Laddar

24-åring åtalas för brutalt fågelrån

Band fågeluppfödare med buntband och stal bland annat 150 fåglar.

delningar

Den 21 januari i år slog rånare till mot en fågeluppfödare i Löten i Uppsala. En av rånarna ska ha tryckt en pistol mot fågeluppfödarens panna och sagt att han skulle dödas. En annan av rånarna ska också ha hotat honom med kniv.

Gärningsmännen ska också ha bundit fågeluppfödarens händer med buntband, placerat en plastpåse över hans huvud och bundit hans händer, mun och huvud med en sladd. De ska också ha slagit honom med flera knytnävsslag i huvudet.

Gärningsmännen har sedan stulit 150 fåglar, kontanter och en telefon, allt till ett sammanlagt värde av cirka 60 000 kronor.

Nu åtalas en 24-årig man vid Uppsala tingsrätt misstänkt för grovt rån. Åklagaren menar att ”brottet bör bedömas som grovt då gärningsmännen visat synnerlig råhet”.

24-åringen åtalas också misstänkt för övergrepp i rättssak. I samband med rånet ska ha nämligen ha visat fågeluppfödaren en skarp 9 mm patron och hotat att döda honom om han ringde polisen.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten