EXTRA: Ny aktivitetspark öppnar i Uppsala | Nyheter i Uppsala – 24 timmar om dygnet – Helt gratis

EXTRA: Ny aktivitetspark öppnar i Uppsala

Uppsala är först i Sverige med att öppna den actionfyllda aktivitetsparken.

Robin Östberg

Kl.18:03, 15 maj, 2018

EXTRA: Ny aktivitetspark öppnar i Uppsala
Genrebild: Mostphotos.

I augusti öppnar Sveriges första SuperPark i Boländerna i Uppsala. Sedan tidigare finns aktivitetsparken på 13 orter i Finland. Valet föll på Uppsala för att det är en tillväxtregion.

– Vi hittade en lämplig lokal som täcker upp våra behov och bestämde oss för att köra säger Olle Starlander på SuperPark Sverige.

Jämfört med andra traditionella lekland kommer SuperPark att erbjuda aktiviteter för hela familjen. En av ytorna kommer vara vigd till spel som till exempel att träffa en basketkorg med boll samt möjlighet att prova en baseballmaskin. På en annan yta kan de yngsta barnen släppa loss med lek och spel. SuperPark arrangerar även kurser, läger, utbildningar, fester och födelsedagskalas.

Vilka förhoppningar har ni på öppningen?

– Vi hoppas på fulla hus och att folk ska upptäcka vilket familjevänligt alternativ SuperPark är. Det här passar även ungdomar och personer som är intresserade av till exempel extremsport, säger Olle Starlander.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Trädgårdsjätte börjar med hemleverans i Uppsala

Nytt samarbete med logistikpartner möjliggör hemleverans till kunder i Uppsala

Robin Östberg

Kl.21:28, 21 maj, 2018

Trädgårdsjätte börjar med hemleverans i Uppsala
Foto: Mostphotos.

Butikskedjan Plantagen har inlett ett samarbete med Best Transport som möjliggör hemleverans för konsumenter i Uppsala och Stockholm. Leveranserna kommer att ske veckans alla dagar med möjlighet till samma dag-leveranser.

Transportföretaget blir en viktig del i Plantagens uppstart av e-handel. Totalt får omkring 2,4 miljoner konsumenter i Uppsala och Stockholm tillgång till tjänsten, skriver sajten Transport och Logistik.  

I Plantagens e-handelsuppstart har en av utmaningarna varit att hitta en logistikpartner som kan hantera större försändelser än vad som normalt levereras hem till dörren.

– Med Best Transport når vi nu ut på ett helt nytt sätt vilket stärker vår e-handelssatsning. Vi vet att det finns stor efterfrågan på att kunna handla växter och tillbehör online och vi kommer kunna möta de behoven med det här nya samarbetet, säger Kenneth Grönlund, Omni-Channel Manager på Plantagen, till sajten och fortsätter:

– I processen att hitta rätt transportpartner har det också varit viktigt att tillgodose möjligheten att kunna hantera paket och försändelser som är både ömtåliga och stora, säger han.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Sveriges största paketutlämning till Uppsala

Med det nya systemet behöver kunderna inte längre stå i kö för att hämta ut sitt paket.

Robin Östberg

Kl.17:52, 16 maj, 2018

Sveriges största paketutlämning till Uppsala
Foto: Mostphotos.

Det danska företaget SwipBox lanserar nu sin nya paketutlämning i Gränbystaden. Anläggningen kommer att bestå av 120 skåp och blir därmed den största självbetjäningsstationen i Sverige. Kunderna kommer själva öppna skåpen med en kod och hämta ut sin försändelse. Systemet gör att kunderna själva kan välja när de sak hämta ut sitt paket och slipper att stå i kö till ett utlämningsställe.

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda våra kunder en snabb och smidig lösning för uthämtning av varor, säger Jan Hammarling, marknadsområdeschef i Gränbystaden och fortsätter:

– E-handeln ökar och är numera ett naturligt sätt att shoppa på för många människor, i ett pressmeddelande.

Inledningsvis kommer distributörerna DHL Express och DHL Parcel att leverera paket direkt till skåpen i Gränbystaden men fler distributörer kan ansluta sig. Etableringen i Gränbystaden är ett steg i fastighetsägaren Atrium Ljungbergs satsning på att integrera e-handeln i den fysiska butikshandeln.

– Vi är glada över att Atrium Ljungberg ser möjligheterna med automatisk paketutlämning. Fördelen för kunderna är att de kan hämta sina försändelser när det passar dem själva, säger Allan Kaczmarek, CEO på SwipBox, i pressmeddelande.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Expertens bästa tips: Så sparar du enkelt pengar under semestern

Sommar och semestertider innebär ofta att många grubblar över sin ekonomi.

Redaktionen 24Sverige.se

Kl.21:13, 13 maj, 2018

Expertens bästa tips: Så sparar du enkelt pengar under semestern
Emma Persson har en rad olika tips för semesterekonomin. Foto: Pixabay/Pressbild

Sommaren knackar på dörren vilket innebär semestertider för en stor majoritet av det svenska folket. Resor ska avverkas, aktiviteter och evenemang ska besökas samtidigt som man gärna vill lyxa till det lite extra när det gäller mat och restaurangbesök. För många personer och familjer innebär det också att man grubblar över ekonomin lite extra.

Emma Persson är privatekonom på Länsförsäkringar. Hon har tips på saker som kan göra semestern lite billigare.

– Det är vanligt att omkostnaderna far i väg när semestersinnet tar överhanden. Så var noga med att planera utgifterna ordentligt. Mycket kan du göra, både innan du åker iväg och väl på plats på semesterorten. Planera i god tid, försök behålla ditt rationella och ekonomiska sinne så gott det går och sätt ett tak för utgifterna på semestern, säger hon.

Här är fler råd från Emma Persson för en ekonomisk semester:

 • Ta inga dyra lån för att ha råd med semestern

Din semester ska vara avkopplande och härlig och inte skapa panik i höst när den ska betalas tillbaka. Lån skall helst tas för saker som har ett bestående värde och inte semesterresor.

 • Använd inte kreditkortet för mycket

Det är lätt att spendera för mycket om man slipper tänka på kostnaden här och nu. Men räkningen kommer – och ofta med skyhög ränta om du inte kan betala allt på en gång.

 • Försök undvika växlings- och bankomatavgifter i andra länder

Att ta ut pengar i bankomat kostar olika beroende på var du är och vilket bankkort du använder. Kolla upp i förväg vilka kostnader som är förknippade med det.

 • Bestäm din budget innan du åker i väg

Gör en resekassa och håll dig till den så blir det inte lika jobbigt efter semestern.

 • Hyr ut bostaden hemma medan ni är borta

Sverige lockar turister från nästan hela världen. Om du hyr ut din bostad får du ha hyresinkomster upp till 40 000 kronor utan att betala skatt.

 • Betala räkningarna i förväg

Lägg in dina räkningar för betalning så slipper du oroa dig för att de inte ska bli betalda i tid.

 • Jämför priser på resesajter och se om det är billigare att boka biljett och hotell för sig

Ta inte första bästa utan se om det finns billigare alternativ. Kanske är det mer ekonomiskt att sy ihop familjens egen paketresa än att åka charter?

 • Res när andra inte gör det – boka din semester utanför säsong

Boka in en resa före eller efter högsäsongen. Mellan midsommar och skolstarten är priserna skyhöga och stränderna proppfulla.

 • Vänta inte för länge med att boka

Sista minuten eller boka tidigt-rabatt gör mycket. Den bästa starten på resan är att hitta en billig variant – då kan ni lägga pengarna på saker ni gör på plats i stället.

 • Packa smart

Utnyttja att ni har gratis handbagage och dela på incheckat bagage. Tänk smart när ni packar. Vissa saker kan ni säkert dela på.

 • Res från mindre flygplatser

Det är ofta billigare att resa från en mindre flygplats än en större. Glöm inte att räkna in transfern i priset.

 • Se om det är billigare att mellanlanda

Att mellanlanda sparar ofta flera tusenlappar. Om familjen inte har problem med lite väntan är det ett bra sätt att hålla budgeten nere.

 • Bo på lägenhetshotell

Då kan ni laga er egen mat så att ni inte behöver äta ute varje kväll.

 • Boka All Inclusive så ingår all mat och dryck

Åker ni med ett gäng hungriga tonåringar är det här ett prisvärt alternativ.

 • Åk till mindre populära orter

Det finns mängder med platser som inte har fått tillräckligt med uppmärksamhet. Lägg mer tid på research, kolla runt och försök hitta platser som inte alla kan peka ut på kartan.

 • Glöm inte försäkringen

Se till att ha tillräckligt egendomsskydd genom hemförsäkring, via bankkort eller extra försäkring. Lägg värdehandlingar i bankfack och var rädd om bankkortet.

 • Servicekort

Ta med servicekortet på utlandsresan som du får tillsammans med försäkringsbrevet för din hemförsäkring. På det kortet finns information om vart du kan vända dig ifall du behöver akut hjälp på plats. Vänd dig till ditt försäkringsbolag om du behöver ett nytt.

 • Beställ EU-kort om du reser inom Europa

Beställ ditt europeiska sjukförsäkringskort från Försäkringskassan om du ska resa till ett EU/EES-land. Det ger dig rätt till nödvändig sjukvård i dessa länder.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

Cityhandeln går starkt: ”Glada att vi kom så högt”

Uppsala kvalar in på topp tio när landets bästa stadskärnor utses.

Robin Östberg

Kl.20:21, 12 maj, 2018

Cityhandeln går starkt: ”Glada att vi kom så högt”
Foto: Mostphotos.

I branschtidningen Markets lista över Sveriges bästa cityhandel hamnar Uppsala city på en åttonde plats. Lisa Thörn, cityutvecklare i Uppsala, kommenterar utnämningen:

– Det har under senaste åren tillkommit flera butiker och vi har i samverkan arbetat med en tydlig stadsutveckling i city. Utbudet har utvecklats, förändrats. De flesta varumärkena finns representerade och inom en centrerade och lättöverskådlig yta i city.

Det växande utbudet och ökande antalet besökare till Gränbystaden ser inte Lisa Thörn som något hot mot centrumhandeln.

– Jag tror att både externhandel och cityhandeln är viktiga för en stads utveckling. Det är viktigt att man värnar om båda delarna och dess behov. Mångfalden i city är viktig och här kan du hitta fina butiker och guldkorn på tvärgatorna som kan vara lätta att missa, säger hon.

Med vårvärmens intåg har också flödet med människor ökat i city och då även till stans caféer och restauranger som ökat i omsättning. Antalet uteserveringar i dag är många gånger fler än tidigare år. Från 26 stycken 1997 till 132 i dag.

– Folk vill träffas och umgås och njuta av stadslivet. Staden ska leva 24 timmar om dygnet och här finns något för alla smaker, säger Lisa Thörn.

Vilka övriga fördelar har citykärnan?
– Något kanske inte alla vet är att vi har ett fritt wifi som är ett av Europas snabbaste som sträcker sig kring gågatan och kring Fyrisån.

FaktaCityhandel topp tio

 1. Östersunds centrum

 2. Linköping centrum

 3. Kristianstad centrum

 4. Karlstad centrum

 5. Skellefteå centrum

 6. Halmstad centrum

 7. Visby centrum

 8. Uppsala centrum

 9. Helsingborgs centrum

 10. Västerås centrum


Källa: Markets rapport Sveriges köpcentrum 2018.

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Nästa artikel

LISTA: Här bor de mest generösa invånarna i Uppsala

Ny statistik från Postkodlotteriet visar vilka områden som bidrar med mest pengar.

Andreas Norinder

Kl.17:53, 10 maj, 2018

LISTA: Här bor de mest generösa invånarna i Uppsala
Ett antal av förmånstagarna 2017. Foto: Pressbild/Magnus Sandberg

Förra året delade Postkodlotteriet ut 1,1 miljarder kronor till totalt 55 olika ideella organisationer. Detta är möjligt genom att en del av lottköparens pengar används till välgörenhet.

– De flesta förknippar nog Postkodlotteriet med guldkuvert eller familjeunderhållning genom våra olika tv-program. Men det faktum att Postkodlotteriet varje år genererar drygt en miljard kronor som går till ideella organisationer verkar inte lika många känna till, säger Postkodlotteriets programledare Rickard Sjöberg i ett pressmeddelande.

Exempel på organisationer som får ta del av överskottet är bland annat Barncancerfonden, BRIS, Childhood, Human Rights Watch, Diakonia, Friends och Greenpeace.

Ny statistik från Postkodlotteriet visar vilka postnummer i Uppsala som genom sitt deltagande i lotteriet skänker mest pengar till de ideella organisationerna. Siffrorna gäller för 2017.

Uppsala kommun:

75591 Uppsala, 438 447 kr
75596 Uppsala, 329 040 kr
75597 Uppsala, 289 958 kr
75446 Uppsala, 247 131 kr
75594 Uppsala, 247 014 kr
75592 Uppsala, 234 611 kr
75448 Uppsala, 226 069 kr
75598 Uppsala, 221 447 kr
75337 Uppsala, 220 277 kr
75652 Uppsala, 218 287 kr

Läsarkommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar. Läs diskussionsregler här.

Stäng