Stjärnans besked att han slutar: ”Nu börjar ju livet – typ”

Kampen för att komma tillbaka har pågått i snart två år. Men nu sätter stjärnan punkt för karriären.

Magnus Jansson Klarin

Kl.19:39, 4 oktober, 2017

Stjärnans besked att han slutar: ”Nu börjar ju livet – typ”
Skadorna sätter punkt för karriären. Andreas "Ante" Eriksson lämnar Sirius – och fotbollen. Foto: Kenta Jšönsson / Bildbyrån.

På tisdagen avslöjade UNT att stjärnan Andreas ”Ante” Eriksson väljer att lämna Sirius och avsluta karriären. Efter en nästan två år lång kamp för att komma tillbaka blev till slut skadorna för mycket.

– Jag är helt tillfreds med beskedet. Det har väl vuxit fram lite med tiden och det känns bra, det känns faktiskt jättebra. Kroppen har väl aldrig känts riktigt bra, men plötsligt blev det ännu sämre, säger ”Ante” Eriksson med glädje i rösten.

LÄS MER: ”Antes” comeback höll bara i fem minuter

– Jag är jätteglad.

Har du redan hunnit finna dig i livet utanför fotbollen?
– Ja, det har jag, det här är ingenting som blev klart igår. Jag trodde i och för sig att jag hade några säsonger kvar i kroppen inför säsongen, då kändes det väldigt bra. Men det visade sig bara bli ännu mer strul. När väl knät kändes bra började jag få ont i baksida lår, och när väl det blev bra började knät att strula igen, fortsätter ”Ante” som berättar att han tog beslutet tidigare i somras.

– Det var dags – kände jag. Det var efter matchen mot Malmö FF som jag började få ont igen, det var väl egentligen då jag bestämde mig.

Det låter inte som att det var ett svårt beslut?
– Nej, inte alls. Det var värre efter att jag slet av korsbandet 2016. Då tänkte jag bara ”Vad fan”. Den här gången känns bra.

Läs också: TV: Andreas Erikssons väg tillbaka: ”Vi kommer chocka”

Ett av våra första reportage någonsin på 24Uppsala.se handlade om just ”Ante” Eriksson när vi träffade honom under en rehabträning i Diöshallen strax innan avresan till träningslägret i Spanien. ”Vi kommer chocka” berättade han då – och snacka om att han fick rätt.

– Ha ha, ja, men nu ser det väl kanske sådär ut. Vi chockade alla under den första halvan i alla fall.

Tror du att laget ändå grejar det här?
Ja, absolut, det är jag övertygad om. Det måste vi bara göra. Sedan är det så klart alltid tungt för ett lag att hamna i en svacka på det här sättet.

Hur kommer du att följa laget?
– Jag har inget kontrakt längre, men visst kommer jag att åka upp till Uppsala och prata lite med grabbarna.

”Ante” Erikssons sista 15 minuter på planen spelades i den smått galna 3–3 matchen mot Malmö FF tidigare i somras, en bra avslutning menar stjärnan.

– Det var väl en helt okej avslutning. Komma in vid underläge 1–3 och vi går fram till 3–3. Jag uträttade väl kanske inte så mycket, men en poäng på bortaplan är alltid bra.

Vad händer framöver för privatpersonen ”Ante” Eriksson?
– Nu börjar ju livet – typ. Känns det som i alla fall. Egentligen har jag ingen plan, jag kan göra lite vad som helst. Jag har inte varit den som har pluggat under tiden, vilket kanske är lite dumt, men jag har inte vetat om vad jag ville göra. Men nu ska jag börja plugga MC-teknik, vilket jag redan har påbörjat, sedan får vi se vart det tar mig, fortsätter Eriksson som även kommer att lägga mer tid på ett annat stort intresse.

– Det kommer så klart att bli lite musik också.

Får vi se dig i Idol nästa år?
– Ha ha, nej, aldrig i livet. Det är inte mitt forum, jag tar garagevägen i stället.

Läs också: ”Antes” comeback höll bara i fem minuter

En framtida tränarkarriär avfärdar ”Ante” Eriksson omedelbart.

– Nej, för fan. Det är inte min grej det heller. Jag har aldrig varit intresserad av något taktiskt. Jag vill bara spela fotboll. Skulle jag fortsätta med något inom fotbollen så skulle det kanske vara att bli någon form av personlig tränare – och nöta på teknik. Men inte träna något lag, det kommer aldrig att hända.

Hur ska du göra med all fritid?
– Det är en bra fråga. Även om jag har varit skadad så har jag hela tiden varit uppbunden, och inga lediga helger. Nu kan jag bara dra iväg på någon weekend, sommarsemester med vänner och familj. Jag kommer att bli mer fri. Samtidigt kan jag nog inte släppa träningen helt, jag vill inte bli någon tjockis, ha ha.

Om du ser tillbaka på karriären, finns det några höjdpunkter som du minns bäst?
– Kanske inte någon specifik händelse eller match. Däremot minns jag alla härliga människor och lagkamrater. Sedan den här känslan när man är i total toppform, inga skador, och man känner att ingenting kan stoppa mig. Den känslan när man känner ”fan vad jag är bra på det här”. Den känslan tar jag med mig.

Vad har Uppsala och Sirius för plats i ditt hjärta?
– Under hela min karriär har jag valt klubbar som innebär att jag har kunnat bo kvar i Stockholm. Sirius är en av de klubbar, tillsammans med BP, där jag har spelat mest. Sirius har alltid varit snälla mot mig och en klubb där jag alltid har känt mig välkommen. Det känns i alla fall som att jag har varit omtyckt i Uppsala och Sirius, och det är jag väldigt tacksam för.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SIRIUS – ÖSTER

Vecchia räddade Sirius från fiasko

På väg mot förlust – då klev Vecchia fram.

André Eriksson

Kl.18:43, 17 februari, 2018

Vecchia räddade Sirius från fiasko
Stefano Vecchia. Foto: BILDBYRÅN

Efter en svag första halvlek var Sirius på väg mot förlust mot superettanlaget Östers IF i Svenska cupens första gruppspelsmatch.

Det blåsvarta spelet hackade och det var gästerna som hade de hetaste möjligheterna, och tog också rättvist ledningen med 0–1 genom Simon Helg i den 42:e matchminuten.

LÄS MER: Tunga avbräck i Sirius inför cupmatchen

Men Sirius skulle komma tillbaka. En fin framspelning av Zackarias Faour frispelade anfallaren Stefano Vecchia, som enkelt kunde vricka bollen i mål bakom Östers Robin Malmkvist.

Matchen slutade sedan 1–1. Sirius nästa cupmatch spelas borta mot Varbergs BoIS den 25 februari.

FaktaSvenska cupen
IK Sirius–Östers IF 1–1 (0–1)
Målen: 0–1 (42) Simon Helg, 1–1 (72) Stefano Vecchia.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

INFÖR SIRIUS – ÖSTER

Tunga avbräck i Sirius inför cupmatchen

...men senaste nyförvärvet är med i truppen.

André Eriksson

Kl.14:42, 16 februari, 2018

Tunga avbräck i Sirius inför cupmatchen
Kim Bergstrand, tränare i Sirius. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

I morgon (lördag) spelar Sirius sin första tävlingsmatch för säsongen när småländska Öster gästar Lötens IP för en spännande cupdrabbning.

 

Det senaste nyförvärvet Mauricio Albornoz, mittfältaren från AFC Eskilstuna som blev officiellt presenterad så sent som i går, är spelklar till mötet och finns med i truppen.

Det gör däremot inte anfallaren Shkodran Maholli eller nyförvärvet Tim Björkström. Båda spelarna har dragits med sjukdomar i veckan och missar därmed matchen.

Dessutom saknas Oscar Pehrsson, Daniel Jarl, Elias Andersson, Karvan Ahmadi och Philip Haglund i truppen på grund av skador som är kända sedan tidigare.

Viktige Moses Ogbu är tillbaka i träning efter sin skada, men är ännu inte redo för spel, hälsar Sirius via sin hemsida. Hela truppen kan ni hitta i faktarutan nedan.

Avspark 16.00 på Lötens IP.

FaktaSirius trupp mot Öster: Linus Nygren, Karl Larson, Johan Eiswohld, Mauricio Albornoz, Charbel Georges, Oscar Kindlund, Isak Bråholm, Ian Sirelius, Sam Lundholm, Axel Björnström, Zackarias Faour, Jesper Arvidsson, Christer Gustafsson, Sherko Faiqi, Stefano Vecchia, Joshua Wicks, Gustav Nyberg.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Allsvenska profilen till Sirius

Skriver på korttidskontrakt.

Viktor Andersson

Kl.13:14, 15 februari, 2018

KLART: Allsvenska profilen till Sirius
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN.

Mauricio Albornoz är klar för Sirius. Det meddelar klubben på sin hemsida. Mittfältaren som också kan spela mittback har tränat med laget en tid och nu är det alltså klart.

Kontraktet är skrivet fram till och med den 31 juli för 29-åringen.

– Det känns kul, jag är glad att det blev den här lösningen, säger Albornoz, som redan hunnit komma till rätta i sitt nya lag, säger han till Sirius hemsida och fortsätter.

– Det var ungefär som jag misstänkte innan, att det var en fin grupp i en bra klubb med bra tränare. Att det var ordning och reda och inga problem att komma in i gruppen.

Tränaren Kim Bergstrand, som hade Albornoz i Brommapojkarna säger så här om sitt nyförvärv.

– ”Marre” är en väldigt fotbollssmart och hårt jobbande mittfältare, han är taktiskt smart och har en kort anpassningstid till vårt sätt att spela, säger han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Inget Dalkurd för Miljevic

Väljer att inte ta in någon.

Viktor Andersson

Kl.12:53, 15 februari, 2018

Inget Dalkurd för Miljevic
Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrΌn.

Det blir ingen fortsättning för Kristijan Miljevic i Dalkurd. Det skriver Fotbollskanalen.

Uppsalaklubben väljer att inte gå vidare med yttern som är född i Norrköping.

Miljevic var inte på något sätt för dålig, men Dalkurd bestämde sig för att inte ta in någon mer spelare på den positionen, vilket Dalkurds sportchef Adil Kizil skriver i ett sms till Fotbollskanelen.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sirius jagar allsvenska profilen

Robert Åhman Persson vänder hem. Då kan Uppsala bli destinationen.

Viktor Andersson

Kl.17:30, 8 februari, 2018

Sirius jagar allsvenska profilen
Foto: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån.

Uppsalasonen Robert Åhman Persson flyttar hem i sommar. I alla fall ser det ut så. Det skriver Upsala Nya Tidning som pratat med Belenensesproffset.

–  Det lutar åt att jag kommer att röra på mig i sommar. Det har inte blivit så mycket speltid i sommar och då är det ett naturligt steg, säger Åhman Persson till UNT.

Åhman Persson lämnade Örebro 2016 efter tre starka säsonger i klubben. När han nu vänder hem från proffsäventyret i Portugal Är Sirius aktuella.

– Jag har alltid mer eller mindre haft kontakt med Sirius. Sirius har kollat läget med mig och jag har undrat lite vad som händer där också så det finns en kontakt. Jag har en naturlig koppling med Sirius eftersom jag är från Uppsala, säger Åhman Persson.

Mittfältaren hyllar också Sirius fjolårssäsong, och kanske hintar han lite om att Sirius kan ligga i förarsätet till att få hem profilen.

– Vi spelar på ett annorlunda sätt, likt Sirius faktiskt där vi vill ha mycket boll och spelar 4-3-3. Det är samma mönster som Sirius medan det tidigare var mer direkt och upp till individuell skicklighet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng