Klart: Han coachar Dalkurd 2018

Den nya huvudtränaren offentliggjordes på söndagen och har skrivit på ett treårskontrakt.

Magnus Jansson

Magnus Jansson

Kl.23:22, 24 december, 2017

Klart: Han coachar Dalkurd 2018
Sirius och Dalkurd möttes i Superettan 2016. Kommande säsong är det dags igen fast i Allsvenskan – och då belägna i samma stad. Foto: Bildbyrån/Linnea Rheborg

Under söndagen presenterade Dalkurd sin nya tränarlösning inför debuten i Allsvenskan. Azrudin Valentic blir ny huvudtränare från och med 2018 och kommer närmast från ett tränaruppdrag i Brommapojkarna, skriver föreningen på sin hemsida.

– Jag skrev på för Dalkurd av två anledningar. Det första är att Dalkurd redan nu är rustade med en bra spelartrupp. Det andra är att Dalkurd, för mig personligen, är en förening med enorm potential. Det finns verkligen möjligheter för att utvecklas och att lyckas, säger Valentic till hemsidan.

LÄS MER: Succéklubben kan flytta till Uppsala: “Har kontaktat oss”

47-åringen verkade som assisterande tränare till Olof Mellberg i Brommapojkarna under 2017 och har skrivit på ett treårskontrakt. Han tillträder sin nya tjänst den 8 januari.

– Jag vet på vilket sätt jag har jobbat tidigare och vilka förutsättningar jag vill jobba under och dessa finns i Dalkurd. Jag tycker inte om att ta ett jobb om jag inte tror att det finns utvecklingsmöjligheter och jag vet att jag kan visa min fulla potential. Jag har fått känslan av att det är något jag kan göra i Dalkurd.

Säsongens succétränare Andreas Brännström har fortfarande kontrakt med Dalkurd. Men det var sedan tidigare känt att han inte skulle coacha laget 2018. Föreningen skriver på hemsidan att ”Dalkurds FF har en pågående process med Andreas Brännström”.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så laddar Dalkurd upp inför första allsvenska säsongen

Uppsalas nyaste elitförening startar upp säsongen i början på januari. Här är lagen som man kommer att möta på försäsongen.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.20:05, 1 januari, 2018

Så laddar Dalkurd upp inför första allsvenska säsongen
Då inleder Dalkurd sin första allsvenska säsong på Österängen i Uppsala. Foto: Magnus Jansson Klarin.

Om en vecka inleder Dalkurd sin första allsvenska säsong med en samling och träning på Österängen som kommer att bli nyblivna Uppsalaklubbens hemvist.

Första matchen spelas den 27 januari när Dalkurd möter Frej på bortaplan. Därefter väntar Djurgården på hemmaplan, en match som dock inte kommer att spelas i Uppsala.

Därefter väntar träningsläger utomlands, i skrivande stund är det dock oklart på vilken ort som man kommer att hålla till.

Strax efter hemkomsten väntar sedan tre matcher i Svenska Cupen mot, i tur och ordning, Malmö FF, Brommapojkarna och Gefle.

FaktaDalkurds försäsong:
8/1: Samling och säsongsstart på Österängen
27/1: Frej (borta)
3/2: Djurgården (hemma).
4/2–11/2i: Träningsläger utomlands
18/2 Malmö FF (borta), Svenska Cupen
25/2: Brommapojkarna (borta), Svenska Cupen
4/3: Gefle IF (hemma), Svenska Cupen

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng