Laddar

24Uppsala.se-reporter prisad i Frankrike

Han skriver artiklar för 24Uppsala.se – och har fått pris i Frankrike – för sin kortfilm.

delningar

24Uppsala.se-reportern Johan Häll är även filmskapare. Och nyligen fick han beskedet att han tagit hem ett prestigefyllt pris i franska Rennes med sin kortfilm Syntax Error.

Det är en film som han har skrivit, regisserat, producerat och klippt.

– Den vann publikens pris  i den svenska sektionen på franska internationella filmfestivalen Court Métrange. Det var det enda priset den tävlade om så det var så klart ett väldigt kul besked på olika vis, säger Johan Häll.

– Att berättelsen når och berör en publik och att det dessutom är en utländsk sådan gör det så klart extra roligt.

Vad handlar filmen om? – Den handlar om en 30-årig man, spelad av Kristoffer Hellström, som under åtta år präglats av regelbundna besök till en psykolog (Maria Lundqvist), dock utan resultat. Psykologen är märkbart trött på situationen och ger sin patient ett förslag på en sista lösning på hans problem.

Har den visats på några fler ställen? – Den hade premiär på Lund International Fantastic Film Festival förra hösten och visades även på Slottsbiografen i Uppsala i våras. Just nu har jag fått  veta att den kanske kommer att visas bland annat i MünchenTyskland och i Laos, men det är inte helt spikat än.

Johan Häll har tidigare skrivit och producerat långfilmen Orion som spelades in i Uppsala och hade premiär 2013.

 Kristoffer Hellström, Johan Häll och Maria Lundqvist. Foto: Måns Nilsson.