Almtunas repris: Snabba mål och ny poäng

Almtuna hade en ny trepoängare inom sikte – men laget tappade och föll efter förlängning hemma mot Björklöven (3–4).

Johan Häll

Kl.21:25, 13 oktober, 2017

Almtunas repris: Snabba mål och ny poäng
Foto: Anders Bjurš/Bildbyrån.

Mot Leksand senast gjort Almtuna mål efter 17 sekunder och vann med 1–0.
Lagets förmåga att sätta tidiga mål fortsatte på fredagskvällen i hemmamötet med Björklöven.

Redan efter 54 sekunder slog David Vallorani till med ett slagskott strax innanför blå. Det väl trafikerat framför Björklövens målvakt Adam Werner som var chanslös på skottet. Målet var kanadensarens allra första mål i Hockeyallsvenskan efter att tidigare under säsongen skrapat ihop tre assist på kontot.

Hemmalaget trummade vidare och hade medvind i jakten på sin fjärde raka fullpoängare, och efter 11.29 var det Jacob Svenssons tur att slå till med sitt första mål för säsongen. Det var ett hårt skott från blålinjen och även vid det här skottögonblicket var det mycket folk framför kassen och Werner hade inte mycket att göra på det målet heller.

Det här med tidiga mål sannerligen ha blivit Almtunas melodi på allvar. Andra perioden var bara 26 sekunder gammal när Ludvig Nilsson slog in 3–1.

Ny seger var i sikte men två utvisningar ställde till det. Björklöven fick chans att spela fem mot tre i 46 sekunder och Austin Farley hann då sätta reduceringen – och för att inte det var nog tryckte han även in kvitteringspucken i inledningen av tredje perioden.

Båda lagen hade chanser att avgöra men matchen gick till förlängning. Där bjöd  Axel Ottosson på ett hårt skott i stolpen, men han fångade upp returen, och bjöd på en soloprestation och avgjorde mötet.

Två poäng till Björklöven.

Almtunas svit på tre raka fullpoängare bröts därmed – men man har trots allt fem raka matcher utan förlust efter 60 minuters spel. Det är så klart mycket starkt.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Almtunas sköna trendbrott mot AIK

Efter fyra raka förluster kom äntligen trendbrottet för Almtuna som bortavann mot topplaget.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:24, 4 november, 2017

Almtunas sköna trendbrott mot AIK
Kanadensaren Luke Pither gjorde segermålet mot AIKŒ. Foto: PäŠr Olert / Bildbyrån.

Almtuna är åter ett vinnande lag. Efter fyra raka förluster blev det tre viktiga poäng borta mot topplaget AIK”Hovet”.

Victor Rollin-Carlsson, framspelad av Jakob Ragnarsson, kunde skjuta ledningsmålet efter 10.09 i första perioden. Ett vackert mål signerat Ragnarsson som bara fem minuter senare också spelade fram till kanadensaren Luke Pither som såg till att Uppsalalaget hade en 2–0 ledning efter första perioden.

Den ledningen stod sig länge. Det krävdes spel i fem mot tre innan AIK och Christian Sandberg fick in pucken bakom en strålande Arvkid Ljung i Almtunas mål.

I det efterföljande fyra mot fem spelet var det dock Almtuna som var närmast att punktera matchen då man fick två frilägen. Men Erik Källman i hemmamålet kunde rädda båda chanserna och avslutningen blev minst sagt spännande.

Det blev mycket AIK i slutminuterna, vilket också öppnade för ytterligare frilägen för Almtuna som dock inte gjorde något mer mål. Men det spelade ingen roll när inte heller AIK fick hål på Arvid Ljung.

FaktaHockeyallsvenskan
AIK–Almtuna 1–2
(0–2, 0–0, 1–0)
Målen: 0–1 (10.09) Victor Rollin-Carlsson (Jakob Ragnarsson, Linus Rotbakken), 0–2 (15.32) Luke Pither (Jakob Ragnarsson, Lucas Sandström), 1–2 (47.00) Christian Sandberg (Anton Holm, Eric Castonguay).
Skotten: 35–22 (7–11, 19–7, 9–4)
Publik: 3 300 (Johanneshov)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ragnarssons första fullträff räckte inte för Almtuna

Almtunas trista trend fortsatte även i hemmamatchen mot Tingsryd.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:27, 31 oktober, 2017

Ragnarssons första fullträff räckte inte för Almtuna
Jakob Ragnarssons första mål räckte inte till poäng. Foto: Erik Simander / Bildbyrån.

Ett ineffektivt Almtuna fick vänta i nästan 50 minuter innan Jakob Ragnarsson, med sitt första hockeyallsvenska mål i karriären, göra Almtunas första mål och kvittera till 1–1 med klockan på 9.16 i den tredje perioden.

Men vändningen uteblev för Almtuna, strax efter kvitteringen kunde i stället Tingsryd och Mats Josten Fröshaug kontra in 2–1 som till slut blev 4–1 för gästerna efter två mål i tom bur.

En ny förlust för Almtuna alltså som inte har en seger på de fyra senaste matcherna i Hockeyallsvenskan, vilket också syns i tabellen där Almtuna har rasat från en andra till sjunde plats.

FaktaHockeyallsvenskan
Almtuna–Tingsryd 1–4
(0–1, 0–0, 1–3)
Målen: 0–1 (18.35) Daniel Öhrn (Emil Forslund, Daniel Norbe), 1–1 (49.16) Jakob Ragnarsson (David Vallorani, Daniel Ljunggren), 1–2 (56.57) Mats Josten Fröshaug (Jakob Dahlström, Mikael Frycklund), 1–3 (58.52) Mikael Frycklund (Daniel Öhrn), 1–4 (59.20) Hannes Johansson.
Publik: 1 147 (Gränbyhallen)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Almtunas trendbrott inte tillräckligt bra

Trendbrott – men inte ett tillräckligt bra sådant. Så kan man sammanfatta Almtunas match mot Pantern.

Johan Häll

Kl.21:37, 27 oktober, 2017

Almtunas trendbrott inte tillräckligt bra
Foto: Johan Lšöf/Bildbyrån.

Almtuna som blivit nollat de två senaste matcherna, mot Södertälje hemma (0–2) och Vita Hästen borta (0–7) bröt trenden i hemmamötet med Pantern (1–3) på fredagskvällen, genom att göra mål.

Det var också ett glädjebesked att det var Oscar Pentler, den egna produkten, som bröt Almtunas måltorka när matchuret stod på 18.24 i den första perioden.
18-åringen överlistade Panterns målvakt Robin Jensen på ett friläge och gjorde sitt första mål för Almtuna och i Hockeyallsvenskan.

Uppsalalaget hade ledningen efter den första perioden och även om skotten var 7–12 var det en rättvist sådan då man skapat fler målchanser än skåningarna.

Men trots det trendbrottet, målet alltså, blev det återigen noll poäng i ett Almtuna som för ett par veckor sedan radade upp segrar och låg tvåa i tabellen.

Pantern vände och tog tre poäng, och det började med att Sebastian Dyk bokstavligen vräkte in kvitteringen från nära i slutet av den andra perioden.

Almtuna verkar sakna självförtroende då många avslut var rent av svaga, och det bäddade upp för Pantern som först ordnade 2–1 i spel fem mot fyra i tredje perioden när Dennis Svensson slog in 2–1 och när Robin Dahse ordnade 3–1 i tom bur var Panterns seger ett faktum.

Almtuna halkar ner till en sjätte plats i tabellen, och Pantern är ny trea.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Almtuna slarvade bort segersviten

Bäst i två perioder – ändå blev Almtuna nollade av jumbon på hemmaplan i Gränbyhallen.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:25, 20 oktober, 2017

Almtuna slarvade bort segersviten
Jumbo i Hockeyallsvenskan. Men mot Almtuna fortsatte Södertälje på sin positiva formkurva och passade på att sätta stopp för Almtunas segersvit. Foto: Olle Wande / BildbyrŒån.

Almtunas segersvit tog slut på fredagskvällen. Trots att laget var bättre än Södertälje i två perioder var det jumbon som var i ledningen inför slutperioden efter matchens enda mål inprickat av Thom Flodkvist i första perioden.

Den tredje hann knappt börja innan det ringde bakom Arvid Ljung i hemmamålet igen. Klockan stod på 3.57 i slutperioden när Fredric Weigel prickade in 2–0 för Södertälje som också blev slutresultatet sedan förre Almtunamålvakten George Sörensen spikat igen sin kassen.

För Almtuna väntar nästa bortamatch efter en rad hemmamatcher när laget beger sig till Norrköping och Himmelstalundshallen för att möta Vita Hästen. Ett Vita Hästen som åkte på en rejäl stjärnsmäll hemma mot AIK ikväll (förlust med 2–8).

 

FaktaHockeyallsvenskan
Almtuna IS–Södertälje SK 0–2
(0–1, 0–0, 0–1)
Målen: 0–1 (06.48) Thom Flodkvist (Thomas Valkvae-Olsen), 0–2 (43.57) Fredric Weigel.
Skotten: 33–16 (12–6, 12–5, 9–5).
Publik: 1 517 (Gränbyhallen).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ska Almtuna vinna mot jumbon

Almtuna är tvåa i Hockeyallsvenskan – och på fredagskvällen tar laget emot jumbon SSK. Så här säger lagets poängkung Fredrik Forsberg inför mötet.

Johan Häll

Kl.15:00, 20 oktober, 2017

Så ska Almtuna vinna mot jumbon
Fredrik Forsberg. Foto: Bildbyrån.

Almtuna är tvåa i Hockeyallsvenskan efter tio omgångar och på fredagskvällen tar man emot Södertälje på hemmais – ett lag som, trots jumboplatsen, sprattlat till och börjat plocka poäng efter en riktigt tung inledning på säsongen.

– Det känns bra. Vi har bra matcher i ryggen och det är en bra stämning i truppen, säger Almtunas forward Fredrik Forsberg.

– Södertälje är inget lag man ska underskatta. Det ska man inte göra med något lag i serien heller för alla kan slå alla. Vi måste vara förberedda på att göra det alla ska göra och inte slappna av, utan vi ska gå ut och spela vårt spel.

Spelschemat är tätt just nu men det är inget som verkar påverka spelarna i laget.

– Nej, vi trivs bra med det och alla vill spela matcher och det är bara kul att spela match. Men det blir lite jobbigare när det blir luckor och när det är fler än tre dagar mellan varje match. Nu kommer in i matchtempo och vet man vad man ska göra hela tiden.

På tio matcher har Fredrik Forsberg mäktat med sex mål och två assist – vilket ger honom en ledning i lagets interna poängliga. Det är alltså spelaren som under fjolåret var inlånad till laget i sju matcher (1+0) men som annars spelade med Väsby i division 1.

– Jag kunde inte få en bättre start. Det bygger upp självförtroendet mer och mer och det är kul att det gått så bra.

Hur ska du fortsätta på den vägen?
– 
Det jag gjort hittills är att utveckla mitt egen spel som hockeyspelare. Jag har  kommit till jobbet och gjort jobbet varje dag. Det ska jag fortsätta med.

LÄS OCKSÅ: Almtunas supervändning knäckte Modo

Senast mot Modo (4–2) släppte Almtuna in 0–1-pucken i boxplay bara 26 sekunder före första pausvilan och det var en period laget inte var nöjd med. Detta vill man inte upprepa.

– Första perioden kände vi inte igen oss riktigt. Men sedan går vi ihop som ett lag inför andra perioden och visar hur vi ska spela och kommer ut efter andra med 3-1 och det är starkt gjort av oss och laget och det visade vad vi kan spela för hockey.

Har ni pratat något om den första perioden mot Modo inför kvällens möte med SSK?
– Inte så mycket men lite har vi pratat om den, absolut. Alla vet vad vi ska göra och förhoppningsvis händer det inte igen.

Nedsläpp klockan 19 i Gränbyhallen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng