bilist smet från platsen
Foto: Arkiv/Pixabay

En kvinna i 45-årsåldern har uppgett till polisen att hon blivit påkörd på ett övergångsställe under fredagen. Föraren ska sedan ha smitit från olyckan. Den skadade kvinnan ringde då till polisen.

– Om det är som hon säger så är det ju ett brott, man får inte smita från en trafikolycka, säger Daniel Wikdahl vid polisen Uppsala.

Polisen anser det som svårt att lösa ett sånt här fall.

– Vi kan inte göra så mycket just. En utredare får titta på det sen, säger Daniel Wikdahl.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Tre personer fick föras till sjukhus efter olycka

SOS alarm larmades angående en stor olycka under fredagen.

Mattis Andersson

Kl.15:57, 18 maj, 2018

Tre personer fick föras till sjukhus efter olycka
Foto: Arkiv

Klockan 15:47 under fredagen larmades SOS angående en trafikolycka. Det är två bilar som varit inblandade i olyckan.

Olyckan hade skett i korsningen mellan Luthagsesplanaden och Flogstavägen i Bärby.

– Det var två bilar som sammanstött och tre personer har fått föras till sjukhus, säger Per Johansson från Storstockholms räddningscentral.

Räddningstjänsten fick komma till platsen tillsammans med ambulanssjukvårdare.

– Vi har bara hjälpt sjukvården mest, jag har inga exakta uppgifter på vad vi mer gjort på platsen, säger Per Johansson.

Luthagsleden var under ett tag avstängd för att underlätta arbetet på platsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Knarkpåverkad man krockade bil och smet – här är domen

I början av året inträffade vansinnesfärden.

Mattis Andersson

Kl.19:33, 17 maj, 2018

Knarkpåverkad man krockade bil och smet – här är domen
Foto: Arkiv

En 22-årig man från Knutby dömdes under onsdagen på fyra punkter efter en händelse den 8 januari 2018.

22-åringen körde i över 200 km/h och växlade mellan höger och vänster körfält på ett mycket halt väglag. Detta under narkotikapåverkan och med en polisbil som försökte komma ikapp.

Detta slutade med att 22-åringen körde av vägen och hamnade 30-40 meter från vägen och dessutom smet från olycksplatsen.

Den nu dömde 22-åringen nekar till att han kört bilen utan har hävdat att en bekant kört bilen och att han bara åkt med som passagerare. Trots sitt nekande döms mannen till ett års fängelse för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng