UPPSALA–BORÅS 54–85

En dålig andra halvlek fällde Uppsala

Ett nykomponerat Uppsala Basket kunde inte stå emot Borås på hemmaplan i premiären.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:30, 6 oktober, 2017

En dålig andra halvlek fällde Uppsala
Deppigt för Axel Nordström och hans Uppsala Basket i premiären. Foto: Tobias Sterner / Bildbyrån.

Storförlust och knappt 600 på läktarna hemma i IFU Arena. Nej, ett nykomponerat Uppsala Basket fick verkligen ingen drömstart på säsongen av SBL – som är det nya namnet på basketligan för herrar.

– Det är svårt att vara nöjd efter en förlust med 31 poäng. Försvarsmässigt tycker jag vi gör det helt okej i första, och det är också anledningen till att vi bara ligger under med fyra i paus, säger coachen Kevin Gaines som i veckan blev klar som ny assisterande förbundskapten till Vedran Bosnic.

– Det är svårt att känna så mycket om det i dag. Hade du frågat mig igår så var jag väldigt glad, nöjd och hedrad. Det var väldigt lätt att tacka ja, jag frågade faktiskt inte ens min sambo, ha ha. Det är inspirerande att få jobba med den staben och de spelarna och kommer att njuta varje sekund – precis som jag gör när jag jobbar med det här laget.

Efter en jämn första period (14–17) såg Borås Basket ut att springa ifrån hemmalaget i inledningen på den andra. Men efter en stark upphämtning och en sen trepoängare av nyförvärvet Temjae Singleton (sex poäng i första halvlek) var underläget bara fyra poäng (34–38) trots allt.

En annan spelare som verkligen höll Uppsala kvar i den första halvleken var lagkaptenen Axel Nordström som gjorde en jättematch med sina 22 poäng.

Axel Nordström inledde den tredje perioden med att göra en trepoängare och krympte därmed bortaledningen till en ynka poäng (37–38), men i stället för ett hemmaryck kunde Borås trycka gasen i botten och på nytt dra ifrån Uppsala i poängprotokollet.

– För det första gjorde Borås ett bra jobb på oss, de tog bort de vi ville göra. Sedan är det så klart hårt jobb som gäller. Jag är övertygad om att vi kommer tillbaka, så här ser jag inte vårt lag. Vi kan bättre och jag vet att varje spelare kommer att bli bättre, säger Kevin Gaines.

Fakta



SBL
Uppsala Basket–Borås Basket 54–85
(14–17, 20–21, 9–20, 11–27)
Poäng, Uppsala: Axel Nordström 22, Rickard Eriksson 7, Philip Ejenstam 6, Mannos Nakos 6, Tobias Skyttevall 5, Rhys Carter 5, Anes Zekovic 3.
Publik: 602 (IFU Arena).

Full statistik (extern länk)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala Basket kraschlandade – trots bra inledning och ledning i paus

Det såg lovande ut i ungefär två perioder. Sedan kraschlandade Uppsala Basket hemma mot hittills obesegrade Södertälje.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:56, 3 november, 2017

Uppsala Basket kraschlandade – trots bra inledning och ledning i paus
Trots 27 poäng av Viktor Gaddefors blev det en ny förlust för Uppsala Basket. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån.

Landslagsstjärnan fick inte vinna hemmapremiären heller. Trots en riktig monstermatch av Viktor Gaddefors som noterades för 27 poäng och sex assist rblev det en ny förlust för Uppsala Basket i IFU Arena.

Det såg dock lovande ut efter första perioden för Uppsala Basket som också gick till halvtidsledning med 42–39 hemma mot hittills obesegrade Södertälje Kings med flera landslagsspelare i truppen.

Det stora raset kom i tredje perioden som gästerna vann med 27–18. Inledningen på slutperioden blev lite som den tredje, och därmed uteblev spänningen. Även om Uppsala Basket putade till siffrorna något i slutminuterna.

Förutom redan nämnda Viktor Gaddefors stod lagkaptenen Axel Nordström för en bra insats med sina 17 poäng och nio returer i förlustmatchen.

 

Fakta



SBL
Uppsala Basket–Södertälje Kings 77–85
(21–18, 21–21, 18–27, 17–19)
Poäng: Viktor Gaddefors 27, Axel Nordström 17, Mannos Nakos 11, Anes Zekovic 7, Lukas Friberg 5, Rhys Carter 4, Temjae Singleton 3, Alan Zekovic 2, Philip Ejenstam.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Gaddefors storspel räckte inte för Uppsala

Det blev ingen drömcomeback för Viktor Gaddefors i Uppsala som föll knappt borta mot Nässjö på fredagskvällen.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:31, 27 oktober, 2017

Gaddefors storspel räckte inte för Uppsala
Viktor Gaddefors fick inte vinna i comebacken. Foto: Magnus Jansson Klarin.

Det var landslagsstjärnan Viktor Gaddefors första match i Uppsalalinnet på mer än sju år, men trots 17 poäng i comebacken borta mot Nässjö blev det förlust med tre ynka poäng för Uppsala Basket.

Uppsala var i ledningen med knappt fyra minuter kvar efter en trepoängare av Mannos Nakos som innebar 76–80. Men hemmalaget vände – och även om Viktor Gaddefors, med en dunk, minskade hemmalagets ledning till 87–85 med 19 sekunder kvar så kom inte Uppaala närmare än så.

Poängbäst för Uppsala i förlustmatchen blev lagkaptenen Axel Nordström som på nytt gjorde en jättematch med 20 poäng, sex returer och fyra assist.

Närmast väntar hemmamatch för Uppsala Basket som möter Södertälje hemma i IFU Arena om en vecka, då blir det också hemmapremiär för landslagsstjärnan Viktor Gaddefors.

Fakta



SBL
Nässjö–Uppsala 88–85
(20–25, 23–16, 27–22, 18–22)
Poäng, Uppsala: Axel Nordström 20, Viktor Gaddefors 18, Anes Zekovic 17,  Mannos Nakos 14, Rhys Carter 11, Rickard Eriksson 3, Lukas Friberg 2.
Publik: 722 (Nässjö Sporthall)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala Basket hängde inte med

Det regerande mästarlaget blev för svårt för Uppsala Basket.

Johan Häll

Kl.21:50, 13 oktober, 2017

Uppsala Basket hängde inte med
Axel Nordström gjorde flest poäng men det räckte inte. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån.

Tre matcher och tre klara resultat är facit för Uppsala Basket så här långt.
En stor förlust och en stor seger. I kväll kom den andra stora förlusten.

Regerande mästaren BC Luleå vann utan större bekymmer inför 417 personer i IFU Arena och segersiffrorna stannade vid 91–64 (17–25, 20–25, 17–22, 10–19).

Flest poäng i hemmalaget svarade Axel Nordström för med 24 stycken följt av Anes Zekovic som gjorde elva.

I halvtid stod det 37–50 på resultattavlan och uppförsbacken var för brant och hemmalaget lyckades inte komma ikapp.

Uppsala Basket spelar sin nästa match på onsdag borta mot Jämtland som vunnit båda sina matcher så här långt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala värvar tillbaka stjärnan

Klubben har även förlängt med ytterligare en spelare.

Linus Vedmar

Linus Vedmar

Kl.21:41, 19 september, 2017

Uppsala värvar tillbaka stjärnan
Den australiensiska stjärnan Rhys Carter återvänder till Uppsala Basket. Foto: Bildbyrån.

Rhys Carter, 33, är tillbaka i Uppsala Basket. Australiensaren har spelat utanför Sverige sedan han lämnade Uppsala efter säsongen 2012/13.

– Det känns så bra att vara tillbaka i Uppsala. Jag har så många kompisar i stan och inom laget och klubben, så det känns som jag har kommit hem, säger Rhys Carter i ett pressmeddelande.

Under dagen blev det även klart att Rickard Eriksson, 35, stannar i Uppsala-klubben och att Stanford Brown inte får förlängt efter sin try-out period.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: De stannar i Uppsala Basket

Fyra spelare klara – och en Australiensisk publikfavorit på väg tillbaka. Det börjar röra på sig i Uppsala Basket.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.11:03, 2 september, 2017

KLART: De stannar i Uppsala Basket
Lukas Friberg (i mitten), här i kamp med Malbas Adrian Rodgers och David Terins, har förlängt kontraktet med Uppsala Basket. Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån.

Efter en trög start på ”Silly Season” börjar det röra på sig i Uppsala Basket som också ryktas vara på väg att knyta upp förre publikfavoriten Rhys Carter som de senaste åren bland annat har hunnit med att bli Australiensisk mästare.

Sedan tidigare är det klart att Axel Nordström blir kvar ytterligare minst en säsong, och nyligen skrev också Anes Zeokovic på för ännu en säsong.

LÄS MER: Stjärnan tillbaka i Uppsala: ”Jag känner mig väldigt motiverad”

Senast i raden att skriva på är talangerna Lukas Friberg, som redan förra året blommade ut till en riktigt bra ligaspelare, och Tobias Skyttevall som väljer att göra comeback i ligalaget.

Läs också: Ensam spelare med kontrakt – men Nordström har ingen panik

– Jag tycker det är jättekul att Tobias gör comeback i ligalaget. Han har visat stor mognad i sin basket efter ett år i vårt basketettanlag där han hade en stor roll. Jag ser fram emot att se Tobias utvecklas ännu mer i år, säger coachen Kevin Gaines i ett pressmeddelande.

Läs också: Så vill han bygga nya Uppsala Basket

190 cm långe guarden Lukas Friberg, född 1995, börjar bli en rutinerad byggsten i det unga Uppsala Basket.

– Det känns jäteroligt att kunna stanna ännu ett år hemma och spela för vänner och familj. Jag ser mest fram emot att få spela matcher med grabbarna i laget framför vår publik i IFU. Vi har inför i år fått ihop ett bra gäng med coacher och fystränare vilket jag hoppas gör att jag kan utvecklas mycket. Jag hoppas kunna bidra med mycket energi och hjälpa laget vinna mer matcher, säger Lukas Friberg som var en av coachen Kevin Gaines nyckelspelare att förlänga med.

Läs också: Stjärnan tillbaka i Uppsala: ”Jag känner mig väldigt motiverad”

– Jag är fantastisk glad att Lukas valt att spela för oss den här säsongen. Lukas personiferar den kulturen vi vill bygga i Uppsala Basket vilket är hårt arbete och viljan att utvecklas, säger Kevin Gaines.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng