LISTA: Veckans mest klickade hus i Uppsala

Denna veckas lista av mest klickade hus på Hemnet toppas med en villa i Gamla Uppsala.

Johan Häll

Kl.20:19, 8 oktober, 2017

LISTA: Veckans mest klickade hus i Uppsala
Foto: Länsförsäkringar

1. Gamla Uppsala. 4 448 visningar. 6 750 000 kr.
1-gamlisFoto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

”Stort tilltalande 1,5 planshus hus om 173 kvm med härliga sällskapsutrymmen, både inne och ute. När ni kommer in i den rymliga entrén fortsätter blicken vidare mot vardagsrummet med kakelugn och matsal i vinkel”, skriver Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

2. Nyslätt, Björklinge. 4 236 visningar. 1 695 000 kr.
2
Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

”Med ett underbart lantligt läge norr om Björklinge finner ni denna trevliga villafastighet. På den tillhörande drygt 6000 kvm stora tomten finns många olika möjligheter och här finns bland annat en egen verkstad med smörjgrop”, skriver Svensk Fastighetsförmedling.

3. Rönnbacken, Rasbo. 3 846 visningar. 3 800 000 kr

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

”Villan, som är ett sutteränghus byggt 1978, har genomgått omfattande renoveringar under senare år och är så gott som i nyskick”, skriver Svensk Fastighetsförmedling.

4. Valsätra, Uppsala. 3 214 visningar. 4 490 000 kr.

Foto: Widerlöv.

Foto: Widerlöv.

”Välkommen till fastighet med barnvänligt beläget längst in på en lugn och trevlig återvändsgata med närhet till förskola och skola. Uteplats i sydvästläge på trädgårdstomt som angränsar mot allmänning”, skriver Widerlöv

5. Rickomboerga, Luthagen, Uppsala. 3 055 visningar. 10 900 000 kr.

Rickomberga.

Foto: Svenska mäklarhuset. 

”Välkommen till ett av Uppsalas mest populära villaområden. Här bor du i ett lugnt och tryggt område med bekväm närhet till allt du behöver”, skriver Svenska mäklarhuset.

LÄS OCKSÅ: Förra veckans mest klickade hus i Uppsala

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är bostäderna som klarar prisnedgången bäst

"Tydligare hur amorteringskravet påverkar olika typer av bostäder."

Matilda Larsson

Kl.16:58, 21 februari, 2018

Här är bostäderna som klarar prisnedgången bäst
Foto: Fastighetsbyrån.

De senaste månaderna har priserna på bostäder i Sverige sjunkit.

I en genomgång som Fastighetsbyrån gjort av den senaste prisstatistiken visar att bland annat storleken på bostaden avgör hur mycket priset faller.

Det är villaägare och ägare av större bostadsrätter som har påverkats minst av prisnedgången, enligt Fastighetsbyrån.

För att se hur bostäder i olika storlekar har påverkats har Fastighetsbyrån bett Mäklarstatistik ta fram siffror utifrån antal rum. På tre månader har bostadsrätter med ett till tre rum och kök gått ner sju procent medan bostadsrätter med fyra eller fler rum gått ner fem procent.

– Nu när vi ser en relativt kraftig nedgång blir det även tydligare hur amorteringskravet påverkar olika typer av bostäder. De som köper villor och större bostadsrätter har ofta gjort en bostadskarriär och har lägre belåningsgrad och påverkas därmed mindre av amorteringskravet. Och det återspeglas nu alltså i prisutvecklingen, säger Johan Engström, vd på Fastighetsbyrån.

Många experter har förutspått att mindre lägenheter ska påverkas i högre utsträckning av striktare utlåning och amorteringskrav. Samtidigt kan urbanisering och en benägenhet att trycka ihop oss vara en motvikt, enligt Fastighetsbyrån.

– Vi kan se att många väljer att bo på lite mindre yta både för att de prioriterar ett centralt läge och för att undvika för hög belåning. Det kan vara en förklaring till att mindre lägenheter inte gått ner mer i pris. Dock tror jag tendensen vi ser i siffrorna nu, lägre prisnedgång för större bostäder, kommer att vara starkare och hålla i sig en tid framöver. Att smålägenheter sjunker mest i pris är positivt för förstagångsköpare som vill in på marknaden, fortsätter Johan Engström.

ska%cc%88rmavbild-2018-02-21-kl-16-44-17

FaktaOm undersökningen: 

Siffrorna är framtagna av Svensk Mäklarstatistik och bygger på försäljningar till och med januari 2018. Bostadsrätter har delats upp utifrån antal rum;
1, 2, 3 och 4+ rum och kök. Alla försäljningar av bostäder under november-januari har jämförts med föregående tremånadersperiod (3 månader) samt samma period för ett år sedan (12 månader).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Därför vill vi renovera hemma efter semestern

Många inspireras att göra om hemma efter semesterresan.

Matilda Larsson

Kl.15:58, 20 februari, 2018

Därför vill vi renovera hemma efter semestern
Foto: Public Domain Pictures / Pexels.

Inredningen spelar en avgörande roll när resenärer fattar beslut om var någonstans de ska bo.

Vår kärlek till vackra hem inspireras av världen runt omkring oss och i synnerhet de ställen vi väljer att bo på när vi är på semester.

Enligt en undersökning som reseförmedlingssajten Booking.com har gjort, säger fyra av tio att boendets inredning är den viktigaste faktorn när de väljer boende. Tre av tio säger till och med att de har tillbringat mer tid på boendet än planerat på grund av hur mycket de gillat dess inredning.

Inredningen i semesterboenden inspirerar även mer hälften av resenärerna till att byta inredning när de kommer hem. Bland yngre stiger siffran till 67 procent, det är framförallt att hyra stugor och villor som inspirerar.

För majoriteten av resenärerna, 70 procent, är det viktigt att boendets utseende och atmosfär skiljer sig från hur de har det hemma. Det här gör det enklare för resenärerna att komma ifrån, både fysisk och mentalt, enligt undersökningen.

Livsstilsexperten Will Taylor ger därför praktiska inredningstips som kan hjälpa resenärer att ta semesterkänslan med sig hem.

Fem av Wills bästa tips för semesterkänsla hemma:

1. Förvandla sakerna som du älskade och köpte med dig hem från semestern till centrala delar av inredningen i ditt hem. Till exempel kan du förvandla en korg till en unik matbordslampa eller hänga en matta på väggen bakom sänggaveln för att tillföra färg, mönster och känsla till sovrummet.

2. Om du gillade färgerna som du såg på semestern, men är osäker på hur du ska ta in dem i ditt hem – var inte orolig. Gå igenom alla bilder du tog och allt du köpte (vykort, kläder, accessoarer) och se hur färgmönstret ser ut. Troligtvis har en eller två färger fångat ditt intresse – använd dessa färger när du ska måla om.

3. Handla smart. Du får mer plats med den lokala designen i ditt bagage om du lämnar kvar saker som du kan köpa hemma. Om du till exempel hittar kuddar som du gillar – ta kuddfodralen med dig och lämna kuddarna. En neutral soffa med ett antal färgglada, mönstrade kelimkuddar från en marockansk basar kan direkt ge vardagsrummet en varm och exotisk atmosfär.

4. Även dofter kan föra en tillbaka till semestern. Tyckte du om känslan och lukten av eldstaden i semesterlägenheten? Köp ett doftljus med rökig trädoft, tänd den nästa gång det snöar och låt dig transporteras tillbaka till den mysiga eldstaden.

5. Färg är ett känsloladdat designelement som är perfekt för att återskapa ett minne eller den bästa utsikten från semestern. Och om du älskar färgerna som omger dig kommer du att vilja tillbringa mer tid där. Varför inte måla en blå fondvägg bakom sängen eller i hallen för att påminnas om ditt livs resa till Medelhavet? Det finns otaliga målarguider online som kan hjälpa dig att skapa ett färggrant designelement.

FaktaOm undersökningen: 

Undersökningen beställdes av Booking.com och utfördes av 18 500 personer (fler än 1 000 personer vardera från Storbritannien, USA, Brasilien, Kina, Tyskland, Italien, Spanien, Frankrike, Indien, Singapore och Ryssland samt över 500 personer vardera från Australien, Argentina, Belgien, Kanada, Danmark, Hongkong, Kroatien, Indonesien, Japan, Mexiko, Nederländerna, Nya Zeeland, Sverige, Thailand och Taiwan).

Deltagarna fyllde i en enkät online i november 2017.

Källa: Booking.com.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala slog två storstäder i antal lägenhetsbyggen

Det senaste året har tusentals nya lägenheter börjat byggas i Uppsala.

Robin Östberg

Kl.09:46, 20 februari, 2018

Uppsala slog två storstäder i antal lägenhetsbyggen
Uppsala hade fler påbörjade byggstarter än både Göteborg och Malmö under 2017. Foto: Arkiv.

Under 2017 påbörjades bygget av omkring 64 000 lägenheter i flerbostadshus i landet som helhet och omkring hälften av dessa är hyresrätter. Vilket är en ökning med åtta procent jämfört med året före, visar färsk statistik från Statistiska centralbyrån.

I Uppsalaregionen påbörjades nästan 800 fler lägenheter i flerbostadshus 2017 jämfört med året före. Uppsala hade totalt fler byggstarter än båda Göteborg och Malmö stad.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Veckans mest klickade hus

LISTA: Förra veckans mest klickade hus i Uppsala

Förra veckans mest klickade hus finns i bland annat Storvreta, Sunnersta och Vattholma.

Robin Östberg

Kl.09:03, 19 februari, 2018

LISTA: Förra veckans mest klickade hus i Uppsala
Almunge, Uppsala. Foto: Fastighetsbyrån.

1. Almunge, Uppsala. 5 661 visningar. 3 475 000 kr.

”Ett ypperligt tillfälle att förvärva denna anrika 1 1/2-plansvilla med källare från början på 1900-talet, tidigare kantorsbostad, belägen nära Almunges kyrka!”, skriver mäklaren.

Almunge, Uppsala. Foto: Fastighetsbyrån.

Almunge, Uppsala. Foto: Fastighetsbyrån.

 

2. Storvreta, Uppsala. 5063 visningar. 2 695 000 kr.

”Välkomna till detta väldisponerade radhus, belägen i Storvretas lugna kvarter, som erbjuder kök och vardagsrum, två badrum, fyra sovrum samt två uteplatser.”, skriver mäklaren.

Storvreta. Foto: Riksmäklaren.

Storvreta. Foto: Riksmäklaren.

 

3. Vattholma. 4220 visningar. 2 990 000 kr.

”Med ett suveränt läge endast 15 minuters bilväg från Gränby centrum, ligger detta välskötta enplanshus med dubbelgarage och pool.”, skriver mäklaren.

Vattholma. Widerlöf & co.

Vattholma. Widerlöf & co.

 

4. Norby, Uppsala. 4184 visningar. 3 595 000 kr.

”Som boende på Kantarellvägen bor ni i ett barnvänligt område med närhet till förskola, skola, fotbollsplan och flertalet fina lekplatser.”, skriver mäklaren. 

Norby. Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Norby. Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

5. Bälinge, Uppsala. 4067 visningar. 1 695 000 kr.

”När ni stiger in i bostaden möts ni av en stor och öppen hall med gott om plats för avhängning. Vidare finner man bland annat tre stycken bra sovrum, WC-rum och badrum.”, skriver mäklaren.

Bälinge. Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

Bälinge. Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

 

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så mycket tjänar du på din bostadsaffär i Uppsala

Bostadsvinsterna varierar kraftigt i landet. Så här ser det ut i Uppsala.

Mia Martelleur

Kl.16:09, 18 februari, 2018

Så mycket tjänar du på din bostadsaffär i Uppsala
Foto: Pixabay

Bostadsvinsterna varierar stort i landet, enligt nya siffror från Statistiskacentralbyrån (SCB) som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt. Siffrorna visar att invånare kan göra en vinst på allt från 73 000 kronor i Ragunda till hela 1,4 miljoner kronor Danderyd. Den genomsnittliga vinsten i riket ligger på 575 720 kronor.

Statistiken gäller för sålda bostäder år 2016 och visar kapitalvinster och kapitalförluster vid försäljning av fastigheter och bostadsrätter per kommun. I Uppsala låg den genomsnittliga vinsten vid bostadsförsäljning på 581 643 kronor 2016. Störst vinst vid försäljning i Uppsala län var det i Håbo med ett genomsnitt på 634 498 kronor.

– 2016 präglades till ganska stor del av införandet av amorteringskravet i juni, vilket gav effekter i form av en ökad aktivitet på bostadsmarknaden inför och en avmattning efter den 1 juni, säger Emma Persson, boendeekonom på den statliga banken SBAB, till Nyhetsbyrån Siren.

Under slutet av 2016 och början av 2017 har det skett en viss inbromsning av bostadspriserna, vilket framförallt har märkts av i Stockholmsområdet. Men Emma Persson förutspår till Nyhetsbyrån Siren att bostadsmarknaden kommer återhämta sig inom en snar framtid.

– Man ska komma ihåg att räntorna förväntas vara låga ett tag till, svensk ekonomi är stark och människor har fortfarande behov av att köpa och sälja bostäder. Det talar för att bostadsmarknaden återhämtar sig en bit in på året. Men de kraftiga prisuppgångarna vi har sett under de senaste åren är nog över, säger Emma Persson.

I grafiken här nedanför kan du se hur bostadsförsäljningen skiljer sig mellan Uppsala län och riket.

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Grafik: Nyhetsbyrån Siren

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng