Allt fler unga i Uppsala aktiva i idrottsföreningar: "Glädjande trend"

Jämfört med övriga landet, fortsätter medlemsantalet bland unga i Uppsalas idrottsföreningar att öka.

delningar

Det visar både Riksidrottsförbundets och kommunens egna siffror för 2017. Det är Riksidrottsförbundet som har sammanställt siffror som visar att antalet medlemmar i åldrarna 5-25 har ökat i Uppsala. Bland föreningarna finns allt från scouter till hockey- och gymnastikföreningar.

Antalet Uppsalabor har ökat med 2,3 procent och en större ökning syns bland andelen föreningsaktiva som uppgår till 3,4 procent.

Uppsala kommun har tillsammans med föreningarna och Upplands idrottsförbund gjort en satsning för att behålla ungdomarna inom föreningslivet.

– Vår gemensamma satsning ger resultat och det är glädjande att trenden håller i sig. Det är viktigt att barn har en aktiv fritid eftersom det stärker deras fysiska och psykiska hälsa också på lång sikt, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, i ett pressmeddelande.

Flest aktiva finns i åldersgruppen 9-12. Där ökar antalet aktiva pojkar från cirka 7 000 år 2016 till nästan 8 500 år 2017. För flickorna är siffrorna 5 500 år 2016 till cirka 6 500 år 2017.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar