Laddar

Alla vinnarna i Uppsala Kulturmaraton – som slog rekord

Det var blott andra gången som tävlingen arrangerades, men siktet är högt för Uppsala Kulturmaraton som slog nytt rekord i fredags. Här är alla vinnarna.

delningar

I fredags kunde vi berätta om de storslagna planerna för Uppsala Kulturmaraton som, om initiativtagaren Mohamad Hassan får som han vill, ska bli den näst största maratontävlingen efter Stockholm Maraton.

Och visst blev det nytt deltagarrekord för Uppsala Kulturmaraton när startskottet gick vid Eklundshof på fredagseftermiddagen. Av de drygt 300 anmälda kom 270 till start, jämfört med 180 startande året innan.

– Vi är glada över att intresset ökade i år och över all positiv respons vi fick av deltagarna. Uppsala har stor potenial att bli en maratonstad och redan nu börjar vi planera för 2018 års lopp, säger Mohamad Hassan som är en av initiativtagarna i ett pressmeddelande.

Sandra Carlsson från Uppsala vann damklassen på tiden 3.20.47. I herrklassen stod till slut Patrik Eklund, House of Lola, som segrare på tiden 2.55.03.

Mantra sport, med deltagarna Olov Norlén, Fredrik Swahn, Thomas Stevens och Martin Malmberg vann stafetten på tiden 2.40.47.