Stjärnans besked att han slutar: ”Nu börjar ju livet – typ”

Kampen för att komma tillbaka har pågått i snart två år. Men nu sätter stjärnan punkt för karriären.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.19:39, 4 oktober, 2017

Stjärnans besked att han slutar: ”Nu börjar ju livet – typ”
Skadorna sätter punkt för karriären. Andreas "Ante" Eriksson lämnar Sirius – och fotbollen. Foto: Kenta Jšönsson / Bildbyrån.

På tisdagen avslöjade UNT att stjärnan Andreas ”Ante” Eriksson väljer att lämna Sirius och avsluta karriären. Efter en nästan två år lång kamp för att komma tillbaka blev till slut skadorna för mycket.

– Jag är helt tillfreds med beskedet. Det har väl vuxit fram lite med tiden och det känns bra, det känns faktiskt jättebra. Kroppen har väl aldrig känts riktigt bra, men plötsligt blev det ännu sämre, säger ”Ante” Eriksson med glädje i rösten.

LÄS MER: ”Antes” comeback höll bara i fem minuter

– Jag är jätteglad.

Har du redan hunnit finna dig i livet utanför fotbollen?
– Ja, det har jag, det här är ingenting som blev klart igår. Jag trodde i och för sig att jag hade några säsonger kvar i kroppen inför säsongen, då kändes det väldigt bra. Men det visade sig bara bli ännu mer strul. När väl knät kändes bra började jag få ont i baksida lår, och när väl det blev bra började knät att strula igen, fortsätter ”Ante” som berättar att han tog beslutet tidigare i somras.

– Det var dags – kände jag. Det var efter matchen mot Malmö FF som jag började få ont igen, det var väl egentligen då jag bestämde mig.

Det låter inte som att det var ett svårt beslut?
– Nej, inte alls. Det var värre efter att jag slet av korsbandet 2016. Då tänkte jag bara ”Vad fan”. Den här gången känns bra.

Läs också: TV: Andreas Erikssons väg tillbaka: ”Vi kommer chocka”

Ett av våra första reportage någonsin på 24Uppsala.se handlade om just ”Ante” Eriksson när vi träffade honom under en rehabträning i Diöshallen strax innan avresan till träningslägret i Spanien. ”Vi kommer chocka” berättade han då – och snacka om att han fick rätt.

– Ha ha, ja, men nu ser det väl kanske sådär ut. Vi chockade alla under den första halvan i alla fall.

Tror du att laget ändå grejar det här?
Ja, absolut, det är jag övertygad om. Det måste vi bara göra. Sedan är det så klart alltid tungt för ett lag att hamna i en svacka på det här sättet.

Hur kommer du att följa laget?
– Jag har inget kontrakt längre, men visst kommer jag att åka upp till Uppsala och prata lite med grabbarna.

”Ante” Erikssons sista 15 minuter på planen spelades i den smått galna 3–3 matchen mot Malmö FF tidigare i somras, en bra avslutning menar stjärnan.

– Det var väl en helt okej avslutning. Komma in vid underläge 1–3 och vi går fram till 3–3. Jag uträttade väl kanske inte så mycket, men en poäng på bortaplan är alltid bra.

Vad händer framöver för privatpersonen ”Ante” Eriksson?
– Nu börjar ju livet – typ. Känns det som i alla fall. Egentligen har jag ingen plan, jag kan göra lite vad som helst. Jag har inte varit den som har pluggat under tiden, vilket kanske är lite dumt, men jag har inte vetat om vad jag ville göra. Men nu ska jag börja plugga MC-teknik, vilket jag redan har påbörjat, sedan får vi se vart det tar mig, fortsätter Eriksson som även kommer att lägga mer tid på ett annat stort intresse.

– Det kommer så klart att bli lite musik också.

Får vi se dig i Idol nästa år?
– Ha ha, nej, aldrig i livet. Det är inte mitt forum, jag tar garagevägen i stället.

Läs också: ”Antes” comeback höll bara i fem minuter

En framtida tränarkarriär avfärdar ”Ante” Eriksson omedelbart.

– Nej, för fan. Det är inte min grej det heller. Jag har aldrig varit intresserad av något taktiskt. Jag vill bara spela fotboll. Skulle jag fortsätta med något inom fotbollen så skulle det kanske vara att bli någon form av personlig tränare – och nöta på teknik. Men inte träna något lag, det kommer aldrig att hända.

Hur ska du göra med all fritid?
– Det är en bra fråga. Även om jag har varit skadad så har jag hela tiden varit uppbunden, och inga lediga helger. Nu kan jag bara dra iväg på någon weekend, sommarsemester med vänner och familj. Jag kommer att bli mer fri. Samtidigt kan jag nog inte släppa träningen helt, jag vill inte bli någon tjockis, ha ha.

Om du ser tillbaka på karriären, finns det några höjdpunkter som du minns bäst?
– Kanske inte någon specifik händelse eller match. Däremot minns jag alla härliga människor och lagkamrater. Sedan den här känslan när man är i total toppform, inga skador, och man känner att ingenting kan stoppa mig. Den känslan när man känner ”fan vad jag är bra på det här”. Den känslan tar jag med mig.

Vad har Uppsala och Sirius för plats i ditt hjärta?
– Under hela min karriär har jag valt klubbar som innebär att jag har kunnat bo kvar i Stockholm. Sirius är en av de klubbar, tillsammans med BP, där jag har spelat mest. Sirius har alltid varit snälla mot mig och en klubb där jag alltid har känt mig välkommen. Det känns i alla fall som att jag har varit omtyckt i Uppsala och Sirius, och det är jag väldigt tacksam för.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mittfältare klar för Sirius: ”Det är mina styrkor”

IK Sirius värvar mittfältaren Charbel Georges, 24, från Syrianska.

André Eriksson

Kl.16:10, 13 december, 2017

Mittfältare klar för Sirius: ”Det är mina styrkor”

På onsdagseftermiddagen presenterade IK Sirius sitt första nyförvärv inför säsongen 2018.

Den 24-årige mittfältaren Charbel Georges har skrivit på ett treårskontrakt med Blåsvart och ansluter från Syrianska.
– Jag kände ett stort förtroende från Kim och Thomas, det kändes bra i magen, hjärtat och allt möjligt. Jag är oerhört glad och stolt att vara här. Det är kul att det är klart och jag längtar bara tills det drar igång, säger Charbel Georges och fortsätter:

– Jag är en mycket bolltrygg spelare, jag skjuter hur bra som helst med båda fötterna och har mycket fin teknik. Det är mina styrkor, säger han.

Huvudtränare Kim Bergstrand: 

– Det är en spelare som alltid haft bra kvaliteter, men som vi tycker har mognat mycket i sitt spel den här säsongen. Han är en pigg och bra kille som passar bra in framför allt i vårat anfallsspel, är bra en mot en och en duktig avslutare och målskytt. Är han beredd att jobba hårt även i defensiven så tror vi att han kommer att få en bra utveckling i Sirius, säger huvudtränaren Kim Bergstrand.

Charbel Georges kommer senast från en lång sejour i Syrianska (sex säsonger och 106 seriematcher), Södertäljelaget som 2017 åkte ur superettan.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

U21-landslagsman provspelar med Sirius

Den isländske mittbacken Orri Stefansson, 21, provspelar med IK Sirius i veckan. Det uppger UNT.

André Eriksson

Kl.10:48, 11 december, 2017

U21-landslagsman provspelar med Sirius
Thomas Lagerlöf.

Orri Stefansson, 21, kommer att provspela med IK Sirius i veckan, uppger UNT.

Den isländske mittbacken kommer senast från Fylkir, som under den gångna säsongen vann den isländska andraligan.

– Det är ingen spelare som vi har följt, utan det är via en bekant till mig. Hans familj flyttade till Sverige när det var kris på Island för några år sedan och bodde här i fyra år och Orris lillebror gick i min sons klass. Sedan har de flyttat hem till Island och då har han spelat där i ett lag som vann deras superatta. Han spelar även i Islands U21-landslag och skulle komma till Stockholm och frågade om han fick träna med oss och testa nivån. Då svarade vi att vi söker ju mittbackar, och även om det inte är en spelare vi har haft koll på så är snabba mittbackar alltid intressanta. Han kommer att vara här och träna den här veckan, säger assisterande tränaren Thomas Lagerlöf till UNT.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

JUST NU: Yttermittfältaren lämnar Sirius

IK Sirius yttermittfältare Alexander Nilsson har valt att inte förlänga sitt kontrakt.

André Eriksson

Kl.14:17, 9 december, 2017

JUST NU: Yttermittfältaren lämnar Sirius
Alexander Nilsson

Alexander Nilsson går skilda vägar med IK Sirius. Klubben bekräftar att den 26-årige yttermittfältaren inte kommer att förlänga sitt utgående kontrakt.

– Jag vill tacka för två fantastiska och oförglömliga år i min fotbollskarriär och allt stöd vi har fått under den här tiden, säger Alexander Nilsson till hemsidan och fortsätter:

– Målet när jag kom var att vi skulle gå upp och etablera oss i allsvenskan, men vi har överträffat alla förväntningar och jag är övertygad om att Sirius kommer att fortsätta utvecklas.

UNT har tidigare rapporterat om att den allsvenske nykomlingen Brommapojkarna ska vara ute efter att värva Nilsson.

Alexander Nilsson kom till Sirius inför säsongen 2016 och har därefter gjort 27 matcher och två mål på två säsonger.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

ALLSVENSKAN

Första ”Uppsaladerbyt” i allsvenskan – då kan det spelas

På fredagen släpptes spelschemat för den allsvenska säsongen 2018. Se vilka Sirius och Dalkurd får möta i premiären, och då spelas det första historiska "Uppsaladerbyt" i allsvenskan.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.14:55, 8 december, 2017

Första ”Uppsaladerbyt” i allsvenskan – då kan det spelas
Så här såg det ut senast Sirius och Dalkurd möttes på Studenternas. Nästa sommar är det dags igen. Foto: Linnea Rheborg / Bildbyrån.

Hammarby och AIK på bortaplan, så föll lotten för Sirius och Dalkurd när Svenska Fotbollförbundet på fredagen släppte spelschemat för Allsvenskan 2018.

Sirius får, precis som den här säsongen, inleda den allsvenska säsongen 2018 på bortaplan och Tele2 Arena. Men den här gången väntar alltså Hammaby.

Dalkurd får möta AIKFriends Arena. Huvuddatum för den första omgången är planerad till 1 april, men det kan komma att ändras.

Några exakt datum för det historiskt första ”Uppsaladerbyt” i allsvenskan mellan Sirius och Dalkurd finns inte heller. Klart är dock att det första mötet kommer att spelas med Dalkurd som hemmalag och med huvuddatum 29 juli (omgång 15). Returen på Studenternas är planerad till 19 augusti.

Dalkurd kommer dock, även om laget har sin hemvist i Uppsala och Österängen, att spela sina matcher i Gävle kommande säsong.

 

FaktaSå spelas premiäromgången:
Hammarby-IK Sirius
GIF Sundsvall-Örebro
IFK Norrköping-IF Brommapojkarna
BK Häcken-Kalmar FF
IF Elfsborg-Malmö FF
AIK-Dalkurd
Östersund-Djurgården
Trelleborgs FF-IFK Göteborg

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Almtunas stjärnskott uttagen till JVM

Backen Gustav Lindström har tagits ut till junior-VM i USA.

André Eriksson

Kl.16:42, 6 december, 2017

Almtunas stjärnskott uttagen till JVM
Genrebild.

Almstunas talang Gustav Lindström är en av åtta backar som är uttagna till junior-VM i Buffalo, USA.

Så här löd förbundskapten Tomas Monténs motivering:

– Han spelar i allsvenskan och spelar många minuter i Almtuna och spelar framförallt i en offensiv roll med mycket powerplay, men också i en del defensiva situationer. Han har en bra storlek och en bra rörlighet, är right-skytt och användbar i både offensiva och defensiva moment.

Gustav Lindström själv är givetvis överlycklig över uttagningen.

– Det är så klart jättestort och något som man har drömt om sedan man var liten. Det är en av de största grejerna man kan göra som junior, säger han till Almstunas Facebook-sida.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng