Populär smakfestival tillbaka i Uppsala | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Populär smakfestival tillbaka i Uppsala

I februari är det återigen dags för Uppsala Beer & Whiskey festival. Precis som förra året arrangeras festivalen på Fyrishov Multihallar i Uppsala.

Hero Amin

Kl.19:16, 27 januari, 2018

För fjärde året i rad arrangeras evenemanget Uppsala Beer & Whisky festival. Arrangören vill att både män och kvinnor ska känna sig lockade att besöka festivalen, och det ska inte spela någon roll om man är gammal eller ung, erfaren eller ny på att provsmaka olika öl och Whiskysorter, här ska alla kunna hitta sin favorit.

Tanken med festivalen är att det ska vara ett trevligt evenemang, där Whisky, ölbryggerier och importörer samtidigt ska få en arena att presentera sitt breda utbud på.

– Syftet är att verka för att besökarna, i en stämningsfull atmosfär ska få uppleva det breda utbudet av olika öl och Whiskysorter som finns på marknaden, säger arrangören Fredrik Annell Berger.

Då Uppsala är en stad med över 200 000 invånare, och 40 000 studerande har arrangören försökt att anordna en festival som passar en så bred målgrupp som möjligt.

– Vi hoppas att festivalen även lockar Upplandsbor, och andra i närområdet runtom Uppsala, som Stockholm och Gävle, fortsätter han.

Precis som förra året arrangeras festivalen på Fyrishov Multihallar i Uppsala. I år kommer festivalen hållas helgen den 23-24 februari. Inne på det 2000 kvadratmeter stora festivalområdet kan besökarna ta sig runt bland de cirka 80 mässutställarna.

Det går att röra sig fritt hur man vill inne på mässan, höger, likaväl som vänstervarvet går bra, eller så kan man gå runt och kika lite som man själv önskar och vill.

– Festivalen är väl värt ett besök även om man inte är van att provsmaka olika öl och Whiskysorter. Som besökare får du träffa några av landets främsta och mest spännande leverantörer och producenter. Med sig har de spännande nyheter och intressanta delar ur sina sortiment som lockar med doft och smak, fortsätter han.

Nytt för i år är att både Whiskyutställarna och besökarantalet kommer vara fler än förra året. Från 10 000 besökare till 11 000 i år.

– Under mässan kommer bästa öl och whiskysorten utses, vidare kommer en trubadur att spela och för den som är hungrig kommer det finnas ett food-trucktorg inne på mässan, berättar Fredrik Annell Berger.

Det finns möjlighet att köpa biljett på plats, men köper man en förköpsbiljett är man garanterad en plats på festivalen.

– I alla biljetter ingår det ett provningsglas med tryckt logotyp, säger han.

FaktaVad: Uppsala Beer&Whiskey festival.

Var: Fyrishov Multihallar i Uppsala.

När: Fredag 23 Februari 15.00-22.00, Lördag 24 Februari: 13.00-22.00.

Några av utställarna: Åbro (Huvudpartner), Ambiental Brewing, Artesenal, Arvid Nordquist, Beard People, Berntson Brands, BjörnBärs, Brasstacks Brewing, Brill & Co, Bryggeriet Ångkvarn, Brygghuset Finn, Chris Wine,  Clydesdale, Colorful Brands, Constant Companion, Coppersmith’s, Det Goda Från Italien, Diageo, Eskilstuna Ölkultur, Fine Deli, GefleBockens Bryggeri, Hanscraft & Co, Herida Brands, Hernö Gin, House Of Oliver Twist, Härjedalsbröd, Jackdaw Brewery, Jädraås Bryggeri, Kungsbryggeriet, Mackmyra, Mjödhamnen, MurboAnnas Ost, New Brews, Nordés Atlantic Galician Gin & Vodka, Olive Bar, Olivhus, Organic Smash, Pilsner Urquell, Pine Ridge Brewery, Poppels, Pralinhuset, RT Trading, Sahlins Brygghus, Slottskällan, Star Cigar & Spirits, Strömsholms Brygghus, Svenskt Mathantverk, Symposion House Of Taste, Sälen Fjällbryggeri, Train Station Brewery, Upp Brewing, Uppsala Akademiska Vinsällskap, Uppsala Destilleri, West Coast, Wicked Wine.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

JUST NU: Spårfel skapar förseningar i tågtrafiken

Det är förseningar i tågtrafiken.

Mattis Andersson

Kl.18:30, 27 maj, 2018

JUST NU: Spårfel skapar förseningar i tågtrafiken
Foto: Arkiv

Trafikverket har rapporterat om förseningar i tågtrafiken som kan förekomma mellan Knivsta och Uppsala. Det påverkar fjärrtåg mellan Stockholm och Uppsala samt SL-pendeltåg på linje 40 mellan Södertälje – Uppsala.

Orsaken ska vara ett spårfel mellan Ekeby och Säby

Prognos för när felet kan vara åtgärdat är satt till måndag 28/5 kl 06.00 enligt Trafikverket.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Problem för swish – betalfunktionen fungerade inte

Under lördagen har funktionen att betala med appen Swish slutat fungera.

Mattis Andersson

Kl.14:34, 26 maj, 2018

Problem för swish – betalfunktionen fungerade inte
Foto: Arkiv

Betalningsappen Swish fungerar för tillfället inte.

Appen slutade fungera kring 13.00 på lördagen. Att betala med appen fungerar bara för vissa, skriver Aftonbladet.

– Betalningarna går igenom för vissa användare men det är ingen idé att sitta och försöka och försöka, då är det bättre att vänta tills systemet är i gång igen, uppger Per Ekwall på Swish till Aftonbladet.

 

Klockan 16:30 ska Swish fungera som vanligt igen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Man till sjukhus med ambulans – fick grävskopa i huvudet

Under torsdagseftermiddagen skedde arbetsplatsolyckan.

Mattis Andersson

Kl.18:19, 24 maj, 2018

Man till sjukhus med ambulans – fick grävskopa i huvudet
Foto: Arkiv

Under torsdagseftermiddagen rapporterade polisen om en man i 35-årsåldern som fått föras till sjukhus med ambulans. Det var i Viksta Myrby som en man slagit huvudet i en grävskopa.

Mannen skulle gå under en skopa när han slog i huvudet och började blöda. Ambulans tillkallades och mannen transporterades sedan till sjukhus. Hur pass illa skadad mannen blivit är för närvarande okänt.

Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada genom arbetsplatsolycka.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

KLICKTOPPEN: Veckans hetaste bostadsrätter i Uppsala

Föra veckans mest klickade bostadsrätter finns i bland annat Fålhagen och Svartbäcken.

Robin Östberg

Kl.20:28, 20 maj, 2018

KLICKTOPPEN: Veckans hetaste bostadsrätter i Uppsala
Fålhagen, Uppsala. Foto: Widerlöv co.
ska%cc%88rmavbild-2018-05-18-kl-16-30-50

Fullerö, Uppsala. Foto: Widerlöv co.

1. Fullerö, Uppsala. 3197 visningar. 3 295 000 kr.

”Bostadsrättsvilla i två plan med 136 väldisponerade kvadratmeter, fördelat på 6 rum varav 5 sovrum, stora fönsterpartier, förråd och egen uppfart med plats för 1-2 bilar.”, skriver mäklaren.

 

centrum

Centrum, Uppsala. Foto: svensk Fastighetsförmedling.

2. Trädgårdsgatan, Uppsala. 3128 visningar. 6 700 000 kr.

”Med ett centralt läge, i attraktiva Uppsalakvarter, återfinns denna vackra bostad högst upp i en tidstypisk funkisfastighet. Fylld av tidstypiska detaljer och med en klassisk disposition, erbjuds en stor sällskapsdel samt tre sovrum, serveringsgång och kök.”, skriver mäklaren.  

 

ska%cc%88rmavbild-2018-05-18-kl-16-39-03

Fålhagen, Uppsala. Foto: Widerlöv.

3. Fålhagen, Uppsala. 2885 visningar. 3 995 000 kr.

”Välkommen till Väderkvarnsgatan 32 och denna unika takvåning med extra allt! Här erbjuds ett hem med flera sällsynta attribut såsom fantastisk takterrass, dubbla balkonger med eftermiddags-kvällssol, takfönster, synliga takbjälkar och loft.”, skriver mäklaren.

 

svartba%cc%88cken

Svartbäcken, Uppsala. Foto: Bjurfors.

4. Svartbäcken, Uppsala. 2710 visningar. 2 495 000 kr.

”Genomgående ljus och trivsam bostad med väl tilltagna rum. Kök med ljusa skåpsluckor med gott om plats för såväl köksbord och utrymme för att laga god mat, visst renoveringsbehov.”, skriver mäklaren.

 

luthagen

Luthagen, Uppsala. Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

5. Luthagen, Uppsala. 2356 visningar. 4 250 000 kr.

”När ni är inne i bostaden så fortsätter ni att imponeras; genomtänkt hall med avhängningsyta leder er vidare till storslaget vardagsrum med breda golvtiljor, synliga takbjälkar och 4,3 meter på högsta punkt.”, skriver mäklaren.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Kroppen som hittats i en sjö är nu identifierad – polisen misstänker mord

Kvarlevorna som hittades i måndags är identifierade.

Mattis Andersson

Kl.19:28, 18 maj, 2018

Kroppen som hittats i en sjö är nu identifierad – polisen misstänker mord
Foto: Pixabay

I måndags hittades kvarlevor från vad som misstänktes vara en människa i en sjön Lafsen norr om Uppsala. En privatperson upptäckte kvarlevorna strax innan klockan 18 och slog larm till polisen.

En förundersökning om mord inleddes direkt och nu har man lyckats identifiera kroppen. Det är en man i 25-årsåldern som anmäldes försvunnen från Stockholmsområdet i oktober förra året, skriver SVT.

Enligt polisen rör det sig om mord.

– Det ser så ut, men dödsorsaken är inte helt klarlagd ännu – vi väntar på ett slutgiltigt utlåtande från obduktionen, säger Ove Dahlberg, spaningsledare på Uppsalapolisen till SVT.

Polisen berättar också för polisen att kroppen legat i sjön i minst en månad.

Uppsalapolisen samarbetar nu med Stockholmspolisen i fallet och ett antal förhör har hållits. Man har också tagit in en hel del tips från allmänheten. För närvarande finns ingen misstänkt för mordet.

De anhöriga till offret är underrättade.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng