Laddar

Alcazar splittras – men gör konsert i Uppsala

Den klassiska discogruppen gör sitt sista år tillsammans.

delningar

Under måndagen meddelade den svenska discogruppen Alcazar att man splittras efter 20 år. Gruppen, bestående av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund, har haft olika konstellationer genom åren, men nu är det snart slut för alltid.

Alcazar har under sin tid släppt fyra studioalbum, flera hitsamlingar, sålt miljontals singlar och haft många framgångsrika år i Melodifestivalen. Men innan Alcazar säger farväl ska trion ut på avskedsturnén ”20 years of disco – Mission completed” som börjar i oktober. Dessutom släpper gruppen nu låten ”In the name of love”, som är officiell EuroPride-låt 2018.

Det har varit 20 år av hjärta, smärta, utmaningar, erövringar, Melodifestivaler och allt annat som hör livet till. Idag är vi bättre, starkare och har det roligare än någonsin! Vi har ett glädjens år framför oss, det är Alcazars 20-års jubileum och det finns inga vi hellre vill fira med än alla fantastiska Alcastars där ute, säger trion i ett pressmeddelande.

Turnén inleds den 5 oktober i Halmstad och passerar under sin färd även Uppsala. Den 16 november är det klart att Alcazar uppträder på IFU Arena.

Biljetterna till Alcazars konsert släpps fredag den 9 februari klockan 10.

 

Relaterade artiklar