SIRIUS I ALLSVENSKAN

Då startar säsongen på allvar för Sirius

Precis som för många andra är det ledighet som gäller även för spelarna i Sirius. Då drar den allsvenska säsongen igång på allvar.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.09:07, 1 januari, 2018

Då startar säsongen på allvar för Sirius
Snart är det dags att dra igång den allsvenska säsongen på allvar. Foto: Joel Marklund / Bildbyrån.

Efter fjolårets allsvenska succé har det blivit dags att ladda för en ny, den statistiskt så svåra andra säsongen, som inleds om en vecka (8 januari) för Sirius del.

Sirius första träningsmatch spelas redan den 20:e januari mot allsvenska konkurrenten GIF Sundsvall på Löten med matchstart klockan 14.00.

Veckan senare väntar nykomlingen Brommapojkarna på bortaplan, innan Sirius åker till Portugal på träningsläger som pågår mellan 1–10 februari.

En vecka efter hemkosten till Sverige inleds Svenska Cupen och hemmamatch mot Öster för Sirius som även möter IFK Göteborg med Uppsalatränaren Poya Asbaghi på hemmaplan. Däremellan väntar dock bortamatch mot Superettanlaget Varberg.

Om Sirius går vidare i cupen spelas både en eventuell kvartsfinal och semifinal i mars. Åker laget ur cupen, och Djurgården likaså, möts lagen i en träningsmatch som är planerad till den 17 mars.

Genrepet spelas på bortaplan i Gävle och Gavlevallen mot Superettanlaget Gefle den 24 mars, vilket alltså blir sista testet innan premiären mot HammarbyTele2 Arena.

FaktaSirius försäsong:
8/1: Samling och säsongsstart
20/1 januari: Sirius-GIF Sundsvall (Hemma)
27/1: Brommapojkarna-Sirius (Borta)
1-10/2: Träningsläger i Portugal
17/2: Sirius–Öster (Hemma), Svenska cupen
25/2: Varberg–Sirius (Borta), Svenska cupen
4/3: Sirius–IFK Göteborg (Hemma), Svenska cupen
24/3: Gefle-Sirius (Borta)
1/4: Hammarby–Sirius,allsvensk premiär

Om Sirius går vidare i cupen spelas kvartsfinalen 10:e eller 11: mars. En eventuell semifinal spelas 17:e eller 18:e mars. Om både Sirius och Djurgården är utslagna i cupen kommer lagen att mötas i en träningsmatch den 17:e mars.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

TRÄNINGSMATCH

GIF Sundsvall gick på knock mot Sirius

Sirius fick ingen vidare start på säsongen som slutade med en riktig brakförlust hemma mot GIF Sundsvall på Löten.

Magnus Jansson Klarin

Magnus Jansson Klarin

Kl.17:02, 20 januari, 2018

GIF Sundsvall gick på knock mot Sirius
Stefano Vecchia bäst i ett annars ganska dåligt Sirius som förlorade premiären stort på hemmaplan. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån.

Nollade och utspelade i premiären hemma på Löten. Sirius första träningsmatch blev nog knappast vad Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf hade hoppats på – även om det ”bara” var en träningsmatch.

GIF Sundsvall vann matchen ganska komfortabelt med 4–0 efter Romain Gall gett gästerna ledningen efter bara tio minuter. Bäst i Sirius var Stefano Vecchia.

Tremålsskytten Romain Gall slog till igen fyra minuter före pausvilan, och stängde själv matchen i början på den andra halvleken.

Publiken på ett kallslaget Löten fick inte se något hemmamål, i stället kunde Chidi Omeje spika slutsiffrorna (0–4) med kvarten kvar.

FaktaTräningsmatch
IK Sirius–GIF Sundsvall 0–4
(0–2)
Målen: 0-1 (10) Romain Gall, 0-2 (41) Romain Gall, 0-3 (56) Romain Gall, 0-4 (74) Chidi Omeje.

Så ställde lagen upp
Sirius:
Gustav Nyberg – Axel Björnström, Tim Björkström, Ayoub Alesaami, Karl Larson – Jesper Arvidsson, Christer Gustafsson – Stefano Vecchia, Sherko Faiqi, Sam Lundholm – Shkodran Maholli.
Avbytare: Oskar Nilsson (målvakt), Charbel Georges, Zackarias Faour, Deniz Yaldir, Isac Bråholm, Daniel Baban, Gabriel Jansson, Buster Sjöberg, David Tetteh.

GIF Sundsvall:
William Eskelinen – Dennis Olsson, David Myrestam, Eric Björkander – David Batanero, Jonathan Morsay, Carlos Moros Garcia, Juanjo Ciércoles, Romain Gall – Linus Hallenius, Peter Wilson.
Avbytare: Lloyd Saxton, Juho Pirttijoki, Axel Näsholm, Paya Pichkah, Samuel Aziz, Sebastian Friman, Amaro Bahtijar, Chidi Omeje, Kim Skoglund, Alberto Catenacci, Mannan Khalil.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

SILLY SEASON

Sirius värvar från AIK

Gustav Nyberg, 19, är klar för Sirius.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.18:08, 17 januari, 2018

Sirius värvar från AIK
Gustav Nyberg.

Sirius har hittat sin reservmålvakt.

Det blir den 19-årige målvaktstalangen Gustav Nyberg, som närmast kommer från storklubben AIK.

Nyberg har skrivit på ett treårskontrakt med Sirius efter ett lyckat provspel hos klubben.

– Gustav kommer med goda vitsord både från ungdoms- och A-lagsmiljön i AIK. Det är en explosiv målvakt med en god spelförståelse för sin ålder, det finns mycket talang där för målvaktstränarna att arbeta vidare med, säger Thomas Lagerlöf till klubbens hemsida.

Gustav Nyberg har Norrtulls BK som moderklubb, men har sedan fått sin fotbollsfostran i AIK, där han har tillhört klubbens U19-lag. Han har också fått vara med på några A-lagsträningar.

Nu ser han fram emot att utvecklas ytterligare i Blåsvart.

– Jag ser det som en möjlighet att få spela med de bästa spelarna i landet och utvecklas både på och utanför planen. Kim och Tolle är två stora tränarnamn, det är en stor chans för mig och kändes som ett självklart val, säger Gustav Nyberg.

Samtidigt går Sirius målvakt Lukas Jonsson, som efterfrågat mer speltid, på ett halvårslångt lån till Mjøndalen IF i norska OBOS-ligaen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Mardrömmen: Mittfältstalangen allvarligt skadad

Sirius mittfältare Elias Andersson skadade sig allvarligt under tisdagens träningspass.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.18:03, 16 januari, 2018

Mardrömmen: Mittfältstalangen allvarligt skadad
Elias Andersson.

Det var under tisdagsförmiddagens träningspass på Löten som olyckan var framme för IK Sirius.

Den 21-åriga mittfältstalangen Elias Andersson fastnade med foten i konstgräset – och vred då till knäet rejält.

Elias Andersson fördes direkt till läkare.

Och den första prognosen ser långt ifrån god ut för mittfältaren.

–Han fördes direkt till läkare, som efter en första undersökning under tisdagen misstänker en korsbandsskada. Ett definitivt besked om skadans art kan dock ges först efter en magnetkameraundersökning, som förmodligen kommer att genomföras i slutet av denna vecka, skriver Sirius själva på sin hemsida.

Elias Andersson värvades till Sirius från superettanklubben Varbergs BoIS i somras.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

silly season

Sirius värvar från allsvenska storklubben: ”Jätteglada”

Försvararen Tim Björkström, 27, är klar för Sirius.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.14:10, 10 januari, 2018

Sirius värvar från allsvenska storklubben: ”Jätteglada”
Tim Björkström kommer senast från en lånesejour i Östersund.

Den 27-årige försvararen Tim Björkström är klar för Sirius på ett tvåårskontrakt. Björkström ansluter från allsvenska Djurgårdens IF på en bosmanövergång.

– Vi har jobbat länge för att få hit Tim och är jätteglada för det. Han är en bra fotbollsspelare som har väldigt mycket erfarenhet i förhållande till sin ålder. Han är en välutbildad spelare och en jättebra kille, väldigt bra i en grupp, utvecklingsbenägen och vill lära sig saker, säger Sirius tränare Kim Bergstrand till klubbens hemsida.

Tim Björkström kommer senast från en sejour i succélaget Östersund, dit han var utlånad från Djurgårdens IF under säsongen 2017. Där blev det totalt sju starter och fyra inhopp i allsvenskan för backen.

– Han är mogen för att ta nästa steg, han har varit med länge nu men vi tror att han kan ta en större roll i ett lag än vad han har gjort i sina tidigare klubbar. Han är mogen större uppgifter och vi behöver en spelande försvarsspelare. Han kan dessutom spela både mittback och på båda ytterbackspositionerna, säger Kim Bergstrand.

Tim Björkström är fotbollsfostrad i plantskolan Brommapojkarna och är även en tidigare U21-landslagsman. Björkström debuterade i allsvenskan 2009 med BP, då som 18-åring.

Nu är försvararen taggad inför framtida utmaningar i den blåsvarta dressen.

– Jag kommer att bidra med en positiv energi för det första, vara en bra kille i laget utanför planen, och på planen kan jag bidra med en bra passningsfot och hjälpa till att driva laget framåt med en bra attityd och alltid ge 100 procent, säger Tim Björkström.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

”Jag har ingenting att förlora”

Guskspelaren Deniz Yadir, 23, har imponerat på Sirius ledning under sitt provspel. Nu uttalar han sig om chansen att spela till sig ett kontrakt.

André Eriksson

André Eriksson

Kl.15:39, 22 december, 2017

”Jag har ingenting att förlora”
Arkivbild.

– Jag har ingenting att förlora utan kommer att ge 110 procent. Sedan får vi se vad som händer. Jag hoppas på ett kontrakt, säger Deniz Yadir till unt.se.

Deniz Yadir – som till vardags tillhör division två-klubben Gamla Uppsala BK – är hos allsvenska IK Sirius på provspel.

Hittills har mittfältaren imponerat på Siriustränarna – och nu uttalar han sig om chansen att spela till sig ett kontrakt.

–  Det vore enormt, och jag skulle känna att karriären är på väg åt rätt håll. Det skulle betyda jättemycket och det är det jag jobbar för och att man ska få skörda sin frukt för all tid och träning jag har lagt ned med fotbollen. Det skulle vara jättekul, säger Deniz Yadir till unt.se.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng