Entreprenörsduo kombinerar träning och umgänge | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Entreprenörsduo kombinerar träning och umgänge

Trots minmal marknadsföring har företaget Bootcamps lockat allt fler som vill träna i grupp.

Robin Östberg

Kl.19:01, 2 april, 2018

Entreprenörsduo kombinerar träning och umgänge
Till vänster Leonard Forslund och Simon Forslund. Foto: Privat.

22-åringarna Simon Forslund och Leonard Persson som båda kommer från Uppsala har känt varandra sedan högstadiet. Bägge två har en bakgrund som aktiva inom flera olika sporter. Under hösten 2016 började killarna en ettårig utbildning i fitness: ”Diploma of Sports Development” i Australien. Det var där deras affärsidé började gro.

– Bootcamp är väldigt populärt där och på gräsplättar och stränder kunde man se hur kompisgäng hade roligt och tränade tillsammans. Där var det mer fokus på umgänget än själva träningen – och något sådant finns inte riktigt i Sverige, säger Simon Forslund.

Under en sommardag förra året – dagen efter att de hade klivit av flyget på Arlanda, bestämde sig barndomsvännerna för att starta upp ett bolag och satsa på sin dröm.

– Vi har alltid trott att vi skulle kunna skapa något stort, det har bara varit en fråga om när. Ända sedan dess har vi jobbat stenhårt. Men vi har också fått en del hjälp av våra föräldrar som under uppstartsfasen låtit oss bo hemma billigt, säger Forslund.

Bootcamp beskrivs som en varierande träningsform som utförs i grupp. Exakt vad som tränas beror dels på gruppens förmåga och vilken inriktning passet ska ha. Några exempel på innehåll är boxning, cirkelträning och konditionsövningar.

– Själva ordet bootcamp kan låta lite hårt, som att det skulle var en militär som står och skriker. Vi försöker avdramatisera det och menar att det är en träningsform för alla, säger han.

Hur gjorde ni för att nå ut till kunderna i början?
– Vi hade nästan ingen marknadsföringsbudget alls. På sin höjd la vi några hundralappar på Facebookannonser. Vi har levt på att de som varit med har berättat om bootcampen för andra de känner.

Till bootcampen där Simon och Leo är coacher kommer allt ifrån kompisgäng till kollegor. Det finns även öppna pass där vem som helst kan komma och testa. Simon Forslund menar att nyckeln till att de på åtta månader fått upp en kundkrets handlar om att människor vill få tid att umgås.

– Genom oss kan de effektivisera sin tid genom att få in umgänget och träningen på samma gång, säger han.

Nyligen expanderade det unga företaget genom att starta upp ett bootcamp i Kungsbacka utanför Göteborg. Och frågar man grundaren själv är det här bara början.
– Det är ingen tvekan om att vi vill expandera till fler städer, säger Simon Forslund.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Cykelloppis med fokus på återvinning

Företaget arrangerar loppis i Uppsala där övergivna cyklar renoverats upp.

Robin Östberg

Kl.22:28, 20 april, 2018

Cykelloppis med fokus på återvinning
Foto: Uppsala Returcyklar.

På lördag arrangerar Uppsala Returcyklar cykelloppis i Gottsunda. Cyklarna som saluförs kommer från fastighetsägare och bostadsrättsföreningar i Uppsala och har sedan renoverats upp av företaget.

På plats kommer verksamhetsansvarige Hamza Alasaad finnas och till sin hjälp har han bland andra Josefin Haraldsson som hoppas på fint väder och mycket folk.

– Jag hoppas att besökarna ska uppskatta de cyklar vi ställt i ordning och att vi tänker både på miljön och plånboken, säger hon.

På sociala medier har loppmarknaden fått positiv respons och spekulanterna kommer kunna provcykla på plats. Här kan man också få hjälp med att till exempel ställa in sadeln .

– De tycker att vi har bra service och att det är tydligt att man får kvitto då det det förekommer en del stölder av begagnade cyklar, säger Josefin Haraldsson och tillägger:

– Det kommer finnas cyklar som passar för studenter till mer finare märkescyklar samt barncyklar.

Sedan tidigare har Uppsala Returcyklar ett samarbete med Uppsala kommun, som man hoppas kunna utveckla ytterligare. Målet är att kunna avlasta kommunen så en mindre del av de cyklar som omhändertas tvingas slängas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Realitystjärnan till mässa i Uppsala

Flyger in från USA för att visa upp sitt vinsortiment.

Robin Östberg

Kl.11:57, 20 april, 2018

Realitystjärnan till mässa i Uppsala
Foto: Genrebild/Bildbyrån.

Uppsala Vin & Deli arrangeras den 4-5 maj. På fredagen får mässan besök av tv-profilen Mia Parnevik känd från realityprogrammet ”Parneviks” på TV3. Hon är på plats för att visa upp sina viner från kaliforniska Fetzer Vineyards, som är USA:s första koldioxidneutrala vineri, skriver sajten Livets Goda.

– När min man Jesper spelade på PGA-touren brukade hela familjen åka på långa road trips i Kalifornien. Redan första gången jag besökte Mendocino-dalen förälskade jag mig i de vackra landskapen med böljande kullar, vild natur och vidsträckta vingårdar, säger Mia Parnevik till sajten.

På Uppsala Vin och Deli finns bland annat producenter och vinmakare på plats för att dela med sig av sina kunskaper. Utöver viner finns även delikatesser som olika typer av ostar och charkuterier. Mässan besöks av cirka 55 000 personer årligen.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Här invigs nya butiken i Uppsala

Nyligen slog matjätten upp portarna för sin tredje butik i staden.

Robin Östberg

Kl.09:34, 20 april, 2018

2 bilder
  • Kommunalrådet Maria Gardfjell inviger butiken. Foto: Lidl.
    Kommunalrådet Maria Gardfjell inviger butiken. Foto: Lidl.
  • Foto: Lidl.
    Foto: Lidl.

Livsmedelskedjan Lidl har nu öppnat sin helt nya butik i handelsområdet Boländerna. Butiken invigdes av ingen mindre än kommunalrådet Maria Gardfjell, som ansvar för klimat och miljö.

Sammanlagt har livsmedelskedjan numer tre butiker i staden. Utöver Boländerna finns man sedan tidigare i Gränby och Gottsunda. Målsättningen är att det ska finnas tio butiker i Uppsala.

– Vi är jätteglada att nu få öppna Uppsalas tredje Lidl-butik i Boländerna, ett av Uppsalas mest tillgängliga lägen, säger Johan Eriksson, regiondirektör på Lidl Sverige.

Butiken har en försäljningsyta på cirka 1200 kvadratmeter och erbjuder ett fullt sortiment. Alla nya butiker byggs utifrån Lidls senaste butikskoncept där ljusa luftiga lokaler och miljötänk står i fokus.

 

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Flera brister upptäckta på restaurang

Vid en livsmedelskontroll på en restaurang i Uppsala uppdagades flera brister.

Josefine Göransson

Kl.17:24, 19 april, 2018

Flera brister upptäckta på restaurang
Obs! Bilden är tagen på en annan restaurang. Arkivfoto: Arne Forsell/Bildbyrån

Miljöförvaltningen har genomfört en oanmäld kontroll på en restaurang i Uppsala. Vid kontrollen uppdagades flera brister. Bland annat ska flera platser, så som ugnen, fritösen och ismaskinen, ha varit bristfälligt rengjorda.

Flera livsmedel ska inte ha täckts över efter att ha använts föregående dag och slevar samt skedar låg kvar i kantinen. ”Slevar eller andra redskap bör inte förvaras i såsen under natten. Detta för att minska risken för att bakterier och smuts från händerna hamnar i såsen”, står det i rapporten.

Vid inspektionen uppdagades det även att temperaturen i en av kylarna var något hög. Temperaturen pendlade mellan fem och nio plusgrader där bland annat kött, fisk och skaldjur förvarades. Dessa livsmedel rekommenderas att förvaras i max fyra plusgrader.

Miljöförvaltningen kommer att göra ytterligare en kontroll på restaurangen för att se hur bristerna har hanterats.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Matsnusk på restaurang i Uppsala

Rödmögel hittades i en maskin.

Josefine Göransson

Kl.18:20, 18 april, 2018

Matsnusk på restaurang i Uppsala
Arkivfoto: Pixabay

För någon vecka sedan genomförde miljöförvaltningen en kontroll på en restaurang i Uppsala. Vid kontrollen hittades flera brister. Bland annat var flera skärbrädor slitna, vilket gör att det kan samlas smuts och bakterier i sprickorna. Det finns även risk för att plast lossnar och förs över till livsmedel, står det i rapporten.

Rengöringen på krogen var dessutom bristfällig. I ismaskinen hittade inspektörerna rödmögel och såväl golv som lådor där redskap förvarades ska ha varit smutsiga. I frysrummet ska livsmedel ha förvarats på golvet och i kylrummet samt torrförrådet ska vissa livsmedel inte ha varit övertäckta.

Miljöförvaltningen kommer att göra ett nytt besök hos restaurangen för att kontrollera att de uppdagade bristerna åtgärdas.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng