EXTRA: Då öppnar nya leklandet i Uppsala

Leklandets vd Joakim Gunler berättar om den nya omfattande satsningen i Uppsala - och avslöjar även när de slår upp dörrarna.

Kim Ahlqvist

Kim Ahlqvist

Kl.18:51, 10 oktober, 2017

EXTRA: Då öppnar nya leklandet i Uppsala
Då beräknas Leos Lekland slå upp dörrarna. Foto: Leos Lekland

I januari kunde 24Uppsala.se avslöja att Leos Lekland flyttar till Boländerna. Man lämnade då sina befintliga lokaler i Fyrislund efter att kommunen gjort anspråk på dessa.

Sedan dess har leklandet arbetat med att få ordning på sina nya lokaler vid XXL och Coop i Boländerna och snart räknar de med att kunna slå upp dörrarna – till många barns stora glädje.

– Vi ligger helt enligt tidsplan och kommer öppna den 8 december genom lite premiärfirande, säger Leos Leklands vd Joakim Gunler till 24Uppsala.se

Satsningen på det nya leklandet är gedigen. Även om grundkonceptet förblir detsamma så utökar man antalet attraktioner när man nu flyttar till Boländerna. Det blir därmed en rad nyheter för barnen att roa sig med.

– Den stora förändringen blir kring entré, kafé och restaurang. Här lanserar vi vårt nya koncept som är en stor grej för oss. Det kommer bli mycket mer likt en vanlig restaurang än ett leklands, så kan man väl säga.

– Dessutom utökar vi vår kalasdel som är mycket populär. Det blir större ytor för barnen att ha sina kalas på och en bättre upplevelse. Hela kalaskonceptet har utvecklats, fortsätter Joakim Gunler.

Så det blir ett rejält lyft på Leos Lekland mot hur det var i Fyrislund?
– Ja, vi kommer ha en bättre produkt nu. När vi fick beskedet om att vi var tvungna att flytta från kommunen var det såklart tråkigt. Men vi förlikade oss med tanken och hittade en bra lokal närmre stan. Nu är vi mer tillgängliga än tidigare, avrundar Gunler.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Youtube-stjärnan kommer till Uppsala

Efter hyllade turnén – nu kommer William Spetz tillbaka.

Johan Häll

Kl.18:00, 23 oktober, 2017

Youtube-stjärnan kommer till Uppsala
Turnédags igen för William Spetz. Press.

William Spetz gjorde succé hösten 2016 i Stockholm med sin självbiografiska föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” – och i våras togs den upp igen med en turné som sågs av totalt 23 000 personer.

Nu blir det en ny turné och till Uppsala och UKK kommer han den 25 februari.

– Jag ser så mycket fram emot att få dela fler kvällar med mormor och publiken. Jag kände mig inte klar med föreställningen efter den första turnén, då det bara blev roligare att spela. Nu återstår det bara att se om folk fortfarande vill komma och ta del av berättelsen. Jag hoppas det, säger William Spetz.

”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?” är en föreställning av och med William Spetz där vi får följa med honom under hans sista kväll med sin mormor Ulla. För henne berättar han om en uppväxt med pushiga gympalärare, flörtkriser och ilandskamper. Men framför allt lär vi känna kvinnan som gav William allt, innan hon dog lungsjuk i hans famn den 6 januari 2015”, beskriver man föreställningen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här är kändisarna vi svenskar vill resa med

Listan visar vilka kändisar vi svenskar vill åka på semester med och vilka vi absolut inte vill ha med.

Michael Olsson

Michael Olsson

Kl.13:59, 21 oktober, 2017

Här är kändisarna vi svenskar vill resa med
Montage: Creative Commons

Leif GW Persson är den kändis som svenskar helst vill ha som granne. Men när det kommer till vem svenskan vill ha som resesällskap halkar han ner på listan. Istället är det en skådespelerska med humor som toppar listan, skriver Expressen.

Undersökning har gjorts av onlineresebyrån eBeach.se och visar vilka fem svenska kändisar vi helst semestrar med – och vilka vi absolut inte vill ha med på en resa. Toppar listan gör Mia Skärningen, med 15 procent av rösterna.

Här är kändisarna svenskarna vill resa med:
1. Mia Skäringer
2. Familjen Parnevik
3. Mikael Persbrandt
4. Leif GW Persson
5. Kronprinsessan Viktoria

På den inte lika smickrande listan över vilka vi inte vill ha med på semestern är det bloggare, mediaprofiler och politiker som tagit sig in på listan.

Här är kändisarna svenskarna INTE vill resa med:

1. Alexandra ”Kissie” Nilsson
2. Alex Schulman och Sigge Eklund
3. Peter Jihde
4. Paulina ”Paow” Danielsson
5. Annie Lööf

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Biorecension: Vilken jävla cirkus

Två år efter succén med ”En underbar jävla jul” är Helena Bergström tillbaka med sin nya film. Så lyder domen för "Vilken jävla cirkus".

Mia Martelleur

Kl.14:53, 20 oktober, 2017

Biorecension: Vilken jävla cirkus
FOTO: Pressbild

Två år efter succén med ”En underbar jävla jul” är Helena Bergström tillbaka med sin nya film “Vilken jävla cirkus”. Utöver titlarnas inbakade svordomar finns ingen koppling filmerna emellan och den som hade hoppats på en ny mysfilm att fly senhösten med, kommer att bli besviken.

Efter att ha förlorat sitt livs kärlek dras Hugo (Gustav Lind) ner i en nedåtgående spiral. Han kan inte längre fokusera på lektionerna på Handelshögskolan och vänner och familj oroar sig för honom. En dag cyklar han omkull och hittas av unga Anna (Molly Nutley), en stum hästskötare på Cirkus Margot. Direktör Casall (Tomas von Brömssen), som kämpar med cirkusens ekonomi, ser Hugo som en skänk från ovan och ger honom en möjlighet att stanna på cirkusen och förnya sig själv.

Vilken jävla cirkus är betydligt mer dramatisk än Helena Bergströms förra film, En underbar jävla jul, som gjorde biosuccé under senhösten för ett par år sedan. Här både hemsöks och utgörs de flesta karaktärerna av olika trauman samtidigt som det finns material för att göra en gedigen feel good-film av det mörkare slaget.

Vi får exempelvis bekanta oss med en ilsken och svartsjuk clown, ett ungt kärlekspar, en förförisk akrobat och en älskvärd men hopplös cirkusdirektör. Problemet Vilken jävla cirkus ständigt brottas med är sin övertydlighet. För att förklara sina karaktärers tankegångar envisas Helena Bergström med att använda minnesbilder och övertydlig symbolik för att repetera vad vi redan vet. Det är som att hon inte litar på sin egen publik. Detta i kombination med att filmmusiken ständigt skriver oss på näsan, kommer säkerligen få en och annan biobesökare att känna sig dumförklarad – åtminstone rejält uttråkad.

De flesta skådespelarna behandlar dock sina karaktärer rätt bra. Tomas von Brömssen är som klippt och skuren för att spela den vänlige men plågade cirkusdirektören med flaskan nära till hands, fast det är framförallt Gustav Lind och Molly Nutley som stjäl rampljuset. Speciellt när de spelar mot varandra. De har en fin kemi, vilket också räddar filmen från de riktigt låga betygen.

Betyg: 

ft_betyg_2

Recensionen är skriven av våra bloggare på Filmtopp.se

 

FaktaFilm: Vilken jävla cirkus (2017)
Manus & regi: Helena Bergström
Med: Gustav Lind, Tomas von Brömssen, Molly Nutley m.fl.
Genre: Drama Speltid: 2 tim 5 min

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Nu släpper omtyckta Uppsalatrion sina debutlåtar

De har tagit Uppsala med storm – nu ska bandet släppa sina första låtar.

Johan Häll

Kl.18:58, 19 oktober, 2017

Nu släpper omtyckta Uppsalatrion sina debutlåtar
Foto: Press.

Den 26 oktober släpper Uppsalabandet Blood Red Oranges sin debut-EP som består av fem låtar inom genren rock och pop.

De beskriver också musiken som ”tydliga inslag av nostalgisk grunge”.

Bandet består av Yvonne Dahlbom (gitarr och sång), Emma Hedermo (bas och sång) och Saga Hävermark (trummor och sång).

Bandet grundades så sent som i början av 2016 och har sedan dess intagit såväl Katalin, Fyristorg och UKK och de har även hunnit med att vara på turné i Visby.

”En tydlig live-känsla genomsyrar hela produktionen, helt enkelt eftersom Blood Red Oranges är ett lysande liveband och vill förmedla det även på EP:n. Nu är de mer hungriga än någonsin, så se till att ta del av deras apelsindriv direkt”, står det i ett pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kultband kommer till Uppsala

Det har gått tre år sedan den senaste turnén – nu är kultbandet redo för nya spelningar.

Andreas Norinder

Andreas Norinder

Kl.10:07, 19 oktober, 2017

Kultband kommer till Uppsala
Nationalteatern ger sig ut på en ny turné. Foto: Wikipedia Commons

Nästa år firar Nationalteatern 40-årsjubileum och den 9 februari har Ulf Dageby och bandet turnépremiär i Jönköping.

Under våren besöker progglegenderna sedan ett antal svenska städer och den 22 februari kommer man till Uppsala och Konsert & Kongress.

Nationalteatern har album som Barn av vår tid, Doin’ the omoralisk schlagerfestival och Livet är en fest i bagaget.

FaktaNationalteatern:
Sång och gitarr - Ulf Dageby
Sång - Stefan Missios
Sång - Matilda Sjöström
Gitarr - Håkan Svensson
Keyboard - Ulf "Vinyl" Stenberg
Bas - Kalle Gustafsson Jerneholm
Trummor - Håkan Nyberg

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng