Förre Sirius-stjärnan i hetluften – konfronteras av ”Kalla Fakta”

Den förre Sirius-spelaren har hamnat i blåsväder.

Filip Edvardsson

Filip Edvardsson

Kl.11:21, 30 september, 2017

Förre Sirius-stjärnan i hetluften – konfronteras av ”Kalla Fakta”
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån.

Kingsley Sarfo, som lämnade Sirius för Malmö FF under sommaren har hamnat i blåsväder. Detta efter att ha blivit påkommen med att köra bil, trots att han inte har något körkort. Ett brott som kan leda till sex månaders fängelse.

Det är TV4-programmet ”Kalla Fakta” som konfronterade Kingsley Sarfo när han kört. Efter detta ska han ha varit mycket ångerfull och ångrat vad han gjort.

– Jag gjorde ett misstag som körde själv. jag vet att det inte är okej och jag kommer inte göra det igen, säger han i programmet.

Dock är det inte första gången Kingsley Sarfo är inblandad i den typen av händelse. Enligt ”Kalla fakta” ska han även ha kört en hyrbil under sin tid IK Sirius.

”Kalla Fakta” sänds på TV4 klockan 20.00 på måndag.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TIPS: Så maxar du din ledighet från jobbet nästa år

2018 kan bli din chefs mardröm.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.17:03, 21 oktober, 2017

TIPS: Så maxar du din ledighet från jobbet nästa år
Foto: Pixabay

Enligt tidningen Aftonbladet, som har gått igenom alla röda dagar under 2018, kommer det inte ett mer ledighetsfyllt år förrän 2025.

Med några enkla maximerande knep och strategiskt placerade semesterdagar kan man med andra ord göra nästa år till en riktigt ledighetspräglad och skön tid.

December 2017 & januari: Julafton ligger på en söndag, inte optimalt men okej. Ta ledigt 27, 28, 29 december, det resulterar i tio dagars ledighet mellan 23 december – 1 januari.

Mars & april: Tidig påsk med skärtorsdag den 29 mars. Ta ledigt 26, 28 och 29 mars vilket resulterar i tio dagars ledighet mellan 24 mars – 2 april.

Maj: Första maj infaller på en tisdag. Ta ledigt 30 april (Valborgsmässoafton) och få fyra dagars ledighet mellan 28 april – 1 maj.

Juni: Nationaldagen infaller på en torsdag. Ta ledigt 4 – 5 juni alternativt 7 – 8 juni och få fem dagars ledighet mellan 2 – 6 juni alternativt 6 – 10 juni. Kring Midsommarafton den 23 juni kan man också få till något liknande.

November: Alla Helgons afton, den 2 november kan också vara ett tillfälle att spetsa ledigheten med en eller ett par semesterdagar.

December & januari: Optimalt läge för jul- och nyårsledighet. Julafton och nyårsafton inträffar på två måndagar, vilket öppnar upp stora möjligheter för långledighet. Ta ledigt 27–28 december och få ledigt i elva dagar mellan 22 december – 1 januari. Man kan även ta ledigt 2–4 jan och få totalt 16 dagar ledigt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Skärpt kontroll av resehandlingar

Regeringen fattade ett beslut under lördagen om en proposition som är menad att stärka landets säkerhet.

Jesper Norell

Jesper Norell

Kl.14:58, 21 oktober, 2017

Skärpt kontroll av resehandlingar
Petter Arvidson / Bildbyrån

Regeringen har tagit ett beslut om propositionen om Kontroll av biometriska kännetecken i resehandlingar och kommer att lämna över propositionen till riksdagen i nästa vecka. Detta berättar pressmeddelandet som regeringen skickade ut under lördagen.

Förslagen som propositionen innehåller innebär att en utlänning, på samma sätt som redan gäller för svenska medborgare, ska vara skyldig att låta sig fotograferas och lämna fingeravtryck vid in- och utresekontroll för kontroll av identiteten och resehandlingens äkthet.

– Det är bra att vi nu ges ökade möjligheter att kontrollera att personer som reser in i och ut ur Sverige inte döljer sin verkliga identitet, säger migrationsminister och biträdande justitieminister Heléne Fritzon.

Förslaget ger ökade möjligheter att hindra människor från att resa in i Sverige med hjälp av någon annans resehandling. En åtgärd som enligt regeringen kommer att stärka landets gemensamma säkerhet.

Lagändringen föreslås träda i kraft den 1 mars 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nazist misstänks ha attackerat kvinna – åtalas

Händelsen ägde rum i augusti.

Viktor Jerner

Viktor Jerner

Kl.10:44, 21 oktober, 2017

Nazist misstänks ha attackerat kvinna – åtalas
Nordiska motståndsrörelsen under en demonstration. Foto: Wikimedia Commons

Den nazist, en man i 36-årsåldern från Stockholm, som i augusti misstänks ha slagit en kvinna med skaftet på en fana han höll har nu åtalats, det rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland.

Det hela skedde den 12:e augusti när Nordiska motståndsrörelsen delade ut flygblad på Celsiustorget och den förbipasserande kvinnan spottade mot två fanbärare för att visa sitt missnöje.

Den misstänka mannen ska då ha reagerat med att antingen slå eller trycka fanans skaft mot kvinnan. Mannen åtalas nu för ringa misshandel alternativt ofredande. Även kvinnan har ett ofredande-åtal mot sig, då mannen hävdar att spottet träffade honom. Kvinnan menar att hon spottade på marken.

36-åringen har samtidigt ett annat åtal riktat mot sig, för en misshandel i Stockholm i augusti då han misstänks ha hotat och slagit en annan man med batong, något som enligt åtalet grundades i mannens etniska bakgrund.

Så sent som i augusti förra året dömdes han för en köttstöld på en stormarknad och fick villkorlig dom och samhällstjänst.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Loppisguiden: Här är helgens loppisar i Uppsala

Är du sugen att gå på loppis? Här är helgens arrangemang i helgen.

Johan Häll

Kl.06:57, 21 oktober, 2017

Loppisguiden: Här är helgens loppisar i Uppsala
Foto: Foto: RitaE, Pixabay.

Lördag

Ulva diversehandel, klockan 11, Ulva kvarn.

Loppis Poppis, klockan 11, Råbyvägen 97

Sirius loppmarknad, klockan 11-15, Sturegatan

Söndag

Ulva diversehandel, klockan 11, Ulva kvarn

Loppis Poppis, klockan 1, Råbyvägen 97

Loppis Fyris Park, klockan 12, Fyrisparksvägen

Ferlins loppis & återbruk, klockan 12, Ferlinsgatan 5 (källarlokal)

Saknar du någon loppis på listan? Kontakta redaktionen@24uppsala.se

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Efter rekordet i såsduellen – här är stjärnkockens bästa recept

Han gör succé i Kockarnas kamp på TV4 och har lyckats krångla sig kvar tre veckor i rad i den så kallade såsduellen. Hör Jonas Svensson berätta om dramatiken och ta del av hans egna recept på bearnaisesås.

Johan Häll

Kl.19:56, 20 oktober, 2017

Efter rekordet i såsduellen – här är stjärnkockens bästa recept
Foto: Johan Häll.

Kocken Jonas Svensson, som bland annat driver Miss Voon i Uppsala, är med i TV 4:s matlagningsprogram Kockarnas kamp och efter fem avsnitt hänger han kvar som en av fyra återstående deltagare.

– Jag är jätteglad och stolt över att vara med så här långt. Det kunde ha slutat helt annorlunda. Sist vi pratade fick jag knappt säga någonting. Det är skönt att man äntligen kan få prata om det, säger Jonas Svensson och skrattar, och syftar på tystnadsplikten och att programmet spelades in i somras.

LÄS OCKSÅ: Restaurangen har vunnit Uppsalabornas hjärta – nu ska han vinna Kockarnas kamp

I senaste avsnittet som visades i måndags hade Jonas Svensson marginalerna både emot och med sig.

– Haha. Jag kom in fel i ladan med tunga tävlingar som gått gått emot mig men jag har överlevt i de där såsduellerna när det väl gällt något.

I måndags började deltagarna med en tävling i styckning där man skulle filéa laxbitar i exakt portioner med en viss vikt. Detta på ren känsla.

– Där var jag sex gram ifrån beställd beställd råvara. Då slänger Tareq, som vunnit tävling efter tävling, fram sin som är två gram närmare. Så han vinner den, säger Jonas

– Men man vill bara gå därifrån. Det var svårt att hålla uppe modet.

Efter det var det dags för fem olika smakstafetter. Jonas hade rätt på första stationen och sedan låg han i förarsätet fram till den allra sista där man skulle gissa vilken som aioli som innehöll mest vitlök.

– Jag var beredd på att dessa var fullproppade med vitlök och att man inte kommer känna något annat men jag blev toklurad för det smakade ingen vitlök överhuvudtaget.

– De hade gjort aiolin och tagit bort vitlöken. Det var en ren chansning från allihopa och jag var lite klantig och försökte smaka på alla och se vilken som hade mest och de andra gick på doften, och de hade rätt.

TV: Rundvandring hos omtalade restaurangen

Så det blev såsduell igen – avgörandet om vem av de två som hamnar där som ska få stanna kvar i programmet. Detta är tredje veckan i rad, ett rekord för Kockarnas kamp.

Och det blev också tredje vinsten för Jonas Svensson.

– För det första var jag rätt slut av otur och sådant klanteri över att jag inte bara kunde få det att stämma. Jag går in med så mycket energi och det blir tufft när det går emot en. Sedan visste jag att jag skulle få möta Viktor i såsduell, som jag trodde skulle gå längst i tävlingen. Jag gick in i det och gjorde det bästa jag kan och det gick vägen och var jävligt skönt, och kul, säger han.

Se Jonas Svenssons egna recept på bearnaisesås nedan.

FaktaJonas Svensson tips, bearnaisesås.

Ingredienser, fyra personer:

Schalottenlök, 2 stycken
Rödvinsvinäger, 2 deciliter
Estragon, 1 burk
Bakpotatis, 3 stycken
Friteringsolja
Äggula, 6 stycken
Smör, 500 gram
Dragon, 1 kruka
Persilja, 1 knippe
Tabasco
Salt, peppar
Oxrygg, 720 gram
Haricots verts 200 gram

Finhacka schalottenlöken och koka med vinäger och burk-estragonen, sila och kyl ner. Strimla potatisen tunt och fritera i cirka 160 grader varm olja.

Lyft upp och salta.

Kläck äggulorna till varm och porös konsistens. När äggulorna har den konsistens som du vill ha på din bearnaise då är den redo för smöret. Häll smöret sakta i en stråle och vispa hela tiden tills du får en tjock fin sås. Smaka av med finhackad dragon, persilja samt tabasco, salt och peppar. Eventuellt kan det även behövas lite mer vinäger. Servera med kokta haricots verts och nystekt biff och så klart den krispiga potatisen.

Stiltips

Att vispa ihop en bearnaisesås är inte helt trivialt. Ibland kan det gå fel och den skär sig. Bästa tipset är att koka upp några matskedar grädde eller vatten i en ny kastrull. Vispa sedan ner den varma vätskan i den misslyckade såsen och bearnaisen är räddad!

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng