500 ungdomar ska städa länets stränder

Foto: Pressbild Pantamera.

Förra året plockades 835 ton skräp.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

På lördag ska Uppsala läns stränder städas med hjälp av länets föreningsungdomar. I tio år har Städa Sverige och Pantamera samarbetat med initiativet #Städamera för att genomföra städningar längs med östkusten. Städningarna sker i samband med skolavslutningarna för att stränderna ska bli rena till sommarens badsäsong.

500 ungdomar från cirka 25 idrottsföreningar ska hjälpas åt att för att göra det rent i kustmiljön för både djur och människor. I Östhammar deltar ungdomar från Almunge IK och de ska ansvara för att städa Krutudden. I Älvkarleby är det Strömsbro IF som ska städa Rullsand.

— Ambitionen bakom #Städamera med satsningen på ungdomar, idrott och miljö, passar bra in i våra långsiktiga mål för att nå ökad återvinning, säger Katarina Lundell, marknads- och kommunikationschef för Pantamera/Returpack i ett pressmeddelande.

Förra året plockades 835 ton skräp av de lokala föreningsungdomarna. Tack vare satsningen kan det bli ännu mer i år.

— Med Pantameras engagemang siktar vi på att hantera ett 20-tal östkustkommuner med extra städning i år. Startskottet går nu på  lördag. Som vanligt har vi en kö av föreningar som är startklara. Vi ser det som mycket positivt att så många ungdomar vill bidra till en renare miljö och natur. De unga som en gång plockat skräp slänger sällan skräp på marken igen, säger Mats Wesslén, vd Städa Sverige i ett pressmeddelande.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar