Uppsalasonen efter Leksands förlust: ”Vi spelar inte bra” | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Uppsalasonen efter Leksands förlust: ”Vi spelar inte bra”

Olle Alsing såg fram emot att möta sitt gamla lag med Leksand - men det slutade med förlust.

Johan Häll

Kl.22:26, 11 oktober, 2017

Uppsalasonen efter Leksands förlust: ”Vi spelar inte bra”
Olle Alsing. Foto: Johan Häll.

Uppsalasonen och före detta Almtunaspelaren Olle Alsing var besviken efter Leksands förlust mot Almtuna på hemmais (0–1).

– Vi gör ingen bra match helt enkelt. Jag är absolut inte nöjd med spelet. Även om vi skjuter mycket (40 skott) så måste vi gå på returer. Målvakten släpper en del, där måste vi vara på plats och ta dom, säger Olle Alsing.

LÄS MER: 17 sekunder räckte för Almtuna i Leksand

LÄS OCKSÅ: 17 sekunder räckte för Almtuna i Leksand

Hur ska ni ändra på det här?
– Vi får ladda om helt enkelt och kolla vad vi gör bra och mindre bra och ändra på det. Vi måste få lite mer energi i spelet och vilja spela hockey och ha kul där ute, vi har inte kul. Det var dåligt idag.

Hur tungt var baklängesmålet efter 17 sekunder?
– Klart det är skönare att leda än att ligga under efter 17 sekunder som idag. Det finns jättemycket man kan gå in och peta på.

LÄS OCKSÅ: Från division 1 till matchhjälte i Leksand: ”Det trodde man inte”

Vad säger du om målet?
– Jag var på isen. Vi försökte spela oss ur zon men misslyckas. Det blir turbulent och vi hittar inte tillbaka till våra positioner. Vi är inte med från start.

Hur kändes det annars att spela mot Almtuna?
– Det är klart det var speciellt. Jag känner nästan alla i laget och jag hade sett fram emot matchen och få sätta dit dom. Jag får vänta till nästa gång, säger Olle Alsing.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLART: Landslagstjärnan väljer Brynäs

Almtuna får vänta på återkomsten.

Viktor Andersson

Kl.16:01, 6 februari, 2018

KLART: Landslagstjärnan väljer Brynäs
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN.

Uppsalasonen och den före detta Almtunastjärnan Nicklas Danielsson är nu helt klart för Brynäs. Det meddelade klubben på en presskonferens under tisdagseftermiddagen.

Övergången avslöjades tidigare under dagen av Gefle Dagblad men nu är det alltså helt klart med en återkomst.

LÄS MER: Förre Almtunastjärnan flyttar hem – väljer Brynäs

Danielsson vänder hem till Sverige efter sex år utomlands. Stjärnan, som har tre världsmästerskap, varav ett VM-guld på meritlistan, har skrivit på ett kontrakt med sin förra klubb Brynäs.

Han kommer att ansluta till klubben inför nästa säsong, och har skrivit på ett treårskontrakt.

”Nicklas är en teknisk, snabb högerskytt och mycket bra på att hitta nätet. Under den här säsongen i Lausanne har han producerat 47 poäng på 46 matcher via 23 mål och 24 assist, beskriver klubben på hemsida”.

”Att det blev Brynäs var rätt givet. Jag gick hockeygymnasiet här i två år och man kan väl säga att karriären började här. Sedan har jag följt Brynäs under några år och tycker att laget spelar den typ av hockey som är rolig både att titta på och spela. Det är mycket fart och man vill verkligen lira pucken snabbt. Ett spel som jag gärna vill vara en del av. Dessutom känner jag ju för Brynäs. Från dag ett när vi sade att vi skulle hem, familjen och jag, så var Brynäs laget. Nu är det en härlig dag i dag när jag får skriva kontraktet, säger Nicklas Danielsson”.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Almtuna–Vita Hästen 2–1

Almtuna visar storform – tog tredje raka segern

Almtuna avfärdade Vita Hästen med 2–1.

André Eriksson

Kl.21:59, 8 december, 2017

Almtuna visar storform – tog tredje raka segern
Oscar Fröberg.

1107 åskådare i Gränbyhallen fick se Almtuna IS ta sin tredje raka seger och därmed avancera upp till en fjärdeplats i hockeyallsvenskan.

Segerorganisatör blev Christian Blomqvist som satte det avgörande 2–1-målet med tio minuter kvar.

Bortalaget Vita Hästen pressade på för en kvittering och pepprade Oscar Fröberg med skott i den tredje perioden – men Almtunamålvakten spikade igen fullständigt och bar hemmalaget till deras tredje raka seger.

I en tajt och jämn tabell ligger nu Almtuna på en fjärdeplats, med bara två poäng upp till förstaplatsen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Dubbla trendbrott när Almtuna sköt två sena mål: ”Fantastiskt jobb”

Almtuna tog tre poäng i hemmamötet med Västervik (4–1) och bröt den negativa trenden på tre raka förluster.

Johan Häll

Kl.21:23, 4 oktober, 2017

Dubbla trendbrott när Almtuna sköt två sena mål: ”Fantastiskt jobb”
Foto: Erik Simander/Bildbyrån (arkiv).

Almtuna bröt trenden på tre raka förluster i hemmamötet med Västervik (4–1) – och lagets första seger för säsongen i Gränbyhallen blev samtidigt ett faktum.

– Alla gör ett fantastiskt jobb i försvarszon och anfallszon. Vi chippar ut pucken i rätt lägen och var det tätare laget och vann rättvist, säger Almtunas målvakt Oscar Fröberg.

Hemmalaget fick dock en rejäl mardrömsstart när Jörgen Karterud satte sitt första mål för säsongen efter att ha överlistat Almtunas målvakt Oscar Fröberg efter bara 22 sekunder spel.

En extra tung start för ett lag som kom till spel med tre raka förluster.

– Det var så klart en tuff start att släppa in det första skottet efter 22 sekunder. Det var lite oflyt men vi accepterade det och jobbade på, säger Oscar Fröberg.

– Pinsamt nog trodde jag först att det var hög klubba men nu i efterhand hörde jag att den gick rakt in. Men det är klart man känner ”fan”, men det är bara att bita i det sura äpplet och gnugga på. Man kan inte ge upp efter 22 sekunder, det var mycket kvar att spela och det var bara att  fortsätta köra mitt spel och fokusera på mitt och det gick bra idag.

Västervik var strået vassare i första perioden och Almtuna ska vara glada över utvecklingen mot slutet.

Först kvitterade Oscar Milton med ett rappt skott i krysset ur snäv vinkel – och när Christian Blomqvist också drog till med en kanon i krysset, i spel fem mot fyra, betydde det ledning 2–1 och matchuret stod då 19.21 i första perioden. Detta var nyförvärvet från Arlanda Wings allra första mål i Hockeyallsvenskan.

Det var två sena mål som var grunden till tre poäng.

42 sekunder före den andra pausvilan blev Fredrik Forsberg frispelad och lurade målvakten innan han satte pucken i nät till 4–1.

– Det är klart viktigt med sena mål. Man kan inte gå och hoppas att göra sena mål varje match men det är jätteskön när man får de målen. Och tvärtom jobbigt för motståndarna att släppa in sena mål så sent. Men för oss var det otroligt skönt.

I den tredje perioden hade Almtuna full kontroll på sin ledning även om Oscar Fröberg tvingades till några vassa räddningar i box play i slutskedet, tre minuter i spel fyra mot fem och två minuter tre mot fem.

– Jag fick jobba men samtidigt plockade vi otroligt många skott i boxen och killarna framför mig gör ett otroligt bra jobb. När det blev lägen tog jag de skotten annars var det bra jobb av boxen, säger Oscar Fröberg.

Almtuna ligger på en åttonde plats och har sju inspelade poäng efter fem omgångar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ska Almtuna vinna mot Timrå: ”Vi måste ändra på det”

En seger och en förlust är Almtunas facit så här långt. Victor Rollin Carlsson har receptet för seger i kvällens bortamöte med Timrå.

Johan Häll

Kl.14:57, 26 september, 2017

Så ska Almtuna vinna mot Timrå: ”Vi måste ändra på det”
Foto: Bildbyrån.

Almtuna inledde säsongen med en stark bortaseger mot Tingsryd i den hockeyallsvenska premiären men i hemmaentrén i Gränbyhallen tog det tvärstopp mot AIK (2–4).

I kväll spelar Uppsalalaget mot Timrå på bortais – ett lag som har en seger och en förlust så här inledningsvis.

– Vi måste börja vinna närkamper. Det är det vi måste lägga stor vikt vid och vi måste vara med i matchtempot och hitta spelare med puck igen och spela ett rakare spel än senast mot AIK. Sedan brukar det bli tajta matcher mot Timrå som åker mycket skridskor och det är så vi också vill spela, säger Almtunas assisterande lagkapten Victor Rollin Carlsson.

Vad säger du om er inledning annars?
– Jag tycker vi har sett ganska stabila ut. Det var väl mot AIK som vi inte kom upp i den nivån vi vill men vi har kollat mycket på video och försökt se vad vi brast i och där ska vi försöka hitta rätt idag.

Vad gick fel mot AIK?
– Det är framför allt passningsspelet tillsammans med att vi måste tävla mer för att vinna närkamper. Tittar vi närmare på den matchen förlorade vi många närkamper och vi spelade för dåligt med puck.

LÄS OCKSÅ: En slägga från blå avgjorde Almtunas premiär

Ni hämtade upp 0–4 till 2–4 i sista perioden. Är det något ni tar med er?
– Det får vi väl ändå göra. Jag tycker, trots att vi spelar ganska risigt, att vi skapar en hel del vassa chanser och det får vi ta med oss, Men annars försöker vi nu studsa tillbaka och spela som vi gjorde på försäsongen och i den första matchen mot Tingsryd. Det är ny match nu och vi måste glömma det som varit.

Ett mål i premiären från din sida. Är du nöjd med din start på säsongen?
– Det känns bra och det är väldigt skönt att ha en hel sommarfys i ryggen och vara med från start som jag inte varit de senaste två åren på grund av skadebekymmer. Jag känner mig piggare än på länge och det känns som det kan bli en rolig säsong där vi kan knäppa många på näsan.

LÄS OCKSÅ: Inställt fredagsmys i Gränbyhallen

Det måste vara en stor skillnad att vara med och vara tillgänglig direkt från start?
– Visst är det så. Det är annorlunda med självförtroendet också. Under försäsongen kan man testa lite saker som man inte kan göra när det handlar om poäng. Jag vill kunna producera mer framåt och det känns bra nu, säger Victor Rollin Carlsson.

Timrå–Almtuna startar klockan 19.00.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

En slägga från blå avgjorde Almtunas premiär

Almtuna fick en smakstart på Hockeyallsvenskan.

Johan Häll

Kl.21:14, 20 september, 2017

En slägga från blå avgjorde Almtunas premiär
Albin Carlson jublar efter sitt 2–0-mål. Foto: Johan Häll.

Almtunas fina försäsong har gett ett gott självförtroende.
Uppsalalaget fick bästa tänkbara start när man tog tre poäng borta mot svårspelande Tingsryd (2–0) i premiären av Hockeyallsvenskan.

De två målvakterna, Niklas Rubin i Tingsryd och Oscar Fröberg i Almtuna, såg länge till att hålla matchen mållös.

Det var först i inledningen av tredje perioden som Almtuna kunde spräcka nollan efter ett friläge och distinkt avslut av forwarden Fredrik Forsberg.
När Oscar Holst tvingades nöta bänk i utvisningsbåset slog Albin Carlson strax därefter till med en rejäl projektil och det var plötsligt 0–2 på resultattavlan.

Tingsryd kämpade för att spräcka nollan, och hade bland annat två raka power play-spel i slutminuterna – men istället satte Victor Rollin-Carlsson 3–0 i tom bur.

En riktig smakstart för Almtuna som på fredag tar emot AIK i Gränbyhallen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng