JUST NU:

SMHI varnar alla trafikanter

Varningen kan komma att uppgraderas till en högre varningsklass.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.17:19, 16 november, 2017

SMHI varnar alla trafikanter
FOTO: Arkiv

Vid klockan 15.21 under eftermiddagen gick SMHI ut med en klass 1-varning rörande ishalka för Uppsala län. Varningen ska främst gälla ishalka under fredag morgon i samband med uppklarning och snabbt fallande temperatur över våta vägytor.

Om prognosen ändras till kraftigare underkylt regn med tre millimeter eller mer inom sex timmar uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Läsarbild i Uppsala ger hopp om våren

Med tanke på Alla hjärtans dag tänkte vi på 24Uppsala värma Uppsalaborna med ett vårtecken som en läsare skickade in under dagen.

Hero Amin

Kl.15:49, 14 februari, 2018

Läsarbild i Uppsala ger hopp om våren
Foto: Lena Johansson.

Så här års kan många känna sig trötta på det omväxlande kyliga vintervädret. Något som då kan väcka hopp om att våren snart här är att se sig om efter vårtecken. Det gjorde Lena Johansson när hon var ute för att rasta hunden.

På bilden som hon skickade in till redaktionen växer en blomma upp ur isen som omger den, liksom en symbolik för den nalkandes våren som snart är här och solen som kommer spräcka igenom vintermörkret.

– Det finns hopp !!! Hittade denna på hundpromenaden i Stabby idag. Underbart:), skriver Lena Johansson i mejlet.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SMHI: Så ser veckans prognos ut i Uppsala

Veckan inleds med snöblandat regn som från onsdag övergår i ett molnigt till halvklart väder. Ett helt enkelt vanligt februariväder med andra ord.

Hero Amin

Kl.10:08, 12 februari, 2018

2 bilder
  • Foto: Pixabay.
    Foto: Pixabay.
  • Foto: Skärmdump SMHI.
    Foto: Skärmdump SMHI.

Under måndagen ser väderprognosen för Östra Svealand ut att fortsätta med ett mulet, snöigt och blött väderläge som framåt klockan 11.00 kommer övergå till regn, vilket kommer ge upphov till blötsnö. Dock kommer de gråa molnen avta framåt klockan 12.00 och leder till ett halvklart väder. Dock blir det under resten av eftermiddagen och kvällen mulet till halvklart och snöblandat regn igen. 0-3 plusgrader, i natt ca noll.

Tisdagen väder: Mindre nederbörd än under måndagen och mest mulet.

Onsdagen: Mindre nederbörd och halvklart.

Torsdagen är det återigen mulet och fredagsvädret kommer vara som det varit under resten av veckan.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SMHI: Så ser helgens prognos ut i Uppsala

Det ser ut att dröja innan kylan försvinner.

Michael Olsson

Kl.18:01, 9 februari, 2018

SMHI: Så ser helgens prognos ut i Uppsala
Foto: Pixabay

Tidigare i veckan hade Sverige för första gången på två år ett nationellt isdygn. Alltså ett dygn där temperaturen låg under 0 grader över hela landet. Sedan dess har det varit fortsatt kyligt på de flesta platserna, och så även i Uppsala.

På lördag börjar vädret vara kyligt med en temperatur på minus sex, för att under förmiddagen bli varmare och runt 14-tiden ligga på nollstrecket. Den gråmulna dagen blir sedan kyligare under kvällen kan kännas som upp emot nio minusgrader.

Söndagen ser i stora drag ut som lördag, men med lite jämnare temperatur. Nästan hela dagen kommer det ligga runt två minusgrader. På måndag däremot stiger temperaturen och går upp mot tre plusgrader, trots en del snöfall.

skarmavbild-2018-02-09-kl-10-46-25

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Prognos: Kraftig kyla väntar i Uppsala

Så kallt kan det bli i Uppsala de kommande dagarna.

Michael Olsson

Kl.10:12, 5 februari, 2018

Prognos: Kraftig kyla väntar i Uppsala
Foto: Pxhere

Det är redan kallt i Uppsala, men nu ser det ut att bli ännu kyligare. Under måndagen kommer temperaturen ligga runt sex minusgrader under eftermiddagen, men sedan bli kyligare ju längre kvällen lider.

Under natten mot tisdag kommer temperaturen gå ner mot 14 minus, men enligt SMHI kan det upplevas som nästan 20 minusgrader. Mellan klockan 11 och 17 på tisdagen väntar ett snöfall över Uppsala, då kommer temperaturen kännas som minus tolv.

Onsdagen väntas också bli väldigt kylig. Fram till lunch kommer det vara minus 13 grader, för att sedan stiga till minus sex. Natten mellan onsdag och torsdag tar vädret en vändning mot mildare temperaturer. Under dagen kommer det vara runt två minusgrader, vilket blir en stor skillnad från tidigare dagar.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SMHI har utfärdat klass 1-varning

SMHI har gått ut med en vädervarning.

Josefine Göransson

Kl.15:57, 23 januari, 2018

SMHI har utfärdat klass 1-varning
Foto: Hanna Thulin

Under tisdagen gick SMHI ut med en klass 1-varning gällande snöfall. Varningen gäller för hela Uppsala län förutom Upplandskusten. Anledning till att SMHI har gått ut med varningen är att det från tisdag kväll till onsdag morgon kan komma upp till fem centimeter snö.

Under onsdagsmorgonen beräknas snön övergå till till regn vilket kan resultera i hala vägbanor.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng