Anrik klubb förbereder för omfattande flytt | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

Anrik klubb förbereder för omfattande flytt

Bygget av ny bron över Fyrisån tvingar klubben att flytta efter ett halv sekel på samma plats.

Robin Östberg

Kl.17:52, 8 maj, 2018

Anrik klubb förbereder för omfattande flytt
Nuvarande anläggningen i närheten av Studenterans IP. Foto: Uppsala Bangolfklubb.

Nyligen öppnade Uppsala Bangolfklubb dörrarna för för den 54:e säsongen vid evenemangsområdet KAP i närheten av Studenternas IP, där verksamheten bedrivs. Men det här blir också det sista året på platsen eftersom klubben nästa år öppnar nytt omkring 300 meter söder om den nuvarande anläggningen.

Orsaken till flytten är den bro över Fyrisån som ska byggas i höjd med Kungsängsesplanaden. Ett beslut Uppsala kommun tog i vintras. Byggområdet kommer gå rakt genom befintligt banområde. Trots beslutet och kostnader på omkring 11 miljoner kronor ser klubbchefen Carl-Johan Ryner fram emot flytten.

– Om allt går som planerat kommer vi bland annat ha en inomhusservering i två våningar. Precis som tidigare kommer vi ha tre banor, varav en med konstgräs, säger han.

Det finns även planer på att möjliggöra spel under vinterhalvåret.

– Förhoppningen är att få loss pengar till att bygga en inomhushall, som då skulle bli vår fjärde anläggning, säger Carl-Johan Ryner.

Hur ser intresset för bangolf ut i Uppsala?
– Vi märker en uppåtgående trend hela tiden och de tre senaste åren har vi slagit vårt besöksrekord varje år.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

GULDEXTRA

GULDJUBLET: Historiskt Europacup-guld för Uppsala

Efter den totala utskåpningen under Europacupens första dag blev resten av turneringen en skrattfest för Uppsala Bangolf som på lördagen blev historiska med sitt tionde Europacup-guld. ”Det var spel mot ett mål”, säger lagkaptenen Carl-Johan Ryner.

Magnus Jansson Klarin

Kl.18:04, 19 augusti, 2017

GULDJUBLET: Historiskt Europacup-guld för Uppsala
Spelare och ledare i Uppsala Bangolf jublar efter klubbens tionde Europacup-guld. Foto: Birgitta Kristoffersson-Ryner.

Redan efter Europacupens första tävlingsdag i Italien började det lukta guld för Uppsala Bangolf som då hade ledningen med hela 61 slag efter torsdagens inledande varv. Mycket tack vare en storspelande Andreas Cederholm som var fullständigt fenomenal.

Läs också: Uppsala på väg att bli historiska – nära tionde Europacup-guldet

LÄS MER: Uppsala på god väg att bli historiska – nära tionde Europacup-guldet

Lagkaptenen Carl-Johan Ryner menade då att överläget var för stort för att slarva bort. Och visst blev det Europacup-guld för Uppsala Bangolfklubb som fortsatte sin dominans under den avslutande dagen och till slut blev segermarginalen förkrossande 125 slag på 11 varv.

Lagkaptenen Carl-Johan Ryner jublar när saken är klar. Foto: Birgitta Kristoffersson-Ryner.

Lagkaptenen Carl-Johan Ryner jublar när saken är klar. Foto: Birgitta Kristoffersson-Ryner.

Läs också: GULDJUBLET: Uppsala vände omöjliga underläget till seger

Uppsalas guld var klubbens tionde på Europanivå vilket också innebär att man är historiska med att som ensam förening ha vunnit så många Europacup-guld.

– Det var spel mot ett mål i princip hela tiden. Första dagen är vi 61 slag bättre än Skoghall på fyra varv, andra dagen spelar vi ganska dåligt och är då 11 slag bättre på fyra varv – och sista dagen stämmer spelet lite bättre igen och då är det 53 slag på tre varv, totalt 125 slag över 11 varv, säger lagkaptenen Carl-Johan Ryner som trots segern inte var helt nöjd med segern.

– Den här insatsen är faktiskt sämre än insatserna de senaste fyra åren, vi har en enorm kapacitet i laget och det krävs att vi spelar dåligt och att motståndarna spelar riktigt bra för att vi ska förlora en Europacup på filt.

Hur ska ni fira det här?
– Banketten börjar klockan 19.30, så det blir lite firande där. Men för mig blir det en tidig kväll, jag ska köra en av bilarna till Innsbruck tidigt i morgon.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Uppsala på god väg att bli historiska – nära tionde Europacup-guldet

Uppsala Bangolfklubb befinner sig just nu i Italien för spel i Europacupen, och redan efter den första tävlingsdagen talar det mesta för att det blir ett nytt guldjubel. ”Det ser väldigt bra ut”, säger lagkaptenen Carl-Johan Ryner.

Magnus Jansson Klarin

Kl.13:13, 18 augusti, 2017

Uppsala på god väg att bli historiska – nära tionde Europacup-guldet
Uppsala Bangolf är på god väg mot tionde Europacup-guldet efter total dominans under första tävlingsdagen. Foto: Privat.

På torsdagen inleddes Europacupen i bangolf i Italien och för Uppsala Bangolfklkubb är målet solklart. Klubben siktar på att vinna det tionde guldet och därmed bli bäst i hela Europa – historiskt sätt.

– Både vi och tyska Hardenberg (som inte är med i år då Mainz vann Bundesliga) står på nio segrar, så vinner vi i år är vi bäst i Europa, säger lagkaptenen Carl-Johan Ryner.

LÄS MER: GULDJUBLET: Uppsala vände omöjliga underläget till seger

Läs också: GULDJUBLET: Uppsala vände omöjliga underläget till seger

Och Uppsala Bangolf fick bästa möjliga start på Europacupen då man fullständigt körde över de andra lagen under den första tävlingsdagen.

– Vi leder med hela 61 slag efter fyra av elva serier. Vårt eget spel är sämre än vad vi räknat med, men för tillfället finns det inga som rår på vår bredd. Skoghall borde bjudit upp lite bättre. Men när vi spelar med sex spelare, i stället för fem som hemma i Elitserien, räcker de inte till mot oss.

Tävlingen avslutas först på lördag, men kan ni verkligen tappa det här?
– Nej, det kan vi inte. Man vet visserligen aldrig, men det finns ingenting som tyder på att vi skulle kunna tappa så många slag.

Överlägset bästa spelare i Uppsala under den inledande dagen var en skånepåg i form av Andreas Cederholm från Tomelilla.

– Andreas har spelat ohyggligt bra och har 26,5 i snitt. Jag är näst bäst av alla och har 28,75.

På fredagen fortsätter Europacupen som avslutas på lördag, förmodligen med ett historiska guldfirande av Uppsala Bangolfklubb.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Stäng