Almtunas sköna trendbrott mot AIK

Efter fyra raka förluster kom äntligen trendbrottet för Almtuna som bortavann mot topplaget.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:24, 4 november, 2017

Almtunas sköna trendbrott mot AIK
Kanadensaren Luke Pither gjorde segermålet mot AIKŒ. Foto: PäŠr Olert / Bildbyrån.

Almtuna är åter ett vinnande lag. Efter fyra raka förluster blev det tre viktiga poäng borta mot topplaget AIK”Hovet”.

Victor Rollin-Carlsson, framspelad av Jakob Ragnarsson, kunde skjuta ledningsmålet efter 10.09 i första perioden. Ett vackert mål signerat Ragnarsson som bara fem minuter senare också spelade fram till kanadensaren Luke Pither som såg till att Uppsalalaget hade en 2–0 ledning efter första perioden.

Den ledningen stod sig länge. Det krävdes spel i fem mot tre innan AIK och Christian Sandberg fick in pucken bakom en strålande Arvkid Ljung i Almtunas mål.

I det efterföljande fyra mot fem spelet var det dock Almtuna som var närmast att punktera matchen då man fick två frilägen. Men Erik Källman i hemmamålet kunde rädda båda chanserna och avslutningen blev minst sagt spännande.

Det blev mycket AIK i slutminuterna, vilket också öppnade för ytterligare frilägen för Almtuna som dock inte gjorde något mer mål. Men det spelade ingen roll när inte heller AIK fick hål på Arvid Ljung.

FaktaHockeyallsvenskan
AIK–Almtuna 1–2
(0–2, 0–0, 1–0)
Målen: 0–1 (10.09) Victor Rollin-Carlsson (Jakob Ragnarsson, Linus Rotbakken), 0–2 (15.32) Luke Pither (Jakob Ragnarsson, Lucas Sandström), 1–2 (47.00) Christian Sandberg (Anton Holm, Eric Castonguay).
Skotten: 35–22 (7–11, 19–7, 9–4)
Publik: 3 300 (Johanneshov)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Ragnarssons första fullträff räckte inte för Almtuna

Almtunas trista trend fortsatte även i hemmamatchen mot Tingsryd.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:27, 31 oktober, 2017

Ragnarssons första fullträff räckte inte för Almtuna
Jakob Ragnarssons första mål räckte inte till poäng. Foto: Erik Simander / Bildbyrån.

Ett ineffektivt Almtuna fick vänta i nästan 50 minuter innan Jakob Ragnarsson, med sitt första hockeyallsvenska mål i karriären, göra Almtunas första mål och kvittera till 1–1 med klockan på 9.16 i den tredje perioden.

Men vändningen uteblev för Almtuna, strax efter kvitteringen kunde i stället Tingsryd och Mats Josten Fröshaug kontra in 2–1 som till slut blev 4–1 för gästerna efter två mål i tom bur.

En ny förlust för Almtuna alltså som inte har en seger på de fyra senaste matcherna i Hockeyallsvenskan, vilket också syns i tabellen där Almtuna har rasat från en andra till sjunde plats.

FaktaHockeyallsvenskan
Almtuna–Tingsryd 1–4
(0–1, 0–0, 1–3)
Målen: 0–1 (18.35) Daniel Öhrn (Emil Forslund, Daniel Norbe), 1–1 (49.16) Jakob Ragnarsson (David Vallorani, Daniel Ljunggren), 1–2 (56.57) Mats Josten Fröshaug (Jakob Dahlström, Mikael Frycklund), 1–3 (58.52) Mikael Frycklund (Daniel Öhrn), 1–4 (59.20) Hannes Johansson.
Publik: 1 147 (Gränbyhallen)

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Almtunas trendbrott inte tillräckligt bra

Trendbrott – men inte ett tillräckligt bra sådant. Så kan man sammanfatta Almtunas match mot Pantern.

Johan Häll

Kl.21:37, 27 oktober, 2017

Almtunas trendbrott inte tillräckligt bra
Foto: Johan Lšöf/Bildbyrån.

Almtuna som blivit nollat de två senaste matcherna, mot Södertälje hemma (0–2) och Vita Hästen borta (0–7) bröt trenden i hemmamötet med Pantern (1–3) på fredagskvällen, genom att göra mål.

Det var också ett glädjebesked att det var Oscar Pentler, den egna produkten, som bröt Almtunas måltorka när matchuret stod på 18.24 i den första perioden.
18-åringen överlistade Panterns målvakt Robin Jensen på ett friläge och gjorde sitt första mål för Almtuna och i Hockeyallsvenskan.

Uppsalalaget hade ledningen efter den första perioden och även om skotten var 7–12 var det en rättvist sådan då man skapat fler målchanser än skåningarna.

Men trots det trendbrottet, målet alltså, blev det återigen noll poäng i ett Almtuna som för ett par veckor sedan radade upp segrar och låg tvåa i tabellen.

Pantern vände och tog tre poäng, och det började med att Sebastian Dyk bokstavligen vräkte in kvitteringen från nära i slutet av den andra perioden.

Almtuna verkar sakna självförtroende då många avslut var rent av svaga, och det bäddade upp för Pantern som först ordnade 2–1 i spel fem mot fyra i tredje perioden när Dennis Svensson slog in 2–1 och när Robin Dahse ordnade 3–1 i tom bur var Panterns seger ett faktum.

Almtuna halkar ner till en sjätte plats i tabellen, och Pantern är ny trea.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Almtuna slarvade bort segersviten

Bäst i två perioder – ändå blev Almtuna nollade av jumbon på hemmaplan i Gränbyhallen.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:25, 20 oktober, 2017

Almtuna slarvade bort segersviten
Jumbo i Hockeyallsvenskan. Men mot Almtuna fortsatte Södertälje på sin positiva formkurva och passade på att sätta stopp för Almtunas segersvit. Foto: Olle Wande / BildbyrŒån.

Almtunas segersvit tog slut på fredagskvällen. Trots att laget var bättre än Södertälje i två perioder var det jumbon som var i ledningen inför slutperioden efter matchens enda mål inprickat av Thom Flodkvist i första perioden.

Den tredje hann knappt börja innan det ringde bakom Arvid Ljung i hemmamålet igen. Klockan stod på 3.57 i slutperioden när Fredric Weigel prickade in 2–0 för Södertälje som också blev slutresultatet sedan förre Almtunamålvakten George Sörensen spikat igen sin kassen.

För Almtuna väntar nästa bortamatch efter en rad hemmamatcher när laget beger sig till Norrköping och Himmelstalundshallen för att möta Vita Hästen. Ett Vita Hästen som åkte på en rejäl stjärnsmäll hemma mot AIK ikväll (förlust med 2–8).

 

FaktaHockeyallsvenskan
Almtuna IS–Södertälje SK 0–2
(0–1, 0–0, 0–1)
Målen: 0–1 (06.48) Thom Flodkvist (Thomas Valkvae-Olsen), 0–2 (43.57) Fredric Weigel.
Skotten: 33–16 (12–6, 12–5, 9–5).
Publik: 1 517 (Gränbyhallen).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ska Almtuna vinna mot jumbon

Almtuna är tvåa i Hockeyallsvenskan – och på fredagskvällen tar laget emot jumbon SSK. Så här säger lagets poängkung Fredrik Forsberg inför mötet.

Johan Häll

Kl.15:00, 20 oktober, 2017

Så ska Almtuna vinna mot jumbon
Fredrik Forsberg. Foto: Bildbyrån.

Almtuna är tvåa i Hockeyallsvenskan efter tio omgångar och på fredagskvällen tar man emot Södertälje på hemmais – ett lag som, trots jumboplatsen, sprattlat till och börjat plocka poäng efter en riktigt tung inledning på säsongen.

– Det känns bra. Vi har bra matcher i ryggen och det är en bra stämning i truppen, säger Almtunas forward Fredrik Forsberg.

– Södertälje är inget lag man ska underskatta. Det ska man inte göra med något lag i serien heller för alla kan slå alla. Vi måste vara förberedda på att göra det alla ska göra och inte slappna av, utan vi ska gå ut och spela vårt spel.

Spelschemat är tätt just nu men det är inget som verkar påverka spelarna i laget.

– Nej, vi trivs bra med det och alla vill spela matcher och det är bara kul att spela match. Men det blir lite jobbigare när det blir luckor och när det är fler än tre dagar mellan varje match. Nu kommer in i matchtempo och vet man vad man ska göra hela tiden.

På tio matcher har Fredrik Forsberg mäktat med sex mål och två assist – vilket ger honom en ledning i lagets interna poängliga. Det är alltså spelaren som under fjolåret var inlånad till laget i sju matcher (1+0) men som annars spelade med Väsby i division 1.

– Jag kunde inte få en bättre start. Det bygger upp självförtroendet mer och mer och det är kul att det gått så bra.

Hur ska du fortsätta på den vägen?
– 
Det jag gjort hittills är att utveckla mitt egen spel som hockeyspelare. Jag har  kommit till jobbet och gjort jobbet varje dag. Det ska jag fortsätta med.

LÄS OCKSÅ: Almtunas supervändning knäckte Modo

Senast mot Modo (4–2) släppte Almtuna in 0–1-pucken i boxplay bara 26 sekunder före första pausvilan och det var en period laget inte var nöjd med. Detta vill man inte upprepa.

– Första perioden kände vi inte igen oss riktigt. Men sedan går vi ihop som ett lag inför andra perioden och visar hur vi ska spela och kommer ut efter andra med 3-1 och det är starkt gjort av oss och laget och det visade vad vi kan spela för hockey.

Har ni pratat något om den första perioden mot Modo inför kvällens möte med SSK?
– Inte så mycket men lite har vi pratat om den, absolut. Alla vet vad vi ska göra och förhoppningsvis händer det inte igen.

Nedsläpp klockan 19 i Gränbyhallen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Almtunas supervändning knäckte Modo: ”Vi hade några sköna minuter där”

Åtta och en halv minut. Det var vad Almtuna behövde för att knäcka Modo på hemmaplan och ta klivet upp på samma poäng som serieledande Timrå i hockeyallsvenskan.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:39, 17 oktober, 2017

Almtunas supervändning knäckte Modo: ”Vi hade några sköna minuter där”
Arvid Ljung släppte bara två puckar bakom sig när Almtunas vann mot Modo. Foto: PäŠr Olert / Bildbyrån.

Almtuna är ny tabelltvåa i Hockeyallsvenskan efter femte segern på sex matcher. Detta trots Modos ledningsmål blott 26 sekunder från slutet av den första perioden. En smått galen vändning med tre hemmamål på åtta minuter i mittperioden knäckte sedan gästerna från Ångermanland.

 

LÄS MER: Så jobbar Almtuna för att fortsätta vinna

– Vi har kommit igång riktigt bra och alla jobbar verkligen stenhårt för varandra. Då kommer också målen, säger John Dahlström som själv fullbordade superväningen i mittperioden.

– Det kändes riktigt gott. Vi hade några sköna minuter där i andra.

Läs också: Så jobbar Almtuna för att fortsätta vinna

Klockan stod på 19.34 i den första perioden och Almtuna hade precis klarat av spel tre mot fem när Sam Marklund till slut kunde hitta luckan bakom Arvid Ljung i hemmamålet. En rejäl kalldusch i en första period som hade mer att önska.

Läs också: Almtuna skrev hockeyhistoria – här är rekordet

I den andra gick det snabbt. Redan efter 1.32 kunde Daniel Ljunggren dundra in kvitteringen i spel fem mot fyra sedan Modo dragit på sig ett onödigt lagstraff. Dryga minuten senare kunde även Ludvig Nilsson fullborda vändningen när han skickade in 2–1 som också blev 3–1 efter John Dahlströms mål med klockan på 8.33 i mittperioden.

Modo skapade lite spänning i slutperioden. Fredrik Forsberg, Almtunas poängkung i de inledande omgångarna, fick lämna matchen efter ett matchstraff (tackling mot huvudet) och strax efter fick Modo även chansen i spel fem mot tre efter en ”puck out” av hemmalaget. Den chansen tog Patrik Karlkvist som pricksköt in reduceringen omgående.

Någon kvittering kom det dock inte, och tacka målvakten Arvid Ljung för det som stod för en nästan omänsklig räddning efter att Modo plockat målvakten.

I stället fick Almtuna och kanadensaren Luke Pither sista ordet när han kunde skjuta 4–2 i tom bur – och därmed kliva upp på samma poäng som serieledande Timrå i den hockeyallsvenska tabellen. Något som experterna knappast hade förutspått inför säsongen.

– Vi har alltid trott på oss själva, vad andra tycker får stå för dem, fortsätter John Dahlström.

Vad säger du om Arvid Ljungs räddning i slutet?
– Makalöst.

 

FaktaHockeyallsvenskan
Almtuna IS–Modo 4–2
(0–1, 3–0, 1–1)
Målen: 0–1 (19.34) Sam Marklund (Marcus Oskarsson), 1–1 (21.32) Daniel Ljunggren (David Vallorani), 2–1 (22.58) Ludvig Nilsson (Albin Carlson), 3–1 (28.33) John Dahlström (Jacob Svensson, Lucas Sandström), 3–2 (52.05) Patrik Karlkvist (Oscar Öhman, Jesper Sellgren), 4–2 (59.) Luke Pither (Daniel Ljunggren, Albin Carlson).
Skotten: 23–20 (6–7, 10–6, 7–7)
Publik: 1 827 (Gränby ishall).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng