Sveriges bästa samlas i Uppsala: ”Som arrangörer håller vi högsta klass” | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Sveriges bästa samlas i Uppsala: ”Som arrangörer håller vi högsta klass”

Hela Sveriges elit samlas när Grand Prix avgörs i Uppsala och Fyrishov för tredje gången i ordningen.

Magnus Jansson Klarin

Kl.21:03, 28 december, 2017

Sveriges bästa samlas i Uppsala: ”Som arrangörer håller vi högsta klass”
Volleybolleliten samlas i Uppsala. Matilda Ekholm i titelförsvarande Engelholm är en av många stjärnor som gör upp i Fyrishov. Foto: Bildbyrån.

Helgen den 13-14 januari samlas åter volleyboll-Sverige i Uppsala. Då avgörs Grand Prix dit de fyra bästa herr- och damlagen i Elitserien kvalificerat sig.

– Det är tredje året vi arrangerar GP och i år har vi även fått chansen att inkludera veteran-SM som vi annars brukar arrangera i maj, säger Anders Karlsson, ordförande i Uppsala Volley, som själv ska försvara Uppsalas färger i veteranklassen 50+ som är en nyhet för i år.

– Tyvärr har vi inte längre några lag i den yppersta eliten, men som arrangörer håller vi högsta klass. Därför får vi ofta förtroendet att arrangera stora volleybollevenemang i Uppsala, fortsätter Anders Karlsson som, förutom GP och veteranklassen, även får arrangera Ungdomens Grand Prix.

Förberedelserna inför volleybollfesten är i full gång sedan länge.

– Förberedelserna är i full gång. Omkring 80-talet frivilliga funktionärer står redo att göra ett bra arrangemang ännu bättre. Nu har vi ju två års erfarenhet att bygga på, säger projektledare Kristin Johansson som är den som försöker hålla alla bollar i luften.

De åtta lag som kvalificerat sig till den prestigefyllda Grand Prix-turneringen är Linköping, Hylte/Halmstad, Sollentuna och titelförsvarande Falkenberg på herrsidan, och Hylte/Halmstad, Örebro, Lindesberg och titelförsvarande Engelholm på damsidan.

FaktaGrand Prix Volleyboll i Uppsala
Plats: Fyrishov
Datum: 13-14 januari
Arrangör: Uppsala VBS
Antal funktionärer: Ca 80
Deltagande lag, herrar: Linköping, Hylte/Halmstad, Sollentuna och Falkenberg. Damer: Hylte/Halmstad, Engelholm, Örebro och Lindesberg
Titelförsvarare: Falkenberg och Engelholm
Övriga turneringar: Ungdomens GP och veteran-SM (D35, H35 och H50).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Så ska Studenternas förnyas

Förslaget rör utveckling av isplanerna och renovering av läktare.

Robin Östberg

Kl.13:59, 19 april, 2018

Så ska Studenternas förnyas
Studenternas IP. Foto: Bildbyrån.

Uppsala kommuns förslag innebär att isplanernas läge flyttas österut ned mot ån och att en ny huvudläktare och garage för ismaskiner flyttas till den västra sidan. I beräkningen ingår att det även i fortsättningen ska finnas plats för två fullstora 11-mannaplaner.

Anledningen till förändringarna är att Studenternas vinterarena har ett stort renoveringsbehov. På sikt behöver bland annat läktare och omklädningsrum bytas ut.

– Isytorna som idag används vintertid för bandy och allmänhetens åkning kommer sommartid att användas för rad olika aktiviteter för tjejer och killar i alla åldrar, som gör området till en än mer levande mötesplats för alla Uppsalabor, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Planen är att det sommartid ska finnas konstgräs och andra beläggningar som gör det möjligt att använda ytan för fotboll och annan spontanidrott.

Elitspel i bandy, inklusive SM-finalen i bandy, kommer att vara möjlig under hela ombyggnadstiden. Publikkapaciteten på den nya arenan kommer att bli cirka 5000 – 6000 vid normalt elitseriespel, jämfört med dagens 8000.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SIRIUS – BK Häcken

Mållös hemmapremiär – efter omdiskuterade situationen

Experterna överens om matchavgörande incidenten: "Solklart"

André Eriksson

Kl.21:30, 18 april, 2018

Mållös hemmapremiär – efter omdiskuterade situationen
Foto: Bildbyrån

IK Sirius spelade 0–0 med BK Häcken i sin hemmapremiär i allsvenskan.

Den stora snackisen efteråt var incidenten i den 23:e matchminuten när Sirius målvakt Karim Fegrouch rusade ut och tacklade ner Häckens Alhassan Kamara utanför straffområdet.

Fegrouch fick bara gult kort för incidenten trots vilda protester från BK Häcken.

Efteråt var C Mores experter rörande överens – och de anser att målvakten skulle ha visats ut för tilltaget.

– Solklart rött, kommenterade experten Alexander Axén efter att ha tittat på reprisbilderna.

– Jag håller med. Oavsett reglerna så är tacklingen tillräckligt brutal för att ge rött kort, säger kollegan Hasse Backe.

Nästa match är på måndag. Då möter Sirius IFK Norrköping på bortplan.

FaktaAllsvenskan, omgång 4
IK Sirius–BK Häcken 0–0 (0–0)
Publik: 
3 230 åskådare (Studenternas IP).

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Studenternas gräs har fått grönt ljus

Efter en planinspektion på måndagen står det klart gräset på Studenternas håller för allsvensk premiär.

Robin Östberg

Kl.22:56, 16 april, 2018

Studenternas gräs har fått grönt ljus
Studans gräs är klar för spel. Foto: Bildbyrån.

Vid lunchtid på måndagen blev det klart att gräset på Studenternas IP håller för matchspel, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Det innebär att Sirius kan spela sin efterlängtade hemmapremiär nu på onsdag mot BK Häcken. Inspektörer från Svenska fotbollförbundet var på plats och undersökte gräset och kunde ge grönt ljus.

LÄS MER: Beskedet: Då spelas den uppskjutna premiären

– Inspektionen tog bara en dryg halvtimme och det var snart tydligt att planen är fullt spelbar, säger Erik Boman, presschef på Uppsala kommun, till SVT.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SM-final

Stort intresse för Storvretas final

"Det är jättetryck på biljetterna".

Viktor Andersson

Kl.16:00, 16 april, 2018

Stort intresse för Storvretas final
Storvretas fans. Foto: Per Wiklund / BILDBYRÅN.

Det blir som väntat seriettan Storvreta mot tvåan Falun i SSL-final. Finalen som spelas som brukligt i Globen och intresset för att heja fram Uppsala-klubben är stort.

Detta berättar Storvretas viceordförande Johan Carlström för Innebandymagazinet.

–  Vi har 1200 biljetter tilldelade och vi kommer fylla vårat hörn garanterat. Det kommer bli ett rött hav. Det är jättetryck på biljetterna. De släpps ju inte förrän imorgon egentligen men redan nu rings, mejlas och sms:as det som aldrig förr. Ett galet tryck,  säger Storvretas viceordförande Johan Carlström till Innebandymagazinet.

Som tidigare kommer fansen att kunna åka tillsammans med buss.

– Vi arrangerar bussresor från Storvreta och Uppsala, sen är det inte alla som utnyttjar det i och med att det är så pass lätt att ta tåg eller egen bil. Men jag skulle tro att en sex-sju bussar kommer gå från Uppsala och Storvreta till Globen Johan Carlström.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Landslagsstjärnan tillbaka i Storvreta

Storvretapubliken fick sig en rejäl överraskning mitt under brinnande semifinalspel.

Robin Östberg

Kl.14:46, 13 april, 2018

Landslagsstjärnan tillbaka i Storvreta
Foto: Adam Troy.

I periodpausen presenterades det att landslagsstjärnan Rasmus Sundstedt kommer tillbaka till Storvreta efter att under två år spelat i den schweiziska ligan. Det nya kontraktet är skrivet på två plus ett år och Storvreta är nöjda med att kunna presentera sitt nyförvärv.

−Våra medlemmar och supportrar är otroligt viktiga för oss så vi ville bjuda de på något riktigt extra. Rasmus Sundstedt är en spelare av högsta rang och det ska bli jätteintressant att se vad han kan tillföra detta lag, säger Storvretas vice ordförande Johan Carlström.

Sundstedts sejour i alplandet med laget Rychenberg resulterade i ett silver i Swiss Cup. Tillbaka i Storvreta ska han nu förstärka lagets försvar ytterligare en nivå.

−Jag ser fram emot en nystart i Storvreta båda för mig och för laget med Andreas Harnesk. I och med att jag beslutade mig för att flytta tillbaka till Sverige var Storvreta ett lätt val. Jag kommer tillbaka för att vinna titlar och det kommer jag göra med Storvreta, säger Rasmus Sundstedt.

Rasmus Sundstedt blev nyligen uttagen till svenska landslagstruppen som ska spela Euro Floorball Tour i Tjeckien i slutet av april. Storvreta har totalt sju spelare med i turneringen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng